Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Stardust / Hvězdný prach

Stardust / Hvězdný prach

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 13.12.2007 21:44:21
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Na Coraline se těším! A nemyslím si, že to bude takový problém. Knížka je to útlá, při prvním čtení jsem jí stihla přečíst cestou z Prahy ve vlaku domů. :D Doufám, že tentokrát z toho neudělají pohádku, ale přenesou i atmosféru, protože kdyby z toho udělali pohádku, naprosto by její natáčení ztratilo smysl. Gaimanovy představy a popisy prostředí, atmosféry a postav je to, co jeho knihy dělá jedinečnými. Bohužel se to snadno nedá přenést na plátno a každý si v knize vytvoří vlastní představu toho, jak to vypadá a pak je třeba zklamaný.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.2.2008 13:33:40
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak film už jsem viděl asi před týdnem (možná víc) a byl vážně skvělej nečekal jsem že to bude až tak dobrý... :D
V pondělí mě přišla knížka do které jsem se hned pustil.
Co se týče knížka/film nedá se říct co je lepší je to prostě jiné... Oboje se mě moc líbilo a jsem rád že jsem si film stáhnul a později koupil i knížku...

Teď by mě jenom zajímalo.... Jsou ostatní knížky od Neila Gaimana taky tak dobré?? :lol: :lol:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 20.2.2008 14:48:12
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Řekl bych, že Nikdykde je ještě lepší. Je to trochu jiný styl, takový míň pohádkový, ale rozhodně stojí za přečtení.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 21.2.2008 01:07:11
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Čte tu někdo příspěvky nad tím? :)
Blacku, Gaiman je skvělý spisovatel, doporučuju několikrát zmiňované Nikdykde, ale je to úplně jiný styl fantasy (městská fantasy)

Jinak na Gaimana jsem založila topic v Literatuře :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.2.2008 21:59:01
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Viděl jsem ho teprve včera a hodně mile mě překvapil. Skvělé vyprávění, soundtrack a humor. Jedno z pro mě nejmilejších filmových překvapení v tomhle roce.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 29.2.2008 23:41:11
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sem tu už sice lehce s křížkem po funuse, ale taky se přidám :) Hvězdný prach sem nejdřív četla, zabralo mi to celý jeden den, a byla jsem nadšená. Pohádky já můžu, navíc Gaiman je prostě Pan spisovatel. A třebaže se film tak docela nedrží knižní předlohy, líbil se mi a to hodně. Osobně ho mám zkouknutý už dobře desetkrát a ještě pořád se mi neokoukal, soundtrack navíc patří k těm nejlepším, co sem měla to štěstí poslouchat (a že jich už pár bylo)... Prostě Stardust je celý skvělý :)

Příspěvek 11.3.2008 20:09:01
Han Ellen Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Bydliště: říše fantazie :D jinak Přerov...nebo Praha.... nebo Chotěboř... občas Slatiňany
Odpovědět s citací

Vidím, že jsem zase sto let za opicema... na film jsem tak chtěla, že jsem to nestihla (navíc nebylo s kým jít) tak teď jenom čekám, kdy se konečně nachomýtne někdo s domácí verzí a jak to tady čtu, měla bych si přečíst i knížku, ať ty opice doženu :D
>>>Sen je dobrodružná výprava, na kterou se vydáváme každého večera<<<

Příspěvek 01.7.2008 13:47:13
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem konecne sehnad DVDcko a je to naprosto dokonaly filmek. S knihou to nesrovnavam... /nedelam to od doby PP od PP/. Hodne se mi to libilo a rad se na to podivam znova. Nektere pasaze tam byly trochu hluzsi, ale jinak super. Pobavilo mne to, udrzelo to v kresle po celou dobu filmu /coz se dari stale mene filmum/ a pokud bude od Gaimana neco na film prevedeno, rad se na to zase podivam. Ma to ****1/2 z peti. :D
Ehhh.... spolknul jsem svoji relaxační knížku....

Příspěvek 01.7.2008 20:53:40
Dutch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Knižní předlohu jsem bohužel zatím nepřelouskal, ale film se mi opravdu, opravdu velmi líbil. Co tu čtu ty "alternativní konce", mám z toho smíšený pocity. Na jednu stranu pěkný happyend, který celá naše rodina pomalu obrečela a na druhou stranu knižní, relativně smutný konec. Vůbec přemýšlím zda-li to vůbec budu někdy číst, abych si nepokazil dojem z tohoto filmu. Jen mě mrzí, že tenhle celovečerník nemá o pár minut navíc, pro fantasy/romantickou pohádku to bylo docela málo. WANNA MORE :)

btw. originální dabing je opravdu lepší..

9/10 bodů - mohlo být 10 nebýt toho fightu před koncem, který se mi moc nelíbil a již zmíněné délky filmu, kam mohli nacpat více. Materiálu na to bylo dost :)
Nemám rád soboly

Příspěvek 11.10.2008 19:07:36
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Předem se omlouvám, protože tohle bude takovej spamovací příspěvek ale:
taky vám tenhle smajlík: :yeah: něco připomíná? :rflmao: :loltransparent:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 19.10.2008 17:47:58
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pěkný film. Docela sem se zasmál a navíc ta hvězda :oops:
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 21.5.2009 23:36:02
pilarius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak vzhledem k tomu, že prvně jsem to viděl pouze jako CAM, tak jsem si to radši po delší době zopakoval dnes v DVD kvalitě. S CAMy jsem už před nějakou tou dobou naštěstí skončil...přicházel jsem o hodně.
Dojmy?
Skvělý soundtrack. Od fantasy/pohádky nelze v tomto ohledu chtít víc. Prostě fajn.
Postavy dobře zahrané i napsané, jen Una mi přišla trošku divná. Jiskření mezi Hvězdičkou a Tristanem perfektní. Z vedlejších postav vypíchnu Bernarda po proměně na ženu, což se mi moc líbilo :) .
Humor skvěle zapracovaný; princové na jedničku s hvězdičkou. Už jen to jejich první setkání: "Matko? Promiň. Jsi v pořádku?" :D

Pro mě je to prostě pětihvězdičkový film.

A proč sem píšu? Jen mě zajímá, jestli si někdo všiml na konci takového nenápadného vtípku ohledně princů. Normálně si takových detailů nevšímám. Schválně jsem hledal na netu, a nikde jsem o tom nic napsáno nenašel. Jde mi o to, jak se po zpětném zabarvení rubínu začnou vznášet duše princů, všechny zbělají a odletí nahoru, jen jedna zčervená a padá dolů. Těžko říct, který z nich to je, protože tam přelétnou přes sebe, ale myslím si, že to je náš milý Septimus. Přišlo mi ho líto, protože si nemyslím, že by byl o cokoliv horší, než jeho bratři. Snad jen jak zabil toho věštce, který si ale smrt za zradu stejně zasloužil.
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Předchozí

Zpět na Filmy