Tak koukám, že tu budu nejkritičtější. Takže přílišní nadšenci filmu, ať to raději nečtou.
Ze začátku mi přišel film naprosto parádní. Napínavý, tajemný (kdo to útočí, o co jde, mimozemský život...). To bohužel rázem skončilo, když roboti promluvili. Že se to naučili z netu? Proto musí mluvit jako banda teenagerů? Mají snad vlastní inteligenci. Hlavně, aby vypadali "cool", co

.
Ale tak celkově dál - přidané rádobyvtipné scény mi připadali dosti trapné. Připadlo mi, že tvůrci chtějí vecpat do filmu co nejvíc "vtipu" to jen půjde. Z postav i robotů udělali komické figurky. Aneb "hodně se smějte...jo a mmch., jde o záchranu světa". Čímž neříkám, že by ve filmu o záchraně světa nesměl být humor, ale jde o to jaký. Děsně "vtipní" hoši ze sekce 7, roboti, co mluví "drsně", počítačový génius, co při nejstrašnějším průšvihu v životě myslí na pojídání koblih...apod.
A ty dialogy...zabít toho, co psal dialogy. Zvlášť ty "vznešené" řeči obotů o ochraně lidí a záchraně Země - to jsem se málem propadla studem za to, že dialogy napsal tvor stejné rasy, jako jsem já. Přitom úplně úvodní řeč se mi líbila. Ale ty dialogy pak...uff

. A míchání "vznešených keců" s těmi "vtipnými", to taky není dobrá kombinace...rozhodně ne v této podobě.
Boje mám sice ráda, ale tady mi přišly příliš dlouhé (zvlášť ten konec, to jsem se už dost nudila) a takové...nic moc (mimo toho prvního, ten byl zajímavý).
Mno, prostě pardon, ale film se mi nelíbil. Tím spíš, jak mě na začátku hezky navnadil. Násilně vtipný s "vysokomyšlenkovými" řečmi

. Hmm, ještě bylo pěkné, jak se skládali.