Spalovač mrtvol (1968)Psychedelický masakr s nepopsatelně sugestivním Rudolfem Hrušínským v hlavní roli

.
Hodnocení: 8/10Život Davida Galea (2003)Kevin Spacey v boji proti "neomylnosti" amerického justičního systému. Film je po technické a herecké stránce zvládnutý na jedničku, bohužel výsledný dojem z projekce kalí čitelný a očekávaný závěr.
Jako odpůrce trestu smrti mě podobně laděné filmy nutí k zamyšlení nad tím, jak je vůbec možné, že v některých vyspělých, liberálně orientovaných západních zemích, je stále trest smrti pravidelně aplikovaným instrumentem aparátu spravedlnosti

.
Hodnocení: 8/10Princ z Persie: Písky času (2011)Překvapivě podařený dobrodružný film na motivy slavné hry. Na víkendové odpoledně ideální snímek.
Hodnocení: 7/10Red (2010)Poslední křížová výprava ošlehané staré gardy pamatující konflikty studené války. Jak píše Ray, je to nostalgie, stejně jako v případě Expendables, i když ti se podle mně brali trochu víc vážně.
Hodnocení: 7/10
Pařba ve Vegas (2009)Bradley Cooper kráčí sebevědomým krokem do mojí herecké Top 10. Po delší době film, který vybočuje z vleku trapných, zástupných a klišé protkaných komedií, kterými každoročně zaplavuje slunná Kalifornie zbytek světa.
Poctivé 4 hvězdičky, nejen za přesně mířený pravý hák Mike Tysona a jeho atypického domácího mazlíčka
Hodnocení: 8/10Kung-Fu Panda (2008)Animák + propracované a nápadité bojové scény, za které by se nemusel stydět ani velkorozpočtový hollywoodský akční spektál ... Jasně, jde to.
Hodnocení: 8/10Ip Man (trilogie)Asijská kinematografie nikdy nebyla předmětem mého zájmu. Často jsem na její produkty koukal zkrze prsty a s mírným despektem. Právě proto mi tento trojlístek filmů, který na základě skutečného příběhu mapuje život slavného mistra školy kung-fu, doslova vyrazil dech.
Hodnocení: 8/10 hlavně za výborný první a druhý díl.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes