Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Aha, tak Palace Cinemas teda jede už delší dobu politiku, že 3D jen česky... Co už no... Stejně ty nový 3D stojí oproti Avataru za hovno (možná tak Tron by byl konkurent)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

X-Men: First Class - to bylo výborné :bravo: Hrozně se mi to líbilo a mám nutkání na to jít znovu. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ad 3D filmy v čj - tady nejde o politiku kin (ať už CineStar, CinemaCity, whatever). Ty do dabingu nemůžou vůbec mluvit. Tohle je věc distributorů. To oni rozhodují, jestli bude ten či onen film nadabovaný nebo ne a jaké kino dostane jaké kopie (jestli pouze s dabingem, pouze v aj či obě). Kino (/řetězec) jako takové v tom nemá pražádné slovo.

A abych nebyl OT: Viděl jsem v poslední době -
X-Men: FC - HODNĚ dobrý film, zhruba kvalit dvojky. Mathew Vaughn prostě umí. A Fassbender s McAvoyem byli vynikající. Při scéně s ponorkou mi běhal mráz po zádech přestože to už trailer dávno před tím "vykecal". Určitě si na to do kina zajděte.

Piráti 4 - vypnout mozek a bavit se. Předvídatelná zábava. Nic víc, nic míň.

Paul - výtečná komedie z per Simona Pegga a Nicka Frosta o jednom ne úplně "obyčejném" mimozemšťanovi, co se chce dostat domů. Aneb ET tak trochu jinak. Spousta odkazů na jiné sci-fi a na sci-fi komunitu jako takovou. Velmi doporučuji.

Hodnocení? 9/10; 6-7/10; 9/10
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Paul
Nebudu lhát, když řeknu, že naposledy jsem se takhle nasmál u Snídaně pro psy. Paul je prostě film, který si zaslouží pozornost.
"Three tits? Awesome."

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Správci osudu. Velmi povedenej kousek o svobodný vůli vs. předurčení. Jedniný co mi tam trochu vadilo, byli ti agenti andělé. Na muj vkus působili až moc lidsky a nedrželi si "odstup" od hlavních postav. Ale jinak velmi dobrej filmovej počin
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Sucker Punch
Výpravný, epický, graficky nabombený, dějově zfetovaný a má to větší anime faktor, než většina anime. Dokonalá show, jsem nadšen. Podobný pocity jsem měl z novýho Trona, ale ten teď jaksi bledne.

10/10

Btw přesně o tomhle jsem mluvil, když jsem v topicu o Avatarovi psal "Vizuální stránka je záležitostí doby, teď díky ni film můžu opěvovat (což teda taky dělám), ale za 10 let už bude situace jiná," jak vidno, nebylo to ani těch 10 let a už je překonanej v tom jedinym, co nabízel. Těším se na další :bravo:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Major
Major

Odpovědět s citací

Jestli vizuální stránka Sucker Punch byla lepší než celej svět Avataru, tak já jsem prezident :D :D . Některý scény vypadaly, jako by na ně nedostali peníze :D
Obrázek

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

"Celej svět Avataru" ... to jako myslíš vážně? :-D
Celej svět Avataru je snůška vykrádaček z jinejch filmů + troška liberální (skoroeuro) propagandy úhledně zabalený do vizuálního pozlátka, takže to bylo jediný, co z toho filmu můžu brát vážně.

SP se naštěstí vydalo cestou lisování pozlátka (byť taky převzatýho) do zlatejch cihliček, místo nafukování pozlátka lejnem za účelem honění humanistickýho kreditu.

Nevim, jakou používali technologii ani jakej měli rozpočet a je mi to upřímně fuk. Režisér neměl v hlavě slámu (a to bude vlastně hlavní rozdíl) a dokázal to co má využít výrazně líp.
Nevim, jestli kvalita "scén" byla vyšší nebo nižžší v technickym smyslu slova, ale rozhodně byli působivější a byli prokládaný mnohem hezčíma "nescénama" než Avatar a pěkně odsejpali, takže výsledek byl (po vizuální stránce - jinou nehodnotim, neb jinou nemá - nenazývám to filmem, prostě jen show) výrazně větší lahůdka pro oko.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Major
Major

Odpovědět s citací

Vizuální stránka by měla být grafika, popř. jak to vypadá, tak proč do toho zahrnuješ děj? O tom já se nebavím... Je řeč jen a pouze o grafickým zpracováním a tam SP za Avatarem rozhodně zaostává...
Obrázek

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Napsals "celej svět" a to je přecejenom trošku něco jinýho, než kdybys napsal "grafika", holt jsem tě nepochopil - ale to je vlastně jedno, na posledním odstavci to nic nemění. Ten se týkal právě toho.

Major
Major

Odpovědět s citací

Tím celým světem jsem myslel od šmoulů přes koníky a ptáky až po kvítka... Tu grafiku a provedení onoho světa/zvířat atd. imho ještě nějakou chvíli nikdo nepřekoná...
Obrázek

NikoXI Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Není to sice film, ale vřele doporučuji - Terminator the sarah connor chronicles -
Hraje tam Summer Glau :D

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sucker Punch (2011)
... Cool ... názorná a ilustrativní ukázka vítězství formy nad obsahem. Jediné klady, které film nabízí, jsou solidní akce, nadstandartní vizuál a pěkný pohled na něžné pohlaví. S věcmi jako scénář, herecké výkony nebo režie si nelámejte hlavu, nejedná se totiž o film roku nebo potencionálního oscarového nominanta, jenom o další bezduchou, nikoliv však tuctovou, americkou záležitost bez špetky invence, která je ovšem děsně ... cool ...

Hodnocení: 8/10

Battle: Los Angeles (2011)
V podstatě zde platí to stejné, jako u předešlého filmu. Další klasická verze "Dne nezávislosti", tedy akčního, letního blockbusteru s jediným cílem: příjmy >
náklady. Jediný rozdíl je v tom, že na Aarona Eckaharta, i když se jedná o bezesporu kvalitního herce, se nekouká tak pěkně, jako na sexy ženské komando.

Hodnocení: 7/10

Správci osudu (2011)
Osud vs svobodná vůle. Jakou šanci má láska, které nepřál osud ? Existují věco mezi nebem a zemí. Jistě. Ale jenom hlupáci, blázni a slaboši svádějí své životní neúspěchy na osud, smůlu nebo tisíc jiných slov, která jsou často používána jako alibismus, jehož jediným cílem je tlumit a zlehčovat vlastní neuspěchy. If you want something. Take it. Hlavní hrdina to pochopil ... V hlavních rolích výborný Matt Damon a film od filmu lepší Emily Blunt.

500 dní Summer (2009)
Speciálně pro Raye. Očividně se neshodneme v názoru na kvalitní romantickou komedii/drama. O třídu horší než Zápisník jedné lásky. Viděno na 3-krát, pokaždé jsem usnul. Rád bych napsal více, ale film jsem viděl před měsícem, a už si z něho nepamatuji zhola nic.

Hodnocení: 5/10

Neznámý (2011)
Liam Neeson si zopakoval podobně laděnou roli, jako v jednom z nejlepších akčních filmů posledních let - 96 hodin. Tentokrát v pozici najemného zabijáka, který ztratil pamět a jeho bývalí partáci mu jdou po krku. Ženský doplněk tentokrát obstarala Diana Kruger. Pokud dostanete během sledování pocit, že už to tu jednou bylo, tak vězte, že Jason umí svou amnézii prodat o něco lépe ...

Hodnocení: 7/10

Všemocný (2011)
O tom, že je Bradley Cooper charakterní herec s širokým rejstříkem, vím už od dob Aliasu, ale až tady naplno ukazuje svůj potenciál. Hlavnímu hrdinovi, zkrachovalému spisovateli, jehož kariéra stagnuje, se dostane do rukou záhadná pilulka, která jejímu uživateli umožňuje 100 % využití kapacity mozku. Přirozeně existují neblahé vedlejší učinky ... Bradley tady společně s hereckým velikánem Robertem de Nirem rozjíždí jednu velkou show, podpořenou výborným scénařem.
"Vím, že nejsi hloupý, Eddie. Nedělej ovšem klasickou chybu chytrých lidí, kteří se domnívají, že nikdo není chytřejší."

"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

UPIRIK2 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak to bude X-Men:First Class opravdu kvalitní film, docela mě potěšilo že tam byli i mutanti z komiksu, jako je třeba Havok, Banshee, Ema Frost, Azazel,Riptide, Darwin,Angel Salvadore a Sebastian Shaw. Ve filmu se ale objevili i už známé postavy jako třeba Charles Xavier,Magneto, Hank McCoy a Mystique.
Je to opravdu úžasná podívaná, všem doporučuji.

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Monsters
Asi jako Stalker, akorát mnohem líp udělaný a zdaleka ne taková nuda i když rádoby-dojemnejma žvástama to natahovali...
Low-cost, ale atmosféru to má celkem dobrou.
8/10

http://www.csfd.cz/film/275265-monsters/

PředchozíDalší

Zpět na Filmy