Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tyson (2008)
Kontroverzní příběh nejmladšího mistra světa v těžké váze a zároveň, dovolím si tvrdit, jednoho z nejtalentovanějších boxerů všech dob. Mike Tyson se narodil s neuhasitelným plamenem v srdci. Jeho nepředvídatelná a výbušná povaha, nechuť k autoritám a nezkrotný temperament ho v životě srazily až na úplné dno. Film, reálně, bez obalu odkrývá nejtemnějšího části života slavné sportovní ikony, vysvětluje některé kontroverzní okamžiky a co je nejdůležitější, snaží se o introspekci, nikoliv katarzi jednoho z nejvýraznějších sportovců 20. století.
Hodnocení: 7/10

Wall Street (1987)
Film jsem viděl už před lety, ale vzhledem k tomu, že jsem se chystal na prequel, považoval jsem za vhodné si trochu osvěžit pamět. Michael Douglas se do role bezohledného kapitalisty náramně hodí. Oscarovému Douglasovi zdatně sekunduje mladý a naivní učedník v podání Charlieho Sheena. Jelikož oblíbenou činností Olivera Stona je hra na americké svědomí, můžete očekávat kritiku tehdejší (dnešní) materialistické, pokrytecké a mocichtivé společnosti (především červenokabatníků) ... Ok, svou původně zamýšlenou filipiku proti zkaženosti demokracie si nechám na jindy ...
Hodnocení: 8/10

Wall Street 2
Píše se rok 2008, Gordon Geeko je propuštěn z vězení. Svět stojí na prahu nové krize, dcera o něj ztratila zájem, na finančním trhu se zvýšila koncetrace žraloků a svět pomalu vplouvá do své postdemokratické fáze. Doporučuji všem, kteří ještě neztratily iluze o funkčnosti demokracie. Ostatní, nestudenti ekonomie se aspoň dozvědí, co, že ten morální harazd vlastně je.
Too Big, to fall ... Hell, yes
Hodnocení: 7/10

Potomci lidí (2006)
Jestli chcete vidět, jak vypadá nadvakrát znásilněná, naruby obrácená a silně deziinterpretovaná verze knižní předlohy, tak tady máte unikátní příležitost. Další černá vize budoucnosti, tentokrát založená na premise totální sterility společnosti, která nevyhnutelně směřuje ke své genetické degradaci. Jako zázrak se pak jeví zjevení mladé těhotné imigrantky, která může mít v genech klíč k odvrácení lidského konce.
Hodnocení: 6/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Mám za sebou první bondovku z plánovaného maratonu.
Dr.No- Pravda, není to bond mojí generace, ale uchvátily mě ty prosté detektivní postupy, kterých je film plný. Na svůj věk ( 48 let) je až překvapivě moderní, vyjma bojů. Což mě přivádí ke krásné ukázce tehdejší US společnosti. Veškerý kompars je černý a je jedno, jestli hrají sluhy, servírky, nebo jen zmateně pobíhají... Druhá perlička je, že v celém filmu není ukázáno jediné násilné zabití, což je u Bonda docela šok :) Jsem zvědavý na "From Russia with love"

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Musím reagovat na hodnocení Potomků lidí...

Potomci lidí
Pokud chcete vidět jednu z nejlépe natočených scifi minulého desetiletí a zároveň snad tu nejméně benevolentní vizi budoucnosti, není co řešit. Potomci lidí jsou unikátní typ "špinavé scifi", který se svou atmosférou hrdě řadí po bok Blade Runnera, ale díky svému naturalismu a pseudodokumentární stylizaci je mnohem uvěřitelnější a díky tomu má větší dopad na diváka. Temná idea umírajícího neplodného světa se obejde bez většiny hollywoodských klišé, bez komanda superhrdinů nebo cool zpomaleného uhýbání kulkám a přesto si udržuje koule a donutí diváky přemýšlet o tom, nakolik události ve filmu zobrazují fiktivní budoucnost a nakolik jsou dnešní realitou.
Je zhola jedno zda to znásilňuje předlohu - filmová adaptace knížky má být odlišná od předlohy a má fungovat sama o sobě, jinak je to jenom pohyblivá ilustrace. A Potomci lidí film fungují sami o sobě dokonale.
10/10
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dal jsem si opakovačku Indiana Jonese. :D
Indiana Jones a Dobyvatelé Ztracené archy
Mno já nevím. Je to dobrý a zároveň nic moc.Každopádně se na to dívalo parádně a bavil jsem se perfektně. Největší zásluhu na tom má samozřejmě Harison Ford, což je jeden z mých nejoblíbenějších herců. Jeho hlášky: :lol:
8/10 za roztékání obličejů :rflmao:
Indiana Jones a Chrám Zkázy
Nejhorší díl. Spíš jako seriózní film mě to přišlo jako parodie na sama sebe. Důlní vozíky: :rflmao: Příběh: :rflmao: Postavy: :rflmao: Harison: :x
4/10
Indiana Jones a Poslední Křížová výprava
Nejlepší díl. Všechno je tam dokonalý a u tohohle mi přijde, že ještě lepší než Harison je Sean Connery. Scéna ve které rostřílí zadní křídlo svého letadla a podpálení podlahy na které sedí mě vždycky dostají na podlahu. Jediný co se mi nelíbilo je konec. Byl takovej divnej.
Ale i tak 10/10
Indiana Jones a Království křišťálové lebky
Všichni říkají, že to už není ono ale já ten film žeru. To že je Indiana o dost starší a není tak obratný je stvárněný geniálně. Shia je taky super. Návrat Marion taky super a jediný co mě vadí je, že je tam hodně historických nepřestností. Za největší beru Stalina. Ta Spalko je prý oblíbenkyně Stalina, kterej je mrtvej 3, nebo 4 roky. Zbraně jsou vynalezeny o dost později a Harley Davidson na kterém se projíždí Shia má vybavení z roku 2000 :rflmao: .
9/10
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

NewAsgard: před chvíli to skončilo na Nově a musím říct, že to bylo opravdu slabé. Akční scény byly perfektní, to ano, ale příběh se k Jonesovi vůbec nehodil a chyběl tomu šmrnc. V každém díle mám své oblíbené pasáže nebo alespoň scénu, která se mi nějak vryla do paměti. V prvním je to určitě úvodní pasáž, otevření archy a samozřejmě závěrečná scéna. V druhém, mém oblíbeném, je to úvod v čínské restauraci nebo večeře v paláci (jedna z nejlepších v celé tetralogii). Ve třetím je to například konec, ale ve čtyřce prostě takový moment chybí.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě se to líbilo. Začátek, lednice a odhalení story kolem emzáků se mi teda do paměti vryly.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ale tak jo, na zpestření sobotního večera to bylo opravdu ideální. Nenudil jsem se a celé mi to příjemně ubíhalo. Jen prostě ten příběh mi k Indymu nesedí.

Eclipse
Tak a mám za sebou i třetí díl této emo-ságy. Co si budeme povídat, dvojka byla strašná, ale musím říct, že tady jsem byl příjemně překvapen. Některé dialogy jsou sice stále trochu prkenné, Bella se místy chová jako kráva a Jacobovi bych za ty jeho škleby nejraději vrazil, ale i tak se mi to moc líbilo. Změna režiséra jen prospěla. Škoda, že už nedostal na starost první část Rozbřesku (asi nějaká móda, rozdělovat závěrečné filmy na dvě části).

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ray:
Ad 1 Jsem pevně přesvědčen, že film Potomci lidí má s knihou společný jen název a základní koncepci. To je fakt, bez prostoru pro nějakou polemiku.

Ad 2 Kamenem úrazu je skutečnost, že tvůj příspěvek vychází z premisy, že průměrné hodnocení, které ode mě film obdržel, je zapříčiněno faktem, jakým byla zpracována předloha. Problém je, že nic takového jsem explicitně nenapsal.
Srovnání filmu a knihy bylo pouze holým konstatováním skutečnosti, nic víc. Nicméně přiznávám, že implicitně mohl můj příspěvek indikovat, že
negativní (průměrné) hodnocení, které jsem dal je založeno na nekvalitně zpracované předloze. Každopádně, tvoje dedukce je mylná, jelikož .... je mi zhola jedno, zda se film drží knihy (obecně, nejenom v tomto případě), jediné co mě zajímá je kvalita filmu samotného. A tady si za svým hodnocením stojím, ať je snímek jakkoliv temným, reálným a naturalistickým ztvárněním budoucnosti.

The Social Network (2010)
Morálka, podnikatelská etika, přátelství ... v dnešním turbulentním světě se jedná o prázdné pojmy. Film o zakladatelích FB je dokonalým příkladem toho, co s člověkem udělá úspěch a rychlá cesta na výslunní. Fincher nezklamal, film nemá žádné hluché místo, a ať je můj názor na Facebook, jako sociální fenomém, jakýkoliv, jedná se o výborný film, který mi ukázal, kdo je kdo v tomto pohádkovém příběhu jako vystříženém ze šablony amerického snu.

Hodnocení:9/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Taky jsem zkouknul Social Network a musím říct, že je to majstrštych. V životě bych nečekal, že film o internetové stránce, kterou vymyslelo pako na Harwardu, může být tak chytlavý... A že momentální hodnota Facebooku je 25miliard dolarů jsem taky nevěděl :D
Jay and Silent Bob strikes back- Viděl jsem to před lety a po takové době, jako bych se díval poprvé. Film naprosto geniální, nevím co víc o tom napsat :rflmao:

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Osm statečných - tak už jsem to udělala znova. Proč já se dívám na filmy o psech, když u nich pak šílím? V každém případě, tenhle kousek je o osmi psech, kteří museli kvůli bouři zůstat osm měsíců sami v antakrtické pustině. Šílenej film, a to se o mushing nezajímám zdaleka tolik jako o jiné psí sporty. No, první věc, co mě trkla do očí: mohl by někdo PROSÍM vysvětlit filmařům, že sibiřští huskyové a alašští malamuti se už k "pracovnímu" tahání psích spřežení nepoužívaj? Další věc:
Toto je spoiler!!!:
po šesti dnech o hladu na řetězech nejenže ti psi klidně leží, ale dokonce i jsou v perfektní kondici. Tohle se táhne po celou dobu filmu. Po čtyřech měsících a ti psi jsou stále v dokonalý kondici, perfektní srst, ani škrábanec, zkrátka jako by se o ně starali lidi. To by jim dalo tolik práce ty kožichy alespoň zamazat? Další lol věc: jednoho z těch psů kousne tuleň leopardí, respektive pořádně chytne za zadní tlapu. A víte co? Milej pejsek tam má jen malinkej škrábanec. Samozřejmě kvůli tomu nemohl chodit, museli mu jídlo nosit... Tady jsem jen protáčela oči, jelikož právě letos si můj pes zranil zadní tlapku daleko hůř a chodila normálně po třech - musela jsem ji brzdit. Rádoby smutná scéna, kde jeden ze psů naoko umírá (btw. co je to za psovoda, když nepozná rozdíl mezi mrtvým a živým psem, třeba podle teploty těla?) pro mě byla wtf. Stejně jako když se psi dostanou dovnitř do budovy a najdou tam zásoby, převážně čokoládu. Tady jsem si jen říkala, že filmaři zřejmě míní počet psů snžit, jinak jsem si to nedovedla vysvětlit.

Smutné je, že během celého filmu jsem se do těch psů nedokázala vcítit, sžít se s nimi. Ne, netruchlila jsem pro ně, nesmála jsem se jejich kouskům, které byly mírně řečeno nerealistické, jen jsem tiše trpěla, odhodlána to dokoukat až do konce.

A ještě jedna věc, která mě na těchhle filmech štve, protože se to opakuje vždy a všude: ŠTĚKÁNÍ NENÍ PSÍ ŘEČ! Má to jen upozorňovací nebo ohlašovací charakter a slouží především ke komunikaci s člověkem. Mezi sebou se psi dorozumívají řečí těla. Navíc, seveřáci jsou známí tím, že prakticky neštěkají. Tak mi někdo prosím vysvětlete, proč ti psi tam na sebe štěkají jako o závod a proč ani jednou nevyli, ačkoliv je to pro tyhle psy typické.

O lidech ani nemluvím. Herci nic moc, stejně jako dialogy. Bylo vidět, že lidi tam jsou jen do počtu. Zkrátka, pěkná ptákovina, kdybych měla hodnotit, tak 0/10 a ne, ani ti psi mě nepřesvědčí k lepšímu hodnocení.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Repo Men - evil korporace co vyrábí umělý orgány a když je lidi nestíhaj splácet, tak si je bere zase zpátky. :) Až na pár absurdních scén je to vcelku pěknej film. 6,5/10

Donnie Darko - film, co tu už byl zmiňovanej, sice nevim o čem to bylo ale líbilo se mi to :lol: 9/10
Obrázek

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Scott Pilgrim vs. the World (Scott Pilgrim proti zbytku světa)
Old schoooool pro nerdy :lol:
10/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Requiem za sen - úžasný zážitek. Film vlastně o ničem, jen tak se tam probírá závislost na drogách, prášcích, ale i to, jak vypadá pád na úplné dno. Aronofsky je ale skvělý hlavně ve dvou věcech - dokáže neuvěřitelné věci s herci (Ellen Burstyn byla fantastická), a vizuálně to bralo dech. Rychlý střih na čím dál víc depreseivní záběry, kde se neuhýbá s kamerou, ale kde je naopak ukázáno všechno (i když v rychlém střihu), opravdu mrazí. Asi to nebude pro každého, chce to i být ve správném rozpoložení, ale pro mě jeden z nejlepších filmů, jaké jsem v poslední době viděla :)

Nine - Tohle bylo naopak zklamání. Nedokážu říct, jestli mě zklamal režisér, který má na kontě skvělé Chicago, nebo to, že z tak skvělého obsazení nebylo nic. Nepatřím k obdivovatelům herectví D.D.Lewise, ale tady neměl na práci nic moc než zírání do prázdna. A možná i to, že se pokoušel zpívat ve chvíli, kdy si ještě musel držet italský přízvuk, taky nepomohlo. Zpěvem a tancem mě překvapila Kate Hudson, Nicole Kidman je muzikálový profík a pak samozřejmě Fergie. To byly jediné tři herečky (a postavy), které tam uměly zpívat. V Chicagu mi skřehotání Reneé Zellweger a pokozpěv Richarda Gera nevadily, protože to byl dobrý film. Tady nebylo nic. Penelope Cruz někdo zapomněl říct, že je v muzikálu. Zněla jako když ji škrtí, a nepochopím, jak ji někdo mohl za tu její hloupoučkou husu nominovat na jakkoukoliv cenu.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hráči se smrtí / Flatliners

Film, který nám pustil kněz(!) na duchovní obnově o zážitcích ze klinické smrti. Celkem psycho, u některých scén jsem se celkem bál.(Ale víc jsem se lekal spolužaček, které tam křičely, když se tam objevil desetiletej kluk s krumpáčem :D) Film celkem dobře popisuje co jaké osoby podstoupili a jak se s tím vyrovnávají. Navíc záběry ze klinické smrti jsou hezky sestříhané.

Matrix -- celá triologie

Skvělá série, podle mě možná jedna z nejlepších se sci-fi. Skvělé akční scény, realistickej scénář(vzbouření roboté) a naprosto epický konec se skvělým soundtrackem.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Předem bych se rád omluvil všem uživatelům fóra za následující sprosté výrazy...

Harry Potter a relikvie smrti- Promítání v sobotu 13:45 česky a dva dny po premiéře... Takhle to dopadá, když lístky nebookuju já. V sále se dělo přesně co jsem čekal, třetina osazenstva mladší dvanácti let dávala hlasitě najevo strach a v naprosto nevhodných okamžicích se smáli. Nehledě na lidi co zamnou neustále šustili sáčkama od brambůrek, mlaskali, nebo mi kopali do sedadla. Právě abych se vyhnul těmhle prasatům a kreténům chodím na filmy před zavíračkou kina a anglicky (nevyhnete se prasatům, ale dětem jo...)
K filmu samotnému nemám vůbec co vytknout. Na to, že popisuje první 2/3 knížky ve kterých se pořád někam chodilo, nebo mluvilo, má strhující tempo (další sprosté slovo patří producentům pro ČR, kteří film rozdělili na půl) Centrální trio se překonává a i s dabingem bylo cítit emoce. OST krásně doplňoval scény a hlavně ve finále dílu byla hudba naprosto strhující. Dost na to, že i když jsem četl knížku a vím, jak to dopadne, abych měl pocit "že je všechno v kelu." už se nemůžu dočkat, až si v klidu domova vychutnám full HD v originále a bez vyrušení...

PředchozíDalší

Zpět na Filmy