Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tapped

Pokud jsem kdy tápal nad tím, jestli je balená voda zdravější než ta z kohoutku, tak mi na to tento dokument odpověděl. I když nejste na dokumenty, tak tento vám doporučuji shlédnout.

Já jsem balenou vodu nikdy moc nekupoval, ale po shlédnutí tohoto si ji tuplem nekoupím.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale ten dokument, hádám, asi není natočený poblíž Hranic na Moravě či v centru Olomouce, co? V tom případě mi jsou jeho informace k ničemu. Balená perlivá voda má tu výhodu, že mi chutná více, z kohotku mi voda obohacená o CO2 teče málokdy. Kdybych měl požívat jen to, co je zdravé, tak bych zešílel.

Abych nebyl OT, upozorňuju, že vyšly dva nové díly (28 a 29) Freeman's Mind! It's time for ambassador Pineapple!
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nejdřív se na to podívej a uvidíš. Když trochu odbočím, před časem jsem dělal v určité společnosti, která se zabývá výrobou potravin a kdybys viděl, co všechno se tam dělá a co se do těch potravin dostane, taky by ses na to jídlo díval jinak.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ray má pravdu, že to není odsud, Amerika je hold jiný stát... Na druhou stranu, neperlivá balená voda (jakékoliv značky) je naprosto stejná jako ta v kohoutku ;)

Ivory: ano, ano, všichni víme, že v salámech jsou krysy, 90% mouky, rozemletý kopyta na gumídky a podobně... Vidět bych to nechtěl, protože potom bych asi vážně musel do lesa si jít něco ulovit, abych se najedl :D

EDIT: Jako film začíná titulky, že cena balené vody převyšuje cenu pohonných hmot... Nevím... ale přijde mi, že když 1l vody stojí 5Kč a benzín 30Kč, že i ty výrobní náklady budou v podobném poměru...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ivory: v podstatě souhlasím s Wantedem, nevědomost je v tomhle sladká.
Pravda, já jako kluk z vesnice mám alespoň nějaký limitovaný přístup k domácím potravinám, ale se znečištěním si fakt nevybereš co žereš.

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

The Expendables (2010)
Předem upozorňuji, že tento příspěvek bude nasáklí nostalgiií, kterou ve mne tato parta akčních veteránů, pří své krvavé cestě k sesazení jednoho despotického diktátora vyvolala. Ač to bylo mnohokrát zmíněno, tak se musím zmínit o scéně v kostele. Po čtvrtém zhlédnutí mi nezbývá než konstatovat, že je naprosto boží. Rozepisovat hlubší nástin děje nemá smysl. V akčním žánru hraje příběh podřadnou úlohu a po hlubším zamyšlení se drtivá většína filmů, alespoň rámcově, podobá jako vejce vejci.
Arnolde, Slyi a Bruci máte můj nehynoucí respekt a věčnou úctu za přínos kinematografii a neustále plný zásobník s pusu plnou suchých a sarkastických hlášek. :yes:
Hodnocení: 7,5/10

Inception (2010)
Na filmu očividně pracovali mistři svého řemesla. Hereckým výkonům, scénáři, kameře a režii není co vytknout. Tentokrát budu plným hodnocením šetřit, jedná se "jenom" o výborný film. Každopádně jsem si po projekci uvědomil dvě zásadní věci. Christopher Nolan neumí natočit špatný film, který by mohl zapadnout do průměru současné kinematografie a tím druhým, ještě důležitějším zjištěním, je fakt, že Leonardo DiCaprio je jedním z největších herců současnosti a to, že ještě nemá zlatou sošku padá na vrub akademie. Očividně mu spolupráce s Martinem Scorsesem svědčí (nemůžu si pomoci, ale reminiscenci a historickou paralelu na kooperaci De Nira se Scorsesem v 70. letech vidím jenom já :?: ).
Děkuji karvinskému kinu Blesk za včasné uvedení snímku do kin.

Hodnocení: 8,5/10

Rise of Theodore Roosevelt, The (2011) DiCaprio + Scorsese = nejočekávanější film přístího roku (kromě Harry Pottera, samozřejmě)
Naposledy upravil Fancipal dne 01.9.2010 18:23:41, celkově upraveno 1
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já teda neznám kariéru De Nira, ale ten se asi neproslavil v nejúspěšnějším filmu 90. let tak moc, že ho potom každý nenáviděl. Di Caprio si Titanikem skoro zazdil kariéru.

Tenkrát na západě
Já myslím, že ano!
10/10

A-Team
Asi stokrát lepší než Losers (a kdo říká, že ne, ten je sám loser) a hodně over-the-top pocta kultovnímu seriálu, byť bohužel ne tolik dada jako třeba Starsky a Hutch. Snad jediný pořádný letní film (Inception je příliš intelektuální), který se povedl. Od začátku do konce tu máme akci, hlášky, akci, hlášky, lepou děvu, akci a trochu akce navíc. Přitom je to dostatečně stylové a Hannibalovy megapřekomplikované šílené plány jsou skutečně zajímavé (asi stokrát, než mnohokrát viděné operace v Losers, byť zrovna tak nereálné). Chci vidět znova!
Whoa! It's totally like Call of Duty!
8/10

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Edie 3. díl
No, abych to přeložila, tak mám na mysli třetí díl Stmívání. Ponechám si většinu hodnocení a napíšu jen to, co se mi vcelku i s přimhouřenýma očima líbilo. Líbila se mi ta asi dvouminutová bitva upírů. Jestli se mi totiž na téhle sérii něco líbí, tak je to to, že ti upíři se fakt řežou hlava nehlava. Tak to má být. Škoda jen, že než se začnou řezat, mají kolem toho keců zabírajících 90% filmu :palka: No a samozřejmě, když už se řežou, tak chtějí všichni ublížit té jediné, kolem které se otáčí Země, ach jo. :stupid:

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale když už jsme u toho, moc se těším na poslední díl a jeho BDSM soulož, vražedné upíří embrya a pedofilní lásku.

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Měl jsme na mysli skutečnost, že Robert de Niro byl svého času Scorseseho dvorním hercem, tedy pozici, kterou v současné době okupuje DiCaprio. Zároveň je očividné, že společně natočily svoje nejlepší filmy. To platí pro oba herce. Suma sumárům se snažím říci, že tento oscarový režisér má čuch na talenty, kterým DiCaprio i svého času De Niro rozhodně jsou.

P.S. Právě se rozhoduji co si pustím ? IronMan 2 nebo Stmívání :)
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Major
Major

Odpovědět s citací

Iron Man 2 je v nějaké dobré kvalitě nebo pořád kinorip či jakou jinou verzi máš?

Jinak doufám, že ta otázka byla řečnická a je to IM2 :D
Obrázek

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Stáhl jsem si DVDRip. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si pustil seriál Castle. IM si pustím v nejbližších dnech.
Naposledy upravil Fancipal dne 05.9.2010 20:11:28, celkově upraveno 1
Sherlock Holmes

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

the Expandables- tisíckrát viděná zápletka, provařené "druhy" postav, ale podané takovým stylem, že jsem celou dobu seděl a bez pohnutí sledoval jak bouchá všechno, se vším a o vše. Stalone se na postu režiséra hecnul, akce přehledná, hlavní postavy hrané "old school" svalovcema, každý z nich s vlastní technikou boje. A finální pekelná půlhodina... prostě "sit back and have fun"

Major
Major

Odpovědět s citací

Fancipal: Kde jsi prosím tě sehnal DVDrip, když ten má vyjít za necelý měsíc? :shock:
Obrázek

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

třeba unikl? DVD kvalita expendables taky utekla o dva měsíce dříve.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy