Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ivory: To Unthinkable myslíš z tohoto roku, že ano?
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Red Dwarf: Back to Earth
It's cold outside, there's no kind of atmosphere
I'm all alone, more or less
Let me fly far away from here
Fun, fun, fun in the sun, sun, sun...

Co říct? Chtěl jsem počkat na dabing, ale neodolal jsem. Humor byl od seriálu na míle daleko, už to nebylo o tom, jak se jednotlivé postavy navzájem shazují, ale hlavně o vtipných situacích, které je potkávaly. I přesto jsem se dobře bavil. Skutečně důstojné rozloučení za jedním z nejlepších seriálů. :bye:

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tak ušlo to, ale rozloučení to není právě se pro Dave tv natáčí 10 serie....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted: Ano, tys ho už viděl? Tady je kdyžtak trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=F_7b3kzWzg8

A tady na ty další filmy:
http://www.youtube.com/watch?v=5yaXPx6xWEQ
http://www.youtube.com/watch?v=AcQ49gh7sTg
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Major
Major

Odpovědět s citací

Ivory: ne, já se koukal na csfd a tam byly 3 pod sebou, ale pak mi došlo, že to bude asi ten nejnovější, ale jistota je jistota ;)
Obrázek

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Letters From Iwo Jima
Protiválečný snímek Clinta Eastwooda z druhé strany bojiště, než kterou běžně zabírají válečné filmy. Věřím, že takhle nějak to skutečně bylo. Člověka to opravdu donutí se zamyslet, k čemu ta válka vlastně byla. Asi nejvíc mě zaujala scéna hromadné sebevraždy pomocí granátů. Přesto to mohlo být klidně o 45 minut kratší, přišlo mi to místy dost zbytečně natahovaný.
75%

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Z cyklu "protagonistova manželka se udusila při požáru":
Shutter Island
Geniální námět, geniální režie, geniální Di Caprio. Slušný rozbor paranoidní atmosféry 50. let. A navíc parádní vizuál.
9/10

Knowing
Velmi dementní námět, mírně naprůměrná režie, snesitelný Cage. A příliš pro-křesťanské. Přesto většinou příjemná atmosféra a vcelku odvážný konec.
6/10
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

http://www.csfd.cz/film/230063-harry-potter-a-relikvie-smrti-1/videa/

Úžasný trailer, který nepotřebuje komentář. Nemůžu se dočkat podzimu. Letošní prázdniny budou hodně dlouhé ... :) Nemluvě o nových spoilerových střípcích 2. sezóny SGU.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

The Road
Nuda, nuda, nuda. Viggo Mortensen a jeho filmový syn chodí Amerikou, kterou postihla globální katastrofa - lidstvo je až na pár jedinců mrtvé, stejně jako fauna a flora, takže panuje HLAD s velkým H, L, A i D. Jídlo je dnešní ropou - omezený zdroj, pro který se zabíjí ve velkém (i to, co zbylo) a vy nemůžete věřit nikomu, že to není kanibal. Bohužel, ve filmu se prakticky nic neděje. Není to ani něco jako Stalker, protože to hold nerežíruje Tarkovskij, a není to ani něco jako Věc, protože to hold nerežíruje Carpenter.
Navzdory tomu, knížka, podle které se to natočilo, bude zřejmě velmi zajímavá a skrze její námět do filmu prosakují některé atmosférické okamžiky.
5/10

Major
Major

Odpovědět s citací

Mně se to v celku líbilo, hned další den jsem si pustil The Book of Eli... zdá se, že tyhle firmy asi konkurovali koncem roku 2009 s utopickým Avatarem :D :D
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

5 z 10 znamená, že to je průměr, který neuškodí, ale ani nic nepřinese.

The Plan
BSG direct-to-rapidshare film jsem shlédl až dneska a bylo to věru... zvláštní. Na jednu stranu oceňuju snahu ukázat, že "Cyloni jsou taky lidi" a celý jejich plán byl, že nebyl žádný plán. Na druhou stranu tu drasticky chyběl nějaký koherentní děj (něco jako kdyby Razoru chyběla Kendra Shaw) a ač je Cavil rozkošně zlý a vyšinutý, jeho story to IMO nezachránila. Přesto, bez Cavila by film nefungoval vůbec. Zpětně fungující destrukci mystické atmosféry z 1. řady pominu (to bych mohl odsoudit třeba i Šestý smysl), protože tu zrušila už 4. řada BSG. Téma "příběhu z pohledu teroristů" mi ve srovnání s třeba The Cell příjde podvyužité. Navíc je dost smutné, že film nelze sledovat bez detailní znalosti seriálu. Takhle IMO filmy, ani ty vycházející ze seriálů, fungovat nemají.
Na třetí stranu bylo fajn zase vidět staré známé postavy a fakt je, že režie opět pracovala dobře a z některých okamžiků mi klesla čelist (chlapec s jablkem). Ukázalo se tu, jak dobře štěstí/improvizace/intuice scénáristů pracovala pro BSG, viz. Cavilův pokec u Anderse nebo viz. Cavil zpovídající Tyrola, který zpětně dostává zcela jiné konotace.
Nějakého avizovaného šíleného zhoršení v CGI jsem si taky nevšiml. Původní BSG byla co se týče CGI velmi cool spíše kvůli inovaci v kameře a střídmých efektech a kvůli tomu, že souboje stíhaček na černém pozadí snad moc pokazit nejdou. Jakmile ale chcete naanimovat destrukci měst, tak se bez milionových rozpočtů nějakého toho videoherního drhnutí IMO nevyvarujete.
7/10 vrámci BSG/televize
4/10 vrámci filmů

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Princezna Mononoke ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Dobrých fantasy filmů se najde poskromnu, tenhle ale opravdu stojí za to. Dvě hodiny krásných animací (a to nejsem nějakým skalním příznivcem anime a mangy!), příběhu, atp. z toho dělají druhé nejlepší fantasy, jaké jsem zatím viděl (chvíli jsem i uvažoval, jestli náhodou nepřekoná i LOTRa). Chtělo by to více takových. :-)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Poslední Mohykán (1992)
Ačkoliv Michaela Manna za jeho Heat miluju, Poslední Mohykán je co do narativu výrazně slabší než jiné jeho filmy, navíc (snad kvůli přístupnosti) řada jeho bitevních scén vypadá poněkud přespříliš hraně (není nic nudnějšího než souboj muže na muže, který vypadá kvůli absenci krve spíše jako fackovaná; Daniel Day-Lewis by po Gangech New Yorku určitě taky souhlasil). Postavy jsou málo vykreslené a některé dějové zvraty mi kvůli absenci vysvětlujících dialogů nebyly jasné ani za mák. A mastodontně epická hudba je sice taky fajn, nicméně v některých komornějších scénách by se hodilo spíše ubrat (pokud vám megalomansky burácí orchestr ve scéně pomalu se ploužících kajaků, vypadá to spíše jako parodie). Celkově fajn, ale třeba takový Cold Mountain mě vzal mnohem, mnohem více a příjde mi i lepší co do výpravy a vyprávění.
7/10

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

"U konce s dechem" (1959)
Film, který výrazným způsobem ovlivnil a nasměroval kariéru Belmonda i Godarda.
Režisér (Godard) předvádí novou, inovativní a na svou dobu neotřelou režii. Herecké výkony jsou, především u Belmonda, na nejvyšší možné úrovni. Problém mám se scénářem, u kterého se očekává, zvláště u tohoto typu filmu, určitá úroveň. Některé scény se ovšem neskutečně táhnou a korunku tomu všemu dává, snad 20-minutový dialog, nadrženého hlavního hrdiny v hotelu s hlavní hrdinkou.
Nechápejte mě špatně, význam a vliv "Francouzské Nové vlny" je nezpochybnitelný. Pokud má někdo chuť na Francii 60. let doporučuji
např. 100 000 dolarů na slunci.
U konce s dechem je jenom lehce nadprůměrný film, jehož jedinečnost tkví v jeho neokoukanosti a novotě, nic víc.
Hodnocení: 6/10

One Week (2008)
Doby, kdy po televizních obrazovkách bloudil jako Pacey Witter jsou nenávratně pryč. Z Joshe Jacksona se vyprofiloval výborný herec, což jenom potvrzuje v tomto existencionálně a chmurně laděném dramatu o člověku, kterému diagnostikovaly smrtelnou chorobu ...
Hodnocení: 8/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Lekce neslusneho chovani 87%

Afterwards 55%

viz me hodnoceni na csfd profil rossi001 ;-)
" IMMORTALITY "

PředchozíDalší

Zpět na Filmy