Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Batman: the dark knight (2008)

Batman: the dark knight (2008)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 07.7.2008 19:24:45
upi Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tak co na to zatím říkáte, samotný film ještě nevyšel ( teda aspon myslím ) ale už ten trailer me trošku zklamal, batman o šaškovy s namalovaným usmevem už jednou byl.... doufám že nepřetáčí strae filmy, ale jinak se nechám překvapit,

už ted čekám nejake velké efekty, doufám že budou stát za to, co se mi strašně líbí je ten batmobil, to je fakt dělo, (kam se hrabe ferari)
o příběhu zaím nic-moc nevím, ale jak říkám doufám že to nebude předelávka stareho batmana

btw: kdyby ste nekdo mely odkazy na stahnutí, pošlete mi PM
[img][http://upi.stargate.sk/sig_down.png]http://upi.stargate.sk/sig_down.pnghttp://[/img]
--- stargate.sk ---

Příspěvek 13.7.2008 19:16:14
gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Samozřejmě, že to je remake. To co v Burtonově Batmanovi hrál Nicholson - tedy Jokera, jendoho z nejúžasnějších záporáků ever, ted v Nolanovým Dark Knight, btw bez Batman na začátku, hraje zesnulý Heath Ledger. A podle trailerů bude ještě lepší jak Nicholson. Film má premiéru v USA příští týden, u nás trochu později, ale na tohle do kina a všichni

Příspěvek 13.7.2008 19:20:53
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Já se na ten film kouknu, ale na netu jsem našel už i funkční torrent
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 13.7.2008 19:30:11
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Co jsem četl různé recenze, kde film hodnotí novináři a kritici co viděli film předem, tak se většina shodla že Heath Ledger podal nejlepší herecký výkon kariéry. Tak jsem hodně zvědavej jaký to bude.

Příspěvek 13.7.2008 19:33:28
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Lidi pište ty názvy správně, to je hrozný to číst...
(Edit: tj. s velkýma písmenama)

Jinak trailery vypadaly fajn a film bude IMO taky fajn. Srovnávat to s Burtonovou verzí je mimo, každý film je stylově někde úplně jinde.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 13.7.2008 20:59:02
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Raynor - Jo tak já nesrovnávám filmy, ale postavy, ty by se měli nést ve stejném duchu aspon trochu

Příspěvek 13.7.2008 22:15:13
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No tím si taky nejsem jistý, The Dark Knight bude IMO dost čerpat i z novějších Batman komiksů, kde už Batman by docela badguy.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 25.7.2008 18:25:16
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

UNBELIEVABLE *dolní čelist leží je na podlaze*
Čekal jsem hodně možných konců, ale tohle... :shock: Takový konec jsem si skutečně nepředstavoval ani v těch nejdivočejších snech. :shock: Teď to budu muset ještě rozdýchat a podívat se na to aspoň ještě jednou, ať to vstřebám.
Rozhodně můžu říct, že oba filmy se v žádném případě nedají srovnat.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 12.8.2008 22:23:20
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Radši to napíšu sem, než do topicu o filmech, protože to asi bude trochu delší (šok, já vím :lol: ) Nebyla jsem z těch, kdo by na tenhle film čekal dlouho před jeho vznikem a nenechala jsem se ukolébat recenzemi, protože já si ráda udělám vlastní názor, ale...Bylo to dokonalé a Bryan Singer se Samem Raimim se můžou jít zahrabat. Nevím ani pořádně, co na tom konkrétně bylo to skvělé, ani proč se mi to tak líbilo, ale asi to bude těmi přehlcenými smysly z celého toho filmu. Nikdy jsem nebyla jedna z těch, co uctívají Christophera Nolana a moc mi jeho filmy neřekly. Ani Memento, ani Insomnie nebyly kromě toho až pitvání v rozpoložení hlavních hrdinů pro mě až tak zajímavé. Ale viděla jsem je hodně dávno a možná po dnešním zážitku se na ně podívám znovu a svůj názor přehodnotím.
Zkusím to trochu rozebrat po částech, protože u tohohle to jinak nejde.
Předně, kdyby mi někdo neřekl, že je to film o Batmanovi, tak by mě to vlastně ani nenapadlo a už fakt, že tomu všichni říkají "Temný ryttíř", místo "Batman", o něčem svědčí. To, že má jiný oblek a v jedné chvíli bez té masky vypadá jako nějaký běžný maskovaný muž s nějakým speciálním oblekem, je působivé.
Nevím jak je to možné, ale všichni herci, kteří se objevili, byli skvělí. Christian Bale neměl kupodivu jako Batman moc co hrát, spíš mě zaujala jeho podoba Bruce Wayna a to, jak tu postavu (na oko) zhýralého miliardáře hraje.
Heath Ledger alias Joker je vesměs velmi, velmi, velmi děsivý a asi jeden z nejdokonalejších padouchů - hlavně proto, že nemá žádný motiv a dělá to všechno jen z touhy po chaosu.
Aaron Eckhart - toho jsem před tím kromě pár filmů moc neviděla, ale tady byl skvělý.
Toto je spoiler!!!:
Jeho postava byla snad nejzajímavější a měla všechny odstíny šedi. Je až fascinující sledovat, jak se mění v tragického hrdinu, a ve finále je pro mě tou nejlepší a skoro nejkladnější postavou ze všech.

Morgan Freeman a Michael Caine jsou takové pevné skály - pouze svou přítomností vydávají charisma a pocit bezpečí. A každý to dělá jinak, po svém, a oba to dělají skvěle.
Maggie Gyllenhaal - tuhle herečku osobně miluju. Je výborná v každém filmu, kde jsem ji viděla, a hlavně nezapadá do šablony letící a padající hvězdičky. Její herecká dráha je stabilní, je známá, ale ne tolik, aby si nemohla vybírat menší a zajímavější projekty. Jako Rachel je rozhodně zajímavější než to uječené trdlo Katie Holmes. A i když přece jen nemá tolik prostoru, s tím , co má, si hravě poradila a je opravdu sympatická.
Osobně se mi ale asi po Eckhartovi nejvíc líbil Gary Oldman, který se na "starší kolena" vrhá na role klaďasů a rozhodně mu to sedí. Jeho Gordon je takový...no, roztomilý je silné slovo, ale prostě klasický polda, obyčejný chlap, kterému bych ale bez váhání svěřila svůj život. :)
Nevím, jak je to s hereckými nominacemi na ceny a tak, ani jestli jde, aby v jedné kategorii bylo víc herců z jednoho filmu. Ale tady jsou určitě tak dva, tři kandidáti, rozhodně Eckhart s Ledgerem.
Jinak pokud jde o příběh samotný, tak je zamotaný, propojený a místy opravdu strhující.
Osobně mě dostaly dvě scény -
Toto je spoiler!!!:
jednak "sociální experiment" s loděmi, kdy jsem si říkala, že to opravdu jeden z nich zmáčkne. Za hříčku považuju Jokerovo kouzlo s tužkou, protože to bylo tak drsné, až to bylo opravdu k smíchu - a to se přesně mělo stát.
A pak hlavně smrt Rachel a všechno, kolem ní. Jak si byla jistá, že si Bruce vybere jí, ale přesto Harveymu nelhala a řekla mu pravdu, že ho miluje a vezme si ho, i když věděla, že on má umřít. A jak pak Bruce vtrhl na místo a ležel tam Dent a ona jen řekla: "Aha, tak tedy já" a klidně mluvila dál a Harveyho utěšovala, dokud to nebouchlo...*tomuhle* říkám silná ženská postava (a dokonce jsem četla sociální studii, kde si ženy v takových situacích dokážou udržet chladnou hlavu a muži se naopak hroutí) a bylo to strašně smutné, dojemné a tragické. Párkrát jsem snad nahlas zašeptala: "Ne, Maggie ne."

Uf, tak jsem se zasekla u postav :D Ale myslím, že postavy celý příběh tvoří, mění a všechno se od nich odvíjí, tak jsem tím asi i tak řekla všechno. Rozhodně se to nedá pobrat napoprvé. Ale i když bych moc chtěla, asi na to znovu nepůjdu, protože je to místy opravdu trochu depresivní a toho stačí jedna dávka.
Ještě čtete? Došli jste až sem? Opravdu jste to přečetli? Tak co tu ještě sedíte?! Jděte se na ten film hned podívat! :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.8.2008 23:14:14
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Právě jsem na tom byla v kině. Já Batmana zrovna moc nemusim, Batman začíná se mi moc nelíbil, ale tohle...no, tohle je TEDA SAKRA NĚCO ÚŽASNÝHO :yes: :!:
Skvělý příběh s mnoha zvraty, dobré postavy, skvělé herecké výkony, zajímavé okamžiky humoru, parádní efekty, opravdu výborná hudba a napětí k prasknutí :!: .
Tohle je film, který se pro plný zážitek prostě musí shlédnout v kině. Doporučuju všema deseti. Nejlepší je nevědět, jak je to dlouhé, to si pak člověk pořád říká "Tak to bude vše" a ono to vesele pokračuje. Sice se u něčeho dá uhádnout, jak to bude pokračovat, ale stejně je tam toho ještě spoustu, co nedá (nebo těžko).
Joker byl...prostě úžasnej. Dokonale odpudivý, přitom určitým způsobem charismatický a lehce z něj mrazilo (fakt bych před ním nechtěla stát...). Ani jsem nevěděla, kdo ho hraje, až z titulků...tohle je ten pohledný rytíř..:D.
Osobně mě tedy nejvíce zaujal Gordon. Líbí se mi typ postavy i charisma herce. Skvělé :D. A pak i Alfréd (opět charisma a tohodle herce mám docela v oblibě) a ...toho, co hrál Morgan Freeman (zase to charisma :)). Batman samotný...mno, tak jako ten hlavní a co ;-).
Jinak ta hudba...a ty zvuky...to byla prostě PARÁDA. I kamera skvělá a když se to skloubilo...pastva pro oči a uši :yes: .

Dále velký spoiler a vážně nečtěte, pokud si to chcete vychutnat a že to za to stojí:
Toto je spoiler!!!:
Jelikož jsem si během filmu velmi oblíbila postavu Gordona, když ji tak v polovině zabili...mno, to mi to hodně pokazili a už jsem si to tak neužívala (mě smrt oblíbené postavy fakt dokáže zkazit celé dílo), nicméně, jak se tam pak objevil, zase se mi ten super pocit vrátil :) (o něj jsem se vlastně bála dvakrát..). A mělo to své místo. Jako i ostatní věci, události, smrt jiných postav.
I když bych řekla, že Bílý rytíř nechal obrátit příliš snadno...na to, jaký byl před tím. Jako, jasně, to, co se mu stalo, to hodně naštve, ale stejně.
S těmi loděmi, to bylo zajímavé. Jen jsem na konci byla přesvědčená, že tím ovládáním se neodpaluje sousední loď, ale vlastní...už už jsem si říkala, že civilisti mají smůlu. Mno, vlastně se nedozvím, jak to bylo :). Ale pěkný "průzkum".

Edit: A, koukám, že mě Klenotka dnes předběhla...to holt když to člověk píše hodinu, protože furt chce něco dodat a v mezičase doprohlíží fórum :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 12.8.2008 23:48:46
General
General

Odpovědět s citací

Ty jsi nevěděla, že Jokera hrál Heath Ledger? Zpod jakého kamene jsi vylezla? :D Tenhle film byl hodně známý tím, že to je jeho poslední film a dokonce se mluví o posmrtném Oscaru.
Kdy a kde jsi na tom byla? Já večer ve Village Cinemas na Andělu, stihla jsem to ještě z práce. Mám radši Village, mají lepší ozvučení a celkově je to tam takové lepší. I když ten promítač tam byla dneska asi mírně přiopilý :smile:

Toto je spoiler!!!:
Ta scéna, kdy zabili Gordona - jo, taky jsem si říkala: "To mi nemůžou udělat, to není možný!" A pořád jsem se pokusila si vzpomenout, jak to vlastně bylo a jestli fakt někdy umřel. Ale jelikož komiks jako takový moc neznám a vím o něm pouze z filmů, tak jsem si nebyla jistá.
Taky jsem si myslela, že jakmile to na té lodi někdo zmáčkne, tak vyhodí do vzduchu sebe a jen jsem čekala, kdy se to stane. U tohohle filmu by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby vyhodili do vzduchu loď plnou lidí.
U toho Harveyho - já si myslím, že to zase tak přehnané nebylo. Zabijou mu ženu, kterou očividně hodně miloval a usmaží mu to půlku obličeje. V tom všem mu do toho vleze Joker, který mu v jeho stavu šoku nakecá, že za to vlastně může Batman a Gordon, a máš to. Jednoduše mu ruplo v kouli, to se stává.

Toto je spoiler!!!:
Jinak mě tak napadlo - to, jak tam Lucius Fox říká, že ten oblek je chráněný před kočkami - nemohlo to být mrknutí na diváka, že v příštím díle se objeví Catwoman?
Upřímně si neumím mezi současnými herečkami představit takovou, která by byla dostatečně výborná herečka a správně "smyslná" k tomu. Možná Scarlett Johansson. Ale to je jen spekulace. Jen doufám, že až na to dojde (o čemž nepochybuju), že to nebude Angelina Jolie. Je pro tu roli už moc profláklá. Potom, co jsem viděla Michelle Pfeifer ve Stardust nepochybuji o tom, že by si tu roli klidně mohla i po dvaceti letech zopakovat :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.8.2008 23:49:24
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No myslim ze se pripojim k jasavym komentum :) Maggie skvele hrala a narozdil od Katie Holmes je to kocka, coz pridava dalsi bodiky :) .Cely film je depresivni a temny a zaroven uzasne zpracovany. Tohle + obrovska reklamni kampan pred vypustenim dava spooousty penez( behem prvniho vykendu v USA na sebe film vydelal zpatky) dava jistotu pokracovani an ktere se neuveritelne tesim.

Toto je spoiler!!!:
Jinak neuveritelne drsny humor :D Odpaleni nemocnice,sileny potlesk v cele a potom vsemi zminovana tuzka u ktere mi, prisaham, tekly slzy a nasledujici minutu filmu sem tim padem moc nevidel :D
Jak zmnovala Tar-ara tak bych vedle jokera stat taky nechtel,psychous az na pudu :shock:
EDIT:Videli jste to s dabingem nebo v originale?

Příspěvek 13.8.2008 00:17:59
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak koukám, že Klenotka a Tar-ara mi berou myšlenky z hlavy...no nic, když už jsem to konečně dopsala, tak to sem stejně hodím:

Na film Dark Knight jsem se těšila od chvíle, kdy jsem viděla Batman Begins (což bylo před dvěma týdny). A kupodivu tento film má očekávání nezklamal, dokonce je ještě daleko předčil. Nedávno se tu v jiné sekci rozpoutala docela prudká diskuze o "hraní na hranici lidských možností" - tak pokud chcete vidět, co se tímhle pojmem doopravdy myslí, doporučuji vám shlédnout film Dark Knight a zaměřit se zejména na postavy Jokera a Harvey Denta, protože to, co předvádějí Heath a Aaron je něco naprosto nepopsatelného. Ačkoli tedy všichni ostatní se také překonávají.

Dark Knight mě rozesmál, rozplakal, donutil přemýšlet...zkrátka mě naprosto dostal.
Toto je spoiler!!!:
Zejména již zmíněné scény telefonického rozhovoru mezi Rachel a Harveym - nemohla jsem uvěřit, že ji doopravdy nechali umřít...a její dopis Bruceovi a to, jak ho Alfred po její smrti vzal a nakonec spálil s tím, že někdy lidé nepotřebují pravdu, ale naději...a vůbec, celý závěr. Scéna na střeše a závěrečný Gordonův rozhovor s Batmanem i konečný monolog jsou jednoduše geniální.

Zkrátka pokud jste ten film ještě neviděli, tak si nejpozději hned teď kupte lístky a jděte na něj. Nebudete litovat.

P.S.: Klenotko, tentokrát jsem si při sledování odpustila i "divné zvuky", protože jsem měla strach, že bych něco prošvihla...

EDIT:
Toto je spoiler!!!:
To, jak rychle se obrátil White Knight Dent bylo podle mě dáno hlavně pocitem viny - klasická otázka, proč já žiju, když ona zemřela?

EDIT2: Viděla jsem to v originále, na filmy s dabingem zásadně nechodím...
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 13.8.2008 00:41:06
General
General

Odpovědět s citací

Jo, na divné zvuky opravdu čas nebyl - mrkni a něco ti uteče :D Já ani nedutala a jen jsem občas zaregistrovala, že se u maniakálního Jokerova smíchu taky někdo dokáže smát, zatímco mně lezl mráz po zádech.
Ono to šlo i s dabingem? Kde proboha? A to na to někdo šel? Tohle se prostě v originále muset vidí, protože Ledgerův hlas je nezaměnitelný.
Ano, hranice lidských možností tady platí, bohužel, doslova. Je to škoda, protože Ledger byl výborný už ve Zkrocené hoře a teď mohl konečně postoupit do první ligy a vymanit se z rolí hezounků. Holt, svět není vždycky fér. Z té jeho smrti se popravdě vzpamatovávám ještě dnes, protože když je někdo blízko takovému věku, tak si říká, že před před není nikdo v bezpečí.
I když, trochu se přiznám, že pro mě byl stejně víceméně hlavní postavou Dent. Ten jeho mikropříběh, táhnoucí se celým filmem a jak to Eckhart zahrál, bylo úžasné.
Kdyby měli dělat nějaké nominace (čehož si jsem jistá, se dočkáme), tak to bude hodně těžké rozhodování, kdo do hlavní a kdo do vedlejší role, protože ty hlavní postavy tam byly vlastně tři...

Ten konec mě taky hodně dostal. Nemyslím, že mi tekly až tak slzy dojetí, spíš to bylo už takové zahlcení dojmy a emocemi, že to už byl jen obranný mechanismus. :)

Koukám, že jsme si všichni vybrali stejnou dobu, kdy na to jít. :D

Příspěvek 13.8.2008 09:20:38
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka: No, nevěděla. Říkám, že Batmana moc nemusim. A Ledgera si pamatuju tak z Příběhu rytíře...a tohle je sakra jiná role :) . Ale vím, že herec nedávno zemřel. O tom možném Oskarovi mi po filmu až řekla kámoška :).
Hmm, taky jsem byla ve Village na Andělu...teď mi ještě pověz, žes tam byla v 17:30... :D (ale asi spíš na tom pozdějším, co...). Ale promítač...mno, s tím souhlasím. Ono to bylo na začátku takové vtipné, vešli jsme do kina (museli jsme si otevřít ty pancéřové dveře ...neměly by být otevřené?)...mno, ale hlavně, jak jsme přišli do kina, tma jak...ehm...v půlnočním Gothamu :). Jen chabé osvětlení schodů. Pak na plátně naskočilo nějaké interní ovládání a ještě asi po čtvrt hodiny promítač zapomněl, že je film širokoúhlý, takže mu trvalo, než nám odhalil i konce plátna. Ale pak už dobré :). Jo a to jsme ještě vlastně ani nemuseli kupovat lístky, protože kámoška neznale, však suveréně prošla druhou stranou a obešla kontrolu :lol: .
Ale vidět tohle v kině je prostě zážitek. Proto byla kina stvořena ;-). Pro tenhle film bylo stvořeno kino (mno, dobře, ale ten zážitek je ještě velmi nový a nějak to nemám komu vypovědět, takže se to ve mně hromadí ;-)). Chvílema jsem si říkala, že už toho napětí bylo dost, že už by mohli zvolnit. Tohle se mi nestalo už dlouho :) (nejsilněji tedy u Společenstva Prstenu, to byla nejsilnější pálka, kterou sotva co kdy překoná a kterou jsem rozdýchávala ještě tři dny poté..).

Toto je spoiler!!!:
S tím Gordonem...jelikož já komixy nečtu, ani si moc nepamatuju minulé díly a celkově toho Batmana zrovna neoslavuju, tak mě tahle postava nic moc z minula neříkala. Ale jak ho zastřelili, tak jsem si říkala...škoda, že to nebude jako v Heroes...a bylo :D, ale vážně jsem to nečekala. A pak ještě ten konec...nevěděla jsem, zda by nechali zabít to dítě, ale ženu asi jo a pak tu máme ještě jeho samotného (a zabít ho dvakrát, to by mě fakt naštvalo).

Ohledně Harveyho...já nevím, pořád mi to přijde až příliš. Jasně, prostě se zbláznil, ale řekla bych, že má silnější vůli. I přes tohle všechno. Trochu mi to připomnělo Anakina...ale ten na to měl mnohem lepší..."předpoklady".
Mmch., ta polovina obličeje byla docela vtipná, nemůžu si pomoci...protékání vody :lol: ..a co teprve v tom autě, jak se připásal a nabourali...to jsem si říkala, zda mu třeba neuletělo oko :lol: ;-).

To s tím chráněním před kočkami...taky jsem si všimla a říkala si, že je to odkaz na nějaké minulé (nebo vlastně budoucí...že jo...jak je to chronologicky :)) děje.

St0rm: Originál, rozhodně ;-).

Mmch., ještě se mi líbilo, jak Batman měnil hlas, já si toho nějak před tím nikdy nevšimla...resp. si to spíš nepamatuju :).

PS: Lehce jsem to někomu ospoilerovala...nevyzrazujte pointy ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Další

Zpět na Filmy