Tak jsem na tom dneska byla. No, čekala jsem trošku víc. Teda, ne že bych čekala něco světoborného od popcornového filmu, a Michael Bay je sice hitmaker, ale zatraceně dobrý a jeho Skála patří k mým oblíbeným.
Honičky, výbuchy, a zpomalené záběry, pomalé objíždění kamerou kolem postavy, to je vlastně jeho vynález už od dob Mizerů. A tady to zase fungovalo. Jenom mi místy přišlo, že si mohl ušetřit některé delší pasáže, které film zbytečně zpomalovaly. Celá kauza hledání brýlí a rozhovor Sama s rodiči, zatímco jim roboti skákali po trávníku mi moc vtipná nepřišla, ale to je asi věc osobního vkusu každého člověka.
Samovo někdy až vyloženě trapné chování mě dost štvalo, i když kluk to byl v podstatě sympatický, stejně jako Mikaela (?). Ta holka se mi strašně líbila. Dokázala být přiměřeně sexy, hodila trochu charisma, byla akční a hlavně s hlavou na správném místě.
Roboti měli být asi sympatičtí, ale neměli jsme příležitost je moc poznat, když se objevili až v půlce filmu. Trochu mě teda štvala ta jejich jména, ale co už, jsou to vlastně hračky a tenhle film je velká reklama na hračky
Poslední dvacetiminutovka už byla přece jenom trochu rozmělněná a asi by to sneslo trochu kratší verzi. Trochu jsem se v těch jednotlivých robotech už i ztrácela a navíc jsem tam už potřebovala děsně na záchod, tak jsem doufala, že to brzo skončí

Trochu, ne vlastně dost a asi nejvíc mi vadily ty řeči o tom, jak se lidstvo učí a dělá chyby a tak. Bylo to jako napůl cesty mezi totální skvělou popcornovou jízdou a "Dnem poté", kdy nevím, jestli se mám bavit nebo si z toho snad vzít nějaké ponaučení.
Nejvíc mě bavil John Voight jako ministr obrany. Ministra obrany, co to umí se zbraní, aby v našich končinách pohledal

I ta mladá holka, co objevila ten virus se mi líbila. Jo a hudba, ta byla místy taky hodně dobrá. Prostě hrdinové byli fajn, roboti celkem taky, ale asi nemůžu od takového filmu čekat příběh. Což je škoda, protože Skála i Mizerové ho měli.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.