Tak vzhledem k tomu, že prvně jsem to viděl pouze jako CAM, tak jsem si to radši po delší době zopakoval dnes v DVD kvalitě. S CAMy jsem už před nějakou tou dobou naštěstí skončil...přicházel jsem o hodně.
Dojmy?
Skvělý soundtrack. Od fantasy/pohádky nelze v tomto ohledu chtít víc. Prostě fajn.
Postavy dobře zahrané i napsané, jen Una mi přišla trošku divná. Jiskření mezi Hvězdičkou a Tristanem perfektní. Z vedlejších postav vypíchnu Bernarda po proměně na ženu, což se mi moc líbilo

.
Humor skvěle zapracovaný; princové na jedničku s hvězdičkou. Už jen to jejich první setkání: "Matko? Promiň. Jsi v pořádku?"
Pro mě je to prostě pětihvězdičkový film.
A proč sem píšu? Jen mě zajímá, jestli si někdo všiml na konci takového nenápadného vtípku ohledně princů. Normálně si takových detailů nevšímám. Schválně jsem hledal na netu, a nikde jsem o tom nic napsáno nenašel. Jde mi o to, jak se po zpětném zabarvení rubínu začnou vznášet duše princů, všechny zbělají a odletí nahoru, jen jedna zčervená a padá dolů. Těžko říct, který z nich to je, protože tam přelétnou přes sebe, ale myslím si, že to je náš milý Septimus. Přišlo mi ho líto, protože si nemyslím, že by byl o cokoliv horší, než jeho bratři. Snad jen jak zabil toho věštce, který si ale smrt za zradu stejně zasloužil.