Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica 4x20 Daybreak Part II

4x20 Daybreak Part II

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Příspěvek 22.3.2009 00:19:42
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tak ja se pridam ke gratulaci az ted.konecne sem dokoukal :) a bylo to uplne super.jinak sem nepochopil trosku este tu capricu s baltarem(oni se dozili 150000 let? :D )ze si nato pamatovaly atd.jo a chtelo by to mozna nakej filmik jak za tech 150000 let(priblizne nekdy ted) skoci baseship na orbitu a lidi z new earth zacnou stavet lode jen ne tak vykony jako napr Galactica a pak by ji nekde nasli,protoze ten co navadel flotilu do slunce ji tam nenavadl a pristal s ni treba na mesici nebo tak nak.taky good pokracovani ne? :) (ikdyz tohle mozna pokracovani nepotrebuju.fakt tam bylo vse a ta hudba byla taky skvostna.jo a zdalo se vam ze galactica moc u ty kolonie nestrilela a ze z kolonie vyletavali asgardske paprsky?) :D
Na galacticu nejlepsi lod v kolonialni flotile :)

Příspěvek 22.3.2009 00:24:24
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Obávám se že pokračování BSG by se mi nelíbilo.

A Caprica s Baltarem... já sem to pochopil jako že celá ta BSG byla dávno v minulosti, a tohle byli už jakoby jiný lidé, kteří jen náhodou používají slovo cylon a všimli si článku o Héře a začali nad tím diskutovat.

A pak pokrok v robotice... V tu chvíli sem se celkem zděsil.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 22.3.2009 00:46:02
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vždyť Caprica s Baltarem na současné Zemi byli head. Nebo vám nepřišlo nápadné, že jsou oblečení stejně, jako když se během bitvy zjevili svým fyzickým protějškům? :)

A hlavně by asi Ron nepřidal půl minuty před koncem další záhadu: Jak ti dva mohli přežít 150 00 let, když všichni ostatní jsou dávno po smrti?
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 22.3.2009 00:57:59
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Fraking awesome. Akční, emotivní, epické. Moore je génius.
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 22.3.2009 03:22:10
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

BSG dostala nejlepší konec, jaký si seriál může přát! Nejsem fanoušek moc dlouho, nemám seriál ještě tak najetej, ale už teď vím, že je to můj nejoblíbenější seriál!

Cavillovo !FRAK! Advances in robotics. "Nejhůř" jsem se cítil asi ve chvíli, kdy v raptoru umřela Roslinová, přece jenom moje nej postava... Samozřejmě bylo jasné že to tak dopadne, ale bylo to smutný...

A samozřejmě Baltar a Six v dnešní době byli ti "nadpřirození" popřípadě "andělé" chcete-li, čili ti, kteří vykonávají rozkazy toho nejvyššího...

Jenom u toho, jak se Adama poblil, se mi udělalo celkem nevolno... A to co udělala Boomer jsem taky čekal...

Ono je toho hodně co se dá o téhle epizodě napsat, ale nemá to asi cenu... Teď se pokusim usnout, ale pochybuju, že se mi to jen tak povede...

Příspěvek 22.3.2009 09:02:42
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Jedním slovem Skvělé, není co vytknout a bohužel ani co vyzdvihnou, protože celý závěr byl našlápnutý překvapením. :yahoo:
Podle mě je tento díl velkým adeptem na nejlepší díl celé BSG :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.3.2009 10:39:38
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkné.
(já bych to udělal sice jinak aa galacticu a lodě hodil maximálně na dno moře, newbo na měsíc, bo ti pruhovaní centaurioni si tam furt lítají.)

Přestože tady všichni žasnou nad konce, mě přišla i první půlka dost dobrá (kooperace old x new centaku + nejhorší smrt Racetrak; Hošík admirálem - Remo prezidentem; jak se n1 odstřelil :) oprahhouse...)
Konec byl sice taky pěkný, ale pro mě zůstavá pořád What the Frak is Kara Thrace;
to s Hera=Eva sem trochu čekal (popř. že tolik kopii cylonu předá tolik stejných genů) ale znejistil jsem, když ukázali to rozmístění na Zemi
Konec ve Washingtonu s tančícimi roboty a rýží se mi úplně nelíbil, myslel jsem že poslední záběr bude... epičtějíší

Nejlepší hláška dílu?
asi jak přistáli a leželi v trávě a očumovali pralidi:
Baltar: Mají stejnou DNA, takže se s nimi můžeme rozmnožovat
Adama (?): Doktore, vy myslíte jen na jedno...
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 22.3.2009 10:44:03
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jsem prošel příspěvky na Lapu od pátku a jak tam někdo vtipně poznamenal, Douglas Adams teď v hrobě asi tleská :) (škoda že koordinaty skoku k Zemi nedávaj v součtu 42, bylo by to ještě lepší :-D )
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 22.3.2009 11:41:40
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

jakych 42? :D ted sem nek nepobral ale mozna proto ze sem se zbudil,ale pls vysvetlete to nekdo :D

Příspěvek 22.3.2009 12:25:24
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A ano, Kara Thrace wtf?!?! Anděl?? Dále Hoshi, byl jedinej, kterej mě z postav napadnul, že by mohl být admirálem... A Lampkin...ten na to měl našlápnuto, už předtim...

Ještě musim dodat, že standardně byla skvělá i hudba!! Jo a 42??? Taky nevim...

Příspěvek 22.3.2009 12:26:47
Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Van Tom: Nebyl to spíš New York?

Skvělý konec, jasně, ale asi jsem úplně nepochopil Karu. Je polocylon (dcera Daniela) nebo pracylon nebo co? Když tam byl ten záběr s Leem tak jsem si říkal: A teď tam nebude... intuitivně, ale jinak nechápu.

No co, konec jednoho z nejlepších seriálů je fakt smutný, ale třeba tak za 20-30 let někdo natočí remake :).

42 souvisí s tím D. Adamsem, myslím, s BSG to nemám až tak moc společného.
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Příspěvek 22.3.2009 13:09:36
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nerozumel jsem dvoum vecem: jak mohla kara zmizet
a druha vec: jak mohl baltar a caprica six prezit 150 000 let

Příspěvek 22.3.2009 13:24:37
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Ani se mi nechce věřit, že už jsme došli na konec... Celou dobu se mi honilo hlavou to, co řekl o koncích Stephen King - že jsou bez srdce, jen způsob jak zavřít dveře za příběhem... Ale tenhle naštěstí srdce měl a já jsem ještě pořád na měko :oops:

Ne, že by snad finále bylo bez chybičky. Dalo by se najít pár logických děr, způsob, jakým byla zničená kolonie, mě v tu chvíli zvedl ze židle, ale dobrá, byla to boží vůle, beru to :D Co mi ale opravdu vadilo, byla ta půlminuta s roboty na konci - bylo to moc... jak to říct... levné, polopatické, prostě navíc (tak a teď jen čekám, kdo mi vmete do tváře, že jsem to celé nepochopila nebo tak něco :D ). Nebýt tam tohle, by ten konec v současnosti perfektní tečka...

Hodně se mi líbilo, jak skončila Kara (pořád jsem čekala, že ukáže, že je 14 cylon nebo nějaká podobná pitomost) a vůbec celé to vysvětlení s "anděly" a bohem jako přírodní silou i fakt, že je vlastně na nás, jak to celé pochopíme... A že se tak nějak podařilo uzavřít všechny osudy... Čekala jsem něco mnohem temnějšího, ale ta melancholie poslední půlhodinky byla se mi líbila mnohem víc... Vlastně to ještě celé nějak vstřebávám. A pekelně se těším na soundtrack :)

Celkově to byl prostě víc než důstojný konec úžasného seriálů.

42 - to tu vážně nikdo nečetl Stopařova průvodce po galaxii? Styďte se :wink:
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 22.3.2009 13:38:21
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Arekol píše:
nerozumel jsem dvoum vecem: jak mohla kara zmizet
a druha vec: jak mohl baltar a caprica six prezit 150 000 let

Zmizení Kary sem taky nepochápal, ale Baltar a Caprica byli pouze head verze :lol:.
Jinak luxusní zakončení skvělého seriálu :smile: Scéna grcajícího Adamy mi připomněla dnešní noc :scratchanym:. Jinak nemám nic k vytknutí, teda až na Karu, prtže vůbec nechápu co jako měla být...

Zajímavé je srovnání s SG, kde tvůrci jednoznačně popírají jakéhokoliv boha a podobné věci, na rozdíl BSG, kde jsou takové věci skoro nejdůležitější.
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 22.3.2009 14:07:47
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

head verze?
takze tam byli jen jako aby rekli jak to vse dopadlo... :)
myslel jsem si to

skvelej serial. u vetsiny serialu to byva tak ze celej dil je hovno a epickej konec po kterym budes zirat do cerny obrazovky jeste nekolik minut.
tady to bylo nabuseny dejem od zacatku do konce, hrozne se mi libilo jak ty cyoni utocili na glacticu kdyz skocila na tu jejich kolonii.
celkem me dostalo jak si cavil prostrelil tu hlavu.. a posral to ten cylon co zarval: OPEN FIRE. kdyz ani nevedel co se stalo a proc prestali posilat data.
no nakonec to dopadlo dobre :) jen ted nevim toto: my vsechni jsme potomci hery a ostatnich clenu flotily, takze jsme vsichni castecni cyloni nebo jsme take potomci tech domorodcu?
protoze je blbost aby nekteri byli od flotily a nekteri od domorodcu.. ti co by byli z domorodcu by byli vyvojove zaostalejsi.
a pochybuju ze se lidi smichali s domordcema.
kazdopadne udelali to tak ze je mozny jeste serialem pokracovat -> nechali na zivu centuriony.

--
ale stve me jak Six rikala ze uz se to asi opakovat nebude.. dle me se to opakovat bude ( i v RL ) , a taky to nejak tak naznacili tema tancicima robotama :) ( naznacili to kam ma dnesni lidstvo namireno )

--
z BSG by si meli vzit priklad OSN apod.

PředchozíDalší

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica