No já nevim, ale když někdo řekne fantasy, tak já si představim nějaké ty podivné bytosti, magie, kouzla etc., a když sci-fi tak většinou různý vesmírné bitvy, super technologie nebo i něco co se odehrává na Zemi třeba v blízké budoucnosti. A taky to 9,9/10 případech má základ v současné vědě a techách(myslim tim roboty, nanotechnologie, lasery etc.) a teoriích (FTL, multi vesmíry-M-teorie, etc). Já nevim, ale nemužu se zbavit pocitu, že ta hranice mezi sci-fi a fantasy je dobře daná. Nevim jak bych to řek, ale prostě ve sci-fi vidíme hodně věcí, které budou jednoho dne možné a fantasy to je..no prostě fantasy. Vim že píšu blbosti, ale já vůbec nevim jak líp bych to řek

.
Jinak považuju BSG za Sci-fi s prvky fantasy(Bůh, bohové, andělé) a nebo třeba SG to je taky sci-fy, ale taky se tam objevujou fantasy věci (jako třeba povznesení, telekineze, pyrokineze, ale tam to nemá být něco nevysvětlitelného jako v BSG. Tam to jako vysvětlitelné má být. Jen hodně složitě, tak jak to běžná člověk pochopit nemuže).