Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica BSG celkové hodnocení

BSG celkové hodnocení

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Jak hodnotíte BSG?

10/10
84
64%
9/10
24
18%
8/10
4
3%
7/10
7
5%
6/10
4
3%
5/10
2
2%
4/10
1
1%
3/10
3
2%
2/10
0
Žádná hlasování
1/10
0
Žádná hlasování
0/10
3
2%

Celkem hlasů : 132

Příspěvek 28.6.2010 15:35:53
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jednoznačně 10/10. BSG mě chytlo a už nepustilo. Teď jsem u konce 2. série a za den sjedu klidně i 6 dílů. BSG je nej!!! :bravo: :yahoo:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 28.6.2010 20:47:57
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser: Máš si odnýst to, že odsuzování určitých prvků díla na základě toho, že nepatří do žánru (ať už je jeho definice jakákoliv) do kterého údajně spadá to dílo, je špatný. Nejde o to, že BSG někam zařazuješ, jde o to, že na základě tohohle zařazení určuješ co je v ní špatně a co ne.
A s Ray(nor)em souhlasim i v tom, že hranice mezi fantasy a sci-fi je hodně vágní.
Obrázek

Příspěvek 28.6.2010 22:09:25
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

No já nevim, ale když někdo řekne fantasy, tak já si představim nějaké ty podivné bytosti, magie, kouzla etc., a když sci-fi tak většinou různý vesmírné bitvy, super technologie nebo i něco co se odehrává na Zemi třeba v blízké budoucnosti. A taky to 9,9/10 případech má základ v současné vědě a techách(myslim tim roboty, nanotechnologie, lasery etc.) a teoriích (FTL, multi vesmíry-M-teorie, etc). Já nevim, ale nemužu se zbavit pocitu, že ta hranice mezi sci-fi a fantasy je dobře daná. Nevim jak bych to řek, ale prostě ve sci-fi vidíme hodně věcí, které budou jednoho dne možné a fantasy to je..no prostě fantasy. Vim že píšu blbosti, ale já vůbec nevim jak líp bych to řek :sorry: .

Jinak považuju BSG za Sci-fi s prvky fantasy(Bůh, bohové, andělé) a nebo třeba SG to je taky sci-fy, ale taky se tam objevujou fantasy věci (jako třeba povznesení, telekineze, pyrokineze, ale tam to nemá být něco nevysvětlitelného jako v BSG. Tam to jako vysvětlitelné má být. Jen hodně složitě, tak jak to běžná člověk pochopit nemuže).

Příspěvek 28.6.2010 22:35:33
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

BigQ@123: Tohle byl nejrozumnější příspěvek na tohle téma za dlouhou dobu. Souhlasím s tebou :wink:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 29.6.2010 05:40:20
Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Co váš tak poslouchám tak taky musim souhlasit s BigQ@123.
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Příspěvek 29.6.2010 10:57:04
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

BigQ123: když bychom to vzali teoreticky, tak telekineze a podobný věci taky možný jsou, to samý povznesení a bůh (nevíme, jestli to existuje, ale možnost tu je). Ale draci, lítající koberec, kraken a nevím co ještě, to už asi možný není a tohle by do toho fantasy spadalo...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 29.6.2010 11:15:24
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak to bych mohl za fantasy považovat i Mass Effect, jelikož tam jsou taky biotici co ovládají telekinezi
Obrázek

Příspěvek 29.6.2010 11:54:11
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

BigQ@123: Všiml sis ale, že třeba Hvězdný války a řada dalších splňuje obě dvě tvoje definice?
Ale to co tu popisuješ jsou jen povrchní rozdíly, jde o to že technika ve sci-fi a magie ve fantasy hrají v příběhu stejnou roli (viz Rayova citace Clarka)
Obrázek

Příspěvek 29.6.2010 12:53:06
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
BigQ123: když bychom to vzali teoreticky, tak telekineze a podobný věci taky možný jsou, to samý povznesení a bůh (nevíme, jestli to existuje, ale možnost tu je). Ale draci, lítající koberec, kraken a nevím co ještě, to už asi možný není a tohle by do toho fantasy spadalo...

Fajn - ale co když udělám space operu o tom, že máme mimozemskou rasu draků nebo krakena (ostatně, máme Cthulhu) a létající koberec bude prostě nadupaný kus hadru, který díky unobtaniu levituje? Je to nadále fantasy nebo to je najednou scifi?
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 29.6.2010 12:58:11
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

měli bychom se ale už držet tématu a ním je Battlestar Galactica a její hodnocení.
Jsme tady už dost off-topic
Obrázek

Příspěvek 29.6.2010 13:32:44
Major
Major

Odpovědět s citací

Ray: ano, když se to spojí, tak je to potom těžké, jenže BSG nic takového jako draci, lítající koberec nemá ;)
Obrázek

Příspěvek 29.6.2010 15:04:15
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted píše:

Tak ve sci-fi bych považoval telekinezi za ovládání elektro-magnetického pole(Někde na kvantové úrovní působit na samotné elektricky nabité částice. To by si pak mohl teoreticky pohybovat s jakoukoliv hmotou z atomů). Ve fantazi to bude něco s magií a nějakou tajemnou silou.
No a drak. To závisí na tom co si scénárista vybere. Jestli chce draka jako nějakýho živočicha co vzniknul evolucí nebo jako pohádkovou bytost.

I když nejlepší bude, když pozveme Moora a Lucase a zeptéme se jich jak to přesně zamýšleli. Jestli jako sci-fi nebo fantasy, protože najít tu hranici, která je přesně daná je dost těžký. Drak může být myslen jako sci-fi (bizární výtvor přirody) nebo fantasy (nějaká pohádka). Takhle se dá zařadit i spousta jiných věcí, třeba ta telekineze či telepatie.

Příspěvek 29.6.2010 15:16:00
Major
Major

Odpovědět s citací

Telekineze a telepatie je ale ve sci-fi a fantasy úplně jinak pojatá. Ve sci-fi to ovládáš rozvinutím mozku (a tohle jsem viděl snad ve všech sci-fi), kdežto ve fantasy máš nějakou moc, něco a ovládáš to pomocí toho...

Klasickou představu draka šlehajícího oheň jsem ještě ve sci-fi neviděl, kromě SGéčka a tam to byl jako ten fantasy prvek snad i schválně...
Obrázek

Příspěvek 29.6.2010 19:52:06
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Ray: ano, když se to spojí, tak je to potom těžké, jenže BSG nic takového jako draci, lítající koberec nemá ;)

Máš tam anděly ;-)
BigQ@123 píše:
Tak ve sci-fi bych považoval telekinezi za ovládání elektro-magnetického pole(Někde na kvantové úrovní působit na samotné elektricky nabité částice. To by si pak mohl teoreticky pohybovat s jakoukoliv hmotou z atomů). Ve fantazi to bude něco s magií a nějakou tajemnou silou.

Ta první věta mi zní skoro jako fantasy. :P Jedinej rozdíl kterej vidim mezi tvojí první a druhou větou je ve způsobu jak je to popsaný (technobláboly vs. mystika) ale funkčně tam žádný rozdíl nevidim. A kolik je v BSG technoblábolů? Celkem po skromnu, neni v tom případě tedy BSG spíš fantasy?
BigQ@123 píše:
Jestli chce draka jako nějakýho živočicha co vzniknul evolucí nebo jako pohádkovou bytost.

A drak vzniklý průběhem evoluce se ve fantasy nacházet nemůže?
BigQ@123 píše:
Jestli jako sci-fi nebo fantasy, protože najít tu hranici, která je přesně daná je dost těžký.

A ještě v předchozim příspěvku jsi psal jak je ta hranice jasně daná. ;-)

btw: už to začíná být celkem OT, možná by nějakej moderátor byl tý lásky a téma rozdělil :)
Obrázek

Příspěvek 29.6.2010 20:18:43
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ralen píše:
A ještě v předchozim příspěvku jsi psal jak je ta hranice jasně daná. ;-)

Jo, ale pak se mi do toho jaksi zapletli další věci a už to začalo být nějaký nestabilní :sorry: . Končim s timhle :offtopic: .

PředchozíDalší

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica