Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica Caprica epizody

Caprica epizody

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Líbí se Vám Caprica?

Ano
38
78%
Ne
11
22%

Celkem hlasů : 49

Příspěvek 02.12.2010 14:18:37
Dutch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
vynikající zakončení, ty vyloďující se cyloni pak ta jejich socha... Btw. Zoe ještě není klasickej lidskej cylon jako 12 modelů nebo je?
Nemám rád soboly

Příspěvek 02.12.2010 16:17:52
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Práve som dopozeral posledný diel a musím povedať, že Caprica je jeden z najlepších seriálov, čo som videl. Ak nie najlepší. Proste geniálne, fantastické a tvorcovia ukázali, že keď musí seriál skončiť predčasne, dá sa to uzavrieť slušne. Dokonca veľmi slušne.

Příspěvek 02.12.2010 17:21:48
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Prostě kurevsky boží 8) co víc na to říct.

Dutch: řek bych že je mechanická, přišlo mi, že to bylo vidět, když ji aktivovali.
Obrázek

Příspěvek 03.12.2010 04:10:04
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Z Capricy celkově tedy já osobně unešená vůbec nejsem (a hodnotím ji negativně). Nicméně poslední díl byl opravdu vydařený (a nejlepší imo vůbec). A s "Billem" jsem to tedy taky nečekala :). Dobré.
A to zakončení... posledních pár minut, to bylo moc pěkně udělané a ještě s krásnou atmosferickou hudbou.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 08.12.2010 18:35:08
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Za poslední dva dny jsem dal zbytek seriálu (tj. druhá polovina první sezóny) a jsem docela překvapen. Z počátku mě to moc nebralo, když se na to ale člověk podívá v celku začnou mu docházet souvislosti. FRAK je to fakt víc než dobrý.

Když už to srovnáváte s SGU i já bych dal přednost Caprice.
Obrázek

Příspěvek 20.1.2011 22:00:47
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Perfektní zakončení, parádní příběh, Bill, no já si řikal, že by se na něm to co se v Cap stalo podepsalo... no očividně se na něm nemělo co podepsat. :) Za mě jednička s hvězdičkou... :ok:
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 27.1.2011 16:02:53
Lord Denvil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
...a tohle přesně chce většina diváků Syfy.

bohuzel... serialy jako SGU a caprica by se chytli spis v europe nez na novem kontinente... jenze tady vetsina divaku se za serialy nejsou zvykly platit... a zadarmo ani kure nehrabe... :hmmm:
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 27.1.2011 22:45:47
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Řek bych, že je to všude stejný. Jakou má tady BSG sledovanost? Moc to asi nebude.
Obrázek

Příspěvek 30.6.2011 17:40:36
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Caprica je po metaforické i obsahové stránce pokušením z jíného světa. Před několik týdny, jsem v jednom zdějším topicu napsal značně nelichotivý a v kontextu prozření posledních dní, i zcela mylný komentař, snášející se neprávem na bedra Capricy. Po tomto "kybernetickém" prozření, mi nezbývá, než si sypat popel na hlavu za svou značně unáhlenou kritiku tohoto veledíla.

Příběh mapující vznik prvního Cylona a kořenů první cylonské války, je totiž vším, jen ne, zapomnění hodnou záležitostí. Z hlediska mých preferencí a požadavků je Caprica střelou do černého. Správně namíchaný koktejl businessu, politiky, náboženství, podsvětí a rodinného dramatu. To vše na pozadí jedné velké tragédie, která ultimátním způsobem ovlivní osud 12 Kolonií. Jasný doklad toho, že nejhorší věci vznikají na bázi správných, leč v tomto případě morálně hraničních pohnutek. Právě morální přesah a lidská dilemata dělájí z Capricy výborný seriál, které akcentuje kontroverzní otázky nedaleké lidské budoucnosti.

Nesmím zapomenout zmínit V-World, svět, který funguje na způsob iluzivní diegéze. Svět konstruovaný na základě absence zákoných norem a pravidel. Svět plný příčin, ale bez následků. Morálně vyprázdněný svět reflektuje a odkrývá ty nejtemnější stránky lidské duše a názorně ilustruje lidskou podstatu bez příkras, omezení a benefitů moderní společnosti. Pravě to je podstata Capricy, svůdnost a vábivost v kontrastu s dekadencí a úpadkem.

Možná je to mou zálibou v podobně laděných seriálech, ale dle mého názoru, je seriál jednou velkou jízdou, bez zbytečných odboček, směřující do velkého finále. Žadný balast. Současně nesouhlasím s poznatky, že seriál není regulérně ukončen a lamentují nad jeho předčasným zrušením. Právě naopak. Poslední pětiminutovka elegantně uzavírá hrozící cliffhanger a tvoří efektivní oslí můstek k pořadí třetímu seriálu z universa BSG. Pokud tvůrci umně uchopí první válku se Cylony, tak mohou, např. pomocí retrospektivního vyprávění, zaplnit některá mlhavá místa, která Caprica svým předčasným ukončením zanechala. Rozhodně si to tento skvělý seriál zaslouží.

Abych nezapomněl ... ano, líbí :) .

Hodnocení: 5/5
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Předchozí

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica