Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica 4x20 Daybreak Part II

4x20 Daybreak Part II

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Příspěvek 04.1.2010 16:17:19
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tohle jsme řešili s Balialem už kdysi před dvěma lety v tématu jestli jde SG hyperpohon rušit (resp. musí-li být rušen, aby SG vypadalo jak vypadá). IMO je to tady k Plánu ale dost OT.

Jj, v BSG čistě stačí rozhodit parametry FTL

To jako, že ty skoky jsou rychlý 10 km/s (Jo jistě to je úplná krávovina) nebo že maximální rychlost galacticy může být před skokem vzhledem k jádru galaxie 10 km/s

Jsou dvě fyzikální možnosti:

1) letíš nějakou rychlostí a po skoku ji stále máš (čili máš zachovanou chybnost

2) po skoku se vrátíš do klidového stavu (to by vyústilo ve smrt posídky....)

jenomže pak by loď stačilo urychlit na třeba 500km/s pomocí gravitačního praku a skočit nad kolonie, pak by byla obrana protitomuto útoku nemožná

proto musíš stanovit nějakou maximální "rychlost" kterou se můžeš pohybovat ze směru "doskoku"...skočíš a máš maximálně 10km/s ke galaktickému jádru

....a třeba v případě útoku na kolonie bys skákal do cesty planetám, jak rotují kolem slunce (země má 30km/s)

navíc kdyby to bylo jinak, tak by opět události "33" nefungovaly, protože urychlené raidery by flotilu jednoduše zastihly koncentrovaným útokem a byl by konec (to Ray - hvězd bylo po cestě dost, takže ta rychlost se dala nabrat, mohl yuvolnit půlku raiderů a ty by postupně nabíraly rychlost kolem různých hvězd)....vždycky by byl konec......

Jsme pěkně OT, ale na drugou stranu tu máme plodnou diskuzi.
Obrázek

Příspěvek 04.1.2010 16:27:34
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Snad jsem to pochopil :D .Dík za rychlou odpověd.

Myslim si že tam bylo několikrát vidět jak se Galactica dává do pohybu před skokem nebo basestary v tom díle jak začala Cylonská občanská válka,když skočily tak se pořád pohybovali,takže by to mělo přenášet i tu hybnost,jako ten alternate reality jump od alternativního Rodnyho v SGA.

Příspěvek 04.1.2010 23:20:17
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

pako3 píše:
proto musíš stanovit nějakou maximální "rychlost" kterou se můžeš pohybovat ze směru "doskoku"...skočíš a máš maximálně 10km/s ke galaktickému jádru

Jestli jsem to dobře pochopil, tak ti jde jenom o logičnost útoku na kolonie a pronásledování flotily...

1) Rychlost vůči galaktickému středu? Co by to mělo omezovat, proč by to měly fyzikální zákony zakazovat, myslím tu vyšší rychlost. Kterému galaktickému středu, atd., atd... tohle bych z fyzikálního hlediska nechal na pokoji...

2) Útok na kolonie, proč neletěli tak rychle? K čemu by jim to bylo, letět tam po přímce rychle jako sviňa, když by pak byly jejich lodě mnohem náchylnější? Vem si že by do takhle rychle letící lodi narazil kámen.... au.... bez v potaz, že ny orbitě a kolem ní budou mít taky trochu bordel... to bych taky nechal na pokoji...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 05.1.2010 02:05:54
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ad 1) IMO jsi paka nepochopil.

ad 2) Říká ti něco "moment překvapení"? A co takhle "pohyblivý cíl?"
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 05.1.2010 15:05:02
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pako3 píše:

Myslíš maximální rychlost na to aby mohl skočit a nebo že se ta rychlost během skoku změní, protože to aby se ta rychlost měnila mi přijde jako pěknej nesmysl. Dokážu ještě pochopit, že by se loď musela pohybovat určitou omezenou rychlostí k souřadnicovýmu systému, protože by se to jinak dalo špatně vypočítat, či by byl problém s nějakym jinym technoblábolem. Ostatně v BSG neni nikde řečený že se loď může pohybovat neomezenou rychlostí při skoku. Cyloni prostě neskočili do atmosféry z důvodů, který prostě nebyly vysvětlený, protože to prostě nebylo potřeba (o tom seriál nebyl) a pokud tu potřebu máš, tak si můžeš nějaký vymyslet sám. Určitě neni pochyb o tom, že kolonie měly taky pozemní baterie raket, takže můžeš říct, že by se po skoku dostali do nevýhodnýho postavení atd. atd.
Na druhou stranu, myslim si že takhle přesný skoky zas vysvětlují proč se v BSG bojuje na relativně krátký vzdálenosti - proč střílet z dálky, když můžu střílet zblízka.
Obrázek

Příspěvek 05.1.2010 16:13:05
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Od místa kam házime atomovky,bychom se přeci měli držet dál.Sice nějaký basestary v Plánu z nějakýho důvodu před útokem vlétly do atmosféry, ale určitě byli stranou od těch explozí, až pak se přiblížily a začaly uklízet z pohledu Cylona zbytky, který přežily.

Příspěvek 05.1.2010 19:22:33
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Myslíš maximální rychlost na to aby mohl skočit a nebo že se ta rychlost během skoku změní

Přesně.

Cyloni prostě neskočili do atmosféry z důvodů, který prostě nebyly vysvětlený, protože to prostě nebylo potřeba

a pokud tu potřebu máš, tak si můžeš nějaký vymyslet sám

že kolonie měly taky pozemní baterie raket, takže můžeš říct, že by se po skoku dostali do nevýhodnýho postavení atd. atd.

Na druhou stranu, myslim si že takhle přesný skoky zas vysvětlují proč se v BSG bojuje na relativně krátký vzdálenosti - proč střílet z dálky, když můžu střílet zblízka.

Stačilo by naskákat nad města a vynukovat to, kdybys nabral rychlost a útočil na jednu stranu planety, tak by ses pohyboval min 40km/s.....a to ti žádný protiraketový sysém nemůže nikdy vychytat

kdybys měl vysokou rychlost, tak by stačilo házet jenom.....(jedna basestar by už při 150km/s by zničila celý povrch planety jako velký, ale opravdu velký meteorit

....prostě bez nepřesnosti doskoku ( po obou osách) a limitované skokové rychlosti by ten vesmír nefungoval.......

Ty to třeba nevidíš, ale mně to celkem vadí.

Seriálm měl být mimo jiné o tom, že cyloni nemohli překonat koloniální obranu a proto zanechali pár cylonlů na povrchu........a o jejich osobních trápeních, vykoupení v podobě holocaustu a jejich vystřízlivění ve formě poznání, že ostatní cyloni by je chtěli stejně vymazat (a la donwloaded).

Místo toho se z toho stal nesmysl o final five a ....všichni víme
Obrázek

Příspěvek 05.1.2010 20:04:30
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Napadlo mě tohle.Jump drive není FTL jako FTL pohony v SG.Jump drive funguje na principu např. hvězdné brány.Viděl si,že by snad SG týmy někdy vyletěli z červí díry rychlostí mach 1 :shock: .Někde jsem čet že při cestování červí dírou urazíš kůli tomu zakřivení nulovou vzdálenost defakto.Takže proč by ti to mělo udělit nějakou rychlost.Jenom prostě přejdeš z jedné strany na druhou a vezmeš si sebou svojí hybnost
Jinak ty rychlosti lodí v BSG by mě docela zajímali,protože mi příde divný, že něco co dokáže letět třeba ty stovky km/s , má zbraně s rychlostí letu maximálně řádově v km/s.Vždycky,když by se objevily basestary tak stačí dupnout na sublight a zdrhnout.A jak letí Basestar???Nevíto to někdo??(Nejspíš ne, protože to nikde není napsaný :( )

Příspěvek 05.1.2010 23:59:37
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pako3 píše:
Stačilo by naskákat nad města a vynukovat to, kdybys nabral rychlost a útočil na jednu stranu planety, tak by ses pohyboval min 40km/s.....a to ti žádný protiraketový sysém nemůže nikdy vychytat

Tolik si toho citoval, ale tohle si vynechal:
Ralen píše:
Ostatně v BSG neni nikde řečený že se loď může pohybovat neomezenou rychlostí při skoku.

Co jsem svým příspěvkem chtěl říct je, že v BSG neni nic co by naznačovalo, že Cyloni mohli Kolonie zlikvidovat stejně efektivně i jiným způsobem (ačkoliv tam ani neni nic co by naznačovalo opak) a agenty tam vysadili jen proto, že scénáristé na ostatní možnosti zapomněli, prostě to BSG nijak moc neřeší. Kdyby se tim nějak zaobývali, třeba by to bylo i lepší, ale to že to tam neni mě nijak nevadí, protože o tom BSG neni, tak je pak až o těch Cylonech co tam vysadili.
Obrázek

Předchozí

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica