No nevim, tahle diskuse mi přijde trochu zbytečná. Pročetl jsem si to tady ale pořád mi není jasné proč někdo chce taser

Na sebeobranu? Jak už bylo řečeno existují levnější a leckdy i účinnější způsoby jak se bránit. Když vás někdo přepadne v parku, tak co, budete v kapse lovit taser? "Jé počkej, hned se ti budu bránit, jen co to najdu...?" Opravdu super. Upřímě řečeno, tohle je blbost. Člověk by se měl naučit i trochu spoléhat "sám na sebe" a ne na něakou super zázračnou hračku, která vás vytáhne z průseru. Nevytáhne, obzvlášť v případě, že ji nebudete umět správně použít nebo ji budete používat na něco na co není původně určená. Taser používají bezpečnostní složky k rychlímu zneškodnění (paralyzování) pachatele, takže logicky přesilu s ním "nezmlátíte". Klasickej paralyzér je vám taky dvakrát tak platnej, protože pokud vím, tak s ním útočníka musíte zasáhnout do nekrytý častí těla. Nechci vidět, jak se někdo snaží při rvačce někoho trefit do krku paralyzérem. Stejně tak pepřák, ano super věc, dobrej ale akorát na to, že to někomu šplejchnete do obličeje a zdrhnete ... Takhle to sice vypadá super, ale než se rozhodnete něco podobnýho pořídit ,respektive podobnou věc používat, být vámi dvakrát bych si rozmyslel jestli takovou věc vůbec potřebujete.
Ještě k té sebeobraně, táta jednoho spolužáka se kterým jsem chodil na střední to vysvětloval asi takhle: "Pokud můžeš, uteč!" Když se nad tím zamyslíte, tak na tom asi něco bude. Každej případ se totiž může posuzovat jinak a nikdo vám neřekne jestli to bude tak nebo tak ...