Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 11.sezóna

11.sezóna

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 30.6.2007 20:12:22
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No nevím, mě se představa opilecké scény Valy a Carterové, kdy Sam přepadne nostalgie, líbí opravdu dost.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 30.6.2007 20:32:22
Dr. Modřenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Aha. No já nevím, mě vždycky přišlo divný, že galaxii hrozí každou chvílí pád a místo toho, aby to řešili, tak řešej v té chvíli nepodstatné věci. Jo, já vím, do seriálu tyhle věci prostě patří. OK.

Tak jsem taky něco zplodil, ale je to trochu kontroverzní :D

11x01 "Downfall coming"
Ori podnikají masivní útok svými křižníky na Zemi. SG-1 dostane rozkaz nalodit se na Odyssey a pokusit se odvrátit invazi. Jackeson protestuje, protože jejich šance jsou zanedbatelné a to i přesto, že má Odyssey asgardské technologie. To je dáno tím, že počet Ori-ských křižníků nelze spočítat ani na všech prstech, kterými lidské tělo disponuje a to včetně nohou. Mitchell ho za jeho zbabělost seřve, protože ví že ač je šance malá, tak pokud by se o to s Odyssey alespoň nepokusili, pak by nebyla žádná. Odyssey vzlétá, ale ještě než se dostane z atmosféry dostane alespoň deset zásahů od Ori-ských lodí. Roztrhne se na dvě části, ale neexpolduje. Padá k zemi. SG-1 se vyhrabe z trosek lodi. Zjišťuje, že ač je to k podivu, tak to přežilo asi 50 procent posádky. Ostatní přeživší z lodi jsou však natolik šokování, že vzniká panika a všichni se rozutečou po okolí. SG-1 spěchá k silnici stopnout nějaké auto. Mají štěstí a poblíž nějaké auto prakuje a jeho majitel močí u nedalekého stromu. Až vykoná potřebu vrací se k autu, kde na něj už čeká SG-1 a chce se ho zeptat, jestli by jim nepůjčil auto. Než však stačí cokoliv říct, tak majitel auta popadne pistoli srytou pod košilí a vystřelí. Tealc je postřelen. Ostatní členové SG-1 zabijí majitele auta a berou si auto. Zjišťují, že v autě jeho majitel převážel drogy a zřejmě se lekl jejich uniforem. Raněného Tealca nakládají do auta a provizorně mu obvazují ránu v hrudníku. Autem SG-1 míří k nejbližšímu městu. Zrovna, když přijíždějí na jeho okraj, tak začíná bombardování města (Určitě ne z těch kanónů co maj ori-ský lodě. Je to nějaká nová zbraň. Není nijak ultra silná, ale na zničení budovy stačí, ale pálí rychle velké množství paprsků.) SG-1 vyskakuje z auta a vytahuje postřeleného Tealca (uf, jde to z tuha, je to hrozná gorila) a vyrážejí dveře jednoho z okolních domů. V domě narazí na rodinu, které dům patří a jejíž členové jsou v naprostém šoku. SG-1 jim řeknou, ať se skryjí ve sklepě a jdou se tam skrýt spolu s nimi. Bombardování pokračuje dalších asi 10 hodin. Poté ustává. Je noc. Mitechell s Jackesonem vyrážejí na průzkum města. Carterová zůstává a dohlíží na Tealcův stav a taky na rodinu se kterou se skrývají. Asi za půl hodiny se Mitechell s Jackesonem vracejí a táhnou s sebou nějaké tělo. Říkají Carterové, že celé město bylo srovnáno se zemí a obloha je plná hlídkujících ori-ských stíhaček. Z toho vyplívá, že se tam budou nejspíš ukrývat několik dní. Dále se ptají rodiny jejíž sklep obývají kolik mají v domě zásob jídla. Odpověď zní, že tak na dva, možná na tři dny. Mitchell a Jackeson vysvětlují, že to tělo je zásoba potravy na horší časy. Carterová protestuje, že se neuchýlí ke kanibalismu. Mitechell a Jackeson vysvětlují, že bude muset. Carterová nadále protestuje. Ta rodina je tím očividně také šokována, ale nadávají jen potichu, nahlas neřeknou nic. Mitechell říká, že další problém bude s vodou a tak jde zkontrovat, zda teče, nebo neteče voda. Přichází do kuchyně a pouští vodu. Teče. Alespoň jedna dobrá zpráva. V tu chvíli uslyší zvuky jedoucího auta a na okně se mihne odraz světel. Mitechell vyhlédne ven a v tu chvíli něco exploduje. Pokračování příště.

Ještě něco přidám:

11x02 "Apocalypse"
Mitechell se konečně vzpamatoval z toho vyýbuchu. Zvedá se na nohy a dveřmi vyhlídne ven. Na silnici zde stojí konvoj limuzín a jedna limuzína hoří. Z těch ostatních vyskakují bodyguardi a míří k té hořící, ale než se k ní dostanou, tak je postřílí paprsky z nebe. Ano, ve vzduchu víří tři Ori-ské stíhačky a pálí po nich. Tu se otevřou dveře hořící limuzíny a na silnici vypadne hořící můž. Z limuzíny, která stojí o dvě místa vzadějc vyskakuje Woolsey a sprintuje k ležící a hořící postavě se slovy:"Pane prezidenté!" Stíhačky po něm pálí a paprsky létají všude kolem, ale Woolsey běží dál, popadne prezidenta a rychle s ním sprintuje do nejbližšího domu, což je shodou okoností ten kde stojí Mitechell. Woolsey se vřítí dovnitř a pokládá raněného prezidenta na podlahu, poté se ohlédne. "Mitchelle, co tady děláte?", ptá se nechápavě. "Jo, vesmír je malej. Máme podobné problémy co vy.", odpovídá Mitchell. Woolsey se ho snaží přesvědčit, aby chránil prezidenta. Mitechell namítá, že to není jeho úkol. Pohádají se a pak si jdou každý po svém. Mitechell jde zpět do sklepa. Woolsey opět popadne prezidenta a následuje ho. Ve sklepě jsou všichni mimo z takto nečekaného shledání. Vzpamatují se až ve chvíli, kdy zjišťují, že je Tealc mrtev. "To alespoň řeší naše problémy s jídlem.", řekne Jackeson. Carterová si to představí a chce se jí zvracet, ale protože se bojí jít nahoru, tak se vyzvrací do rohu místnosti. Woolsey se opět všechny snaží přesvědčit, že jejich prioritou by měla být ochrana prezidenta. Mitechell ho však vyvede z omylu, když mu oznámí, že i prezident je mrtev. Woolsey klesne na kolena. Vyčítá si, že selhal. Děti z té rodiny co se s nimi skrývá ve sklepě se ptají rodičů, jestli si můžou sáhnout na prezidenta. Rodiče říkají že ano, že mu to teď určitě vadit nebude. Mitchell řekne, že by někdo měl hlídat hlavní vchod do domu. Nikomu se nechce a tak Mitechell vybírá Jackesona. Jackeson jde, sice neochotně ale jde. Vezme si židli a dá si ji ke dveřím. Sedne si k nim a jelikož jsou vykopnuté, tak skrze tu díru si prohlíží jak na obloze krouží stíhačky ori. Mitechell si všimne, že Carterová si v ruce pohrává s pistolí. Když se jí zeptá co dělá, tak mu ona potvrdí, že přemýšlí o sebevraždě. Mitechell se jí to snaží rozmluvit. Za chvíli do sklepa vběhne Jackeson a volá, že obloha je plná stovek lodí. Poté opět začíná bombardování. Pokračování příště. (Bude to trojdíl.)
Naposledy upravil Dr. Modřenka dne 01.7.2007 11:25:18, celkově upraveno 1
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 11:01:38
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Představivost máš sice dobrou, ale jinak to je úplně hrozný, tohle by nikdy neprošlo, prostě to je děs a hrůza, nevím jak ostatní, ale já bít tebou tak už nepíši pokračování. K SG se to prostě nehodí, a že by Samanta chtěla spáchat sebevraždu, bože můj
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 01.7.2007 11:24:30
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Alespoň to není pořád o tom stejným. Ok, když pokračování nechcete, tak nebude no. Škoda, díly 11x03 "End just began", 11x04 "Massacre", 11x05 "Total loss" a 11x06 "Escape" jsem měl už rozepsaný. Tak nic no. A proč by Carterová nemohla chtít spáchat sebevrždu? Vžij se do její situace. Země je poražena, miliony mrtvých, žádná dobrá budoucnost, ostatní ji nutí aby jedla lidi, pravděpodobně dlouho nepřežijí a pokud ano, tak je to možná ještě horší, protože můžou být zajati a mučeni, její život ztratil smysl, všechna práce, kterou za ty roky udělala byla k ničemu, atd... Jen málokdo by v takovéhle situaci nad sebevraždou nepřemýšlel. No jo chápu, prostě konzervativní SG diváci nic novátorského nepříjmou...
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 11:54:32
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

To je jen můj názor a pokud to máš, tak to ukaž, mě osobně to nechytlo, ale to je jeden hlas, klidně to jsem dej :wink:

Příspěvek 01.7.2007 12:11:55
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Začátek je pěknej ,některý pasáže jsou pěkný hodně katastrofálni například Odysey to město stíhačky atd.. ,ale nevěřim že by se Prezident někam vydal.
Jinak dost se mi nelíbi kanibalismus ,jako to by nikdo z nich neudělal .
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 01.7.2007 13:35:07
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jak to můžeš vědět? Byl jsi už někdy v takovéhle situaci? Musíš si vybrat, buď sníš člověka, nebo zemřeš hlady a tomu člověkovi je to stejně už jedno, když už je mrtvej (oni tam nikoho kvůli jídlu nezabili, jenom chtěli zužitkovat již mrtvé). Já vím, připadá vám to nechutné, ale jste si jistí, že by jste to vy v takové situaci neudělali. Nejste a ani být nemůžete. A když si nejste jistí, že by jste to vy neudělali, tak jak si můžete být jistí, že by to neudělal někdo jiný (SG-1)? Ono se to doma v teple a s plným žaludkem dobře prohlašuje, že by to nikdy neudělali, ale to je těžko objektivní pohled. Jak vidím, tak se nikdo z vás nedokáže do jejich situace vžít, protože to by jste to nejspíš netvrdili. Jistoty a pohoda domova s plnou ledničkou vám v tomto zaslepuje oči. Tvrdíte, že by se to nikdy nestalo jen protože si to nedokážete představit, věrně představit. Pochopili by jste jen, když by jste se do takové situace dostali sami. Další věc, která vás dost zaslepuje je právě seriál. Problém je, že v SG se hodně hraje na "ty dobrý" a "ty špatný", příčemž "ti dobří" nikdy nepochybí, zatímco ti špatní dělají chyby pořád. Ale to je naprostý nesmysl. Neexistuje dobro a zlo. Supermani a zloduši. To je jen klam, který vymysleli v Hollywoodu a dnes se rozšířil všude. Ale ve sktečnosti to tak nefunguje. Prostě pochopte, že SG-1 je asi tak reálná jako souložící papež. Myslíte si, že SG-1 (i SGA, to je jedno) je reálný seriál? Myšleno, tak jestli jsou tam reálné postavy? Vy věříte, že postavy SG-1 jsou reálné? Pak jste na omylu! Ve skutečnosti neexistují "good guys" a "bad guys". Ve skutečnosti nestojí krásní, chytří a tolerantní proti ohyzdným, blbým a diktátorským. To je jen něco o čem se vás snaží seriál přesvědčit, ale není to pravda a nevěřte tomu. Takhle to ve skutečnosti nefunguje. Ale vlastně ani nevím, proč se tady namáhám tohle psát, když to zřejmě většina z vás asi nikdy nepochopí...
Naposledy upravil Dr. Modřenka dne 01.7.2007 16:54:11, celkově upraveno 1
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 14:39:45
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

K těm dílům: Ač je to jaký to je. Přijde mi to zajímavý. Chápu tohle by asi v životě nenatočili, ale i tak o tom tenhle topic snad je. Rozhodně bych chtěl vědět aspoň jak to dopadne.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 01.7.2007 14:59:20
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

to: Dr. Modřenka
A ty jsi někdy zažil takovou situaci? Aji když máš velkou fantazii, tak přesto si nedovedu představit, jak by jsi se zachoval při takové situaci, ale to asi nikoho.
Už vidím, jak se tam láduješ na svoji rodině, jako sorry, ale i kdybych měl největší hlad, tak hluboko bych se nikdy neponížil.
Myslím že ty jsi tu, kdo si plete skutečnost a vymyšlený seriál, už to je tak daný, že jedni jsou zlý a jedni hodní. Ty zlí udělali třeba chybi, ale to co dělají je prostě špatně a když udělají chybu, tak jim to je jedno, ale třeba lidé z SG, i když udělají chybu, tak se ji snaží opravit.

Jinak k tomu papeži ( myslím že papeř už souložil, ale je to jen můj názor), to bylo ale blbý přirovnání, jestli nevidíš ty aféry z nejvyšších představitelů církve, jak zneužívají malé děti. Úkolem tvůrců je, aby diváci se vžili do děje StarGate, aby prožívali všechny ty příhody, proto se to snažili udělat více " reálný " Já myslím že se jim to docela dost povedlo. Hlavně to neber osobně, je to jen můj názor

Příspěvek 01.7.2007 16:06:51
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jestli věříš, že existují lidé, kteří jsou vyloženě dobří, nebo vyloženě špatní, tak už jsi zmanipulovaný americkými seriály a filmy, protože ve skutečnosti neexistuje absolutní dobro a zlo. Pouze relativní a to podle toho na které straně zrovna stojíš. Jestli věříš, že jsou lidé, kteří svých chyb naprosto nikdy nelitují a pak ti co se je naprosto vždy snaží napravit, tak jsi na omylu. V tomto případě bys sledování SG měl omezit, protože už ti leze na mozek. Ano, existují třeba lidé, kteří svých chyb většinou nelitují, nebo lidé, kteří se je většinou snaží napravit, ale absolutně vždy to nedělá nikdo. Vždy to záleží spíš na situaci, než na tom, kdo v té situaci je. Pochopte konečně, že SG je seriál tak trochu pro (s prominutím) hloupé. Tím nechci říct, že každý kdo ho sleduje je blbec, to ne. Já třeba SG taky sleduji. Ale je rozdíl, jestli to člověk jen sleduje a když tomu věří. Pokud SG sledujete s nadhledem, tak je vše ok, ale pokud tomu věříte, pak *autocenzura* !
Naposledy upravil Dr. Modřenka dne 01.7.2007 17:49:51, celkově upraveno 3
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 16:25:38
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nevím kdo je tu zmanipulovaný Americkými seriály, nikde jsem neříkal že věřím, že je absolutní dobro a zlo. Jen jsem psal, že v SG to tak je. Tak si prosím tě nevymýšlej. Ty si tu pleteš realitu a seriál stargate. Mícháš to dohromady, jestli jsi to četl pozorně, tak jsem napsal jak to v SG je.
Ale všechny seriály jsou k tomu, aby jsme se u nich odreagovali, a je jasný, že některý seriál budeme mít rádi víc a některý míň. A proč by jsme se nemohli ponořit do světa stargate? Proč myslíš že to je špatný? Jako sorry, ale opravdu si tedy alespoň ze mě udělal blbce, já ten seriál opravdu miluji, ale dokážu poznat seriál a skutečný svět ( kde bych jinde asi žil?) Myslíš že jsem tak ( jak by jsi řekl zmanipulovaný ), že bych šel do města, a začal tam střílet lidi a myslel jsi že jsou společnost? Jako sry, ale nejsem američan ( bylo to na nettu, jak si myslel že žije v matrixu) Já se nechci s tebou hádat, ale nutíš mě k tomu. Jsem prostě normální čech, který si rád pustí SG a ponořím se do něj, a to mi prostě nikdo nevezme. A myslím, že na SGA projektu jsme všichni podobní, jinak by se tu o takových věcech ani nediskutovalo. To by tu ani nebyly tyto stránky

Příspěvek 01.7.2007 16:37:47
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Takže ty si myslíš že je dobře, když má seriál s realitou asi tolik společného jako plejtvák se supernovou? No možná někdy jo, to s tebou souhlasím. Ano seriálová Carterová by se ke kanibalismu asi neuchýlila, ale přece když něco píšu, tak nebudu brát ohled na to jak si to vymysleli autoři. Když to chci jinak, tak si to napíšu jinak. Proč bych v tom co napíšu měl hrát podle jejich pravidel? A otázka je: Bylo by to dobře, kdybych v tom hrál podle pravidel tvůrců SG? Já myslím, že ne, protože pak by to bylo všechno moc stejný. Tak jsem si řekl, že když tam zapojím trochu inovace a špetku realného chování, tak by to mohlo být docela originální a ne tak nudné. Ale to je můj názor. Klidně můžeš nesouhlasit, mě to nevadí, však já tě neneutím, abys to četl. :wink:
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 16:44:31
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No v tomhle téma jde o to, jak by podle vás vypadala jedenáctá sezóna, kdyby byla natočena. Ty jsi fantazii popustil trochu víc, mě to připadá jako už alternativní realita (z pohledu SG vesmíru).

Nic proti tomu, jen se snažte držet tématu a nedobíhejte do nějakých soukromých debat.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 01.7.2007 16:46:40
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Combine, ty díly jsou hrozný. Na jedný straně ultra přehnaná snaha o syrovost, na druhý logický boty. Lidem, co je vzrušuje Saw a podobné filmy, by se to sice jistě líbilo, ale mě jako rábobyscénáristovi vstávají vlasy hrůzou už po prvních větách aneb jak SG-1 přežije rozpůlení a pád Odyssey, ale Teal'ca zraní čůrající muž :lol: To, že je to stylově úplně mimo seriál ani nezmiňuju. Když na něco navazuješ, tak by to mělo mít podobný styl, že jo.

Píše se bad guys, ne bad gays. To znamená... něco jiného. SG není zrovna ideální na ukázku typické americké space opery, ve skutečnosti snad oba víme, že DS9, BSG nebo Firefly mají velmi kvalitní příběhy. SG je opravdu poněkud naivní, ale řadě lidí to tak prý vyhovuje více, než realiticky vyhreslené charaktery nebo rozostření dobra a zla v kontinuálním příběhu.

Každopádně některé scény by v SG mohly vypadat děsivě a kdyby ten seriál nepsali ti lidi, co ho píšou, tak bych si tam něco dovedl i stylově představit.
Obrázek

Příspěvek 01.7.2007 17:02:35
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem to opravil na guys. Sorry, nejsem američan. :wink:

Logický nesmysly? Já nevím, mě to až tak nelogický nepříjde. A i kdyby, tak k čemu logika, nejsme ve Star Treku.

A o děsivost tam právě šlo. I když v té druhé čási jsem to možná trochu zkazil tím jak jsem tam dal tu komickou scénu - Woolsey zachraňuje prezidenta.

A že by to do seriálu nezapadlo? To je pravda, ale o to právě šlo. Nechtěl jsem to mít stejný jako v seriálu a jako vy všichni tady.

A jsem Modřenka ne Combine :wink:

EDIT: Jenom Star Trek, bez c. Pomeranc

Dík.
Naposledy upravil Dr. Modřenka dne 01.7.2007 17:36:17, celkově upraveno 1
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 17:35:44
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Originalita za každou cenu není správné řešení.
Obrázek

Příspěvek 01.7.2007 17:40:41
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Za úplně každou ne, ale já si nemyslím, že by tahle byla až tak velká. Prostě tohle mě ještě přišlo v mezích. Pokud tobě ne, pak máš asi jiné meze. Otázka je jestli je nemáš až příliž úzké. Jak říkám, většina SG fanoušků je docela konzervativní...škoda.
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 19:07:05
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Konzervativní není to srávné slovo. Spíš jsme si za těch deset let zvykli na určitý styl a atmosféru seriálu, a takhle odlišnej přístup nám připadá až moc násilnej...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 01.7.2007 20:12:36
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já tu situaci s kanibalizmem nezažil ,ale jako ty jsi v takový situaci byl??Někdy??Přivlekl by jsi člověka ,kdyby jsi měl jídlo na dva dny a hned v tu chvili by jsi přitáhnul člověka se slovi v uvozovkách: do zásoby??
Já teda rozhodně ne a to mám sakra velkou fantazii.
A vim je jaká je realita.
Sry za OT.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 01.7.2007 20:20:14
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tohle prostě nelze předvídat. Ty si myslíš že by to tak nebylo, já si myslím, že by to tak bylo. Ale jistej si nemůže být ani jeden z nás. Prostě předvídat můžeme oba, ale dokud to sami nezažijeme, tak to nemůže s jistotou tvrdit ani jeden z nás, ani já, ale ani ty. Tak to prostě neřeš.
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 20:24:52
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dr. Modřenka píše:
Za úplně každou ne, ale já si nemyslím, že by tahle byla až tak velká. Prostě tohle mě ještě přišlo v mezích. Pokud tobě ne, pak máš asi jiné meze. Otázka je jestli je nemáš až příliž úzké. Jak říkám, většina SG fanoušků je docela konzervativní...škoda.

Nebyla tak velká? Je to úplně jiný druh... produktu. Spousta logických chyb, spousta účelného násilí, jako například čůrající chlap, který jen tak ze srandy střílí po SG-1, akční Woolsey, celé to vypadá jako odpad. Ne, odpad ne, Grindhouse! Je to jako kdyby Tarantino měl natočit sci-fi a někdo by mu vnutil Stargate. To je přesně to, co je tohle. Opilecká scéna z SG-1 je IMO taková lidská. Ale představa, že by vývoj postav od "zachráníme Zemi" po "musíme ukecat Sam ke kanibalismu" trvala 42 minut, celé je to divné. A ne proto, že se mi Saw like filmy nelíbí nebo jsem konzervativní divák, prostě je to ujeté.

Každopádně to s tou sebevraždou i kanibalismem je zajimavé téma a něco z toho použiju v Odyssey :lol:
Obrázek

Příspěvek 01.7.2007 20:40:24
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo 42 minut, ale 42 PEKELNÝCH minut. Situace velmi mění lidi. Jo a ten chlap po nich nestřílel ze srandy, ale kdybys četl pozorně, tak zjistíš, že převážel drogy a když viděl uniformy, tak si je spletl s policií. To s tím Woolseym nebylo myšleno úplně vážně, ale takovou scénu jsem prostě vždycky chtěl vidět. Ano je to ujeté, ale podle mě je lepší, když je to ujeté, než když je to nudné. :wink:
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 20:47:37
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A podle mě drama, o což se snažím já, neznamená nudu. Pekelných 42 minut nepekelných, jestli to má vypadat jako seriál, tak je to materiál tak na pět episod. Výhodou seriálu je práve to, že můžeš pomalu rozvíjet postavy a události.
Obrázek

Příspěvek 01.7.2007 20:52:56
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nechci moc kritizovat, ale to tvoje dílo mi zrovna moc dramatický nepříjde. Ano, postavy v seriálu mají čas na to aby se rozvíjeli a oni by se i u mě dál rozvíjeli, ale to že mají možnost se pomale rozvíjet ještě neznamená, že tam nemůže být nějaký rychlý zvrat. Já si myslím, že takové ty rychlé nečekané zvraty jsou na seriálech to nejzábavnější.
Konichiwa!

Příspěvek 01.7.2007 21:10:44
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No je to ale větší drama než Grindhouse... Jistě, ale na dramatický zvrat má předcházet napětí, které k tomu zvratu vede. To co popisuješ ty je likvidace Asgardů v Undending - tři poslední řady o jejich problémech ani slovo a pak BÁC, je po nich. Mělo to být tak, že se tím zabývali aspoň 10 episod, mluvili o tom a snažili se to řešit v seriálu, ale ono přes všechno se to nepovedlo a BÁC, je po nich.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách