Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x20 - Unending

10x20 - Unending

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 16.3.2007 12:17:46
Dwayne Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Já jsem myslela, že když ta planeta vybuchla, že sebou vezme aspoň loď Ori a ono prdlajs. :roll: .

Já mám dojem, že ten výbuch zničil ty dvě lodě co letěli přímo na planetu, podle toho jak to vypadalo, tak jedna loď šla po Odyssey a ty ostatní směřovali přímo k planetě a řekl bych že tam asi zařvali. Ty co je potom pronásledovali, bych řekl že byli už další vyslaný přímo na Odyssey
Vítězství ukazuje sílu.
Vítězství bez boje ukazuje skutečné znalosti.

Příspěvek 16.3.2007 13:07:19
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To co říká Dwayne má logiku. :wink:

Jinak někdo tady zmínil, proč neměli Dany a Vala potomka. Já si myslím, že s polu mít děti nemůžou. Řekl bych, že když už tam na lodi nějaký ten rok byli a byli spolu určitě se o to pokoušeli. Proto si myslím, že Vala brečela v té scéně s písní.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 16.3.2007 13:46:24
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tenhle díl byl moc dobrej ,ale čekal jsem že Asgardi nám daj aspoň ještě lodě (třeba to chtěli udělat ,ale už to neztihli).Ale jste páta rasa to mě dostalo a jak nám dali tu technologii to bylo něco nečekanýho ,ale jak měl Oddysey ty lasery tak jsem na něm nikde nevyděl ty kanóny.Jinak tím počítačem mohly sestrojit něják zdroj energie nebo mohli vzít nakadah z tyčovejch zbrani.Ale jak si dávali ty Ori lodě to jsem říkal: dobře do nich do h****.
Jinak jak se zabili to bylo srabácký nebylo to ono.Čekal jsem že vezmou lodě abudou bojovat. A oni se zabili.Ale bylo to smutný nečekal jsem to.Mě napadla taková blbost vzít F-302 a posunout loď :lol: .Jinak jak byly starý tak to bylo takový uměly všichni dlouhy vlasy adt to nebylo ono a Landy mě připomínal Mosarta.Jinak konec byl zajímavej jako ve stylu "pokračujem dál" jako konec 8.řady
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 16.3.2007 17:22:09
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak jsem se podíval na tento díl a mám takový smíšený pocity. Jsem smutnej, že SG-1 skončila, ale zrovna takovým dílem. Mě osobně moc nebavil už jenom proto, že jako kdyby z ničeho nic během pěti minut dostanou zbraně proti lodím Ori. Možná to vyzní jako blbost, ale tak oni tady devatenáct dílů nic a pak tady najednou zničeho nic jim Asgardi ( :cry: ) dají zbraně v klidu se odstřelí a to je všechno. Jinak ještě mi tam vadila jedna věc. Možná se vám to bude zdát jako další blbost, ale mě prostě naštvalo, že poslední díl HVĚZDNÉ BRÁNY a brána tam vůbec nebyla. Místo toho jsme viděli jak trčeli 40 let na nějaký lodi, prostě tenhle díl mě poměrně sklamal a nebýt Asgardů a Ori lodí tak bych mu dal tak 1/5 ale kvůli tomu 3/5.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 16.3.2007 17:28:10
AnubissAss Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobrá epizoda...4,5/5. Nebyt ale toho, ze je to posledni epizoda (kdyby ji odvysilali napr uprostred 10 sezony), hodnoceni by bylo urcite nizsi...
Mitchell: "So what do we suppose to do, just start guessing?"
Vala: "Darlol, the dragon."
Mitchell: "How about Smokey?"
Tielc: "Perhaps...Puff!"

Příspěvek 16.3.2007 18:01:08
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pomeranc píše:
To co říká Dwayne má logiku. :wink:

Jinak někdo tady zmínil, proč neměli Dany a Vala potomka. Já si myslím, že s polu mít děti nemůžou. Řekl bych, že když už tam na lodi nějaký ten rok byli a byli spolu určitě se o to pokoušeli. Proto si myslím, že Vala brečela v té scéně s písní.

Tedy já jsem přesvědčena, že s sebou žádný WC mísy nevzali... :x

S tim potomkem - taky jsem si říkala, proč ne. Ono ale přivést na tuhle loď potomka, to by byl zločin, myslím, že by to ani nechtěli. I když ta scéna, kdy Vala plakala, je k tomuto tématu dobrý postřeh...kdo ví.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.3.2007 18:47:29
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Souhlasím s Pomerančem, to byla první věc, která mě u plačící Valy napadla.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 16.3.2007 18:48:50
Nemesis10 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě byl toto nejhorší a nezáživný díl desáte řady... Na to že tohle byl poslední díl celé STARGATE SG-1 (na podzim vyjde DVD) , nás měl odkázat na ty závěřečné DVD tak si myslím, že to docela hodně pohnojili. Vůbec nevím co je na tom dobrýho když Oriove vystřelí a aby Carterová zabránila smrti celého týmu vytvořila tam jakési časové pole.. kde stárnou rychleji než v normálním čase. Celou dobu se tam snaží přijít na to jak té své smrti se vyhnout a na konec se jim to podařilo. Žádne akce, žádné napětí jen NUDA!!!!! A kdyby takhle neodflákli ten poslední díl desáté řady, troufal bych si řící že je to NEJLEPŠÍ řada, kterou jsem kdy viděl. Neříkám že by z toho měli udělat nějakej ten MEGA díl ale aspoň trochu více akce by tam neuškodilo... ALE JINAK JE ŠKODA ŽE STARGATE SG-1 KONČÍ..

Příspěvek 16.3.2007 19:23:34
Matyx Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemyslím si že by to bylo tak špatné, ale mohli se tam přece jenom dořešit vztahy (Jack+Sam, Vala+Dany, Teal+Jonas :-D ) a taky ta akce to mu trochu chyběla. Tak teď už nám nezbývá nic jiného než si počkat na absolutní finále SG-1. Ale nejvíc by se mi líbylo když by SG-1 byla poslána s pár dalšíma lidma do jiné galaxii v lodi s pár jumperama, F-302. Předstuju si to stylem SG-1, Landry, Jack, Jonas a pár lidí s posádky v jiné galaxii :-D

Příspěvek 16.3.2007 19:30:31
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No tak už jsem ten poslední díl taky viděl.
No co k tomu říct, ten díl byl podlě mě takový neslaný nemastný. Bylo tam spoustu věcí co se mi líbilo, ale spousta věcí byla divná... :?

Konec Asgardů, kdo by tohle čekal a ještě takhle rychle... jako chápu že to museli všechno narvat do jednoho dílu, ale prostě, ale... :?
Krásný rozhovor mezi Sam a Thorem opravdu to bylo naprosto super, hudba v tomto dílu byla úplně úžasná, spousta technologií co jsme získali taky mega
Daniel a Vala no, oba to zahráli opravdu skvělě, musím smeknout, ale myslím, že Daniel obrátil moc rychle. :?
Myslím, že i masky, docela ušly, jak postupně stárli.
Ale prostě myslím, že scénaristi dostali úkol, který nemohli splnit. Narvat - bitvy s třema loděma Ori, smrt Asgardů, předání Asgardských technologií nám, 50 let na lodi plus ještě jasný konec průchod bránou to prostě nešlo do 42 nebo kolik minut narvat. Já osobně bych si přál rozhodně víc prostoru pro např. ponorkou nemoc na lodi, prostě víc prostoru tomu, jak byli uvězněni na lodi a samozřejmě i Asgardům, ale podle mě to prostě nešlo...
Hlavní co mi ale vadilo byla absence Jacka. Jako jasně odešel... ale když je to tak významná schůzka s Asgardy, že letí i generál a celá SG-1, tak mohl i on. Mohl by se dál rozvíjet vztah Sam a Jack. Rozhodně by přibylo humoru - třeba u té ponorkové nemoci. A potom, jak by umíral, to by bylo podle mě lepší - vím že je to blbý slovo no prostě lepší než generál.

Vůbec nevím, jak tuhle epizdou ohodnotit asi kvůli tomu omezenému prostoru 8/10 i když měli málo času, rozhodně se dalo pár věcí udělat líp.

Jinak potřeboval bych prosím vás vysvětlit, jak je to s těma štítama, když spadnou úplně, tak nejdou nahodit až jako zpátky na Zemi? :?:

Příspěvek 16.3.2007 19:53:05
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to gmakov: Myslím, že stačí jenom chvíli někde zastavit a opravit je, ale za boje to nejde. Musí se uklidit někam na tiché místo, kde je nikdo neobtěžuje :) .

Příspěvek 16.3.2007 20:14:05
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

to gmakov: Se štíty to bude stejné jako se spoustou dalších věcí: přizpůsobí se scénáři...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 16.3.2007 20:17:13
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Díky! Ale tohle je fakt sakra velký přizpůsobení... docela velkej bug

Příspěvek 16.3.2007 20:27:22
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Tos měl teda pravdu...a naprosto nechápu, že tomu můžeš dát 10/10 :dontknow: ...sakra, já nechápu nikoho z vás!!!

Jednoduše... Já tehnle díl považuju úplně za bombastickej - dokonce za jeden z nejlepších... Já zase nechápu že se to někomu mohlo nelíbit. Todle byl prostě konec podle mého gusta. Ne že jsem chtěl aby umřeli Asgardi nebo tak... ale prostě se mi to líbilo. Pravda čuměl jsem s otevřenou pusou že zabili Asgardy a navíc takhle, ale že by mě jich bylo nějak MEGA líto to fakt ne (ani nemusíš psát, že je ze mě mrtvola - je mi to jasný) Ale: "Je mi líto ale já to vidím prostě takhle..." (Na zbytek věty se ptát radči nebudu :lol: )
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 16.3.2007 20:39:14
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dneska jsem úplně na ten díl, ale tedka jsem si ho pustil na dvd :)
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 16.3.2007 20:57:07
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

2Blackthunder: Jsi MEGA mrtvej :) Nejde o to, že by ti jich mělo být líto, ale oni byli základ. To, že na to během posledních dvou let zapomněli, je jejich problém.
To s Asgardy byla jedna velká dějová díra jako všechno ostatní v tohmle díle. Nikdy číselně nehodnotím, nějak bych to neuměla takhle ohodnotit, ale kdyby, tak slabých 5/10. Prostě ne a ne, tenhle díl byl strašné zklamání a to jsem nic moc nečekala.
A jen nějaké střílející lodičky mi ke štěstí vážně nestačí :dontknow:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 16.3.2007 21:54:59
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Asi tak. Ono nejde o to, že by Asgardy nešlo oddělat. Klidně, klidně až vyhodí do vzduchu Zemi, mohlo by to vypadat skvěle. Problém je, že to dělají moc rychle. Vyprávění příběhu má svoje pravidla, aby něco vypadalo dobře, musí se tomu dát čas a často se o tom zmiňovat. Diváci nejsou hloupí, ale nejsou ani geniální. Srovnejte povstání Tomina v SG-1 a povstání Damara v DS9. To není o tom, že by někde byly lepší kulisy, nebo že by byli herci někde lepší. To je tom, že scénáristi rozpracovali Damarovo myšlení na celou řadu, zatímco Tomin to stihne v jednom dílu. To je ten problém, že scénáristi SGčka nemysleli a nepracovali dopředu. A to platí stejně tak o Asgardech. Neměl bych problém je nechat odejít, ale s tím, že by se tím zabývali delší dobu. Jasně, byli ukončeni předčasně. Ale v tom případě tam ty Asgardy neměli dávat, měli si je nechat do nějakého filmu.
Obrázek

Příspěvek 16.3.2007 22:36:08
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
A jen nějaké střílející lodičky mi ke štěstí vážně nestačí :dontknow:

Tak ty "střílející lodičky" mě na tom díle bavili nejmíň :lol: no nic hold každej má jinej názor

Příspěvek 16.3.2007 22:55:52
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Blackthunder: Já považuji díl za jeden z nejhorších. Právě kvůli tomu příběhu, kvůli pojetí, resp. zkažení všeho krásného a logického.
A ty si na con vem helmu...a brnění...a taky vlastní pevnou klec, kam se budeš moci zavřít...;-)

Já jsem tak ráda, že jsou tu lidi, co to cítí, jako já. Sice je jich méně, než těch druhých, ale pomáhá mi to...
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.3.2007 23:01:04
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Blackthunder píše:
Tak ty "střílející lodičky" mě na tom díle bavili nejmíň :lol: no nic hold každej má jinej názor

Nejde jen o lodičky, jde o příběh celkově. Nemůžeš prostě je tak lusknout prsty a odstranit rasu, která tam byla devět let. Navíc ještě takhle hloupě, úplně rezignovali, vzdali se a vůbec, bylo to hloupé a strašně rychlé. Pro jednou souhlasím s Raynorem, ten příklad z DS9 je to pravé.
A na FF budeme v přesile :)

EDIT: Tar-ara: Byla jsi rychlejší :) Jsem ráda, že to někdo bere taky jako já.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 16.3.2007 23:10:49
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak s těma Asgardama to bylo rychlí to jo... ale prostě jinak to bylo fajn... Ne že umřeli!! Ten díl :lol: Prostě tady bysme se o tom mohli hádat do nekonečna a stejně by to bylo furt o tom samém.

Příspěvek 17.3.2007 00:23:18
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Pravda. Asgardi se mohli zmínit o tom že se zabijí někdy třeba z kraje sezóny, párkrát by se to naťuklo, člověk by si říkal: ne, snad to bude jinak, a pak by byl ten náhlý konec imho namístě...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 17.3.2007 00:43:01
Major General
Major General

Odpovědět s citací

ale prostě jinak to bylo fajn.

Jo, pominu-li dementní Asgardskou storyline, tak je zbytek Unending fajn, akorát, že se v tom zbytku vlastně nic nestalo :lol: :roll: Je to jako si číst povídku. Je to pěkně zpracované, ale koho to k čertu zajímá, když to nemá ve skutečnosti na celkový příběh dopad.
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 00:49:26
Dutch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kdyz jsem se na ten dil dival poprvi, bez titulku (z AN. dab. vzdy nejake to slovo pochytim, ale smysl vety unika :D ) tak jsem se divil, co to kua ma byt?! Finalni epizodu si urcite kazdy z nas predstavoval jinak, zvlaste jiz nekolikrat zminenych 50 let pobytu na lodi, urcite by se ta epizoda nechala natocit lepe, klidne i na dvojdil nebo prodlouzenou verzi, ale verim, ze to nejlepsi si nechavaji pro film a vznik spinoffu. Kazdopadne po tretim shlednuti s titulkama, me ten dil uz nepripadal tak spatnej, ba naopak mi pripadal moc dojemnej, hoden "predposledni" (?predpredposledni?) bitvy SG1 jako takove.

9 z 10 bodu

btw. taky vas stve jak si scenaristi vzdy neco narychlo splacaj, co by nikdo necekal, ze se stane, protoze by nikdo necekal, ze by to postavy udelali?
viz. napr. moebius, vrati se 5000let zpatky, aby s moznosti, ze znici budoucnost, jen aby ziskali ZPM,a tim udelali zajimavejsim SG atlantis (z niceho nic Danny najde v knizce obrazek ZPM jako artefakt,nebo ozdobu ci co)
Rekl bych, ze to sami se stalo s Asgardama, uz se s nima proste nepocitalo, tak je vyskrtli, nebo spise jsme potrebovali jejich vedomosti, aby sme meli vubec sanci si proti ORIum skrtnout, samozrejme se to stalo uz nekolikrat, co jsme jako planeta zeme mely neco revolucniho, ale proste by jsme asi byli moc silni.....
Nemám rád soboly

Příspěvek 17.3.2007 00:54:12
Piwrnec Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No me hlavne unika ten smysl, ze meli precpanou lod celou asgardskou historii a technologii a kdyz je Ori mohli podle toho vystopovat, tak jak se jim nakonec povedlo ze Ori zbavit? Jasne, meli zrychlenej cas, ale prisli akorat na to ze musi prejit do hyperprostoru misto do casove dilatizace, ale v zivote by se jim to prece nemohlo povest, kdyby je Ori porad sledovali.....TAK JAK SE JICH TEDA ZBAVILI??? Diky
KDYŽ SE UŽ VÍ, ŽE TO NEJDE NIJAK UDĚLAT... TAK SE VŽDYCKY NAJDE NĚJAKEJ BLBEC CO TO UDĚLÁ...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách