Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo 1. září a znovunástup do školy

1. září a znovunástup do školy

diskutujte o všem a o ničem

Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Dnes se píše datum 2. září, tudíž by většina z nás měla být už druhým dnem ve škole. Tak, jak si užíváte znovunástup do školy?
Věřím, že nejsem jediný, kdo letos nastoupil na novou školu (a prošel tak testovacím systémem tří přihlášek): jste s novou školou spokojeni a těšíte se na příští léta v ní strávené?

Ian Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja bych si stredni zopakoval rad, uz su ve ctvrtaku a ceka nas maturita, a vzhledem k tomu ze o ni vime snad tolik co jack o kvantove fyzice tak je to problem, nemyslim tim ze nic neumime, to ne, ale ze nikdo nevi jak statni maturita bude vypadat pokud bude, je to bordel, jedine reseni je utek do pegasusu :) :salut:

TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No, já jsem na gymnáziu uz druhým rokem a musím ríct, ze neco se zlepsilo, neco se zhorsilo....prisli jsme o nejlepsího matikáre na skole, na fyziku nám zustala profesorka která pije v pracovní dobe (vsichni to vedí, ale nikdo s tím nechce nic udelat) a jeste k tomu k nám propadl jeden feták, coz v nasí tríde, kde nikdo moc nepije a uz vubec nikdo nekourí je dost výrazná zmena. No, na druhou stranu máme zase lepsí rozvrh nez minule a na dejepis jsme dostali lepsího profesora. Jediná vec na kterou se netesím je nemcina, kterou jsem pres prázdniny celou zapomnel - díkybohu :D
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Vahisht Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mě ta nová škola celkem dost překvapila. Profesorka na ruštinu je doopravdická ruska. Ta celou hodinu nezavře pusu... a krom toho ani neumí česky, jenom rusky :D ach můj bože.
Ačkoliv tuhle školu nemám s čím srovnávat, zatím si nemám na co stěžovat a čím déle to takhle zůstane, tím lépe :)

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

no jak je?
asi takto
1.
klasika prostě úvod takže v devět konec
2.
no dostlai jsem běžné začkolení vymázl jsem část na učebnice a dostli jsme rozvrh. (snad nevadí když napíšu mě z něj šibe..hlavně protože je to jen 1/2 rozvrhu (B a A týden...máme zatím jen na B )

RBT
Po /D/ eko. podnikání/čj/ict/chod podniku 2x
út /m/psych/mar. meng./účet/eko podniku/aj/aj
st /ekol/čj/právní nauka 2x/aj/d/tv
čt /m/ mark. meneg./eko pod./ PEK 2x/ tv
pa /účet 2x/ čj/psych/ekol/ict

no jsem zvědav na RAT
3. samozřejmě jízda podle rozvrhu
ale pohoda učitelé si říkaly o co jde a podobně až na PEK (písemná elektronická komunikace) do jejíž začátků patří toto :
psaní všemi deseti v ukázkovém sezení (kolena a vůbec tělo v pravím úhlu) a tím pádem jsem se nevešel pod stůl takže jsem měl navíc natažené ruce. za další ruce se nesmí opírat, a nesmí být oční kontakt s papírem ani s klávesy (dovoluje nám jen kontrolu po řádcích...chyba= přepsat řádek)

no na konci druhé hodiny jsem se nedokázal podepsat už ani když jsem se na klávesnici díval a psal normála jak jsem zvyklej (neskutečně jsem trpěl na záda a ruce)

jinak jsem v prváku na dvou roční nástavbě s oborem podnikání...a vyučen uměleckým truhlářem...a začínám o sobě pochybovat což si zatím moc nechci přiznat...

alespoň na Děják budu mít výhodu (snad) jelikož jsem tři roky bral dějiny umění tak bych mohl něco z toho využít...i když toho moc nebude :( každopádně na ZŠ byl můj oblíbenej :)

(sorry ale muselo to ze mě ven...jediné pozitivum zatím vidím ve smíšené třídě (po třech letech)....od 1.9. jsme z 37 prořídly na 35 :D :roll: :roll: :shock: a míst k sezení je 36 :D)

edit: upraven celkový počet míst z 26 na 36 :D :oops:
Naposledy upravil Dragon dne 04.9.2009 05:28:35, celkově upraveno 1
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Z novou třídou jsem se pořádně seznámil až dnes. Řekl bych, že si celkem rozumíme, i když toho nemáme nějak moc společného. Docela mě ale dostalo, že je u nás v prváku hodně starších žáků, co buď přestoupili, propadli nebo pokračují ve studiu (jedné spolužačce je dokonce 21! :shock: ) a těch mladších, tj. okolo patnácti, šestnácti, je menšina.
Musím si ale zvyknout na to brzké vstávání, pravidelné "tůry" (denně cca 7km) a ještě k tomu na učení. Což je ještě těžší, neboť za ty dva dny jsem si pro sebe nenašel ani dvě hodinky volného času (pokud nepočítám večer, kdy už jsem ale dost unavený). Uvidím, jak to bude příští týden.

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

no tak mě trvalo v prváku před 3 let naučit se půlku třídy půl roku (cca 25 lidí ve třídě) tak jsem zvědav teď :D

ten věk ber i tak že dost lidí nezvládalo jednu školu jeden obor tak šly jinam a nemusely nutně propadnout (i když to vyjde na stejno)

a co se týče učení...hel já byl sice na účňáku (značný rozdíl i když nějaké střední ani ne)
hele šel jsem tam s průměrem že by mě vzali i na prumku ale nikdy jsem se neučil jak na zš tak tam
max. před velkým testem, ale jelikož se neumím učit tak to bylo spíš koukání do sešitu
jo učil jsem se u závěrek (dohromady jsem se na závěrky "učil" 5 dní (cca)) a dnes toho lituji takže nebuď takovej že to vypustíš já budu mít teď honičku (i když výučák mám 4, 2, 2) ale i tak dnes jsme dostaly na M cvičnej test aby jsme věděli jak jsme na tom...hele by mě hned vyhodili i ze školy :oops: :oops: (a ne jen mě)

takže učit učit učit :D

(jsem dost odbočil od původní myšlenky :D)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

bob 1 Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jako klasicky jsme celá třída kluků.... což je na pytel !
No a s tím učením, zjistil jsem že je dobré si prostudovat knihy co nám půjčí škola a pak být o kapitolu napřed :D
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak to já jsem v 9. třídě a budu se rozhodovat kam dál no a ve třídě nás je 13 xD (jsme bčko) v ačku jich je o něco víc,ale nato,že dřív jsme měli i céčko je to hustý :D
a rozvrh máme celkem pohodovej.napsal bych ho sem,ale ještě jsem si ho nikam nepoznamenal a nepomatuju si ho jen vím,že je pohodovej xD

mateskuci91 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak to ja tam jeste ani nebyl,sem marod uz od prazdnin.Jinak du do tretaku na truhlare a doufam ze sem zatim o nic neprisel
Co se má stát,to se taky stane.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

bob 1 píše:
Jako klasicky jsme celá třída kluků.... což je na pytel !
No a s tím učením, zjistil jsem že je dobré si prostudovat knihy co nám půjčí škola a pak být o kapitolu napřed :D

my to máme naopak...9 kluků/23 holek
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak přidávám se k tomuto topicu, i když 1.9. se mě moc netýká.. 29. září mi začíná semestr a musím říct že se víc než velmi těšim...na ten pravý vysokoškolský život (krom pivního maratonu na ten nevzpomínám s radostí u srdce :lol: ).

Asi bych každýmu zakázal hodnotit pobyt ve školách, pokud si aspoň neodpracuje jeden rok. Teďkon sem rok makal a musím říct že škola je pro mě vysvobození... A jsem za to rád, v prváku na vejšce před dvěma lety jsem se choval úplně jako idiot a zkazil jsem si to sám. S postupem času, dostane člověku úplně jiný nadhled.... Krom toho když má v práci člověk několik idiotků, kteří mu pravidelně (a negativně) zpestřují jeho odpoledne, stejně tak jako dnes, těší se člověk aspoň i na ty nejhorší profesory :D

Dneska mám taky v práci v plánu urazit všechny ty hovada, se kterýma jsem nucen spolupracovat... První to jistě odnese pan kuchař :twisted:

Naštěstí taky si tuhle práci udržím a budu chodit pátky a soboty, takže budu trochu zajištěn :wink: I když jsem člověk, který není schopen ušetřit ani korunu... :stupid:

Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No tak já sem ve 4ťáku. Pro ti kteří neví co to znamená to názorně vysvětlím. Prostě 1. žáří sem nastoupil a ještě ani teď dopr****, kur**... nevim co bude za maturitu, k tomu ještě maturák, každej den tak jedna občas dvě písemky...Prostě to stojí za ho***. Jediný co mě potěšilo byli spolužácí to bylo asi tak všechno. A úplně nejvíc mi ser* čeština. Kdo vymyslel že si do palice budu muset nacpat všechny...spisovatele. Většina z nich psala díla protože si potřebovala vydělat na chleba...Jinak ale zase nemůžu říct že škola je nahov** protože mi aspoň dává rozhled atd. ale ve zkratce bych zrušil nějaký předměty.
PS:Ještě že sou tu ty hvězdičky
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Spolužačka to říká takto: "Hele, uvědom si, kolik tolerance ses naučil rozdávat třeba jenom na tom intru... S těma vychovatelkama to byl stejně jenom velkej kompromis.."

Na tom si trvám... kolik sprostejch slov a psychického násilí ze strany těch čarodějnic mě stálo přežít vlastně jenom ty 4 roky :D

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Lt.C. John Sheppard: Hh, nesmíš to brát tak vážně, teda uznávam, že literatura je fakt na píííp, ale jinak je podle mě čtvrťák v cajku. Beztak neznám nikoho, kdo by se na maturu chystal dřív, jak tejden předem :-D
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Asi tak nějak, svaťák byl krutej, dohnat narychlo 4 roky češtiny ..... mno zvládnul jsem to a paradoxně mi ted neskutečně literatura chybí (jako hodiny) - když si jenom vzpomenu, jak já tu p...ehmn...učitelku nenáviděl... asi mě to během toho týdne permanentního šprtání začalo bavit....brzo....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No já s tim válčil až do konce a jsem moc rád, že už se nemusim zabejvat tim, který sfetovaný pako napsalo jakou pakárnu, načmáralo jakou patlaninu, nebo trpělo depkama ... to jsou opravdu informace užitečný asi jako porouchaná tiskárna.

Naštěstí čím odbornější škola, tím míň těhlech nesmyslů ... i když úplný očisty se asi hned tak nedočkám.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jediný kde mě toto nyní může potkat, jsou dějiny kultury a umění..... což je předmět, na kterej se celkem těšim...

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dějiny kultury a umění jsem měl ve druháku na střední. Hodně mě to bavilo.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mě zatím asi nejvíc baví Podniková ekonomie a Němčina, zato mě překvapivě nebaví Angličtina.

Odpovědět s citací

Podnikovou ekonomii bych snes. Angličtina by byla úplně bez problémů kdežto na Němčinu bych si 100% nezvyk. Samozřejmě by taky záleželo na učitelích ale tohle je základ ke kterýmu bych jen přičet nebo odečet %.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Rád vidím, že tu nejsem jedinej se svojí averzí k literatuře. :D
Je to fakt příšerný. Naše češtinářka má ještě k tomu takovej úžasnej systém, kdy člověk obdrží tak kolem 4 známek za půl roku. Z toho jedna je z diktátu, druhá z ústního zkoušení a ty zbylý z nějakejch písemek typu zaškrtni správnou odpověď... No a v praxi to vypadá tak, že z ústního mám buď za 4 nebo za 5 a musím to nějek vylepšit tím zbytkem. Fakt si zatím neumím představit, jak odmaturuju. Teď jsem teda ve třeťáku, čili nijak moc to neřeším. Stejně by ale nebylo špatný pozměnit osnovy (který hovado je asi vymýšlelo).

Vanguard: S tím volným časem to nakonec tak hrozný nebude, uvidíš. Já se na začátku prváku taky vzorně učil, ale pak jsem přišel na to, že se dá o dost zvolnit a pořád to stačí. :D Samozřejmě je to asi individuální, ale věřím, že systém "neumět nic do večera před testem" je lepší než "průběžně se připravovat na hodiny". Člověk pak sice není premiant, ale zato má dost času na seriály nebo jiné zábavy. :wink:
Naposledy upravil Nohajc dne 09.9.2009 20:53:27, celkově upraveno 1
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Odpovědět s citací

Tak my máme známek dost takže to držim na 2 i když občas sou tam nějaký ty :jako: fluktulace :jako: a to z 99% dolů.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, to když si vzpomenu na svoje fluktuace. :D
Spíš je to teda sestupná tendence. V prváku jsem měl dokonce vyznamenání a teď už mám víc dvojek než jedniček. Můžu být ale rád, protože se mi zatím zázračně dařilo nemít na vysvědčení žádně horší známky.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak u mě to byla vždycky vzestupná tendence... a nikterak jsem nefluktuoval :D :D

Já vždycky když o něco šlo tak jsem to maximálně podělal..třeba v devítce jde o vysvědčení z pololetí..to jsem vymrvil jak to šlo, a pak na konci roku , kdy už na to všichni dlabali, jsem se zlepši v některejch předmětech o stupeň až dva... (jako čtyřku jsem neměl, takže z trojek klidně na jedničky) nechápal to teda nikdo..nejvíc já :D

Zpět na Co se jinam nevešlo