Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo TV Nova,TV JOJ,Prima

TV Nova,TV JOJ,Prima

diskutujte o všem a o ničem

Příspěvek 28.8.2008 21:53:41
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Toto téma jsem založil abychom se vzájemě podělili o zážitky s těmito televizemi a jim podobnými.
Moje příhoda s televizí Prima :Před několika týdny vidím upoutávku na Terminátor příběh sáry conorové.Jelikož jsem o tomto seriálu už předtím slyšel chtěl jsem se na něj podívat,první díl byl od 22:00 zjistil jsem že je to dobře nadabované a i ty reklamy se dají ustát...po třech týdnech od prvního dílu zapínám tv ve 22:00 a vidím tam nějakou blbost říkám si aha mají spoždění,ale vidím upoutávku Terminátor.... 23:00 aha napadá mě udělali to stejně jako s Jerichem na JoJ posunuli dobrý premiérový seriál o hodinu dopředu.Dobrá zvykl jsem si není to ještě tak hrozné,ale dnes jsem se opravdu musel smát poslední díl toho velice dobrého ale hlavně Premiérového seriálu dávají od 00:10 programy před tím
Velmi křehké vztahy(Dobrá je to primácký seriál a už není tak stupidní jako na jeho začátcích s přivřenýma očima se na něj dá koukat:PREMIÉRA)
Jste to co jíte (Opravdu mě nezajímá koukat se od 21:00 na obézní lidi :PREMIÉRA)
Zoufalé Manželky (Proč to nedali místo jste to co jíte ? : Premiéra)
a bonbónek Sběratelé kostí dobrý kriminální seriál ale bylo opravdu nutné dát znovu reprízovat seriál který běžel na té samé stanici před několika měsíci ?

Mé ponaučení z tohoto:Nova,Prima a jim podobné stanice už u mě nemají žádnou šanci.Mohou si poděkovat sami sobě že ztratili 1 bod ve sledovanosti.
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 29.8.2008 06:55:35
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Jenze pokud doma nemas people Meter, nebo jak se ta vecicka jmenuje, tak neztratily vubec nic .... sledovanost se pocita s urciteho reprezetativniho vzorku lidi, ktery se pak prepocitava na pocet obyvatel celkem.... jinak nemaj sanci zjistit na co se zrovna koukas...
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 29.8.2008 09:10:02

Odpovědět s citací

To je zajímavé jak mohou tedy v tom Volejte novu dělat soutěž tipnete si kolik lidí se bude koukat a vychází jim přesná čísla
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 29.8.2008 09:16:21
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Podvod :) Nikdy to nevědí přesně, všechno je jen odhad...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 29.8.2008 09:42:50
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

V zásadě vezmou údaje naměřené peoplemetry a řeknou si, že zbytek národa se díval na televizi v témže poměru, který naměřili... Jenže to pak vychází, že se na televizi dívalo víc lidí, než se dívalo, protože lidi s peoplemetry se dívaj na televizi průměrně víc, než zbytek populace. Vždyť je za to platijou...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 29.8.2008 09:57:24
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mě televize jako prima a nova začínaj vytáčet vždyť dávaj jenom kriminálky nebo telenovely a nebo ty jejich přblblí seriály a soutěže.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 29.8.2008 09:58:36
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Peoplemetry zahrnují reprezentativní vzorek všech možných typů lidí (podle vzdělaní, podle příjmu, podle počtu lidí v domácnosti, podle místa bydliště atd). A aby nebyl pochyb, že to není zmanipulované, platí si za to všechny terestralní stanice (ČT, NOVA, PRIMA),

Z tohoto vzorku se dá odhadnout kolik lidí celkem se dívalo na danou televizi, pořad.

http://www.ato.cz/

I když cca 2000 peoplemetrů je podle mne málo

Příspěvek 29.8.2008 12:38:21
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já se nechci nikoho zastávat, ale pokud jste někdo slyšeli Draky na Festivalu fantazie, která se stala teď dramaturgyní v TV Prima, tak byste na Primu možná změnili názor.
Budou dávat plno seriálů, mimo 2. série Heroes, kterou překládá PetrSF, taky Big BangTheory, Angel, a včera jsem zjistila, že i Chucka. Podle Draky pochopili, že existují fanoušci, kteří jim rádi a skoro zadarmo pomůžou s překlady a korekcemi jen proto, aby ten seriál byl správně přeložený. A prý taky už pochopili, co to znamená spoiler. A nezapomínejte, že dnešní generace jsou odchované televizí Nova, od které jsou lidi na ty české seriály a telenovely zvyklí. Mentalita se mění těžko, ale možná jste si všimli, že na Primě dávají seriály aspoň v normální dobu. Sice v deset nebo jedenáct, ale pořád je to večer v době, kdy se na to můžou podívat i lidi, co ráno vstávají.
Nova dává i premiéry odpoledne nebo pozdě v noci. To, že s překvapením zjistila, že se jim lidi dívají na kriminálky a začali je hromadně dávat v hlavní vysílací čas, je spíš náhoda pro ně tam velké překvapení. Osobně si myslím, že mladé lidi má teď spíš možnost oslovit Prima než Nova. Otázka je, jestli jí většinový divák dá za pravdu.
Já stejně koukám akorát na zprávy a publicistiku, :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.8.2008 14:41:22
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak mě jako fandovi kriminálek program Novy nevadí, ale je fakt, že by nemuseli kriminálky xkrát opakovat... Jinak vysílací program Primy, jak psala Klenotka, nevypadá špatně :-)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 29.8.2008 14:49:57

Odpovědět s citací

Ale prima také dává premiéry až o půlnoci.

Příspěvek 29.8.2008 15:05:58
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ono taky záleží na tom, co je to za seriál. Nemůžou každou novinku dávat v hlavním vysílacím čase nebo večer v deset. Třeba to není moc vhodné pro mladší diváky nebo se jim to tam jednoduše nevejde. A upřímně = proti tomu, že Nova dala třeba premiérové díly Alias někdy v jednu ráno, je primácká jedenáctá hodina luxus.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.8.2008 16:31:45
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nemusim moc americky detektivky, ale spis kriminalky jako midsomer nebo pripady inspektora Linleyho..ale to jen tak na zacatek, myslim si ze prima je stokrat lepsi nez nova, jejiz zpravodajstvi by vydalo na samostatne tema.. Prima si myslim dohnala novu, pred nekolika lety, kdy prave oslovila mladeho divaka, nova pripravovala monstrozniho BigBrothera, ktery sel ke dnu jako titanic..zatimco prima vsadila na Vyvolene s mene kompromitovanymi soutezicimi.. a od te doby zacala i s premierama filmu a uz nepusobi pouze jako chudy pribuzny novy..

Joj neznam, ale predpokladam ze to bude nova v bledemodrym..

Rad bych se vratil jeste k tem zpravam na nove, je to hrozne haraburdi a kdyby nemeli predrazene studio s jeste drazsi velkoplosnou obrazovkou a Reje a Borhyovou s prsama zakryvajicima celou jeji tvar nemeli by nic, ale stejne tak jako ze nejprodavanejsimi novinami je Blesk, tak je logicke, ze lidi co si ho koupi se kouknou na ten neobjektivni hnuj! Pokud nekdo rekne ze zpravy na jednicce jsou "nudne" ci podobne, tak je to clovek bez vlastniho nazoru.

A kdybyste me tedkon videli jak jsem se tu rozcilil..no, skoda mluvit! :)

Příspěvek 29.8.2008 18:25:46

Odpovědět s citací

gravidus:Souhlas
Klenotka:Souhlas

Příspěvek 29.8.2008 20:56:57
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Klenotka: no já si radši počkám jak budeš na Primu nadávat, až ti některej ze seriálů co si zmiňovala budou každej měsíc posouvat o hodinu pozděj, až to nakonec budou dávat v jednu.

Klenotka píše:
Ono taky záleží na tom, co je to za seriál. Nemůžou každou novinku dávat v hlavním vysílacím čase nebo večer v deset...

Jenže tady jde taky o to, že oni to původně dávali v deset a teď už to dávaj 0.10
Obrázek

Příspěvek 29.8.2008 21:01:06
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

To bude asi proto, že jim ta reprízovaná kriminálka vydělá víc za reklamu než to, na co koukáš ty ;) Peníze jsou totiž až na prvním místě...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 29.8.2008 23:10:28
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ralen: Tak mě osobně opravdu spíš štvou ty bulvární zprávy na Nově, co se kvůli nim tak rozčílil gravidus. :D Jinak na ty seriály já nejspíš koukat nebudu, možná na Angela a to dají pozdě prostě proto, že je to hororový seriál. :)
Takže mně osobně je to jedno - spíš si myslím, že už snaha něco dát se cení. Aspoň nedávají i večer věčné reprízy téhož (prázdniny jsou výjimka). A proč by dávali do hlavního vysílacího času něco nevyzkoušeného, když na takové "Hádej, kdo jsem..." podle všeho kouká hodně lidí? Jak říkám, aspoň snaha se cení. :wink:

Příspěvek 30.8.2008 09:56:32

Odpovědět s citací

Hádej kdo jsem je ale zase dobrý pořad když mám čas rád se podívám.

Příspěvek 30.8.2008 10:46:42
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Od doby co mám internet, na zprávy nekoukám, snad někdy na čt1. Jelikož na internetu si najdu takové zprávy, které si chci přečíst a ne poslouchat jak někdo někdy byl první a jak moc exklusivní reportáž my přináší. Nebo jak se snaží dělat live přenosy ze střech, což vůbec nechápu jako by nestačilo mluvené slovo a záběry na místo "činu".

Na nově se podle mně divá spoustu lidí už jen proto, že přišla s něčím novým (první komerční televize) a setrvačností se tam pohybuje proto fandím primě že ji ten primát nejsledovanější televize v brzké domě změní.

Příspěvek 30.8.2008 22:51:42
Princ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

TV Nova je to strašně ODS to byste se divili víc pomluviou jiné strany ale né ODS spíš dělají ODS reklamu. TV JOJ je podobný jako nova ale ve slovenském stylu a Prima tá mi vadí stěmi svými seriály ale mám ji rád za to že tam má Přátele to je plus pro ně a plus pro Novu protože budou dávat stargate jinak si myslím že to je všechny tyto tři stanice komerční né jako ČT.
StarGate Libertas(2.série)2x20http://ftltvshows.wordpress.com/category/stargate-libertas/1-serie-sgl/I have become your nightmare
Say good-bye to every thing

Příspěvek 30.8.2008 23:06:38
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já už z jmenovaných televizí sleduju skoro jen Novu. Né že by to bylo něco extra, ale aspoň tam mám House MD. a přiznám se ještě ke Gilmorovým děvčatům, jelikož u těch se vždycky zasměju a pokochám se pohledem na dva (občas i více) pěkné kousky opačného pohlaví :-) . Navíc občas sřihnou slušný večerní film. Poslední dobou mě zhnusili CSI, kterou jsem měl rád (Miami a NY mě teda nebavili nějak zvlášť nikdy). A to tak že krimiseriálů pouštejí 2x tolik co všeho ostatního dohromady. Současně sem začal cítit nechuť k Odloženým případům a doslova nenávist k Beze stopy, které jsem už na začátku velmi rád vynechal. Dokážete si tedy představit jak vyskakuju do stropu každou středu. Seriály jako Ulice a Ordinace v růžové zahradě mi přijdou naprosto monotóní a bez nápadu.

Ovšem Prima až na občasný dobrý film ve mě taky neprobouzí chuť dělat mexické vlny. Ale, kdyby ohlásili vysílání SGA myslím že by na nás fanoušcích trhli rekord Ori v rychlosti konvertování :D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 30.8.2008 23:54:53
Iridon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já se poslední dobou na TV moc nedívám, ale zpravodajství ČT1 už není co bývalo. Mám takový pocit, že se snaží přiblížit Nově, chtějí být akční, moderní atd... ale ztratili dost na serióznosti.

Na Novu jsem se díval jen kvůli SG a to bylo ještě v době, než začali dávat SG řady 7-10. Pak jsem z toho dabingu měl chuť :puker: Od té doby jedině originál :thumleft: Zaručené zprávy Novy a hyenismus jejich zpravodajů mne donutili tento program nezapínat.

Prima mne zatím nijak nezaujala, ani neurazila. Když už koukám, tak na ČT1, ČT2/ČT24... a občas Primu :)

Příspěvek 31.8.2008 08:10:43

Odpovědět s citací

Zprávy na ČT1 ani nova na ně nemá :D
http://www.youtube.com/watch?v=FI5SSlQ3F7c

Příspěvek 31.8.2008 08:32:07
MacGSM Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ja TV nesledujem vobec, kedze tam chodia same blbosti na vymyvanie mozgu...dokonca nemam ani TV prijimac a koli dvom staniciam (Discovery,Animal...) sami ani neoplati kupovat :) Co chcem si stiahnem z netu (pokial mozno HD) a pozrem si to kedy chcem a v klude :)
[img][http://img77.imageshack.us/img77/4271/signaturexg3.jpg]http://img77.imageshack.us/img77/4271/signaturexg3.jpghttp://[/img]

Příspěvek 05.9.2008 09:28:40
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nemám rád tu všeobecnou averzi ke všemu, co dává Nova, hlavně když je řeč o zpravodajství. Ano, zprávy novy bývaly plné násilí, autonehod a bulváru, ale to je doba před více jak deseti lety. Od té doby mi přijde, že to v lidech, kteří si IMO kritikou komerční stanice připadají IN, přetrvává jako mýtus. Zpravodajství Novy se hodně zlepšilo a je na dobré úrovni. Tím, že obě stanice vysílají zprávy po sobě, mám možnost srovnání. A vidím, že to, na co ČT potřebuje deset minut a hloubavě nudného reportéra z Varšavy, zvládne Nova lépe a srozumitelněji v krátkém sestřihu. Také už jsem byl několikrát svědkem toho, jak byly reportáže ČT neúplné a ve výsledku vyzněly úplně jinak než ty novácké. A týká se to většinou vážných věcí, politických či kriminálních kauz a podobně.
Ano, přiznávám, někdy mě zprávy na Nově taky štvou, občas je tam nějaký kiks nebo událost, která by nestála ani za jedno políčko filmu, ale pořád u mě, a říkejte mi klidně, jak jsem komerční, konzumní ignorant, vyhrává zpravodajství Novy.

Co se Primy týče, nemám ji rád. Neustále mluví o tom, jak se zlepší, jak budou pro mladšího diváka, jak budou dávat novinky, premiéry... a vždycky to zůstane akorát u změněné grafiky, posouvání pořadů sem a tam a celostránkové inzeráty v novinách na seriál, který nakonec posunou až do noci nebo rovnou do propadliště dějin. Kdysi jsem jí fandil s Vyvolenými, ale když začali dávat druhou řadu, už mi bylo jasné, že jsou úplně vedle.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 05.9.2008 10:29:58
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Promiň, ale s tím zpravodajstvím Novy prostě nesouhlasím. Podle mě je to pořád horší a horší. Jasně, vědí, že obyčejný divák chce klipové, zkratkové zpravodajství. Ale za posledních pár týdnů jsem tam slyšela ve třech různých zprávách faktické chyby. Třeba to, že tady u nás přejížděl autobus MHD na blikajícím přejezdu. Jenže to nebyl autobus MHD. A druhý den to řekli znovu, a znovu MHD. Byl to jiný podnik, úplně jiná firma. To se může zdát jako prkotina, ale ve výsledku to může poškodit třeba naše řidiče MHD...ani se neobtěžovali si to pořádně zjistit, a do druhého dne se opravit. A co tam kolikrát kecají za blbosti a přehánění. Jak říkám, u některých událostí, o kterých jsem věděla z první ruky (shodou okolností to byly za poslední rok dvě a před pár lety jedna ohledně hotelu, kde vybuchl kotel), tak všude lhali. Záměrně říkám lhali, protože to všechno byly neověřené spekulace a bláboly.
To, jak věnují Gottově svatbě prvních deset minut zpráv a důležitým zprávám minutový sestřih - kdyby mě zajímala Gottova svatba, přečtu si společenskou rubriku. Jistě, je to důležitá osobnost a tak je jasné, že to řeknou, ale deset minut? wtf?
A ta jejich tragická hudba u všeho "vlak smrti" třeba, nebo podobné věci. Pokaždé pustí srdceryvnou hudbu, aby prostě hráli lidem na city.
Uznávám, že většině lidí se to asi líbí, je to přesně podle toho, co "diváci a společnost" chtějí. Doba se zrychluje, zprávy taky, nikoho nezajímá "nudný zpravodaj z Varšavy", který byl narozdíl od nováckého reportéra přímo u zdroje a zná fakta. Splést se můžou, o tom žádná. Když se to povedlo i CNN, ČT na to má taky nárok.
Ale radši si poslechnu varšavského zpravodaje, který umí mluvit, než šišlavou Borhyovou s výrazným oblečením a prasama přes celou obrazovku a reportéra, který za každou druhou větou udělá "ehmmm".

To ovšem neznamená, že nemají dobrou publicistiku. Na vlastní oči dělají ti samí lidé spoustu let a stále dobře. I Víkend je fajn, nebo Judo.

Další

Zpět na Co se jinam nevešlo