Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Oblíbené historické období

Oblíbené historické období

diskutujte o všem a o ničem

Příspěvek 28.3.2007 17:53:20
Walker Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Prosím, pište do jakého historického období byste se nejraději přenesli, kdyby k dispozici byl stroj času. A nezapomeňte napsat proč!

Já se přiznám, že bych se přenesl do dvacátých až třicátých let dvacátého století (mezi světovými válkami), do časů rozvoje a bohatství. Navštívil bych naši První republiku, kde vládla demokracie a byli jsme jeden z nejbohatších a nejvyspělejších států světa. USA v těch letech by taky mohly být dost zajímavé. Ale už jsem toho napsal dost. Teď je řada na vás...
Užívej si života - žiješ jenom jednou...

Příspěvek 28.3.2007 20:07:53
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Antický Řím. V dobách jakés takés senátní demokracie.
Tahle doba se mi vždy líbila. Moudří básníci, kultura, čisté ulice, vodovody, latina, amfiteátry... prostě to miluju... kam se potom hrabe středověk...
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 28.3.2007 20:14:28
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já bych se chtěl podívat možná do toho středověku a taky do Říma.
Ale nejraději do Egypta jak to tam vapadalo a do těch dob tajemna :lol: .
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 28.3.2007 20:19:04
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To Tillion: Souhlasím, ale myslím, že ještě než Řím mám radši Řecko, hlavně Athény, prostě celkově antiku. Tehdejší filozofy, dramatiky-divadlo (prý měli zajímavou akustiku) atd.

Příspěvek 28.3.2007 20:23:58
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Asi Aerika za období studené války... to je zatím asi tak nejvíce v klidu čas... jinak na žádný středověký mory ani nejsem zvědav...
Pokud by to šlo tak spíše budoucnost
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 28.3.2007 20:27:54
zdenous Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

já bych se zase rád přenesl třeba do 13. století, kdy na našem území byly jen husté lesy a sem tam vesnička. Hned bych se podíval na místo kde ted bydlím.
To je divný, kolik času stráví člověk nad přemejšlením o takovejch blbostech jako je vymejšlení podpisu.
Farscape je nejlepší. (Upřímnost nade vše.)

Příspěvek 28.3.2007 20:38:39
Anise23 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja by som sa chcel preniesť do obdobia oklolo roku 0 aby som mohol dokazať že krestanstvo je totálna blbosť (nic proti krestanom).
Vedoucí výslechu: Viděl jsem jak jste tu zbraň použil- působivé, jak se jmenuje?
Jack O'neill: To vám bohužel nemůžu říct.
Vedoucí výslechu: Vojenské tajemství ?
Jack O'neill: Ne, prostě se to špatně vyslovuje.

Příspěvek 28.3.2007 20:48:14
Rubi Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ja by som sa presunul do obdobia 7 storočia pred Kristom.Na miesto dnešného Talianska, kde vtedy žili Etruskovia.To boli pohodový ľudia, vedeli si vychutnávať život a boli aj dosť vyspelí.

Příspěvek 28.3.2007 20:51:14
cabbe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě by nejvíce lákala Evropa v letech 1936-48....
:roll:

Příspěvek 28.3.2007 21:42:48
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No chtělo by to eště ňáký přídavný technologie k tomu stroji času, zaletěl bych se podivat jak vzniknul a zaniknul vesmír (zašel bych na večeři do Restaurantu na konci vesmíru :) ) a mezitim bych se kouk na vývoj lidstva (hlavně techniky) od hluboký minulosti (i když tomu moc nevěřim nejde vyloučit že už tu jednou vyvinutá civilizace byla - my vyhynout tak po nás za 500 let nezůstane ani náznak) až do daleký budoucnosti (kouknout se na morlocy :) ).

Jinak moje nejoblíbenější období je jednoznačně budoucnost, výtah do kosmu, mezihvězdný lety ... a to jsou jen ty primitivní záležitosti co si v součastnosti dokážeme představit.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 29.3.2007 06:32:19
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Anise23 píše:
Ja by som sa chcel preniesť do obdobia oklolo roku 0 aby som mohol dokazať že krestanstvo je totálna blbosť (nic proti krestanom).

Hele, pozor na to, co píšeš. To je, jako bych já napsal: "Ty seš ale totální blb (nic proti tobě)." Ten malý dotatek v závorce tu předchozí větu neruší a některé lidi to může urážet. Třeba mě. Jak bys ty reagoval, kdybych třeba prohlásil, že Stargate je totální krávovina?

Air Force píše:
...my vyhynout tak po nás za 500 let nezůstane ani náznak...

Zapomínáš na plasty. Ty se tak rychle nerozloží :-).

Jinak co se týká té doby, kam bych se podíval, tak bych asi postupně prošel celou historii. Zkusil bych se mrknout, jak to bylo s těma dinosaurama a jejich vyhynutím (to bych musel asi chvilku hledat), podíval bych se na pralidi, zjistil bych, co je pravdy na Tróje, mrknul bych do Egypta, do starověké Číny, zkusil bych potkat Ježíše, atakdále, atakdále, až do teď.
Ale do budoucnosti bych nešel. Byl bych nerad, kdyby se mi mojé černé vize potvrdily. :wink:
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 29.3.2007 15:15:40
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo - uklidňuje mě že by archeologové za tisíc let vyhrabali náš barák (kterej se změní v prach v nejbližších 50-ti letech) a hledíce na homady ovladačů od televize, flašek od matonky a pantofle s nadšenim že našli pohřebiště z pra-atomového věku :lol:

Moje nejhorší obava do budoucna je že by svět ovládli bolševici (jestli tohle někoho uráží, tak doufam že hodně), pak už bych jen doufal v ten meteorit...
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 29.3.2007 17:06:10
merlin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já bych se přenesl do dob křižových výprav, kde rytířství znamenalo čest.

Příspěvek 29.3.2007 17:33:03
darkdragon Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já bych bral období renesance nebo křížoví výpravy, ale k zahození by nebyl ani Egypt...chtělo by to mít možnost mezi obdobími cestovat

Příspěvek 29.3.2007 20:17:19
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych se chtěl vrátit do Gízy, v 1941 tam našli takovej kruh :D
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Další

Zpět na Co se jinam nevešlo