Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Policie rozprášila radikály, Rómové uspořádali veselici!

Policie rozprášila radikály, Rómové uspořádali veselici!

diskutujte o všem a o ničem

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tuším že ve Francii, se nemůžou srocovat ani demonstrovat lidi, kteří mají jakkoliv zakrytou tvář. Myslím, že by se to mělo zavést i u nás a pak by měla dělnická strana problém, protože většině z nich by to zakázali rodiče....

Mrs. Sheppard: Já si myslím, že Češi nejsou až zase takoví rasisti, tam není prvořadá barva ani rasa co jim vadí, ale vadí jim to kolik % cikánů je slušná a kolik % třeba krade. Chápu, že to nejde říct přesně protože takové číslo ani rozdělení neexistuje, ale dám příklad, který se stal.
Mého strýčka okradli cikáni. Bylo to před Vánocema, takže měl u sebe zrovna dost peněz... Samozřejmě to ví celá naše rodina a tak když vidíme cikány poblíž, držíme si peněženky při sobě a dokážeme to dát jaksepatří najevo. Takhle když je okraden určitý počet lidí, tak cikány bude nenávidět skoro celá republika. A proč, ano protože jsou černí, ale ne přímo kvůli tomu, protože to je něco jako značka, něco jako když ve středověku zloději usekli ruku. Každý ho hned poznal. Zkrátka když je někdo róm, tak je velká pravděpodobnost že krade a dělá bordel.. Přiznejme si to, ať to zní jakkoliv rasisticky, je to pravda...

- Navíc nechci tvrdit, že i když je to podle mého pravda, že je to dobře..

Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ok, je to tvůj názor a je to docela trefné a děsné zároveň. Taky bych se bála v noci potkat hlouček lidí tmavé pleti - to asi prostě člověku vytane podvědomě na mysl , ale za světla a když mám klid na to rozlišovat, tak lidi beru podle toho , jak se chovají, jací prostě jsou - ne podle toho jak vypadají.
Učím na střední škole a opravdu vůbec nevnímám barvu pleti žáků. Asi lze předpokládat, že romští středoškoláci budou ze slušných rodin, že :)? Problém je v tom, že za slušné - asimilované chování s většinou se nevybělí pleť.
After hard working I like hard playing

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A právě proto by ti slušně asimilovaní měli dělat něco proto aby jich bylo víc a ne aby jen vykřikovali "češi jsou rasisti" a nebo "emigrujeme"...
Jsem asi radikálnější, ale jinak s tebou taky souhlasím..v něčem.. :)

Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Stravenky byly dobrá věc.. ale hned se začali měnit za normální peníze takže nápad to byl dobrej ale nic už neřeší a nečekaně hned nazvali Litvínovskou radnici rasistickou protože dělala něco co se jim nelíbilo..

Asi jsem radikál protože si myslím že všechny slušné nápady došli a je třeba začít jednat tvrději..

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, ale proboha bez DS... resp. byl bych radši... otázka je jestli se politici na něco zmůžou.., ale představa, že tam hloupí náckové podříznou někoho úplně nevinýho..

impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Stravenky byly dobrá věc? Bohové, proč?! Mně nikdo nic zadarmo nedá, mému otci nikdo nic zadarmo nedá, mému dědovi nikdo nic zadarmo nedá!

Naopak, pro slušný život musí pracovat, odvádět daně a dodržovat platné zákony.

Tak proč JIM "dávat"?

V tomhle problém taky z části vězí; jsou zvyklí, že se peníze "dostávají" a ne "vydělávají". Můj otec již přes patnáct let pracuje jako policejní vyšetřovatel, z toho většinu času přímo ve "středu dění", blízko aktivního působiště snad jedné z největších "tlup" v celé republice, takže vím o čem mluvím.

"Oni nedaly. Davky nedaly. Nemam penize. Oni nedaly."

Co na tohle říct…
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Amen...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Dobrá věc v tom smyslu, že to nebyly peníze, ale stravenky určené navíc jen na věci denní potřeby. Samozřejmě to nic neřeší, a vlastně jsou to peníze v jiné formě, ale za tyhle si nepořídí cigarety a alkohol, ale jen to, na co by dávky jako takové měly jít. Zase, je to nefér vůči slušným lidem (i slušným cikánům), kteří prostě práci nemají proto, že ji nemůžou sehnat, ale když jsou v menšině, tak je to smutné a nefér, ale je to tak.

Upřímně, nějak mě kromě extrémního řešení jako poslání jejich dětí od šesti let do internátních škol (a vymanit je z vlivu rodičů), moc věcí nenapadá. Pokud by jim teď sebraly dávky, tak tu máme zase na krku "rasismus" a "Štrasburk", kde kdo se bude ohánět tím, jak se tu porušují lidská práva a vzpoury jako byly na Slovensku. Možná nějaké postupné snižování, podle odpracovaných měsíců a let, podle toho, jak dlouho jsou bez práce atd. Jako to normálně funguje, kromě těchhle "výjimek". Jen se nebát to udělat, a v tom je asi ten hlavní problém.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

gravidus píše:
A právě proto by ti slušně asimilovaní měli dělat něco proto aby jich bylo víc a ne aby jen vykřikovali "češi jsou rasisti" a nebo "emigrujeme"...

Jenže ti asimilovaní tohle neřvou, protože jsou spokojení, tohlecto řvou ty co jsou na davkách protože nechtěj makat....
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak proboha...jsou situace, do kterých se člověk může dostat ať svou vinou nebo někoho jiného (a to nemám na mysli cikány) Je to lepší řešení než sociální dávky.. protože, kdyby zase nebyl metr na to, komu je dát a komu ne, tak by to byla akorát živná půda pro korupci...
Mě taky nikdo nic nedá, protože to nepotřebujeme...co si budeme povídat...máme se fajn, protože kdybychom potřebovali stravenky na jídlo nepotřebovali bysme internet, atd...
Náš stát je založen na principu solidarity, ať v sociálních věcech tak ve zdravotnictví a je to dobře...
Dneska jsem se koukal na Sama doma (bez prdele...) a tam bylo řečeno že za oceánem v americe je naprosto šílený být matka na mateřský dovolený, že američanky-matky mohou těm našim leda závidět...
Tohle téma je jedno z těch témat, ve kterým ať budeme řikat co budeme říkat, nic nevyřešíme, a když někdo řekne, jedině radikální řešení, tak to taky ničemu nepomůže.. Dostaneme za rasismus sankce od EU, budeme pod drobnohledem OSN, který tu můžou vyhlásit občanskou válku pošlou modrý přilby..
- chápu, celý poslední odstavec je blbost ale více méně sci-fi, a asi by to bylo jinak, ale řešení by to nebylo určitě..

EDIT: já než se vymáčknu tak mě předběhnou 3 lidi, byla to reakce na uživatele im(cosi)_shadow...

EDIT:
Možná nějaké postupné snižování, podle odpracovaných měsíců a let, podle toho, jak dlouho jsou bez práce atd. Jako to normálně funguje, kromě těchhle "výjimek". Jen se nebát to udělat, a v tom je asi ten hlavní problém.

Jenomže oni se nechají zaměstnat na měsíc a pak by jeli odznova...

EDIT: Vylítnul jsem jak čertík z krabičky... :)

Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pokud chcete něco zadarmo tak se musíte opalovat a na náměstí dělat bordel..

Cikáni jsou už od mala vychovávány tak že dávky choděj nvm třeba 6. a když se to opozdí tak už stepujou na úřadě a řvou na někoho jakto že ty dávky nedostali.. A když jim řekne úřednice že na ně nemají právo tak tam hned začnou vyhrožovat Štrasburkem.(By mě zajímalo kdo je tuhle frázi naučil..) a ono vůbec vyhrožování jim jde, kdybych se měl soudit pokáždý když mi cikán řekne ty bílá mr*ko tak jsem u soudu celej život jenže já na to nemám čas.. proto nad tím mávnu rukou a jdu dál.. cikán co nic nedělá má čas celý den prosedět u soudu kvůli tomu že ho někdo nazval černou hubou..

gravidus: V tomhle mi Amerika připadá lepší nedokážeš se o sebe postarat tak si chcípni stát tě živit nebude, ale zase nic se nemá přehánět každej někdy přišel o práci a ty dávky opravdu potřeboval.. ok máš půl roku najdi si práci když ne tak ti ty dávky snížíme atd..

Na "EU" bych se pěkně vykašlal nevím proč by měl nějakej jouda kdesi v Bruselu rozhodovat o nějakých sankcí pro ČR kvůli rasismu, ten jouda ví prd kde je ČR už vůbec neví kde je nějakej Janov(ostatní Ghetta) a ani nemá páru jakej je tady problém.

Politici se bojí říct i svůj názor protože by přišli o koryto a to by se nemuselo vyplatit..

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Protože ten jouda z Bruselu má možná bratrance v Lucemburku, který rozhodne jestli v Hordní Dolní nová silnice nebo ne a nebo jestli ve Vocamcaď nad Vltavou dostanou dotaci na čističku, popřípadě jestli do Vidlákova nad Lužnicí dovezou z Bruselu tekutý hovno na pohnojení... Jsou věci, na který by se ČR nezmohla.

Politici se bojí říct i svůj názor protože by přišli o koryto a to by se nemuselo vyplatit..

Tak to máš pravdu, jak už jsem psal, žádný kapr si rybník nevypustí a nikdo z nás není tak "morální" aby si ho vypustil, kdyby byl na jejich místě...

bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To je složité téma politik něco řekně a buď romídci nebo členové organizací typu romea a podobné ( je jich mnoho) začnou řvát rasizmus

Včera byla na čt 24 zajímavá debata nakonec tam přišel i pan čunek s jeho kolegou politologem a říkali trefné věci

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10095519229-vedlejsi-efekty/208411058070047-23.11.2008-20:05-zakazat-delnickou-stranu.html

pro pány :D : docela dobré ne ?
Obrázek
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Vahisht Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

bob 1: Bylo to docela dlouhé, tak jsem to celé nedokoukal. Ale schrnutě:
Já osobně souhlasím s tím, že ty střety budou pokračovat... a to víckrát než jednou. DS má celkem spoustu zastánců... tedy větší oporu.
Naproti tomu si nemyslím, že by DS nějak provokovala... zato romové... líné zadky které si na sraz přinesli hory zbraní... to není provokace?

bob 1 Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

oboje dvoje jak cikáni tak DS je špatné a ještě horší je že se občané z pochopitelných důvodů přiklání ke skupinám jako DS
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo