Ralen: Já ti to klidně vysvětlím. Člověk je podle mě v globálním měřítku tak malý a neschopný, že se dá těžko považovat za směrodatné, když prohlásí, že existuje jenom to, co vnímá. Já nejsem žádný fanatik, jenom připouštím tu možnost, že existuje něco dalšího, na co zkrátka ještě nedosáhneme. Před pár set lety by tě upálili, kdybys řekl, že existuje například něco jako rádiové vlny... Dneska se pomalu dovídáme, že možná existují i další rozměry, paralelní vesmíry a bůhvíco všechno. Čili vlastně jak řekl Foo Fighter věda nás může pomalu přibližovat k podstatě a vysvětlit ji. Na druhou stranu čím víc se toho dovídáme, tím víc otázek přichází, člověk prostě nemůže s jistotou tvrdit, že takhle to je a ne jinak. Je to akorát o tom, jaké názory jsou zrovna v módě, nebo já už fakt nevím.
Hlavní problém je v tom, že spousta lidí má představu, že se Bůh s racionálním vysvětlováním vesmíru navzájem vylučuje, ale proč? Už jste někdy slyšeli o pojmu "nehybný hybatel"? Mohl to být pouze jeden impulz na začátku, který to všechno začal, stanovil pravidla, vytvořil veškerou fyziku a pak už to nechal probíhat samo od sebe a nezasahoval. Sakra vždyť ani ten Darwin nepopírá existenci Boha. Sám byl věřící člověk, mohl docela dobře věřit v to, že samotná evoluce je dílem Božím.
Klidně si říkejte že melu, ale taky tu spojujete problémy, které spolu nesouvisí. Církev je svinstvo. Křížové výpravy, muslimští extremisté, všechno tohle je špatně. Ale je to dáno lidskou povahou. Když chce někdo páchat násilí, je úplně jedno, jakou záminku si k tomu najde.

Ať už je g.o.d třeba zkratka něčeho, nevím, ale přijde mě to přinejmenším úsměvné

), že jo. Což dokazuje, mimo jiné, cirkve se mění, ale bůh je jen jeden, $. A ano, většina historiků se shoduje, že komunisté mají na svědomí více životů než nazi. A teď mi někdo vysvětlete jak je tedy možné, že Das Kapital si mohu volně koupit a Mein Kampf ne? Měl jsem štěstí a Mein Kampf jsem sehnal dokud to šlo, přečel jsem si ho, a nesouhlasím s ním, jako Čech si nemyslím, že bych se jako méněcenný měl přesouvat někam na východ atd. Ale rozhodně protestuji, aby někdo za ostatní rozhodoval co budou a nebudou číst. Každý člověk má vlastní mozek a sám se rozhodne s čím souhlasí nebo ne. Takže, z nás dělají ovce jako církev, zase je to v lidech. A na závěr čistá myšlenka, na každé špatné věci, se vždycky najde něco dobrého, nacismus znamenal pro naši zem ztrátu téměř 300tisíc životů, především židů které naše republika nedokázala ochránit, ale přesto by měl být den narození Adolfa (na just germánům) státní svátek