Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Verite v boha?

Verite v boha?

diskutujte o všem a o ničem

Verite v boha?

Ano
29
32%
Nie
63
68%

Celkem hlasů : 92

Příspěvek 09.6.2010 09:42:21
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Je fakt sranda číst tohle téma. "Vousatý chlapík, co sedí na obláčku." :D
Chápu, že kdo si víru představuje takhle, považuje ji pak za primitivní a zbytečnou.

Osobně nejsem žádného vyznání, nicméně nejsem ani ateista. Nevěřím tomu, že celý vesmír a v něm inteligentní život, čili my lidé, vznikl jakousi náhodou. Dokonce bych se nebránil ani představě Platóna, že je celý tento svět jakýmsi odrazem "idejí" nebo jinými slovy, Bůh nás stvořil k obrazu svému. Dejme tomu. Jedno je důležité: Je úplně jedno, jak to kdo nazývá, protože se jedná o koncept, který je slovy nevystihnutelný. Nejlépe bych to řekl asi takhle: Věřím, že všechno kolem má nějaký smysl a existuje tu jistá síla, která to má všechno na svědomí.
Nepotřebuju se hlásit k církvi, mám svoji představu a ta mi stačí.

Řeči materialistů a dalších, kteří prostě odmítají připustit existenci něčeho, co nemohou okamžitě dokázat, mě vůbec nezajímají. Dnešnímu člověku totiž dost často chybí pokora a takovéto uznání, že jsme vlastně pouze nepatrnou částí něčeho mnohem většího a komplexnějšího, něčeho, co přes veškerý vědecký pokrok pořád nedokážeme úplně dokonale vysvětlit a ovládnout. Je to arogance, když někdo prohlašuje, co je možné a co ne, jako kdyby byl sám nějaký stvořitel.
Klidně bych sem ještě hodil příměr k mravenci nebo něco takového, ale myslím, že už je to zbytečné.

Nikomu samozřejmě neberu jeho názor, jsem ve skutečnosti nesmírně tolerantní, takže mě prosím neukamenujte za tento příspěvek. :)
Řekl jsem prostě, co si myslím.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 09.6.2010 10:06:47
xeroo Airman
Airman

Odpovědět s citací

Balial a FooFighter to napsali pekne...Zvlast ta teorie o inteligentnim vesmiru. A co se tyce pana g.o.d.a - jeste ze existuje to pekne pravidlo, myslet si muzu co chci...Tim bych to ukoncil...

Příspěvek 09.6.2010 10:18:50
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nechtěl jsem, vážně jsem nechtěl tohle komentovat... Ale Foo Fighterův příspěvek mě k tomu donutil... Když jsi tak inteligentí, jak sám tvrdíš, tak mi uniká proč jsi katolík. Tahle "organizace" má na rukou více krve než nacisti s komunistama dohromady. Katolická církev byla v minulosti obrovský stroj na peníze, měli moc. O moc přišli, teď by jim ještě mohli vzít ty prachy a je to v pohodě.
Nemám problém s tím, že někdo věří, podle mě je ta myšlenka sama o sobě krásná, ale když někdo obhajuje církev, je mi na blití.

Příspěvek 09.6.2010 10:21:59
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Celá slavná věda ví taky houby. A veškeré náboženství je založeno na názoru, že je člověk lepší než jiná zvířátka. Celá ta naše slavná "inteligence" je příčinou všech problémů a otázek, které máme. Jestli něco vyššího existuje nebo ne, to rozhodně nezjistí člověk.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 09.6.2010 10:56:28
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Bohužel, v našem státě převládají mylné názory, že křesťani jsou jen fanatici, kteří chodí od domu k domu a "nabízejí" víru a Bůh je voustatý dědeček poletující na obláčku. Já křesťan jsem, v Boha věřím a rozhodně nemám výše popsané názory. Naopak, křesťanské fanatiky nesnáším, protože takhle právě zhoršují mínění ostatních lidí na obyčejné a normální věřící, což z některých předešlých příspěvků můžu lehce vyčíst.

Příspěvek 09.6.2010 12:52:45
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Asi takhle nějaká vyšší moc existuje tomu věřím. Ale připodobnit jí obrazem k člověku je pošetilost... A věřit tomu že ten děda stvořil Adama a Evu, ty měli dva syny. Jeden zabil druhýho a ten vrahoun potom chodil s cejchem a žádná společnost ho nechtěla přijmout je IMHO píč**** kde se vzala společnost ? Bible je plná takovejch nesmyslů který nedokáže žádnej křesťan vysvětlit. Už od malička nesnášim katolickou církev jako celek (proti jednotlivcům co to nějak extrémisticky/fanaticky neventilujou nic nemam). A korunu tomu nasadil Pan Krchňák kterej přijel na náš gympl s vidinou že nás všechny dohromady konvertuje. Když jsem ho poslouchal tak se mi okamžitě vybavili převoři. To byl chlápek absolutně bez mozku opakující jednu a tu samou písničku. Nedokázal nám nic racionálně vysvětlit ani odpovědět přímo na otázky. Darwina označoval za komunistu,vraha, zároveň i za nacistu... Tak po tomhle jsem byl nasranej ještě tejden nechápu proč tahaj takovýhle lidi do škol...

Příspěvek 09.6.2010 14:46:13
Kris Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já jsem od narození ateista, měl jsem to štěstí že rodiče do mě necpali žádnou propagandu od jakkékoliv církve.

Samozřejmě asi nikdo z nás neví kde jsme se tu vzali a co se stane po smrti.
Ale výzkum vesmíru je stále pořád v plenkách a s tím i naše porozumění a věřím že je to jen otázka času než lidstvo najde správnou odpověď.

Já si vysvětluju že lidé věří v boha např:Bojí se smrti a tím že to pro ně definitivně skončí,že jejich život nemá žádný vyšší význam než ten který je zjevný a nebo si prostě nedokáží vysvětlit události kterých se stali svědky.

Zájímal by mě i názor křesťana který si myslí že půjde po smrti do nebe zda-li se toho dočkají i jiní tvorové:pes,žížala,kapr nebo že lidé jsou tak speciální že jen oni přežijí svou tělesnou podstatu.

Já osobně jsem smířen s tím že až zemřu bude pro mě konec tak moje "duše" nikam nepoputuje ani se ze mě nestane duch ani se nepřeměním na energii ani nepujdu do nebe.

Proto si chci života užít co nejvíc a vážím si ho víc než čehokoliv jiného.
Obrázek

Příspěvek 09.6.2010 15:12:13
Wornos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To si aj ja myslim. My ludia sme len vyzsi druh. Sme iba najnovsi model niecoho comu sa hovori evolucia. Na Zemi. Myslim, ze v nas nieje nic nadpriridzeneho ani duchovneho, sme iba zhluk miliard buniek, rovnako by sme potom mohli povedat, ze ja napr. pes ma dusu. Ale ak by sme pripustili, ze my mame dusu, pes ma dusu, tak by sme sa dostali do rozporu, v com sme mi viac ako pes v ociach nejakej vyzsej moci.
Ak by nejaka vyzsia moc existoval nerobila by ani rozdiel medzi homosexualom a heterosexualom ako to robi nasa mudra katolicka cirkev.
Kde beru tito ludia presvedcenie, ze pravdu maju oni a vsetci ostatni sa mylia.
Obrázek

Příspěvek 09.6.2010 15:47:26
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
Wornos: 80% věřících? V České republice je to 19% a to převážně mezi starší vrstvou obyvatel.

Kde ty čísla bereš?

Nohajc píše:
Řeči materialistů a dalších, kteří prostě odmítají připustit existenci něčeho, co nemohou okamžitě dokázat, mě vůbec nezajímají. Dnešnímu člověku totiž dost často chybí pokora a takovéto uznání, že jsme vlastně pouze nepatrnou částí něčeho mnohem většího a komplexnějšího, něčeho, co přes veškerý vědecký pokrok pořád nedokážeme úplně dokonale vysvětlit a ovládnout. Je to arogance, když někdo prohlašuje, co je možné a co ne, jako kdyby byl sám nějaký stvořitel.
Klidně bych sem ještě hodil příměr k mravenci nebo něco takového, ale myslím, že už je to zbytečné.

Pokud to co si teď napsal má být kritikou materialismu, tak nevíš o čem mluvíš. Nedává to smysl, vysvětli mi jak tvrzení že mimo meteriální svět nic neexistuje má bejt arogantnější než tvrzení, že mimo materiální svět něco existuje.
Obrázek

Příspěvek 09.6.2010 16:00:17
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Kde ty čísla bereš?

V průzkumech projektu Eurobarometr v roce 2005 odpovědělo 19 % tázaných, že věří v Boha, 50 % věří v nějakou životní či duchovní sílu a 30 % nevěří v nic z toho.
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesko#N.C3.A1bo.C5.BEenstv.C3.AD

Příspěvek 09.6.2010 16:01:11
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ralen: S těmi počty věřících má +- pravdu. Nepamatuju si přesné %, ale něco blízko tomuhle vyšlo z posledního sčítání lidu, čímž jsme efektivně zařazeni mezi nejateističtější státy planety. :bravo:
A jinak Nohajc mi taky příjde, že mele páté přes deváté...

Příspěvek 09.6.2010 16:40:58
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
V průzkumech projektu Eurobarometr v roce 2005 odpovědělo 19 % tázaných, že věří v Boha, 50 % věří v nějakou životní či duchovní sílu a 30 % nevěří v nic z toho.
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesko#N.C3.A1bo.C5.BEenstv.C3.AD

V jednom průzkumu jim vyjde, že 19 % věří v Boha a v druhym se jim přes 30 % hlásí k nějaký církvi. :hmmm: Mě se těch 19 zdálo nějak málo... asi taky záleží na tom, jak přesně tu otázku v průzkumu položí... Nicméně 50 % věří v nějakou "vyšší moc" to jsou z mího pohledu v podstatě taky věřící.
Obrázek

Příspěvek 09.6.2010 17:30:26
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já věřím v osud a v to, že se mu nemůžeme vyhnout a je jen na nás jestli obstojíme se ctí. Ale moc se mi líbí co zpíval o sobě již zesnulý herec Josef Kemr, "Mě falešný brak netěší, pryč s pozlacenou veteší, co hlavně já chci mít, čistý štít". Přesto, že to byl křesťan, vystihl církve docela dobře. Jim už o lidi, moc nejde, ještě tak katedrály, to ano. Ještě jedna věc, asi jsem nechápavej, ale v otázce je zda věříme v boha, né jestli jsme v nějaké církvi, ne? Někdo třeba věří ve svého osobního boha a nechodí zrovna do kostela, si myslím já.
:yes:

Příspěvek 09.6.2010 17:41:45
opiti Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Bůh nestvořil člověka, člověk stvořil boha. Asi takhle bych to viděl.

Dále nevěřím a na osud, štěstí a jim podobný věci.
A už vůbec nevěřím na SPRAVEDLIVOST.

Podle mě se všechno, ať už tady na Zemi nebo v celým vesmíru, se řídí kauzalitou.

Příspěvek 09.6.2010 18:48:17
bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já osobně v boha nevěřím.Nikomu neberu jeho víru mám hodně kamarádek co jsou věřící a jsou uplně normální.Já sama jsem asi do sedmi let věřila v boha takže nikomu nic neberu at si každý věří v co chce :) a nebo atˇ drží hubu a nenadává věřícím :evil:
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo