Vz. 58 je sice náš, ale je to starý taky jako prase

. Říkali tam něco o nových zbraních, který si vyrábíme (jsem myslel, že fasujem M4 nebo AK-74 - jestli je to číslo správně

), ale vůbec netuším, co to je zač...
Když vidím v čem se proháníme po Afganistánů a srovnám to s Humvee, sakra vypadá to jak sto let před vopicema

, i když je to možná novější

. A to BVP, bo jak, je taky po sovětech

Pandura tam teda neukázali a neříkali, že tam je, vyhnul se odpovědi, tak jsem usoudil, že tam nebyl, škoda no, jsem ho chtěl vidět. A ty ostatní jako radary, zdravotníky a bla bla, na ty se v přenosu taky nedostalo. Nechápu, proč to nebylo dýl, kdyby to nebylo tak daleko, tak tam taky jedu

Tak viděl jsem ze zpráv, dokumentů atd., kdy Kobra ničí barák max z pár set metrů těma neřízenýma raketama. Ale spíš mi šlo o to, že když už tam ty vrtulníky přeletěli, tak měl být s tankama ámen tak jako tak. Jako pokud se tank šikovně neschová a nemá dobrýho velitele, tak si proti vrtulníku asi moc neškrtne... Tu houfnici jsem taky nepobral, proč střílela, když to vlastně jako by nikam nedopadalo?

. Při tom, co tam ti naši vlastně u toho baráku měli, tak vůbec nechápu, proč se stahovali? Sám generál říkal, že ta modernizovaná T-72 by si s těma starýma poradila raz dva + vrtulníky, džípy atd. Vždyť i ta naše malá jednotka by tu partu vidláků vykosila sama

.
A ty lasery jsem myslel spíš na tu techniku, vojáci by byli domluvení nebo jak jsem psal, mohlo se to domluvit i s tou technikou, min. aby ten tank přestal fungovat... Jak jsem již psal, byl jsem na vícero akcích a připadaly mi reálnější, i když tak jak oni tam "fungují" by asi vojáci v ostré střelbě "nefungovali"

.