Jelikož je to na novinky.cz, tak jsem trochu skeptický, po netu se mi pátrat nechce, jestli to opravdu vyšlo v nějakém kvalitním časopise a jestli to vůbec projde přes ty ostatní vědátory...
On je hlavně rozdíl mezi nezvratným důkazem života a nezvratným důkazem inteligentního života. Nějaké mimozemské bakterie mě opravdu nevzrušujou... Ale jinak to není špatný objev.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."
Tak když se těm bakteriím dá dostatek času (miliardy let), tak podle mě vzniku inteligentního života nic nebrání. Otázka podle mě není, jestli se může inteligentní život vyvinout i jinde, ale jestli jsou právě teď v naší galaxii nějací inteligentní tvorové, se kterýma bysme případně mohli komunikovat.
představte si, že na druhým konci vesmíru právě mimozemšťani řeší obdobný "problém" to že na kusu šutru přiletí bakterie, neznamená že tam někde nemůžou běhat malí zelený mužíčci nebo snad chcete aby na tom šutru seděl zelený mužíček s rybou v uchu....??
Jo, vypadáto, že je to ten film. Docela se na to do toho kina těšim. Je tam pěkně řečeno to, že když se kolonizuje nové území, většina původních obyvatel je předem vyhlazena (jak Španělé v jížní Americe).