Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Náhodné myšlenky a události dne

Náhodné myšlenky a události dne

diskutujte o všem a o ničem

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tzn polovina předmětů? :D U nás bylo psaní na notesu normálně povoleno jen v češtině ne :)

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Odkud já to v tom případě pocházím ....hmmm. Mno každopádně upřímně řečeno, ono psaní na papír má taky svá pro, takže si nebudu stěžovat...

EDIT: Koukám ven a - už je to tady. To mokrý bílý svinstvo padá na chodník.... Radujme se veselme se :(
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jaký jako :lol:
Moje pozitiva: líp se čte, nebolí ruka, není těžký (sešity by u mě převážili ntb...)

U nás jenom prší...
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak pro člověka, který má paměť (pokud se tomu někdo věnuje tak se omlouvám za to slovo) audiomotorickou - tedy že si pamatuje jen to, co slyší a zároveň píše, tak to pozitiva nejsou. Pro mě je holt ten papír no :D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem zastáncem tradičního psaní na papír, leč notebook vlastním ...

Michel Houellebecq získal prestižní Goncourtovu cenu a podle mého názoru, tak potvrdil svůj status jednoho z nejlepších autorů současnosti. Obrovská gratulace a podivení nad tím, že ji nezískal už za Elementární částice.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Doba hold letí... Třeba kvůli mě se na SŠ musel měnit školní řád... :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mikiquicna píše:
Jaký jako :lol:
Moje pozitiva: líp se čte, nebolí ruka, není těžký (sešity by u mě převážili ntb...)

U nás jenom prší...

Já tohle psaní na noteboocích nechápu, pozitiva v tom nevidím.

Líp se čte (pro mě určitě ne), ale časem zjistíš, že tím častým koukání do monitoru se ti ničí oči (teď to ještě nepoznáš, ale tak za 5 let... já to začal pociťovat už v 15 letech velkou citlivostí na světlo, ale ne na světlo vyzařované z monitoru (i když u monitoru mám vlastně snížený jas)).

Nebolí ruka? Mě ze psaní bolela ruka za celou školu jen asi 2*. To spíš budeš mít problémy s prsty od toho neustálýho mačkání. :smile:

Není těžký? To je určitě možné, ale já bych toho svýho 3kg nikam netahal. :smile: Vlastně můj batoh váží okolo 2kg (nemám učebnice, jen sešity^^)

Na psaní na notebooku nevidím moc výhod. Mi to příjde jako stejná blbost, že každý žák bude mít svůj počítač ve škole. Koukám, že ten kdo to vymyslel má nulové znalosti o vlivu světla na oči.

Největší výhodu vidím v tom, že můžeš pařit. :lol:

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Ale když si to pak vytiskneš, tak myslím, že se to čte rozhodně lépe než nějaký škrabopis v sešitě (předpokládejme nějaký mega zápis, u kterého není čas na nějakou úpravu). Pozitivum rozhodně vidím taky v tom, že když uděláš chybu tak to můžeš bez problému smazat a přepsat než to 100x přeškrtat, ale pak tady jsou ty negativa jako např. ty oči a taky zase zvyšování závislosti na elektronických věcičkách. Taky čtení přímo na monitoru jsem slyšel, že je asi tak o 20% nižší. Nevim však co je na tom pravdy.

Jinak já píšu standard propiskou (kupodivu na papír). Taky to bude nejspíš tím, že u nás se taky musel tak trochu upragovat školní řád :lol: , ale ne kůli mě. Ale i kdyby jsme mohli noťase používat, tak bych nejspíš zůstal u té tužky a papíru.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

světlo: oči mám blbý geneticky, takže počítač skoro nemá vliv...

ruce: ruce mě bolely většinou při slohu...prsty od klávesnice nebolí, mám dobrou(teď mě spíš bolí ruce z normální klávesnice)

můj ntb váží asi kilo a půl
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak už mi zase funguje notebook. Díky bohu...
Vážně si musím zprovoznit Ubuntu One...
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ubuntu One mě teda moc neoslovilo (už je to nějakej čas co jsem ho zkoušel) existujou lepší služby na zálohování a sdílení dat.
Obrázek

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nemohl by si mi nějakou doporučit? Pokud možno s programem na Ubuntu, aby se mi zálohovalo automaticky 8)
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Používám SpiderOak, je skvělej například v tom, že ti umožnuje sdílet jakoukoliv složku na disku (pokud se pamatuju tak Ubuntu One umožňovalo sdílet jen tu jednu) asi jedinou nevýhodou je, že pokud chceš sdílet data i s někym jinym, tak jen celý složky (ne samotný soubory), pak jsem taky slyšel samou chválo na Dropbox a líbí se mi např. funkce co nabízí ZumoDrive, ale ještě jsem se nedostal k tomu abych je vyzkoušel (zatim jsem se SpiderOak spokojenej).
P.S. kdyby ses náhodou rozhod že budeš používat SpiderOak, použij tenhle odkaz, dostaneš 1GB navíc (a já taky :) )
Obrázek

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak nainstaloval jsem si SBackup(uploadujou se vybraný adresáře na moje ftp), uvidím jak se osvědčí, kdyžtak vyskouším něco jinýho.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No dropbox je vynikající věc :) používáme denně, rychlé a pohodlné. Jenom nevím, jestli šlape pod ubuntu.

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo