Air Force píše:
Před vynálezem jaderný bomby takovej stav panoval od doby co vzniklo lidstvo, zdá se že nastane znovu. Jelikož Rusko taky vlastní obstojnej arsenál protiraketovejch systémů tak se mi budování protiraketovýho systému USA jeví jako přiměřenej a rozhodně ne invazní krok. Nehledě na to že některejm živlům jako je třeba Kim je docela fuk jestli ho někdo zničí nebo ne- páč je to magor. A proti těm je třeba se bránit.
Ne-e, před vynálezem (resp. masovou výrobou) jaderných zbraní nic jako "princip vzájemného zničení" nebyl. Samozřejmě, válka mohla dva státy zruinovat, mohlo se vyhlazovat obyvatelstvo, ale to bylo jen "navíc" oproti normálním bojům. Nebyla to nutnost. Při jaderné válce to je ale zákonitost, jaderná válka se nevyhrává.
Kim je jen takové dítě, Irán je o něco nebezpečnější ale v zemi je plno populace proti radikální politice. To čeho se obávám je Rusko, protože jedinou zbraní, která Rusům zbývá, jsou jejich mohutné arsenály jaderných zbraní, a víme přece oba, že Rusové mají lepší střely. Protiraketový systém dosavadní harmonii Ruska a USA o něco shorší, Rusko už dalo myslím v nějaké nótě najevo, že se mu to nelíbí.
Mimoto Air Forci i ty musíš uznat, že existují možnosti jak mít základnu & neohrožovat civilní obyvatelstvo. Námořní lodě, námořní plošiny. Kdyby USA trochu zapracovaly, snad i nějaké upravené letadla jako nosiče protistřel, až moc scifi mi to nepřipadá. Navíc je to narozdíl od pevné základny mobilní.
Vzhledem k pomýlenému názoru amerických ultrakonzervativců "přineseme demokracii a mír pomocí násilí" si opravdu myslím, že riziko použití protiraketového systému v ofenzivní kampani není až tak nereálné. Opět říkám, studenou válku vyhrál to, že obě strany měly jaderné zbraně a ručily si při použití totálním zničením.
Hemi: ano, takhle můžeme založit i jiné diskuze. Namísto rozebírání episod se tam prostě bude psát jen a pouze hodnocení, že. Tohle je forum, tak se tu foruje

Součástí názoru IMO musí být argumenty.
A ano, já jsem smaozřejmě proti

Asi jste lidi málo hráli Tropico