Konečně se mi splnil sen - mamka se ségrou a s babičkou odjely do Chorvatska, takže mám víc než týden klidu

Sice jsem se musela přestěhovat z našeho baráku v Dobroměřicích do babiččina 1+1, ale na druhou stranu jsem vyměnila starost o dva čokly, králíka, želvu a rybičky (o to se postará táta) za jednoho čokla (i když dnes budou dva, bohužel

) a babiččiny čtyři andulky. Jupí!
Jen by mě zajímalo, nevíte, kde sehnat o víkendu lepící pásku? Potřebuju těm uřvanejm idiotům zalepit zobáky. Případně vážně přemýšlím o tom, že jim svážu křídla a naservíruju čoklovi jako pamlsky.
Teď na smutnější notu, v Dánsku přijali zákon, kompletně zakazující chov následujícícho plemen psů:
1) Pitbull Terrier.
2) Tosa inu.
3) American Staffordshire terrier.
4) Fila Brasileiro. (Brazilska Fila)
5) Dogo Argentino. (Argentinska Doga)
6) American bulldog.
7) Boerboel. (Bursky Buldog, tiez juhoafricky burbul)

Kangal. (Anatolsky pastiersky pes)
9) Central Asian ovtcharka. (Stredoazijsky ovciarsky pes-Alabai)
10) Caucasian ovtcharka. (Kaukazsky Ovciak)
11) South Russian ovtcharka. (Juhorusky Ovciak) ????
12) Tornjak.
13) Sarplaninac.
Zákon začne platit někdy od konce léta, ale většina chovatelů už své psy prodala do ciziny. Na psech se nesmí chovat, je jim povoleno pouze dožít, ovšem s tím, že budou na zabezpečeném pozemku (min. 180 cm dvojitého plotu), na veřejnosti na krátkém vodítku a s náhubkem, samozřejmě se taky nesmí venčit s jinými psy. Pokud se pes bude jevit nebezpečný (nemusí nic udělat), je povinnost takového psa utratit.
Co se kříženců týče, pokud bude podezření, že pes je kříženec některého z plemen, a majitel nebude moci nějakým dokladem prokázat, že to tak není, pes bude utracen.
Pokud jako já jste z téhle hovadiny zděšeni, pak tady je odkaz na petici proti tomuto zákonu:
http://voreshunde.skrivunder.dk/?s=1
Údaje jsou mail, věk, příjmení, jméno, PSČ, město/stát
Já jen doufám, že se toho nechytí u nás (už takové snahy byly). Jo, nechci SG fórum zaplácávat diskuzí o čoklech, jenže tohle už je moc i na mě a čím víc podpisů, tím je větší šance, že se to změní. Díky za pochopení.