Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Náhodné myšlenky a události dne

Náhodné myšlenky a události dne

diskutujte o všem a o ničem

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Pokud máš velký objem dat, tak je rozhodně nejlepší HDD, já si chci pořídit nějaký externí, až našetřím peníze.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Pokud máš klidně i menší objem dat a chceš, aby přečkaly hodně dlouho, tak na DVD je blbost je dávat, protože i tam se to časem "ztratí" jako na VHS kazetě :D :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pravda no, já jsem dával na DVD dřív filmy a seriály, teď už vím, že jsem dělal blbost. Ono to ani není potom kam skladovat. Na menší objem dat je dobrá flashka.

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Abych to blíže specifikoval, jedná o mou sbírku seriálů. Mám toho asi 1,5 TB. Všechno na DVD. Dneska jsem oprášil po 4 letech SG-1. Měl jsem neukojitelnou chuť na "2010" :) následovalo vložení do přehrávače a nic .... :( .
Každopádně díky moc, vypadá to, že si pořídím externí hardisc. Očividně totiž hrozí, že postupem času, budu ztrácet další seriálové skvosty.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ještě že na TV Rapidshare budou díly k dostání vždy...
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Major
Major

Odpovědět s citací

To je asi pravda, ale kdo to má furt stahovat, taky je klidně možný, že za rok to bude zrušený kvůli právům atd. :D

Ono občas nesedne ten formát s přehrávačem. DivX to přehrávat může, ale pak můžeš mít nějakej díl, kdy je to divný a nejede to, popř. ty starší už to nemusí brát, nevím něco mi taky nejelo z těch pár let starých sérií...

Pokud máš dostatek peněz a není ti to líto, tak fakt ten exterák, popř. si koupit obrovskej interní HDD do PC :D
Obrázek

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wanted: Asi myslíš SSD, Ale fakt nevím dko by si to pořídil jako externí uložistě, když je to za a, drahé a za b, mnohem rychlejší než HDD a stejně by to šíleně brzdilo USB. Nehledě na to, že SSD a flashky ukládají data pomocí elektrického náboje, který se postupen času snižuje. Déle vydrží data na DVD než flashce.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Major
Major

Odpovědět s citací

Fakt? To nám jaksi zapomněli sdělit, já žil v domnění, že na flashce to vydrží nejdéle... super :D ještě, že mám kvůli tomu externí HDD ;)
Obrázek

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě napadla dementní otázka-jak dlouho vydrží soubory-např. film na Flashce??jako třeba než zrezaví nebo něco takovýho? :D :D :D
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

o pár řádků výše je napsané, co se stane
Obrázek

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Wanted píše:
... kdežto na DVD se ti to ztratí vlivem času (nějak se světlem nebo co)...

Jenom že, když to je zavřený někde v penále, kam se světlo nedostane, tak to nehrozí ne. Takhle to mam já. Ty krabičky na CD/DVD mě už lezly krkem. Nejlepší je, když jich je na sobě třeba takovejch 40. To pak všechno přehrabovat, když něco hledám a pak zjistim, že to tam není a že to je hned na vrchu jiný krabičky kde je jen 10 :palka: :D . V penále to je hezky na očích. Jen otevřít a listovat.

A vůbec o jak dlouhé době se asi tak bavíme? Než se to smaže? Roky nebo 10tky let???

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Z DVD (bylo jich 6, takže žádná vada kusu) od Emgetonu mi filmy zmizely za 4 tejdny. Tím jsem s touhle firmou skončil, ale některý jiný mi fungujou už přes 5 let. Pokud jde o CD, funguje mi i většina z těch, co jsem pálil před deseti rokama.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

BigQ@123: u DVD zaleží jak je skladuješ, nejlepší je místo kde nesvítí světlo a pokud možno někde kde je neměnná teplota... a jak poznamenal Air Force tak taky na výrobci, ale výdrž je tak na roky.
u Flasky záleží na výrobci jak kvalitní materiál použije a taky jak dlouho bys ji nechal ležet ladem. Kdybys ji třeba jednou za čas strčil do počítače, tak by data mohla vydržet dlouho.
data na HDD by teoreticky měly vydržet na vždycky.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Událost dne: Koupila (doufám, moc jsem toho přes internet neplatila, snad se něco nepotentovalo :smile: ) jsem si lístek na představení Lord of the Dance do Vídně v listopadu. Hlavní hvězdou bude zakladatel této taneční show Michael Flatley, který už dlouho nevystupoval a má teď příležitost si u mě napravit reputaci se zrušením jeho show Celtic Tiger před pěti lety, která měla být tehdy v Praze, ale byla zrušena dvě hodiny před začátkem (tehdy jsem se těšila jak malá a pak to taky těžce nesla). Do představení zbývá ještě půl roku, tak se zatím netěším, to ještě přijde :D . A přísahám, kdyby to zase zrušil tak z jeho ženy udělám vdovu a ze syna polovičního sirotka :twisted: Tak snad se mi sen konečně splní a já na vlastní oči uvidím Michaela tančit :)
Naposledy upravil Anijsha dne 10.6.2010 21:24:53, celkově upraveno 1
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Docela se divim, že ještě vystupuje. Slyšel jsem, že má něco s páteří a pokud bude vystupovad dál mohl by mít vážnější problém.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo