Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Obyvatelné Planety ve Vesmíru

Obyvatelné Planety ve Vesmíru

diskutujte o všem a o ničem

Příspěvek 31.12.2009 15:19:10
John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tohle jsem se někde dočetl....

Ve vesmíru krouží na 30 miliard Zemí
K fascinujícím odhalením dospěli nedávno vědci z univerzity v Novém Jižním Walesu v Austrálii. V okolním vesmíru může být až 30 miliard planet, vhodných k životu.

Je to téma, které provokuje vědce i laiky odedávna. Existují planety, na kterých by se mohl vyvinout život, podobný pozemskému? Jednoznačná odpověď dnes zní ano. V poslední době byly objeveny stovky extrasolárních planet u jiných hvězd, majících podobné podmínky jako Země. Bližšímu prozkoumání těchto planet a planetárních systémů dosud brání jen nedokonalost naší techniky, protože současné teleskopy tak daleko zkrátka nedohlédnou.

co si o tom myslíte? zahajme diskusi.... :hlaseni:
Naposledy upravil John Glassblower dne 31.12.2009 16:45:36, celkově upraveno 1

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No mě by docela zajímalo co znamená, že ty planety jsou EXTRAPOLÁRNÍ?! To jako mají nějaký extra póly navíc či co? :lol: :lol:
Jinak vědci zase objevili ameriku. To je snad jasný, že musí ve vesmíru bejt planety podobný Zemi. Bylo by hodně divný (a nepravděpodobný) že by ve vesmíru neexistovala žádná jiná planeta, alespoň s podobnými rozměry, složením, atmosférou.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Obyvatelné planety podobné Zemi? Těch podle mě bude spousta.... a to i v MW... Já si myslím, že tam venku určitě ještě nějací emzáci budou... jednak, když se vyvinul život tady na Zemi není důvod proč by se nemohl vyvinout na dalších planetách Zemi podobných a navíc, kde je psáno, že život může existovat tak, jak ho známe my dnes?
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Extrapolární bude asi blbě přeložený exosolární...

Trochu se o hledání exosolární planet zajímám, a třeba tohle "V poslední době byly objeveny stovky extrapolárních planet u jiných hvězd, majících podobné podmínky jako Země" je naprostý blábol. Byla objevena jedna trochu podobná, to je celé ve snad více jak třech stovkách jiných objevených planetách. Naopak, sice objevujeme desítky planet ročně, ale čím dál tím víc se zdá, že podmínky podobné Zemi jsou velmi ojedinělé, resp. o jiné podobné soustavě nevíme. Vznik inteligentního a udržitelného života rozhodně není jen o vzdálenosti od hvězdy, ale i o složení solárního systému, družici té planety a příliš mnoha elementech, podle kterých se zdá, že jenom vyvinutí našeho solárního systému v takové podobě je ohromná náhoda. Podle řady matematických modelů by například Jupiter měl dávno klesnout ke Slunci, ale nějakou shodou astronomických událostí k tomu nedošlo a plynné obry si zachovaly svoji vzdálenou pozici nutnou pro zachytávání komet směřujících k vnitřním planetám. A pak je tu chemické složení soustavy, které taky nemusí být všude jistotou.

Život možná vznikne i jinde než na planetě podobné Zemi, ale z objevu kapradí na každé třetí explanetě bych příliš odvařenej nebyl.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, že jsou tu obyvatelné planety jsem si poměrně jist. POKUD je vesmír nekonečný šance na to je....no....nekonečná :D

Stejně jako na nalezení čehokoliv, co si člověk dokáže představit :D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No už jen to že někde jsou kytky je přeci jen objev... Jinak Ray má pravdu.... stovky jich nejsou... je jich něco málo kolem třiceti a to jsou planety, které jakože mají kyslík a jako že nějakou tu vodu, ale nedávno byla objevena planeta, která má vodu, dokonce i v kapalném skupenství... což je dosti ojedinělá záležitost...

Ale pokud jednou lidstvo skutečně vyvine warp, tak to jsou rozhodně planety, které budou jako první na lístku, který bude mít nadpis terraformace...

ToniTNT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pokud vim tak zatim nebyla objevena zadna planeta podobna zemi(vyjmecne s Rayem souhlasim :rflmao: ctu 100+1 a Science). Dycky me chyta infarkt kdyz vidim jak treba v SG serialu SG tym vyleze z brany a muze dychat a najde lidi kteri mluvi anglictinou...je to podobne jako treba v Star trek serialech. Bohuzel nic jineho nez tyhle blbiny neni tak se clovek musi zamerit treba na vtipne provedeni a HLAVNE VYPNOUT MOZEK :rflmao: a bavit se (bohuzel SGU je pro me uspavac hadu :scared: ).

xeroo Airman
Airman

Odpovědět s citací

No a ma snad Stargate napsane v podtitulku, ze se jedna o dokument nebo neco podobneho? Je to scifi a ve scifi snad muzou byt planety jako Zeme...Tak nevim z ceho dostavas infarkt :) Tu anglictinu jako mezigalakticky jazyk radeji resit uz nebudem :)

ToniTNT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Scifi by nemelo popirat znama fakta jinak uz smeruje do fanatasy. Pokud si vymyslim neco co neexistuje tak je to v poradku ale davat vecem ktere zname jine vlastnosti to uz je pro me fantasy :D a pokud je tech nesmyslu moc tak uz to prestava byt zabava :sorry: .Napriklad pred 100 lety by nektere soucasne technologie byly spise fantasy nez scifi...Chapu tvurce serialu SG proc kdyz prolezou branou tak hned navazou kontakt v anglictine (protoze prolamovat jazykovou barieru by zabralo vice casu nez 1 dil zvladne :D ). Pokud si vzpominam tak mohli sebou mit na mise nekoho kdo ovlada ruzne jazyky z doby kdy zemi opustila posledni goauldska lod (uz si presne nevzpominam na detaily :D ) protoze lide byli pres branu ruzne rozmisteni po cele galaxii takze logika rika ze by meli mluvit reci odkud odesli (oblast egypta? :shock: ). Jsem trochu liznatej takze sry :rflmao: .

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ray píše:
Naopak, sice objevujeme desítky planet ročně, ale čím dál tím víc se zdá, že podmínky podobné Zemi jsou velmi ojedinělé, resp. o jiné podobné soustavě nevíme.

Máš pravdu v tom, že zatím nebyla objevena ani jedna planeta podobná Zemi. Ale tvrdit na základě toho, že se zdá, že podmínky podobné Zemi jsou ojedinělé je odvážný. Jde zřejmě o artefakt, jsou objevovány ty planety, které nám techniky umožňuje objevit - obrovský a blízko mateřský hvězdy.

btw: je to extrasolárná (= mimo solární systém), kde jste vzali extrapolární? to v tom článku neni
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Až najdou Pandoru, tak mi řekněte... :lol:

Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tohle už hraničí s obsesí :D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Máš pravdu v tom, že zatím nebyla objevena ani jedna planeta podobná Zemi.

Přijde na to, jak moc si tu podobu představuješ.... musíš taky brát v potaz to že planeta podobná zemi je i ta, která se podobá naší planetě před x lety... (mluvím o milionech, či miliardách)

ToniTNT píše:
Scifi by nemelo popirat znama fakta jinak uz smeruje do fanatasy.

V tom případě sci-fi pro tebe neexistuje a máš jenom Fantasy... :wink:

ToniTNT píše:
je to podobne jako treba v Star trek serialech.

tam mají univerzální překladač... tam to nemůžeš brát v potaz

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Asi teda extrasolární, my bad, ale říká se jim exoplanety.

Přijde na to, jak moc si tu podobu představuješ.... musíš taky brát v potaz to že planeta podobná zemi je i ta, která se podobá naší planetě před x lety... (mluvím o milionech, či miliardách)

Velikost, poloha, Měsíc; žádná podobná se ještě nenašla, pouze jedna hodně podobná.

V tom případě sci-fi pro tebe neexistuje a máš jenom Fantasy...

Clarke?

Ale tvrdit na základě toho, že se zdá, že podmínky podobné Zemi jsou ojedinělé je odvážný. Jde zřejmě o artefakt, jsou objevovány ty planety, které nám techniky umožňuje objevit - obrovský a blízko mateřský hvězdy.

Jenže vznik života na Zemi právě hodně souvisí i se zbytkem soustavy a zatím se zdá, že sestavení té naší je značně ojedinělé.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To je fakt no. Proto je podle mě obtížný hledat ve vesmíru život, když všichni hledají takový, jaký známe my tady. Ale já spíš zastávám ten názor, že život ve vesmíru je úplně jiný než tady na Zemi, ovlivněný právě unikátníma podmínkama v naší sluneční soustavě. Nedávno mě ale zaujala zpráva, že vědci na nějakým šutráku z marsu objevili mikroorganismy, který údajně nemohli na ten šutr vlézt až na Zemi kvůli nějakému "cosi" (už si to moc nepamatuju), ale těžko říct, jestli to můžeme brát za pravdivé. Kdyby to ale byla pravda a život se nezávisle na sobě vyvinul hned na dvou planetách jedné sluneční soustavy (i když zase jak říká Ray, unikátní podmínky), tak si troufám říct, že v Milky way budou tisíce planet s primitivními mikroskopickými životními formami a stovky s vyspělejším, ale stále né příliš inteligentním životem, ale vyspělých forem bude jenom pár (ať už v jakékoli formě). Spíš by mě ale zajímalo, jestli se vzhledem k velikosti vesmíru někde vyvinula stejná, nebo velmi podobná rasa jako my - lidi. Bohužel, odpověď se nejspíš nikdy nedozvíme :(
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Další

Zpět na Co se jinam nevešlo