Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Nepokoje v arabském světě, politika, armáda

Nepokoje v arabském světě, politika, armáda

diskutujte o všem a o ničem

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nojo, mezi 1990 a 2012 (a dále) probíhá přezbrojení mnoha západních mocností na novou generaci zbraní a nástrojů komunikace, velení, senzorů atp.
Síla západu se tak při zachování počtu přinejmenším zdesetinásobila, nepočítám-li v to Ameriku, která začíná z tohodle levlu plynule přecházet zase na další a pomocí F-35B si nacheatovala ještě jednou tolik letadlovek (dozajista podřadnejch, ale přesto snesou srovnání s kteroukoliv neamerickou).

Zatímco Rusko nakupuje evropskou techniku v množství dostatčnym, aby z nich udělalo velmoc v očích jejich chudosousedů, ale představa, že dělá ramena na USA mi pořád přijde směšná.

Růžky může vystrkovat kde-kdo (napdá mě ale jen Čína a Indie - mimo západ kde třeba Kanada nebo Polsko nebo Skandinávie zdají se míti větší ambice, než před dvaceti rokama), ale je to asi jako by v době briský vlády sedmi mořím dokázali spustit svou první řadovou loď...

Tato "etnická" nejednotnost je otázkou jednoho charismatického vlivného náboženského vůdce, kterej by je zase rozpumpovl a připoměl, že nepřátelé jsou ti okolo.

Buď to vidím zbytečně komplikovaně nebo ty moc zjednodušeně - etnická a geografická rozmanitost, rozdílný ekonomický a politický zájmy států a jejich vůdců a stará pravda, že "všichni jsme si rovni, někteří jsou si ale rovnější" způsobuje, že jsem k týhle možnosti docela skeptickej.

Jejich přístup k informacím je často omezenej jenom na studium koránu...
Můj soukromej názor na představu, že vzdělání všem otevře oči je ten, že je jen naučí vyrábět a používat (často proti "učitelům") lepší zbraně.

:-D Zase tak kvalitní ty jejich školy nejsou, aby podle nich dokázali vyrobit alespoň kalacha :-D
Prozatim bude stačit, když si přečtou, že západ je velkej, mocnej a bohatej a odmění ty, kdo mu polezou do řitě (i když to nemusí bejt pravda, než na to přijdou, je po všem) a že trestá ty, kdo odporujou (což taky nemusí bejt pravda, ale teď to tak skoro vypadá).
Lepší zbraně od nás můžou prostě nakoupit, dodáme i výcvik a infrasrtukturu a ostatně hlavouni do kategorie negramotů beztak nepatřej, takže žádnej rozdíl, jen zlounům se budou trochu hůř manipulovat davy, když si budou moc přečíst taky něco jinýho, než pořád tutéž propagandu...

Stabilita Afghánsý vlády je (pkud o mne jde) ve hvězdách - tak trochu doufám, že je to loutková vláda, který se v případě potřeby dostane nenááápadný podpory ze strany jejích věřitelů, na druhou stranu jestli ne a padnou, jim to ublíží víc než nám.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ano, jistě, v celkové vojenské síle US "posílily". Politicky a ekonomicky je to ale jiné. V 90 tém byli JEDINOU supervelmocí. Teď už konkurenci mají, i když by s nimi měla (po vojenské stránce) problémy i kdyby se spojila.

Rusko ty "ramena" dělá už jenom svými ostrými prohlášeními okolo protiraketového deštníku a výzkumem nových balistických nosičů. O tom, že je čím dál tím víc ochotné jít s USA (a norskem a ostatními severskými státy) jít do přetlačování (možná časem dokonce i války) kvůli zdrojům odkrytým na severu po roztátí polární čepičky ani nemluvě.

Já věřím, že Čingischánův "sen" (nepočítaje moc a jeho krvavou podobu) světa pod sjednocenou vládou je uskutečnitelný, obzvlášť, když jej bude podporovat dost skutečně fanatických lidí, kapitál a armády. Podle mého lidstvo jenom čeká na člověka, kterej tu "globalizaci" uvede (pravděpodobně přez moře krve) do praxe a udělá to podle SEBE. Rozhodně ne v nejbližší době, ale věřím, že jednou to přijde.

Na kalacha nepotřebujou školy, kalachy se jejich kováři učí vykovávat od svých mistrů a otců. Západní vzdělání dává mnohem víc příležitostí k chápání a výrobě zbraní. Stačí na to gramotnost a internet (s tím, že isám v zablácenejch vesničkách Kdovíkdestánů nabízí převážně JENOM to první). Fyzika, Chemie, atd taky pomůžou, na základní prinicpy zbraní stačí pár let daného předmětu.

To samý čtou už staletí o Aláhovi a prostřednictvím okolních fanatiků je to s tím "trestem" (a možná i odměnou) z islámské strany mnohem pravdivější.

Ze zablácených vesniček je nakoupit nemohou - leda by je někdo zasponzoroval. To ale ne kvůli nějákému morálně-legislativnímu bludu, ale prostě proto, že pokud nemají čím platit než kozama a opiem, moc si ("oficiálně") zas nekoupí. Na druhou stranu když je toho opia dost, při nákupu určitě pomoct MÚŽE. Taliban ale pěstování potíral tak brutálně, že "drogová Země" se znova rozkvetla až po jeho pádu. Alespoň jsem to slyšlel, nejsem si jistej jak moc je to pravda.

K manipulování davy není negramotnost a nevzdělanost potřeba. Německo bylo po WW1 vzdělaný a stoprocentně gramotný a RAKUŠÁK si ho mohl přisvojit jako nic.

Přál bych jim stabilitu, ale moc jí nevěřim. Jim (jejich obyčejným lidem) to určitě ublíží víc než nám (ČR), ale z těch trosek co vzniknou se zase vyklubou hnusní masožraví červi s kalachy a do deseti let od pádu vlády budou ti hajzli zas exportovat svoje letecké, pyrotechnické a dopisní dárky kam jen budou moct.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Předchozí

Zpět na Co se jinam nevešlo