Síla západu se tak při zachování počtu přinejmenším zdesetinásobila, nepočítám-li v to Ameriku, která začíná z tohodle levlu plynule přecházet zase na další a pomocí F-35B si nacheatovala ještě jednou tolik letadlovek (dozajista podřadnejch, ale přesto snesou srovnání s kteroukoliv neamerickou).
Zatímco Rusko nakupuje evropskou techniku v množství dostatčnym, aby z nich udělalo velmoc v očích jejich chudosousedů, ale představa, že dělá ramena na USA mi pořád přijde směšná.
Růžky může vystrkovat kde-kdo (napdá mě ale jen Čína a Indie - mimo západ kde třeba Kanada nebo Polsko nebo Skandinávie zdají se míti větší ambice, než před dvaceti rokama), ale je to asi jako by v době briský vlády sedmi mořím dokázali spustit svou první řadovou loď...
Tato "etnická" nejednotnost je otázkou jednoho charismatického vlivného náboženského vůdce, kterej by je zase rozpumpovl a připoměl, že nepřátelé jsou ti okolo.
Buď to vidím zbytečně komplikovaně nebo ty moc zjednodušeně - etnická a geografická rozmanitost, rozdílný ekonomický a politický zájmy států a jejich vůdců a stará pravda, že "všichni jsme si rovni, někteří jsou si ale rovnější" způsobuje, že jsem k týhle možnosti docela skeptickej.
Jejich přístup k informacím je často omezenej jenom na studium koránu...
Můj soukromej názor na představu, že vzdělání všem otevře oči je ten, že je jen naučí vyrábět a používat (často proti "učitelům") lepší zbraně.
Můj soukromej názor na představu, že vzdělání všem otevře oči je ten, že je jen naučí vyrábět a používat (často proti "učitelům") lepší zbraně.
Prozatim bude stačit, když si přečtou, že západ je velkej, mocnej a bohatej a odmění ty, kdo mu polezou do řitě (i když to nemusí bejt pravda, než na to přijdou, je po všem) a že trestá ty, kdo odporujou (což taky nemusí bejt pravda, ale teď to tak skoro vypadá).
Lepší zbraně od nás můžou prostě nakoupit, dodáme i výcvik a infrasrtukturu a ostatně hlavouni do kategorie negramotů beztak nepatřej, takže žádnej rozdíl, jen zlounům se budou trochu hůř manipulovat davy, když si budou moc přečíst taky něco jinýho, než pořád tutéž propagandu...
Stabilita Afghánsý vlády je (pkud o mne jde) ve hvězdách - tak trochu doufám, že je to loutková vláda, který se v případě potřeby dostane nenááápadný podpory ze strany jejích věřitelů, na druhou stranu jestli ne a padnou, jim to ublíží víc než nám.