Já se taky snažím vařit spíš jenom v sebeobraně, ale když na to dojde, mám takovou (samozřejmě nezdravou) mikrovlnnou rychlovku, která vždycky potěší.
Vezmu tři housky, překrojím je tak, aby ještě na kusu těsta visely, ale šly "otevřít, naskládám do nich salám (většinou vysočina, poličan, herkules, lovečák), ukrojím kus sýra (eidamu a nivy), zaliju to asi dvěma kávovýma lžičkama kečupu a zapeču to (na max sílu, tak dvě až tři minuty v té mikrovlnce). Když je to hotové, vytáhnu housky (nejlepší jsou, když je vnitřek horký, ale těsto ještě vláčné a nevysušené), otočím je "rovnou stranou housky" nahoru, a na tuhle stranu rozetřu jednu kávovou lžíci tatarky. Možné je použít do toho nějákou čalamádu, česnekovou sůl (v malém množství), nebo třeba různé variace opečeného mletého masa místo salámu.
Je to nezdravé úplně šíleně, ale musím říct, po chuťové stránce, - kam se hrabe nějákej blbej mekáč...

V restauracích mě velmi potěšily různé masové směsi "na smetaně s nivou", nebo bramboráčky s masovými směsmi. Různé variace na řízky (se salámem, sýrem, nebo dělané z uzeného masa) jsou pro mě klasika. Stejky naopak moc nemusím, ještě jsem nejedl žádný, který by byl dostatečně chuťově výrazný na to, abych si ho zapamatoval.
Na druhou stranu jsem měl špičkovou příležitost ochutnat mongolskou kuchyni a najít se v několika jejich receptech. "Chošůr", určitá variace na mletý řízek (šíleně jemně krájené hovězí maso promíchané s cibulkou obalované v těstě a zapékané v oleji) byla opravdu velmi dobrá.
A recept zvaný "cojvan", kde je hodně zeleniny, masové kousky a ručně vyráběné opékané těstové nudle je jedno z nejlepších slaných jídel, co jsem kdy jedl.