Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Lazyho fotokoutek aneb LAZY radí

Lazyho fotokoutek aneb LAZY radí

diskutujte o všem a o ničem

Příspěvek 08.8.2008 19:22:14
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To já taky nejsem, ale baví mě to a ten návod ti fakt hodně pomůže... je to tak trochu i knížka "Jak fotit"... prostě ten návod nepopisuje, jen co zmáčknout, ale i to, jak využít ten foťák na max. a kdy se co hodí nastavit, nebo použít...

Teď uvedli na trh další kousek FZ a ten má lepší optiku a ještě o malinko větší rozlišení, ale je i malinko dražší... jinak jsem si nevšimnul kromě přehození tlačítek, žádného rozdílu...

http://www.alza.cz/digitalni-fotoaparat-panasonic-lumix-dmc-fz18e-k-d80007.htm
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 08.8.2008 19:24:52
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zadne velke s*ani s tim, ze? :) Uz je objednanej a zijeme jen jednou a penize si do hrobu nevezmem jak by rekla babicka (i kdyz teoriticky to jde ale co s nima tam :D )

Jo jinak na tu FZ18 sem koukal taky a malem sem si ji i omylem objednal...

Hlavne sem se koukal na tenhle, kterej me malem odradil od ty FZ8, ten se mi hodne libil...

http://www.alza.cz/digitalni-fotoaparat-canon-digital-ixus-70-d72749.htm

Hlavne na tom Oehlingu maji akci 2GB SDkartu zdarma k tomu FZ8 (mimojine), mozna casem dokoupim i tu 4GB, ale to uz neni tak zasadni.. taky sem si k tomu objednal nejakou knizku a futral... takze i s postovnym neco pres 7000,-

Příspěvek 11.8.2008 19:49:33
Frodo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nevím jestli vám pomůžu ale vlastním už rok, a rok také fotím s Panasonic FZ-7 (tehdy za 11000,-) a jsem naprosto spokojený až na to že na něj jsou drahé nástavce atd. Občas na něm ale používám provizorní polarizační filtr bo tam jinak vůbec nesedí.

Myslím že tohle platí i pro další následovníky tohoto modelu:
+ rozmezí závěrky (dají se s tím udělat fakt orgastické věci :o) )
+ možnost naprostého manuálu díky něhož z něj dostanete opravdu nádherné fotky pokud víte jak na to
+ jednoduché ovládání
- určitě šum pokud dáte ISO více jak 100 (ale 200 se dá zvládnout a ještě v mezích)
- chybí funkce Panorama (obrázky si musíte sami spojit v kompu dle vašich dovedností)
- nedá se na to připojit filtry a objektivy (já jsem akorát jeden malý polarizák vtlačit do sluneční clony a vcelku to funguje :o) ušetřil jsem asi 5 litrů, kámoš si na něj koupil představec(redukce) s šedým filtrem a můžu říct že šedý filtr stojí zaprd)

http://pj.aminus3.com/portfolio/

Příspěvek 11.8.2008 22:31:06
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Prosím poradíte mi někdo, existuje nějaký program na retušování fotek, ted jsem se vrátil z dovolené a zjistil jsem že jsem si jeden den nevyčistil objektiv a tak mám asi 10 fotek s trochu viditelnám otiskem prstu :oops: :oops:

Edit. A ještě nějakej program jestli to teda vůbec jde na takovýto to zrcadlení, prostě když fotíte třeba za sklem autobusu

LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Photofilter,Gimp,Photoshop,Zoner Photo Studio....
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Prosim o radu bylo-li by možno... Chtěl sem nějakou knížku pro lemply, kde jsou vysvětlený pojmy tak i nějaký příklady použití. Myslím všeobecně o focení (zejména mi dělá problémy clona / ISO / a ještě několik blbůstek).

Dík moc...

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

ja mam 4 roky stareho kompaktika canon a520 a uplne jsme spokojeny ale me naroky stoupaji :-)hodne peknych fotek se mi podarilo s nim, sic enemam money ale pokukuju po canon eos 1000D cetl jsme dost recenzi a mohl by to byt pro zacatek dobry stroj
" IMMORTALITY "

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

gravidus:Konkrtétní nemůžu poradit já se učil tak nějak od malička a teď už používám akorát učebnice. Ale určitě je spousta knížek kde jsou základy. Na základech se toho moc nedá pokazit a tak vyjdou skoro všechny tak na stejno.(podle mě)

rossi001: 1000D hmm možná ti bude stačit, ale musíš si uvědomit že je to zrcadlovka a se seťakem třeba nenafotíš makro z pěti centimetrů. :) Jukni třeba po nějakém ultrazoomu. Ten je takový univerzálnější a levnější. :-)

Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zdarec, Rychlý dotaz. Casio exilim F1. Za tu cenu předraženej, ale mám možnost ho sehnat za 7000 ano/ne ?
Tricking is not just a sport, Its a way of LIFE
http://www.youtube.com/watch?v=Rx2CzJ6sKDM

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Podle toho k čemu ho chceš používat...Pokud jenom za 7 000 tak proč ne. Těžko takhle jen tak rychle radit. :dontknow:

Předchozí

Zpět na Co se jinam nevešlo