Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Flashforward

Flashforward

Příspěvek 04.10.2009 16:05:47
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Flash Forward je nový sci-fi seriál televize ABC, která s ním má podobné ambice jako se seriálem Lost. Právě Lost by měl postupně nahradit po jeho skončení, přičemž první série Flash Forward bude vysílána již v průběhu 6., tedy poslední, série Lostu (sezóna 2009-2010). Pro první sérii je prozatím objednáno 13 dílů.

Seriál je natočen na motivy povídky Robera J. Sawyera a je produkován Davidem S. Goyer a Brannonem Bragou.

Hlavní zápletka Flash Forward je založena na záhadné události, kdy všichni lidé na celém světě upadnou najednou do bezvědomí. Toto bezvědomí trvá dvě minuty a sedmnáct sekund, přičemž lidé během této doby mají možnost nahlédnout do své budoucnosti, a to 6 měsíců dopředu.

Jednotka FBI se posléze snaží zjistit, co a kdo je za touto podivnou událostí a snaží se spojit záblesky z budoucnosti mnoha různých lidí do jednotné databáze The Mosaic Collective.

Tato událost bude mít vliv na životy všech lidí na planetě - co byste dělali, kdybyste měli možnost na chvíli zahlédnout svoji budoucnost? Těšili byste se, anebo byste se snažili ji odvrátit?

Tohle je letošní novinka, a pro mě zatím Number One novinka :) Viděl už někdo?
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 04.10.2009 16:13:58
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Viděl jsem první díl. Vypadá to hodně dobře. Jenom mě štve jak to furt někdo porovnává s LOST. Úplně se tím kazí úroveň FF :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 04.10.2009 16:18:46
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

No ja dneska zkouknul oba dily a zustal jsem cumet :-D zvlast konec toho druhyho dilu me dostal :) oproti Lostum uz se tam zacina neco dit a smer posouva urcitym smerem, ne jako kdyz v Lostech sedeli prvnich deset dilu na plazi a povidali si ....

Každej to porovnává s Lostama, protože ABC to vytvořilo jako náhradu za Losty, tak je logický že to každej bude porovnávat...
The Lost Doctors

-Charlie Crews

Příspěvek 04.10.2009 16:41:49
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já ne. :D Losty jsem nikdy neviděl. FF se mi zatím po dvou dílech velmi líbí.
Téma je nové a neokoukané (alespoň jsem nic podobného zatím neviděl), takže jestli se to bude vyvíjet nějak inteligentně, máme se na co těšit.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 05.10.2009 05:38:01
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Také jsem viděl oba díly a celkem se mi to líbí... jen doufám, že to bude mít jednu sérii maximálně kolem dvaceti dílů. Tyhle mystery seriály nemůžou být moc dlouhý. Teď mě tak zdravě štve, jak tomu nerozumím... po dvou sériích už budu zuřit a po třetí sérii bych to zabalil a kydal bych na to trus.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 05.10.2009 07:25:47
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Já bych bral aby to bylo tak dlouhý jako Life, jedna série po 13 a druhá po dvaceti dílech :) (Už jenom proto, že první série FF bude mít 13 dílů :) )
The Lost Doctors

-Charlie Crews

Příspěvek 05.10.2009 08:51:59
Chronos Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Seriál je pěkný, a hlavně se začíná správně zamotávat děj. Jsem hlavně zvědavej, kdo za to všechno může :box2:

Příspěvek 08.11.2009 11:40:34
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak poslední epizoda na mě dost zapůsobila. Hlavně jsem opravdu nečekal ten konec. Teď když někdo evidentně zpochybnil nevyhnutelnost vizí, bude to o dost zajímavější.

Příspěvek 15.11.2009 21:48:47
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem kouknul na pilot a teda inspirace Lostem je evidentní ne co do děje, ale co do látky. Dalo by se to taky srovnat s Fringe, která je vlastně nepřiznaný spin-off Lostu (což mi nikdo nevykecá), ale FlashForward je rozhodně povedenější. Sice tak trochu zahaprovalo tempo a reakce na tu vizi ("Jo, já měl asi vizi budoucnosti" - "No já asi taky" - "OK, tak se nad tím nikdo nepozastavujme a nehysterčeme a začněme si o tom povídat jako by bysme se bavili o nakupování pečiva!"), ale bylo to poměrně působivě udělatný a má to potenciál vyvinout se to prakticky kamkoliv od experimentů mimozemšťanů po dar od boha. Mystery linka FF je naštěstí (narozdíl od nepovedeného V) aktuální v každé době, protože cílí na nejistotu každého člověka ať už žije kdykoliv.

Pilot FF je sice do určité míry dost schématický (ať zvedne ruku, kdo nečekal, že posledním záběrem bude cliffhanger na nějaké emzáky/teroristy/děti, kteří byli vzhůru), ale nakonec - proč ne. Mohla by to být dobře udělaná vata k obědu. Navíc, Braga už ve skvělém Thresholdu dokázal, že umí pojmout děj správným směrem i ve stand-alone episodách, a že umí napsat i drama vatu mezi postavama. Takový zlom jako Lost to asi nebude, ale nemusíme tu každý měsíc mít televizní revoluci.

Btw. vážně, ty averze k Lostu stále vůbec nechápu. Prvních deset episod si na pláži opravdu nepovídali... :roll: Blahoslavení chudí duchem, pánové.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 29.11.2009 14:44:23
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mám za sebou první tři díly, zatím to vypadá docela slibně. V porovnání s další letošní novinkou "V" má FF o něco navrch. Mystično ala Lost tam je vidět, což je jenom dobře, protože Lost patří ke špičce v oboru. Co se mi zatím na seriálu moc nelíbí, jsou nepříliš sympatické postav, až na výjimky.

Příspěvek 29.11.2009 14:53:19
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Mně osobně se Véčko líbí teda víc než FF, ale nemůžu říct, že je to špatný seriál... Ale mohlo by tam být více akce a více toho drama...

No ta náhrada už jde vidět jen v tom kolik herců z LOSTů tam hraje :lol:
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 29.11.2009 15:14:13
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kolik? Já si tam teda všiml jen Penelope Widmore. :)
EDIT:/ Tak teď ve čtvrtém díle se objevil i Charlie.
Naposledy upravil Daedalus.cz dne 29.11.2009 17:04:17, celkově upraveno 1

Příspěvek 29.11.2009 16:03:00
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obrovské seriálové překvapení. Flashforward jsem pravidlně stahoval od prvního týdne vysílání, ale teprve včera jsem se udělal čas a "stáhl" jsem všech 9 episod za jeden den :D .
Tento seriál má všechno co od špičkového seriálu očekávám: detektivní zápletku, skvělý námět, nádech mystery i sci-fi a vynikající tempo ... nemůžu se dočkat dalších episod.
Hodnocení: 9/10
P.S. Inspirace nejlepším a nejvlivnějším seriálem 21. století je vidět. A to je dobře :)
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 29.11.2009 16:24:41
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Neví někdo kde to stáhnu alespon v takové kvalitě jako je tedka SGU? (HDTV třeba nebo 720p) Dík
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 29.11.2009 16:50:29
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na serveru uloz.to jsou k dispozici všechny dosud odvysílané episody v solidní kvalitě.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 29.11.2009 16:50:56
elf Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem zkouknul 9 epizod a moc mě to zatim nenadchlo. Hlavně začátek kdy zemře několik milionů lidí a všichni další den jdou jen tak do práce jako by se nic nestalo. Čekal jsem to víc rozsáhlý. Jinak jsem četl, že je už objednaná celá první serie, tak jsem zvědav co vymyslí dál.

Příspěvek 29.11.2009 17:12:38
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fancipal píše:
...

Dík zapoměl jsem na muj oblíbenej download server. :bravo:
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 05.12.2009 12:51:13
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Hmmm... velmi povedená epizoda před 4 měsíční pauzou. :wall:
Sakra, já se nemůžu dočkat pokračování. :D

Příspěvek 05.12.2009 12:56:26
Major
Major

Odpovědět s citací

Hlavně mě navnadila ta upoutávka u koncových titulků...
Obrázek

Příspěvek 05.12.2009 13:06:30
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted: Aha, ty máš asi ten australskej rip, co vyšel o pár dní dřív. Já to nepostřeh a až včera jsem stahoval PROPER z ABC, kde jsou titulky ustřižený. Takže jsem žádnou upoutávku neviděl. :(

Příspěvek 05.12.2009 13:52:18
Major
Major

Odpovědět s citací

Jo no, nemám proper, ten jsem ani nenašel :lol:
Obrázek

Příspěvek 17.1.2010 20:55:22
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Co na tohle říct? Konečně seriál, u něhož se člověk nenudí! Konečně pořádný seriál! Jen ať to neskončí jako čtvrtá řada LOST :roll: (které hodlám v brzké době dokoukat, když je ta přestávka :D)

EDIT: inspiraci vidím určitě v LOSTu, ale taky ve 4400 a mnoha dalších seriálech. Hlavně se mi líbí, jak se ve FF kombinují snad všechny žánry, doktorské drama, sci-fi, krimi, ...

Příspěvek 21.3.2010 16:01:35
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Flashforward nám po několikaměsíční pauze pokračuje... a hned dvouhodinovou premiérou!
Co říkáte na 1x11-12? Já jsem nadmíru spokojen. Nejenom, že nám pěkně shrnuli dosavadní děj, ale bylo zde i nemálo nových odhalení. Po tomhle dvojdílu jsem zvědavý na pokračování jako nikdy. Už se nám to pomalu rozjíždí.

Příspěvek 21.3.2010 16:06:14
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

JJ, taky jsem včera viděl. Bylo to hodně zajímavý a pomalu se nám to začíná odkrývat. Po tomhle dvojdíle jsem si hodně oblíbil Simona.

Příspěvek 14.5.2010 17:55:14
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

sem se právě dokoukal na poslední dvoudíl a zčíná to bejt velice zajímavé...

EDIT:
NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!! Flashforward nebude mít druhou sérii :wall: :cry: :cry: :evil: :evil:
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Další

Zpět na Další seriály