Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Merlin

Merlin

Příspěvek 22.9.2008 14:38:50
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

http://en.wikipedia.org/wiki/Merlin_(TV_series)

http://www.imdb.com/title/tt1199099/

http://www.bbc.co.uk/merlin/

Po úspěchu Doctora Who a Torchwoodu se Britové pustili do dalšího seriálu podobného formátu, ovšem tentokrát zasazeného do raně středověké Británie. Seriál začíná v mládeneckých letech Merlina s jeho příchodem na hrad Kamelot a uvedením některých dalších postav artušovské legendy: krále Uthera, mladého prince Artuše, služky Guinevere a Artušovy nevlastní sestry Morgany.
V království Albionu je kouzelnictví z příkazu krále Uthera zakázáno a trestáno smrtí. Merlin proto musí své schopnosti skrývat, ovšem právě díky nim zachrání život prince Artuše a stane se jeho sluhou.

Seriál Merlin produkuje pro BBC společnost Shine Limited, která má za sebou takové projekty jako Hex nebo Gladiators, společně s BBC Wales. Výkonný producent seriálu za BBC je Julie Gardner, veteránka z Doctora Who, a navíc údajně sám Russell T Davies hodně přispěl ke stylizaci tohoto seriálu. Počítačové efekty zajišťuje stejná společnost, která je dělá i pro Doctora Who, Torchwood a Sarah Jane Adventures.

Prvních třináct epizod bude odvysíláno každou sobotu večer na BBC během letošního podzimu. První z nich, "The Dragon's Call", již jela 20. září. Po jejím shlédnutí se sice u mě nedostavil takový entusiasmus jako po shlédnutí "Rose", ale rozhodně zaujal a je cítit velký potenciál do budoucna.

A nakonec jeden argument za všechny: Je to přece britská fantasy !! A to za pokus určitě stojí. :)
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 28.9.2008 22:45:34
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak jsem viděl první díl a dost mě překvapilo kolik herců z Doctora Who tam bylo :D Já napočítal 4 :D

A vypadá to zatím zajímavě, ale že by to mohlo mít takovej úspěch jako DW o tom zatím silně pochybuju :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 30.9.2008 15:48:09
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:) Tak jsem viděl už i druhý díl a jak jsem doufal, úroveň seriálu stoupá. Po takovém nemastném neslaném začátku dostala epka "Valiant" konečně trochu šťávy. Rytířský turnaj, hadi, Artušova důvěra Merlinovi a následné Artušovo veřejné ponížení, Merlinovy pochyby o vlastním osudu, Artušovo smíření se s osudem a ochota padnout v nerovném boji, jen aby nepošpinil svou čest a jméno... :D A samozřejmě souboj dvou rytířů na závěr...
Líbilo se mi, že trochu víc prostoru tu dostala i Morgana a jsem zvědav, jaká je vlastně minulost celé této dynastie. Protože pokud vím, tak Excalibur, Merlin (myšleno film se Samem Neillem) a Mlhy Avalonu ukázaly každý jinou variantu toho, co se vlastně dělo mezi Utherem, Artušem, Morganou a Mordredem...
- Londo Mollari

Příspěvek 11.10.2008 21:45:30
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou třetí díl a vyvíjí se to celkem slibně. Začátek byl trochu pomalejší, jak už to u začátků bývá, ale teď jsem se přistihla, že mě to začíná bavit a těším se na pokračování :D...

Příspěvek 13.10.2008 08:03:14
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

V sobotním čtvrtém dílu se děj už pořádně rozjel :D. Napřed celkem efektní setkání králů Kamelotu a Mercie (jedni všichni červení, druzí všichni modří :lol: ) a potom ta Artušova výprava... vizuálně byly ty potvory pěkně zpracované :)
Uther se konečně vybarvil jako tvrdý a skoro bezohledný panovník, který ani nehne prstem, když sluha, který mu zachránil syna, umírá. Ba dokonce potom aktivně zabrání jeho vyléčení... :) Myslím, že v budoucnu bude mít Artuš velkou motivaci vládnout jinak, než jeho otec... víc osvíceně, řekl bych...

Toto je spoiler!!!:
8) Už se těším na příště, neb nás čeká setkání s jistým rytířem Lancenolet...
- Londo Mollari

Příspěvek 13.10.2008 21:37:55
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Čtvrtý díl byl opravdu super, rozjíždí se nám to opravdu pěkně, ale ti pavouci...brr :smile:

A k příštímu dílu: už jsem si říkala, že jim tam do party někdo chybí.. :D

Příspěvek 14.10.2008 05:19:35
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak docela sem se na tenhle seriál těšila , a úplně sem ho nakonec vypustila .... nemáte to někdo uplý na czshare nebo tak , nechce se mi to 8 hodin tahat z torrentů, kdyžtak pls do SZ aby sem nenarušovala téma

Příspěvek 14.10.2008 19:18:08
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak čtvrtá epizoda zatím nejlepší ze všech. Hlavně se mi líbily ty příšerky. Jediný co mi tam zatím chybí (chápu, že jsou teprve čtyři díly, ale i tak) je nějaká dvojepizoda.
Jinak další díl vypadá zajímavě...
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 19.10.2008 19:52:35
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Teda... po té páté jsem volaký zmetený... :) Jako, už jsem vstřebal, že Guinevere je služka, tak jsem si řekl, že třeba v tomhle zpracování Artušova manželka a Lancelotova milenka nebude... Jenže teďka dali vcelku jasně najevo, že to je ona... :shock: Jsem zvědavej, jak zaonačijou, že si Artuš vezme služku své nevlastní sestry, kterou vídal celý roky po chodbách hradu a nikdy si jí nevšímal... Že by se z Gwen vyklubala nějaká tajná princezna? :)

Každopádně je další epizoda za námi a po Albionu běhá o jednoho člověka, co zná Merlinovo tajemství, víc... Lancelot by pravda musel být slepej, aby si nevšiml, jak se mu kopí rozhořelo do modra. Ale podle mě nemohl Merlina vidět, natožpak slyšet, jak mluví zaklínadlo...
:) No, co bylo, bylo... Už se těším, až se nám Lancelot vrátí jako nějaký slavný vojevůdce z válek v Irsku nebo tak...
- Londo Mollari

Příspěvek 20.10.2008 14:58:58
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Podle čeho jsi usoudil, že to v tomhle díle bylo naznačený?
Jestli myslíš jak tam Artuš mluvil s Lancelotem o tom jestli je krásná, tak to Artuš podle mě mluvil o Morganě a Lancelot o Gwen. Neboli typický každý si povídáme svou ale oba se schodneme :lol:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 20.10.2008 15:45:37
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Popravdě šlo o několik chvilek... určitě včetně té, kterou jsi zrovna napsal, ale hlavně asi když Merlin popichoval Gwen, jestli Artuš nebo Lancelot... ta její odpověď "I don't have to and I never will" byla jako pěst na oko :)
Ale jak říkám: zatím si tuhle Gwen jako onu Guinevere z legendy moc nedovedu... Takže uvidíme, jak se to ještě vyvrbí :D
- Londo Mollari

Příspěvek 20.10.2008 17:16:41
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak tenhle seriál vyhodil veškerý mýty z onka. Ale musim říct že se mi to líbí :)
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 20.10.2008 17:23:51
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Zatím taky pokračuju ve sledování, je to trochu takové... pozměněné než jak já znám legendu o Artušovi, ale tak co. Ovšem, co mě zatím irituje asi nejvíc - ať si vybavím jakékoli zpracování tohohle mýtu, vždy Merlin vystupoval jako výrazně starší jak Artuš o Lancelotovi nemluvě, Guinevere by mohl dělat dědečka, ale tady, tady je nejmladší (nebo tak alespoň vypadá a působí) a navíc takový ucho (doslova). Všechno ostatní jsem tak nějak ochotna pominout, ale tohle mě prostě z ne úplně pochopitelnýho důvodu fakt žere :D
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 20.10.2008 17:34:48
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a já zase furt čekam kdy Morgana zavře Merlina do stáze a pak postaví svatej grál....a vono furt nic :D
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 20.10.2008 17:56:33
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:) Jo no... je to strašný, jak jsme všici příšerně ovlivnění těma filmovýma verzema... obzvláště Excaliburem... :) Největší sranda na tom je, že zrovna Excalibur se toho původního mýtu drží asi nejmíň, jelikož to je přepřacování přepřacování zpracování, navíc ještě se spoustou podstatných úprav...
- Londo Mollari

Příspěvek 20.10.2008 19:06:52
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To je pravda, ale četla jsem kdysi dávno, že už si to ani pořádně nepamatuji, knihu esejí od Sapkowskiho právě na téma Artušovské legendy... Bylo to zajímavé čtení, moje paměť však v tomhle směru těžce selhala :D Ale mám pocit, že tam rozhodně nebyl Merlin zmíněn jako stejně starý jako Artuš... Možná se pletu, takže pokud to někdo náhodou také četl a pamatuje si to lépe jak já, prosím ať dá vědět :wink:
- Linn doporučuje -

Příspěvek 20.10.2008 21:37:41
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak pátý díl nic moc. Lancelot tam dlouho nevydržel, ne že by mi to nějak vadilo.. :) Ze začátku mi pěknou chvíli vrtalo hlavou, odkud já toho herce jen znám, a pak mi to docvaklo.. :lol: Ale potěšilo mě, že už konečně někdo další ví, co je Merlin zač, no ale vzhledem k tomu, že Lancelot zase odjel, tam opět nikdo takový není.. :roll: Osobně doufám, že se to snad někdy provalí. Když je Merlin takhle v utajení, není to ono.. :)

Příspěvek 20.10.2008 22:56:27
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nefertiti: Jak si to teď napsala, tak mi to došlo :D Taky mi byl povědomý, ale byla sem líná nad tím přemýšlet, až teď mi to docvaklo - Heroes, že? Isaac Mendez...
- Linn doporučuje -

Příspěvek 21.10.2008 08:18:58
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Linn: Jj, pořádně mi vrtalo hlavou odkud já ho můžu jen znát, ale že to budou zrovna Heroes, to jsem absolutně nečekala :D
Vůbec v mám poslední době nějaké dlouhé vedení, někdy si dvě postavy spojím s jedním hercem až po hodně dlouhé době.. :D

Příspěvek 10.11.2008 19:17:17
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:D Tak tohle opravdu stálo za to... Jak název napovídal, 1x08 měla pošoupnout děj někam dál a ejhle... stalo se...
Nejlepší bylo, že bratr přišel v půlce epizody, viděl malýho kluka a hnedka na mně: "To je Mordred?" a já, že to určitě ne. Mordred byl přece synem Artuše a Morgany, kdežto tenhle smrad byl jakejsi infantilní druid... A pak ten konec...
"My name is Mordred."
"Good luck, Mordred."
:rflmao:

EDIT: (Skoro jsem zapomněl)
Toto je spoiler!!!:
Hmm... v příštím díle bude nějaký zvonivý meč... :D
- Londo Mollari

Příspěvek 10.11.2008 21:29:07
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Uh, několik otázek pro začátek.. :)
-Seriál začíná pilotem nebo 1x01???
-Existují český titulky???
-Bude se mi to líbit??? Né, to byl joke.. :smile:

Příspěvek 10.11.2008 22:12:49
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

- začal dílem 1x01 The Dragon's Call
- české titulky jsou - mrkni na titulky.com (nic moc kvalita, ale jde to)
;)

Jinak k poslednímu dílu, myslím, že se jim vážně povedl :) Poslední dobou už mě přestával Merlin trochu bavit, ale tadle epizoda mě chytla. Doufám, že v podobném duchu se to ponese i za týden, konečně začali posouvat děj trochu :)
- Linn doporučuje -

Příspěvek 10.11.2008 22:25:36
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

České titulky dává na titulky.com pravidelně několik lidí, ale osobně jednak sleduju bez titulků, protože britské angličtině pro mě není problém rozumnět, a pak si pořizuju SK titulky od namuras, která je pro mě zárukou kvality...
:) Je to hodně velká schýza, mluvit česky, být hrdý Brňák a koukat na seriál se slovenskými titulky?
- Londo Mollari

Příspěvek 10.11.2008 22:37:39
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Znám horší ;)
- Linn doporučuje -

Příspěvek 10.11.2008 23:03:18
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Teď jsem si vzpomněl ještě na jednu věc... v závěrečných titulcích 1x08 klasicky hlasatel lákal diváky na další pořady. Mno a tam bylo "If you want to learn more about "Merlin the Legend", switch over to BBC4 now."
Navzdory mým původních nadějím to asi nebude pořad podobného formátu jako byly Doctor Who Confidential, Torchwood Declassified, Heroes Unmasked nebo Greek Uncovered. Co jsem vyčetl na britském SFF fóru, je to spíš jen normální hraný dokument...
- Londo Mollari

Další

Zpět na Další seriály