Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Fringe

Fringe

Příspěvek 22.8.2008 12:35:45
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Fringe by se dal popsat jako taková Akta-X nové generace. A vzhledem k tomu, že je pod tímto seriálem podepsán J.J. Abrams známý hlavně díky dílům jako Lost, Alias a Cloverfield, tak už jenom to je zárukou vysoké kvality. Zatím je k dispozici pilot v Preair verzi a oficiální premiéra příjde za 19 dnů.
Toto je spoiler!!!:
Z pilotního dílu se sice nedozvíme moc informací, ale to by ani nebyl J.J. Abrams kdyby nám hned něco objasnil. Avšak dává celkem dobře najevo, jakým směrem se seriál asi bude ubírat. Celý příběh začíná na letadle, které přistává pomocí autopilota na letišti, ale uvnitř nejsou žádné známky života. Po bližším ohledání se zjistí, že všichni lidé na palubě jsou mrtví, zabiti něčím, co si nikdo nedokáže vysvětlit.
Zde přichází na scénu agentka FBI Olivia Dunhamová, která začíná případ vyšetřovat. Do případu, se ale naplno vkládá teprve tehdy, když je její kolega a milenec zasažen stejnou „nemocí“ jako lidé na palubě letadla. Čím se však dostává hlouběji, a zjišťuje kdo všechno je do tohoto zapletený, tím víc je jasné, že z tohoto světa už se je své běžné práci a svému relativně normálnímu životu nikdy nevrátí.
Naposledy upravil Zoidy dne 07.8.2009 13:21:37, celkově upraveno 1
Living is easy with eyes closed.....

Příspěvek 22.8.2008 13:08:19
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Viděl jsem - nic moc :roll: Musel jsem na to koukat na dvakrát. Poprvé jsem u toho málem usnul tak jsem to vypnul a ma zbytek jsem se kouknul asi o tři dny později...
Nevím třeba se to rozjede ale pilot mě moc nechytnul :roll:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 30.8.2008 17:15:34
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Před chvílí jsem zkoukla pilot... Musím říct, že docela dobrý, jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Objevily se nějaké slibné náznaky do budoucna, ale bůh ví. Osobně jsem trochu skeptická ohledně Joshuy Jacksona, mám ho zafixovaného jako Peaceyho (jmenoval se tak?) z Dawsonova světa a sem mi vůbec nesedí, na druhou stranu zase tak rušivý nebyl a ta role v jeho podání nevypadá úplně zle. Taky jsem trochu rozpačitá z Olivie Dunhamové - nějak nevím, co si myslet... moc mě neoslovila, na to, že je hlavní postava. Čekala bych, že nějakým způsobem zaujme, ale víc sem byla odvázaná z toho atypického promítání názvů míst :lol:
No, nenudila jsem se, ne, že bych přímo tajila dech, ale ani jednou jsem neměla nutkání to vypnout, což je jednoznačné plus.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 30.8.2008 18:30:32
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No jo, kdo by ho neměl spjatého s Dawsonovým světem :D . A sakra, teď sem se přiznal, že sem se na to díval :oops: , ale jenom výjmečně :wink: . Zatím nějak zatím úplně nechápu co tam bude mít jako za roli, jestli bude dělat Dunhamové parťáka a nebo jenom takovou chodící poradnu a zdroj nápadů jako jeho otec. A nebo jestli v tom Olivia zůstane sama bez parťáka, ale to by si asi netroufli. Uvidíme, za 10 dnů je oficiální premiéra :)
Jo k těm nápisům, mám pocit, že J.J. Abrams je na ty velké 3D nápisy nějaký úchylný :D , třeba taková znělka Lostu :smile:
Living is easy with eyes closed.....

Příspěvek 31.8.2008 19:26:43
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak jsem to ze zvědavosti stáhnul a jsem naprosto spokojenej :) takovýhle seriály mám moc rád.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 12.9.2008 08:12:42
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Včera vyšel oficiálně první díl - neví někdo jestli se nějak liší od uteklého dílu?

Příspěvek 12.9.2008 12:05:10
Maruxs Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

chystám se na to podívat až dneska večer, takže osobně nevím, ale nějaké změny tam prý jsou, viz tady:
http://fringe.sff.cz/rozdily-v-pilotnim-dile/

Příspěvek 29.9.2008 18:20:02
Major
Major

Odpovědět s citací

No tak po dvou dílech (třech pokud budu počítat i uniklí pilot) musím říct že to je pěkná blbost. U 1x01 jsem normálně usnul, což se mi zatím ještě u ničeho nestalo. A u 1x02 jsem měl namále. Nejhorší ale je že mámě se to líbí, takže to budu muset chtě nechtě stahovat a sledovat :roll:

Příspěvek 30.10.2008 15:46:45
Petkuskaa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak mně se to po zatím odvysílaných šesti epkách líbí. Taky jsem dala všechny díly kromě pilota na jeden zátah, což muže být taky důvod toho, že to do blbostí neřadím. Přece jenom se ve více dílech za sebou lépe vžijete do děje :). (Viz LOST 3. serka, která mě po jednom díle každý týden vyloženě nebavila, dokonce jsem to po sedmém díle přestala sledovat, načež jsem si po ukončení sezony stahla všechny zbývající díly a dala jsem je za sebou, celá nedočkavá, co se stane dál :).)
Nai tiruvantel arvaryuvantel i Valar tielyanna nu vilya...

Příspěvek 08.12.2008 18:58:20
DarthRag Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak teda musím říct, že Eleventh Hour, seriál se stejnou tématikou, který taky začal tuhle sezónu, je podle mě daleko lepší. Ve Fringy je podle mě všeho moc, je to zmatené a překombinované.
Jsem S/J shipper a nestydím se to přiznat.

Příspěvek 31.7.2009 21:10:09
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dokoukáno, myslím že bomba, poslední dva díly byli naprosto super :) Je to především detektivka, ale pěkně zvláštní :)
Toto je spoiler!!!:
Tak poslední scéna posledního dílu první řady je teda pěknej WTF moment :-D
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 31.7.2009 21:42:32
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Začal jsem na to koukat, pilot se mi líbil, ale rozhodně mi to nepřišlo nějak geniální. Uvidím dále, ale rád bych zvládl S1.

IMO je to příliš standartní na Abramse. Příjde mi, jako kdyby ztratil chuť experimentovat. Není tu ani zajímavá kamera (Cloverfield), ani zajimavý narativ (Lost), ani cool stylizace (Alias). Celkově to vypadá jako ripoff Lostu odehrávající se v normálním světě - FBI vyšetřuje tajemné skutky tajemné skupiny lidí, která by se klidně mohla jmenovat Dharma. Viděl jsem více jak polovinu Akt X, a tohle na ně zatím prostě nemá... Olivia je hot, ale není ani omylem tak sympatická, jako Duchovny, pošukprofesor je zajimavý, ale i iritující, a ten frajer z Dawnsonova světa je správně ironický, ale naneštěstí nemá dost prostoru (jinak by to IMO musel převzít)...
Hlavně mi tu mezi postavami chybí nějaká chemie a interakce, což dává smysl, když jedna postava je drmolící blázen a druhá je všemu přítomná vlastně proti svojí vůli.

Co by to mohlo IMO zachránit (ale nevím, jestli se to stane) je, kdyby (narozdíl od většiny mystery seriálů) začaly skutky zlounů skutečně ovlivňovat univerzum, tj. že by New York byl třeba zničený zemětřešením a prostě se to všechno začalo srát. To jsem totiž v žádném Lostu, Aktech X, Twin Peaks ani Heroes ještě neviděl (výjma čestné vyjímky předčasně ukončeného Thresholdu).

EDIT: Po 1-02 si říkám, že to mělo být Olivia se měla v pilotu přidat k Massive a být třeba dvojtou agentkou (a Dawsoncreek měl být její arogantní parťák) a mohlo by to být zajímavější. IMO ten setting není dobrý ani špatný, jenom průměrný. Průměrných seriálů jsou ale tři prdele...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 31.7.2009 22:18:17
meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

ja jsem zatim videl jen pilot ale je to zajimavy urcite se kouknu i na dalsi dily
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 05.8.2009 23:42:43
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Obrázek
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 06.8.2009 08:11:30
Kolya Uživatelský avatar