Mě osobně trvalo dlouho, než jsem se odhodlal podívat se na PB. Není to totiž tak úplně můj žánr, ale jakmile ho stáhl i můj bratr, bylo rozhodnuto. Odstartoval jsem maraton a za pět dní bylo hotovo.

A byla to tedy opravdu podívaná. Takhle jednotný a komplexní děj, jsem snad ještě v jiném seriálu neviděl. Kéž by se k takovému stavu alespoň náznakem přiblížila SG a zbavila se "vyplňovaček"...
1. série, a.k. geniální plán Michaela Scofielda, neměla chybu. Připadalo mi to jako stará dobrá point&click adventura.

2. série Už v první nám bylo naznačeno, že útěkem to nekončí, a nyní se tedy bratři snaží přijít na kloub všemu, co se stalo a co se děje. Zajímavá série, ve které se toho odehraje vlastně nejvíc. Je tu hodně změn, překvapení a zvratů. Líbí se mi, že Lincoln už není jenom tím chudákem, co seděl v cele smrti. I když mozkem všeho je stále Michael.
3. série Zase úplně o něčem jiném, ale vlastně tak trochu variace na 1. sérii. Okolnosti jsou tu však jiné. Je tu patrný dosavadní vývoj postav, změna prostředí, ve kterém se vyskytovali (např. Bellick nebo Mahone). Rozhodně zajímavé. Sympatické je, že Lincoln už neukazuje jenom svaly ale také rozum.

4. série
Toto je spoiler!!!: |
Naděje vyslyšeny, Sara se vrací (chci vidět, jak to vysvětlí, když tohle dokonce není ani sci-fi. ![]() |
Největší předností seriálu je jeho promyšlenost. Jak promyšlenost děje, tak i strategie vůči divákům. Díky neustálému napětí si totiž určitě udrží ještě dlouho sledovanost.
Jenom mi tak trochu vadí nabalující se otazníky, které pořád čekají na vysvětlení (což ale také patří k tomu, co jsem napsal výše, čili je to vlastně také klad).
A teď vy: