Mohli byste pak prosím kdyžtak používat spoiler? Díky.
Jsem u 4 epizody a musím říct, že se to začíná zajímavě vyvíjet. Člověk si na to musí zvyknout, je to neobvyklé, ale ta krev je zabírána skoro umělecky, a některé detaily vypadají, jakoby je točil sám Švankmajer.
Musím říct, že postavy...potkat Dextera na ulici, tak asi uteču s křikem do noci. Docela z něj jde hrůza i "normálně". Ta jejich velící je dost nesympatická, i když teď, ve čtvrté epizodě se to trochu otočilo k lepšímu.
Jenom trochu nepobírám, proč musejí pořád mluvit tak sprostě. Teda, já taky nejsem zrovna andílek, a občas mi nějaké to slovo uletí a počítám, že v jejich prostředí je to asi normální, ale i tak, občas mi to přijde až "moc" násilně vecpané do textu. Hlavně ten černý detektiv (nevzpomenu si na jméno), ten chudák má teda repliky

Učit se to asi opravdu stojí za to.
Ale prostředí Miami je tam pěkně ukázané. Na jednu stranu pěkné plíže, slunce, idylka, na druhou stranu město s vysokou kriminalitou, které se v noci mění na něco jiného.
A začíná se zajímavě vyvíjet rovina s tím vrahem. Myslím, že by si s diváky takhle nehráli, kdyby to nebyl někdo známý. Kdo je Dexterovi blízký nebo ho aspoň dobře zná. No, každopádně se nechám překvapit.
Nejvíc mě dostávají ta prostá Dexterova konstatování

Je pěkný, jak se drží tátových rad. I když jeho otec, tedy Harry, byl asi podivný fellow. Ale tak dát syna někam na léčení nebo mu pomoct a otočit to "k dobru"? Chápu jeho rozhodnutí.
"Kdybych mě srdce, zlomilo by se"

A Rita je skvělá, divná a k Dexterovi se hodí

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.