Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Andromeda

Andromeda

Příspěvek 16.7.2009 11:45:18
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Takového MacGyvera taky poslali zkoumat vesmír :wink:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 16.7.2009 12:04:47
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: No s tím tak úplně nesouhlasím. Čistě IMHO první a téměř celá druhá série Andromedy byly, až na horší trikovou stránku, hodně dobré. Jenže pak se ke slovu dostal Kevin "nadchlap" Sorbo, stal se producentem a ihned vyrazil hlavního scénáristu Roberta Hewitta Wolfa. Ten seriál vlastně dle konceptu Roddenberryho navrhl právě Wolf a měl vymyšlený plán až do konce páté série. Tohle jeho vykopnutí byla osudová chyba, která právě od třetí série z jinak povedeného seriálu udělala toho "Herkula ve vesmíru". Sorbo stočil veškerou pozornost na sebe, ač se to po prvních dvou sériích zdálo skoro nemožné a stejně jako v Herkulovi mu začal padat k nohám nespočet ženštin.

Což o to, to by si ještě dalo přežít, ale tam kde měl Wolf plán a alespoň nějakou myšlenku, tam se ostatní scénáristé patlali, matlali a ničeho kloudného se nedobrali. Lidé ze sebe začali sypat nesmyslné věty typu "Buď to s námi chce bojovat, nebo se to chce milovat", příběh absolutně nikam nevedl a celá pátá série s již asi hodně malým rozpočtem, celá odehrávající se v jedné soustavě, na jedné prašné planetce, to už byl vrchol. Sorbovi byl asi ultrasexy kapitán málo, tak si vydupal jakousi linii s Paradinem, spolutvůrcem vesmíru či co, kterou vůbec nerozvedli, no škoda mluvit. Krásná historka jak to tam Sorbo vedl: Přišel za ním Cobb, co hrál Tyra a zeptá se ho "Kevine, fakt musím na rukách nosit tyhle kraviny?", tím měl na mysli ty nietzscheánské kostní výběžky. A Sorbo mu říká: "To víš, že ne..." Tak do dílu 3x01 dopsali nějaký nesmysl o tom, že o ně přišel v "jiném vesmíru" a tím to zhaslo. :roll:

Na první dvě série se podívám téměř vždy rád, ale třetí až pátou už vidět opravdu nepotřebuji.

Příspěvek 16.7.2009 12:10:16
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Markus: ale i v prvních dvou se objevuje mnoho nesrovnalostí, nelogičností, hudba je tam příšerná(úvodní znělka se vůbec nedá poslouchat) a herci taky nestojí za nic.

Příspěvek 16.7.2009 12:16:52
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak úvodní znělka první série se mi také nelíbila, i když mám kámoše, kterému se líbila moc a pak nesnášel tu od druhé série. :) Nesrovnalosti a nelogičnosti tam možná byly, ale oproti dalším sériím to byl furt ještě Shakespeare. A s herci nesouhlasím, minimálně ti v hlavních rolích se mi líbili po celý seriál a ještě dnes na ně nedám dopustit. Takoví Keith Hamilton Cobb či Gordon Michael Woolvett a později i Steve Bacic byli IMHO naprosto skvělí...

Příspěvek 16.7.2009 12:23:53
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Na herce nesahat! :) Přesně jak říká Markus. Navíc Shanks, Judge, Masters nebo Ironside ve vedlejších rolích taky nedělali žádnou ostudu.
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 12:34:49
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

No zrovna o těch jsem nemluvil, ale myslel jsem třeba představitelku Beccy, nebo Trance(pěkná ženská, ale zdá se mi, že talentu moc nepobrala).
To ale každopádně nemění nic na tom, že Andromeda se té nálepky Nejhorší sci-fi seriál už nejspíš nezbaví. Nebo jsi snad někdy viděl něco horšího? To neznamená, že by nebyly některé díly povedené, ale nic horšího než Andromeda prostě dosud natočeno nebylo, pokud tedy beru seriálovou tvorbu.

EDIT: nechci aby to vyznělo, že jsem snad viděl všechny sci-fi seriály ;-), ale Andromeda má asi nejhorší hodnocení.

Příspěvek 16.7.2009 12:52:47
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak jestli mam bejt opravdu hnusnej. tak SGA mi z toho celkově vychází hůř, Čarodějky, Heroes, první dvě řady Farscape mě zaujaly míň, to samé Enterprise...
Z těch neznámých věci typu Vládci kouzel (ano, každej si pamatuje, jak ho to bavilo, ale nijak extra to není), Cleopatra 2525, Blade, a myslím, že by se dalo pokračovat dlouho :)
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 13:01:24
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

To je ale tvůj názor(osobně ale nechápu, jak můžeš strkat Andromedu před SGA, to by neudělal snad ani g.o.d :lol:), já to ale bral podle hodnocení třeba na csfd, apod. Abych to ale ještě upřesnil, protože výraz Nejhorší sci-fi seriál je asi přehnaný, tím jsou Strážci vesmíru :lol:... Nejhorší space opera je přesnější.

Příspěvek 16.7.2009 13:24:46
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Názor sci-fi fanouška má pro tebe tak malou cenu, když ti nejde do noty? Kvalitu seriálu opravdu neurčuje stádní hlasování na čsfd, kde půlka lidí u všeho předem prohlašuje, že viděla jen pár dílů (btw HIMYM opravdu není třetí nejlepší seriál na světě).
Jak vidíš, tady každej hodnotí Andromedu stylem Herkules ve vesmíru. Protože Sorbo zase hraje frajera (kterej se nijak neliší od většiny hlavních hrdinů jinde), a protože má kožené gatě (no bóže, ve Star Treku zase nosí pyžama).
Ano, je to místama velmi špatnej seriál, a klidně to může být nejhorší příběh o vesmírný lodi, ale neni to ani zdaleka tak nekoukatelný, jak se dušuješ. Některý prvky tam byly fakt výborný a jsem jenom rád, že z toho nebyl další Star Trek (ikdyž by se pak jistě nabrala větší fandovská základna).
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 13:33:34
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Já jsem něco takového řekl? Jestli jo, tak se omlouvám. Řekl jsem, že se jedná o nejhorší space operu, což je pravda. To, že je něco nejhorší, přece nemusí nutně znamenat, že je to špatné, jenom je tu prostě něco lepšího.

EDIT: každopádně se i v Anromedě najde několik zajímavých prvků. Třeba ty magogské stíhačky, Nietzscheani, samotná loď, ...

Příspěvek 16.7.2009 13:37:00
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak popisuješ, co všechno se ti tam nelíbí ( v podstatě všechno), a pak to označíš za nejhorší sci-fi seriál, odkazujíc na čsfd. To lidi holt mate :lol:
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 13:42:08
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Na čsfd apod. ! :lol: Řekni mi, v čem je podle tebe Andromeda lepší než SGA, Heroes, Enterprise, ... ?

Příspěvek 16.7.2009 14:18:36
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No Andromeda: Dobří herci i postavy. Hlášující technik, Nietzscheánský žoldák - expert na přežití, machr kapitán, dobrá pilotka, duchovní z atypických poměrů a záhadná bytost. Plus sexy deadly vtělení lodi.
Dost zajímavý vesmír. Geneticky upravení lidé - Nietzscheáni se svou kulturou apod jsou imho dost cool, dále máme vesmírné žrouty- maggogy... no prostě pár hezkých obludek. Do toho třísetletý kapitán, kterej si pamatuje jenom obrovskou galaktickou říši. A protože je fajn týpek, umane si, že jí znovu obnoví.
Tohle vše mi připadá výborné.
Mno SGA. Postavy velmi podobné, ale to jsem nemyslel... Prostě mi z toho vychází hůř. I ta blbá pátá série u Andromedy měla jeden story arc, zajímavý vedlejší postavy.... Hele myslím, že tu jsou povolanější než já, aby shazovali SG. Mě se to furt líbí :lol:
Heroes. Samotná idea seriálu, včetně jistých detailů je přímo opsaná z jiného dílka, a to z Aradovy X-mení alternativy- Mutanta X. Až na větší provázanost příběhu to kulhá naprosto ve všem. Já teda nechápu, co všichni na Heroes viděli (vidí), prostě neoriginální seriálek o superhrdinech. Takže Andromeda mi tady vychází jako vítěz. Třetí řada Heroes si nezadá s horšími kousky Andromedy, masochisti co jí dokoukali můžou potvrdit. A trend pojede dál, jak jsem četl spoilery.
První dvě řady Farscape. Podobně dobrý vesmír, sem tam dobrý příběh, ale nekoukalo se mi na to dobře. Nijak se to nehýbalo.
To samé první dvě řady Enterprise. Lítáme od ničeho k ničemu a pleteme se ke všemu, na co narazíme. Provařenej vesmír tomu taky nepřidával.
Ano, ve Farscape i v ENT se to zlepší, ale stejně si radši pustím od začátku tu Andromedu než výše zmíněné.
Stačí? :sorry:
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 14:44:32
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Andromeda
Průměrní herci. Postavy - Hláškující technik, jedna z mála věcí, které se mi tam líbily; Nietzscheanský žoldák, u kterého máš v každém díle jistotu, že se nějak pokusí, minimálně slovně, zradit posádku :stupid: ; absolutně nudná postava pilotky; Magogský duchovní :ok: ; "Záhadná bytost", která ale dostává ten správný šmrnc teprve tehdy, kdy se vymění sama se sebou.
Docela zajímavý vesmír, který ale akorát kopíruje ST(jakkoliv se ti to nelíbí).
Heroes
Ano, možná částečně kopíruje X-Meny, ale i přesto je to něco jiného, lepšího, hlavně první série. Navíc Sylar je asi nejlepší záporák, který se kdy objevil. Já jsem třetí sérii dokoukal a musím říct, že pořád je to bylo lepší než nějáká Andromeda. Hlavně druhá půlka.

Zbytek asi nebudu srovnávat. Podívej se na A od znova, hned v prvním díle třeba odpálí černou díru. :stupid: To by neudělal ani Mallozzi.

Příspěvek 16.7.2009 14:54:11
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak Federace/Společenství je snad bez debat. Ale mohl bys rozvést ten zbytek?
Heroes jsem ale nesrovnával s X-meny :lol: Ale těžko se k tomu můžeš vyjadřovat, když jsi to neviděl. Prostě věř, že inspirace tu je více než zjevná a na příběhu Heroes není originálního vůbec nic.
Mno k tomu odpalu... Ve fiktivních světech, kde boje vesmírných lodí probíhají na vizuální vzdálenost jsou takovéhle věci imho podružné. Kdyby ve vesmíru chodili bez skafandrů tak neřeknu, ale tohle je jako obligátně nadávat SGA, že tam přišli mariňáci v červenejch baretech.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály