Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Vaše TOP10 mezi seriály ...

Vaše TOP10 mezi seriály ...

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak žebříček asi dohromady nedám. Na to už znám moc skvělých seriálů, mezi kterými by se vybíralo těžko. Spíš jenom tak nastíním. Určitě by se tam objevila SG-1 spolu s SGA, pak BSG, Star Trek Enterprise, DS9, TNG, Sliders, z britcomů určitě Red Dwarf, Monty Python (Mirra: podle mě splňuje všechna kritéria seriálu :D ), Black Adder, Spaced, Big Train, The IT Crowd no a určitě i americké The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, Scrubs (Geser: jsem rád, že nejsem jediný, kdo tenhle seriál oceňuje), určitě nesmím vynechat Simpsonovi a Futuramu. Čestné místo by pak patřilo českým Návštěvníkům. Naše seriály totiž téměř nesleduju a tenhle je jediný, který mi utkvěl v hlavě a zařadil jsem ho do své sbírky na hdd.

Tak, teď to akorát seškrtat na těch deset... hmmm nemožné. Spíš si ještě za 5 minut vzpomenu na další zásadní seriály, které by si sem zasloužili zařadit. :)
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

deleted
Naposledy upravil Ivory dne 17.9.2009 16:11:44, celkově upraveno 1
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No nevím, jestli to bude přesné pořadí, ale budiž.
Musím opět aktualizovat, mám novou lásku mezi seriály.

1. Stargate Atlantis
2. Stargate SG-1
3. BSG
4. Startrek Enterprise
5. HIMYM
6. Eureka
7. Sanctuary
8. The 4400
9. Startrek Voyager
10. Big bang theory
Naposledy upravil Eleira dne 17.11.2010 18:16:17, celkově upraveno 2

stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Asi už jsem hodně mimo dění - Eleira a BSG? No dobrá :smile:
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

1. Dexter
- nejlepší kontinuální děj, facto existenciální drama a paralely se společenskými problémy kombinující v sobě cool elementy jako vraždy, forenzní vyšetřování a Miami.
2. My Name Is Earl
- neviděl jsem kontroverzní S3, nicméně as of konec S2 je to svěží variace na absurdní sitcom, ale bez otřelých kulis nebo žánrových klišé.
3. Battlestar Galactica
- co dodat? Nejsignifikantnější mainstreamový scifi seriál od roku 1990, možná od dob Star Trek: TOS. Kontinuální děj nastavující zrcadlo naší společnosti opět skvěle zkombinovaný s populárními prvky jako jsou výbuchy, vesmírní piloti nebo sex.
4. Červený trpaslík
- sitcom, který mi v podstatě utvářel můj ironický pohled na svět. Zdroj tun kultovních hlášek a mnoha cheesy efektů.
5. House M.D.
- originální pohled na doktorské seriály, kdy namísto zpitování svědomí nad nezachráněnou matkou přichází detektivní pátrání v hlavní roli se sebedestruktivním ironikem desetiletí. Že spousta nemocí v reálu probíhá jinak je už detail. Nesmím zapomenout na dokonalý souvislý plot, který navzdory ohranému settingu umí stále překvapovat.
6. Farscape
- obskurdní kulisy a trashové příběhy umně zkombinované s vážným s perfektně gradujícím dějem, de facto love story jako vystřižené z červené knihovny ale zasazená mezi vybuchující kosmické lodě.
7. Family Guy
- politicky nekorektní možná o něco méně než South Park, narozdíl od něho ale nesází při vtipnosti jenom na fekální humor a urážení negrů/buzen/bělochů/asiatů/heteráků/židů/arabů atd. Simpsonovi nové generace. Nesmím zapomenout na geniální flashbacky...
8. Deep Space Nine
- u mě rozhodně překonává B5 i ostatní ST seriály. Ano, tuna vedlejších episod. Ano stále plno oldskool Star Trek nesmyslů á la pyžamoidní uniformy. Ale to, co se později začne uvnitř prudérního ST světa na stanici Deep Space 9 dít, to vynahrazuje veškeré čekání.
9. How I Met Your Mother
- ohromný drajv prvních dvou sezón, ohromné tápání v dalších dvou. I přesto, a opět díky geniálnímu využití flashbacků a nespolehlivého vyprávěče, u mě překonává vyprávěním Friends.
10. Stargate SG-1
- z nostalgie ;-) Stále to je moje srdcovka, no.

Do seznamu se už nevešel Black Books, The Shield, The West Wing, That 70s Show, Firefly, Torchwood, Big Bang Theory, Samurai Champloo, NGE, Rome, Band of Brothers, Lost, 1. řady Heroes a SGA, X-Files, jeho volné pokračování [b]Californication, Enterprise[/b] a řada dalších. Čest jejich památce a rozhodně to neznamená, že by byly o něco horší, než vyšší věci - jenom mi třeba nesedly tak moc či jsem si více v srdci oblíbil ty nahoře(nebo jsem je ještě nedokoukal).
Naposledy upravil Raynor dne 29.7.2009 02:30:20, celkově upraveno 1
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Takže:

1. SGA
2. lost
3. House MD
4-5. Red Dwarf
4-5. Black books
6. SG-1
7. Angel
8. Chirurgové
9. Men in trees
10. Simpsnovi / Futurama / Family guy (Střídá se podle nálady :-D)
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ivory: No jistě, Black Books. Já věděl, že jsem na něco zapomněl.
Raynor: Na pyžamoidní uniformy mi nešahej! Ty jsou právě nejlepší. :D
(Kdo ví, co budeme nosit za 360 až 367 let)

cixot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

1. Stargate SG-1
2. Stargate Atlantis
3. Naruto
4. Comeback
5. Battlestar Galactica
6. StarTrek
7. Simpsonovi
8. Futurama
9. Teleshopping
10. 3 + 1 s Miroslavem Donutilem
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždy najde blbec, který neví, že to nejde a udělá to!

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Docela mě mrzí, jak málo lidí tu uvádí Babylon 5, ať už proto, že ho neviděli, nebo proto, že se jim nejspíš tolik nelíbil... Nechápu, ten bych dala jako povinný základ pro každého sci-fi fanouška, kor seriálového :)
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak já jsem viděl asi tři díly první série a moc se mi to nelíbilo, ale podle toho co jsem četl, není právě tahle řada nic moc. Uvidím, možná si to znovu stáhnu. :-)

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já se na B5 už dlouho chystám. Mám toho ale moc. Ještě pořád musím dokoukat ST:VOY a TOS, abych měl komplet Star Trek, pak mám taky rozkoukaný ten Farscape, no a vlastně mě taky docela zaujala Akta X.

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já se taky na B5 chystám, ale stejně jako Nohajc chci nejprve dokoukat celý Star trek, navíc mám teď rozkoukanou Battlestar Galacticu, tak musí B5 ještě chvíli počkat ... A protože mi do života vstoupila BSG, kterou jsem si zamiloval, tak musím aktualizovat mé pořadí seriálů ...

1. Grey's Anatomy
2. The Big Bang Theory
3. Dexter
4. Stargate Atlantis
5. Battlestar Galactica
6. Star trek: Voyager
7. Star trek: Enterprise
8. House M.D.
9. Heroes
10. Stargate SG-1
Naposledy upravil Daedalus.cz dne 05.9.2009 13:54:31, celkově upraveno 2

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Trochu jsem o tom popřemýšlel a přeci jenom jsem vybral desítku, která pro mě znamená nejvíce. První místo je jasné, MASH mi nikdy nezestárne a určitě se na ni na celou ještě někdy podívám.
O mé zálibě v seriálu Cesta do neznáma snad psát nemluvím, je tu jeden topic, ve kterém jsem o něm napsal pár věcí.
Burn Notice mě zaujal a nadchnul tím, že to není jen další klasický špiónský seriál, ve kterém jeden borec dělá pro nějakou agenturu. Naopak, Michaela vyhodily, takže si všechno náčiní na akce musí připravit sám, stejně jako naplánování. Navíc ukazuje, jak agenti přemýšlejí, jakým stylem jsou vycvičeni. Burn Notice není jen další seriál, kde mají agenti za zády skupinu lidí a používají high-tech věcičky. Ze všech filmových i seriálových špiónů mám nejradši právě Michaela Westena.
Všichni starostovi muži = další moje srdcovka. Michael J. Fox je sice vzrůstem malý, ale herec je to obrovský. Dokázal to skvle zahrát i s Parkinsonem.
Dále už je pořadí pohyblivé.

M.A.S.H
Cesta do neznáma
Burn Notice
Všichni starostovi muži
Dead Like Me
Firefly
The Big Bang Theory
Freaks & Geeks
Sons of Anarchy
Futurama
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Je pro mě velmi těžké, nějak ty seriály seřadit... co vím jistě je, že ze sci-fi prostě vedou Babylon 5 a Battlestar Galactica, přičemž na prvním místě bude Babylon. Ale jen o kousek. V dalších žánrech je vysoko nahoře ještě Californication. To bychom měli TOP 3... teď už to jde do tuhého. Jak dál, to už nevím.

Co se sitcomů týče... v současných vede asi Two and a half men, poté The Big bang theory a v závěsu za tím How I met your mother. U té matky mě mrzí další série po té druhé. Big bang má chvílema také slabší díly, což má i Dva a půl chlapa, ale těch skvělých je tam asi víc. Ve starších sitcomech Spin city, to bylo parádní... na změnu jsem si tam zvykl a bavilo mě to po celou dobu. Scrubs jsou na tom podobně jako HIMYM, jen se mi zkazili tak po šesté sérii... nějak to nebylo ono, byť jsem se v posledním díle také dojal a loučil po dobrém. Stálice v této kategorii je potom M*A*S*H.

Britcomy jsou kategorie sama pro sebe. Red Dwarf byl první seriál, který jsem sledoval víceméně v kuse. Yes, minister a Yes, prime minister mě zase dostaly tou parádní zkažeností politiky. Další už mě nedostaly tak, jako tyhle. Black books byly slabé a příliš absurdní, Spaced mě také příliš nezaujalo a IT crowd měl tak čtyři opravdu dobré epizody... je to škoda.

Potom nějaké ty akčnější seriály... nově se kvalifikuje Rome a Kings. Dexter se mi také líbil skoro celý a Hustle je další má britská srdcovka, která až na tu sérii, kde nebyl Mickey neměla slabá místa. Jeden z nejlepších seriálů této kategorie je ale Jericho, které dostalo skvělou atmosférou a jako milovníka alternativní historie (současnosti) mě dostalo.

Animáky mě všehovšudy moc nechytily. Jediná výjimka je Futurama, která mě dostala daleko víc, než Simpsonovi.

Zpět ke sci-fi. Kromě zmíněných z TOP 3 mám ještě rád Farscape a Firefly, přičemž Farscape vede. Jinak bych sem počítal ještě Star Wars, které už jsou s Clone wars také víceméně seriál.

Takže... jak je nakonec pořadí?

Babylon 5
Battlestar Galactica
Californication

Jericho
Farscape
Kings
Rome
Futurama
Red Dwarf
M*A*S*H

Tento seznam není definitivní, a věřím, že ani správný... jediné, čím jsem si jist je TOP 3.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

áčko Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hvězdná brána - Atlantis
Hvězdná brána - SG-1
Battlestar galactica
Dr. Hause
Ancient Rome -The rise and fall of an empire
Naruto 8) :D
Přátelé
Red dwarf
M*A*S*H
Andromeda

Jestli nevíte co je Ancient Rome -The rise and fall of an empire, je to dokumentární cyklus o Římanech, např.: Caesar, Crachus, Nero, zajímám se o historii a hlavně o Antiku, takže mě to baví. Andromeda ani pak moc ne, ale víc serialů už jsem nevymyslel, zas tolik se na TV nedívám. :)

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály