Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály The Big Bang Theory

The Big Bang Theory

Příspěvek 31.3.2009 18:23:07
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak nový diel bezvadný :-D Najviac sa mi páčila narážka na ST (od Penny) :rflmao:
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 07.4.2009 20:35:39
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem se zrovna díval na dobovaný Big Bang na Primě. :D Člověk si musí trochu zvykat, ale líbilo se mi to. :thumleft: Rajesh měl sice jenom jednu pořádnou větu, ale je fajn, že mu nechali ten přízvuk. Příští týden, když nezapomenu, se budu zase koukat. :)
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 07.4.2009 21:17:14
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nás bude jenom pár koukám :|
No jako extra třída se to do historie nezapíše, ale dá se to a to je imho hlavní.
Džusík?
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 07.4.2009 21:56:46
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ten dabing mi přišel strašný. Jakoby ten text dabéři jen četli. Navíc oříznout to do 4:3 :rflmao:
Barney: It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 07.4.2009 22:06:39
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

První řada je ve 4:3, protože se tak koupila dřív, než se rozhodlo, že na Cool se dají i věci v 16:9. Prej možná druhá řada...
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 09.4.2009 10:34:31
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem si to taky stáhl ze zvědavosti s dabingem. No a prostě neskutečná hrůza. Není na tom ani jedno pozitivum. :roll: Podělali na tom úplně všechno co šlo. Hrozný překlad, slova jim vůbec neseděla do pusy a bylo to vidět. Dále pak naprosto katastrofální hlasy u všech postav a nejvíce u Sheldona a hrozné výkony dabérů, co se intonace týče. Seriál tak ztratil minimálně 80% své původní vtipnosti. :roll:

Tohle naprosto utvrdilo můj názor na dabing! :roll:

Příspěvek 09.4.2009 12:59:15
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tohle už fakt nemá cenu... Ale mně to stejně nedá.
Někteří lidi by tu snad považovali za adekvátní dabing jenom to, kdyby se Jim Parsons naučil česky a namluvil se sám. Překlad byl naprosto v pořádku, že překladatel neopisoval slovo od slova Deckardovy titulky není divu, v dabingu se běžně zkracují a zjednodušují věty, protože čeština neumí být tak krátká, jako angličtina.
Ano, je chyba, že JW mluví nespisovně, ale s intonací nic neuděláte. Můžete doufat, že se to během pár epizod, jak se s postavou trochu sblíží, zlepší. Když ale pomineme JW, tak jsou dabéři naprosto v pořádku a vyhovují. Že Rajesh mluví jako z východní Asie... a jako někdo z vás umí napodobit indický přízvuk? Pro českého diváka v tom není rozdíl.

Každopádně si po jojkáckém HIMYMu a ejikseňácké Svatyni tohle přidávám mezi své dabované kousky. A po dnešku se taky rozhodnu o Eurece.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 09.4.2009 13:13:38
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Mně se to taky moc nelíbilo. Když to je to pro Cool jeden z rozjezdových seriálů, mohli si na tom dát víc záležet. Sheldon má hlas úplně mimo, Penny taktéž (ten hlas je mi šíleně nesympatickej). Naopak Howard mi přišel naprosto skvělej ;)

Měl jsem pocit, že se na dabingu podíleli nějací fanoušci? Jak se potom mohlo stát, že Sheldon mluví nespisovně? ;)
Překlad byl jinak myslím v pohodě...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 15.4.2009 10:09:55
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Už jste viděli 2x20 ? :lol: To byl super díl, hlavně scéna v obchodě s komiksy :D Škoda, že další díl je zase až za 2 týdny. :cry:

Příspěvek 15.4.2009 12:41:12
Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Měl jsem pocit, že se na dabingu podíleli nějací fanoušci? Jak se potom mohlo stát, že Sheldon mluví nespisovně?

Deckard se k tomu vyjadřoval na
www.big-bang-theory.cz
- prý to do nich hučel, a nic...

Jinak nový díl (2x20) podle mě víc než nadprůměrný, nové lokace atd. :ok:
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Příspěvek 15.4.2009 12:47:08
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jj, mě by se líbilo, kdyby se i v dalších dílech zase někdy objevili v obchodu s komiksy :lol:
Toto je spoiler!!!:
"To je kapitán teplák." :lol:

Příspěvek 15.4.2009 14:31:18
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Tak právě stahuju druhej díl v češtině první docela ušel...ten dabing není uplně úžasnej ale tak co se dá dělat...nejvíc mi vadí jak je nadabovanej Sheldon

Příspěvek 15.4.2009 19:38:21
Proche Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

2*20 byl suprovej dil :D
Toto je spoiler!!!:
got it, got it,got it, got it,got it, got it,got it, got it,got it, got it,got it, got it, need it :rflmao:
Add depth to your life

Příspěvek 16.4.2009 16:35:07
KATE.DANNY Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vcera jsem konecne zhlidla 2x20 a velmi povedeny dil. Dost jsem se zasmala.
Jinak ohledne dabingu. Nedavno jsem koukala na prima cool a nebyl vylozene spatnej. Ale uz jsem si zvykla na original. Hlavne u Sheldona mi to dost nesedlo.
Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to.
ALBERT EINSTEIN

Přejít ze sna do skutečnosti není tak těžké, je to jedna dvě a člověk se okamžitě přizpůsobí. Těžké je rozhodnout se opustit sen a vstoupit do skutečnosti. Vyžaduje to úžasnou sílu vůle a je to tím těžší, čím víc narostl sen.
JEAN DUTOURD

Příspěvek 17.9.2009 17:03:35
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Velké překvapení mojí letní seriálové projekce. Tento seriál má u mě náběh na nejlepší situační komedii všech dob. V současné době vystrčil z moji top 10 BSG.
Spousta forků a životních situaci je narozdíl od skrz na skrz průměrného IT Crowd uvěřitelná. Já jim prostě tu jejich „sociální impotenci“ věřím. Nejsilnější devizou tohoto seriálu jsou jednoznačně postavy. Sladká Penny (nádherná Kaley Cuoco), skvělě se doplňující dvojice (Howard a Rajesh) a postava, která hází jednu lepší hlášku za druhou. Sheldon Cooper (člen mé osobní Top 10).
Potěší taky spousta odkazů na kultovní sci-fi a fantasy.

Nemůžu se dočkat 3. série, která startuje co nevidět.

Hodnoceni: 5/5
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály