Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Castle

Castle

Příspěvek 12.3.2009 15:52:46
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nový seriál s Nathanem Fillionem (Mal z firefly) v roli spisovatele detektivek. Seriál je jakýmsi mixem seriálů Californication a Life. Zatím bez českých fan stránek a titulků.

CSFD:
http://www.csfd.cz/film/252683-castle/

Promo video:
http://www.youtube.com/watch?v=JyZc_aY1vnE
Obrázek

Příspěvek 12.3.2009 16:13:42
StargateKid Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Prvni dil mam uz stazenej, ale chci pockat na titule...koukal jsem vsude mozne a nikde nic...nechtel by se nekdo do toho pustit?
Obrázek

Příspěvek 12.3.2009 17:52:36
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Jo na tohle se už těším od doby co jsem narazil, že to bude. Ale čekám na titulky (snad se objevěj)
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 13.3.2009 08:22:59
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Konečně jsem zkouknul... ale už předem podotýkám, že jsem to chtěl vidět jen kvůli Fillonovi, protože krimiseriály nejsou moje krevní skupina.

Je to určitě někde jinde než všechny tři kriminálky. V první epizodě v podstatě ani vyšetřování moc nebylo, jelikož Castle dokázal spoustu souvislostí "zázračně" domyslet a detektivové pak akorát mohli klopýtat za ním. Hodně toho taky stálo na interakci Castla a Beckettové, která přinesla i pár vtipných momentů.

Problém pro mě ale je, že mi to prostě přijde jako tucty jiných detektivních seriálů, které jsou "jiné", díky čemuž jsou pak skoro všechny stejné. Pro většinového diváka to je vhodné, pro mě ale nudné.

Možná dám ještě epizodu nebo dvě šanci, protože nerad zcela zavrhávám seriál po jediným dílu (a nemám rád, když někdo zavrhává seriál, který ani neviděl) a taky by mě zajímalo, jak to bude konkrétně vypadat, až nebudou vyšetřovat vraždy Castlova napodobitele.

Mimochodem... nebylo by od věci, kdyby někdo natočil kriminálku, která by nebyla z oddělení vražd. Myslím, že třeba seriál z protidrogového, kdyby se správně udělal, by mohl mít obrovský potenciál.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 13.3.2009 10:30:12
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Osobne musim rict, za se mi serial zatim libi, no ale uvidime po nekolika dilech.
Halajda: The Wire :wink: ktery ma, zda se mi 5 serii, a uz se skoro 3 roky nevysila a je ukonceny. :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 15.3.2009 14:12:23
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě se to teda líbilo, ale bez Filliona by to samozřejmě bylo nekoukatelný. Takhle je to pěkný mix mezi Housem, Californication a CSI. Bohužel, zatím mi nějak chybí nějaký geniální/odvážný moment. Rozhodně budu ale sledovat dále - piloty bývají většinou shity, a tenhle rozhodně je nadprůměrný.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.3.2009 15:50:02
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na SerialZone už jsou české titulky...

Mě ale pořád dělá trochu obtíže si představit, co bude dál, respektive spíš, jak to bude vypadat. Castle má možná díky své kariéře něco načteno a nastudováno o zločincích, ale mám obavu, že bude při vyšetřování spíš otravovat než pomáhat. Takový koncept je sice pěkný, ale stavět na tom nemůžou dlouhodobě.
Takže buď seriál sklouzne k tomu, že se důkladně zaměří za vražednou a kriminalistickou stránku věci, čímž pro mě ztratí veškerou zajímavost, nebo naopak bude důraz na postavy (Castla, jeho vtípky a výstřednost, alergii Beckettové na svého "parťáka" a různé věci s vedlejšími postavami), čímž, pokud se to udělá správně, by si mě seriál mohl udržet a líbit se mi, jako například Monk.

Potíž je, že já k tomu pořád přistupuju ze svých pozic preventivního antikriminalismu, jenže s tím asi nic nenadělám. Televizní produkce a vysílání posledních dvaceti let mě jimi doslova utloukla.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 15.3.2009 15:51:17
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak jsem to včera/dneska ráno viděl :D
Super. Nejvíc mě to připomělo asi Life (kterej je sice lepší, ale i tak). Ale je to super :D Je to takový jak jsem doufal :D Už aby byla další epizoda :)
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 16.3.2009 15:50:18
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Celkem slušný... ale bez Filliona nevim... podívám se na několik dílu a pak se uvidí kriminálek je hodně... uvidíme, jestli se uchytí.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 20.3.2009 23:56:32
Radooz Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

První dva díly zatím docela dobrý, pro mě je to jednoznačně "dítě lásky mezi Californication a Moonlightning" :D Hádám, že o případy tam půjde až v druhé řadě, v hlavní roli bude vztah mezi dvěma hlavními postavami a především HLÁŠKY. Hlavním plusem je jednoznačně Nathan "Bad - in Latin" Fillion :lol:
Neprorokuju tomuhle seriálu příliš slouhý život, nemyslím si, že by přežil víc jak dvě tři sezóny, pokud vůbec, ale je to zas trochu oddech od Kriminálek, kde člověk pořád sleduje porcování mrtvol a podobně...

Příspěvek 26.10.2009 21:47:42
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

http://www.amazon.com/Heat-Wave-Richard-Castle/dp/1401323820

Vyšla knížka, kterou v tom seriálu napsal Richard Castle :rflmao:
Barney: It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 26.10.2009 22:55:58
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jj vím, a je 25 myslím na listu NY Times jako bestseller, ale co čet sem zatím těch 8 online kapitol a takovej průměr no.... nový díl bude zajímavý, hlášky k buffy, Fillion v kostýmu z Firefly...... btw poslední díl s českou zápletkou byl super a i kulisy a pomůcky k němu skvělý!!!

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 27.10.2009 12:23:25
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Na internetu je zveřejněno prvních deset kapitol Heat Wave a už je mám za sebou. Není to vůbec špatný čtení, ale pro nezasvěceného to nic přelomového není, nicméně pro znalé seriálu povinná četba! ;) Už se nemůžu dočkat, až vyjde v Británii, z USA se mi ji nechce nechat dovážet.
A aktuální díl byl nepřekonatelný :D Dokonce i na Castla padlo ohromné množství pop-kulturních odkazů a první dvě scény si pustím ještě stokrát. Firefly, Buffy, Underworld... squeee! :D

Alexis: "What exactly are you supossed to be?"
Castle: "Space cowboy."
Alexis: "Didn't you wear it like five years ago?"
Castle: "So?"
Alexis: "Don't you think you should move on?"
Castle: "I like it!"
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 23.3.2010 14:01:53
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak dnešní díl byl opět skvělý a potěšilo mě že FBI agentku hrála jeho "zoufalá manželka" z 4 serky..... těším se na další.........

Zpět na Další seriály