Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky New Earth: Rangers, 1. díl vydán (28.12.2016)

New Earth: Rangers, 1. díl vydán (28.12.2016)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Příběh o jednotkách Rangers na přelomu 21. a 22. století, to je asi ten nejobšírnější popis se kterým může člověk přijít, aby shrnul děj New Earth: Rangers. Ale pojďme to alespoň částečně rozepsat.

Přežili jsme První kontakt a vyhráli První válku. Nic však není tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo. Téměř sedmdesát let trvající stínová hra se blíží k finále. Lavina událostí a následků, kterou nedokáže zastavit žádný z nás. Zasype nás i naše potomky, nebo povstaneme a budeme silnější, než kdy dříve?

Obrázek

Toto je spoiler!!!:
Mí věrní čtenáři určitě poznají některé z postav, tím jsem si zcela jist, a čeká nás nejedno překvapení. Obal knížky je provizorní, ale říkal jsem si, že to něco chce.

A pro ty, kteří by si rádi zkazili překvapení (doporučuji až později) je původní verze New Earth k nalezení v mrtvých povídkách, přesněji řečeno zde. Můžete tak porovnat jak moc se může příběh během vývoje změnit a přitom zůstat stejným.

Díly

Prolog/Trailer
#01 Nováček
Naposledy upravil St0rm dne 28.12.2016 20:14:12, celkově upraveno 4

Příspěvek 10.12.2016 06:33:57
pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

:cry: jeste nic?
Jen obal? :cryy:
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Příspěvek 10.12.2016 14:29:35
Arlo Airman
Airman

Pohlaví: Muž

Příspěvek 11.12.2016 13:49:40
coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

pal píše:
:cryy: jeste nic?
Jen obal? :cryy:

Buď rád aspoň za ten obal.
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Příspěvek 11.12.2016 15:46:44
Strýček Forďa Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klůd... Stejně to bude to samé co vždycky... Udělá pár postav:"Pročmidávášjménokdyžměstejněhnedzabiješ" a pak jednu, kterou protáhne celím dějem a až pak jí zabije.

A nebo se na to vyprdne a ne dopíše to jako povodní NE a OP.

Souhlasím s Arlo: "It's hyping time!"
Feeling borded, call me Fredy idrc...

Příspěvek 11.12.2016 18:11:14
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To je tvůj styl, pokud se nepletu :D Zabíjet postavy a ničit galaxie protože na to máš zrovna náladu. U mě neumřel nikdo "jen tak" už od Phoenixe.
Kolik pojmenovaných postav umřelo v The Shields? Čtyři, ze sedmnácti. Jedna z nich Kathrine a jednu z těch tří kladných si už ani nepamatujete, tím jsem si absolutně jistý.

Abych pokryl pochybnosti: Tenhle příběh dopsán bude, i kdyby měl svět skončit.
A proč? protože to je knížka.
Stejně jako The Shield je právě teď překládáno do angličtiny a pocestuje do časopisů ve Státech a Británii v pokusu o vydání, čeká New Earth úplně to samé.
Pracoval jsem na něm víceméně celou dobu, co jsem tady nevydával a opravdu nic mě nezastaví v tom, abych to dopsal.
Nechtěl jsem to říkat předem, kdyby se mi něco sesypalo, ale měly by se objevit i modely lodí, případně měst.
Uvidíme, jak to bude dávat můj hardware.

Příspěvek 11.12.2016 18:43:36
pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale no tak hosi.
Takto se hecujte kdyz budete hrat proti sobe hokej.;)

Ps: dekuju za info co je v planu. Jen na okraj do jake anglictiny se to preklada? Americka ci anglicka?
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Příspěvek 11.12.2016 19:25:17
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Můj styl?! Můj styl?! No jo... vlastně můj styl... :pst: :twisted: Ale tvůj taky!!! A že jsi nikoho bezdůvodně nezabil? Já taky ne... vždy se najde nějaký banální důvod :twisted: Ale pojďme si to vyjmenovat:

-Maya
-Franklin + Josh (ikdyž... tady ok...)
-Will
-Kayden
-Kathrine
-(ty stovky bezejmených ubožáků)

napočítal jsem 6, ne 4... Takže nejen, že mu nejde psaní, ale i Matematika pokulhává. :twisted:

Zajímavé je, že pokaždé, když nějaká tvoje "reinkarnace" se v příběhu objeví, tak nikdy neumře... Proč Porter nepošel, hmm? :twisted:

Třeba tu Kathrine jsi mohl nechat neživu, aby později Avalonu pěkně zavařila... Ale on nééé... dodrží pravidla a nechá záporáka vždy umřít...

Proč si nezabil Emily? Já se na to tak těšil... :( :cry: Kayden si mohl nechat živou a zdrcenou ze ztráty své dcery. Pak by se přidala ke Kathrine a pěkně by spolu naložili impériu! :twisted:

Příspěvek 11.12.2016 19:26:56
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Britská. Pokud by to bylo potřeba, úpravy do americké nejsou zas takový problém. Je to víceméně jen o tom jak se píší některá slova a pár rozdílů (jako rozdíl mezi 1. americkým a britským patrem).

Příspěvek 12.12.2016 06:13:42
pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Alespon tak. Americkou nemusim, zvlaste ve filmech. Bohuzel Hollywood je cislo jedna ve filmovem prumyslu.

Příspěvek 12.12.2016 08:06:48
Ondra Daške Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hm, zní to lákavě

Příspěvek 12.12.2016 20:58:36
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Co máte všichni proti "Murikánské" Ájině? Vždyť je super! Jenom vypasený americký chorý mozek vymyslí geniální věci jako: "wanna, gonna, gotta, sucka, yaka, mata faka.... and so on... " :twisted: Narozdíl od Britů jim jde rozumět a není to jen samé huhly huhly a "r" vyslovují jako R a ne jako nějaké "ahm" Co se vám líbí na vidlákovském "Have got" ? Have bez got v druhé kategorii zní daleko líp... :twisted:

Ruku na moje dvě srdce.... nezní: "center" lépe než "centre", "color" než "colour", "sidewalk" než "pavement", " "subway" než "tube/underground" ? :pst:

Příspěvek 12.12.2016 21:58:34
david-L Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Náhodou Američtina sa celkom dobre (oveľa jednoduchšie :D :D :D ) prekladá, keď vyrábam titulky k americkým seriálom.

Příspěvek 13.12.2016 12:14:37
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Já jsem s Palem. Britská má kouzlo.

Příspěvek 13.12.2016 19:37:07
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Což takhle dát si Epilog/trailer?
#0 Prolog

Třetí měsíc jednoměsíční mise byl již dávno pryč a tříčlenný tým se krčil v zákoutí točité pískovcové jeskyně. Hrubé zdi poskytovaly téměř nulovou ochranu proti ostrému větru nesoucímu oblaka ostrého písku a potrhaná celta také nepomáhala. Za zubatými otvory ve stropě a zdech nebylo vidět nic než béžovou zeď písečné bouře.
„Musíme zpátky do města!“ Snažil se jeden z nich překřičet ječící vítr.
„Jasnačka. Je to jenom troška písku!“ Odpověděl druhý a překontroloval jejich finálního druha. Vypadal, že spokojeně spí.
Všichni měli oholené hlavy a krátká, silná těla. Jejich velitel si z lebky setřel usazený písek a nasadil popraskané sluneční brýle. „V oku to stihneme. Bouře se pohybuje od města, nikdy to nebudou čekat.“
„Protože to je šílenství.“ Stál si za svým druhý muž. „A co s ním? V žádném případě nezvládne míli pod pět minut.“
Vůdce zatřepal hlavou a znovu si otřel skalp od písku. „Oba víme, že je po něm. Buďto on, nebo mise.“
„To ho tady chceš jen tak nechat?!“
„Máš snad lepší nápad?“ Dotázal se a vytáhl pistoli, kterou položil vedle raněného. „Pokud se probudí, najde nás. Když o tom mluvíme, ty taky nevypadáš nejlíp.“
„Ne všichni jsme tak… vybavení… jako ty.“ Odsekl podřízený. „A o mě se neboj, Richie. Dokud držíš ty, držím já.“
„Dobrá. Razíme.“
Něco v jeho hlase nedávalo na vybranou. Oba se tak chystali k přesunu. Jejich fasované vybavení bylo již dávno pryč a museli tak používat místní oblečení. Dlouhé šály z hrubé nebarvené látky omotané kolem hlavy a obličeje, kalhoty i kabáty s dlouhými rukávy z toho samého materiálu. Oba vypadali jako mumie se slunečními brýlemi. Velitel měl přes rameno přehozený vak.
Změna za kamennými zdi byla okamžitá. V jednom okamžiku nešlo vidět ani slyšet nic než bouři a ve druhém nešlo slyšet vůbec nic. Absolutní ticho a sluneční paprsky pronikaly do jeskyně a poslední krystalky křemíku tančily v paprscích slunce jako světlušky. Nečekali na povel.
Zafačovaná dvojice vystřelila zpoza celty jako kulky, čas tikal. V jasném denním světle hledali cestu skrz úzkou kamenitou roklinu, která rychle stoupala. Skákali z kamene na kámen, šplhali rukama nohama, šátrali po každém úchopu a nejednou jim na zrádném terénu uklouznula noha; jejich tempo však bylo ohromující.
Překážková dráha skončila zostra, horní hrana okamžitě přecházela do jemného písku a pláně, které by bylo urážkou říkat poušť. Některé duny musely mít alespoň kilometr na výšku a na vrcholku jedné z nich se pár běžců vynořil. Nad hlavou žhnoucí slunce oslňovalo i přes brýle, dva bledé měsíce v modrém nebi visely přímo v nadhlavníku a z vrcholku pískem zasypané hory to vypadalo, že stojí uprostřed mísy jejíž stěny byly vyrobené z písku. Prázdný kruhový prostor byl ohraničen rotujícími oblaky křemíku, válec možná tři kilometry v průměru, a polovina města, které bylo jejich cílem, už nebyla vidět kvůli proti nim postupujícímu oku bouře.
Těžší gravitace dělala z běhu z duny noční můru. Potáceli se, sklouzávali, málem přepadávali dopředu a při pokusu o vyrovnání jim pod nohama sjel kus svahu. Velitel měl daleko lepší výdrž než jeho podřízený, který začínal ztrácet rychlost i dech. Pot se mu dostával do očí, kyslík se nedostával do plic a hlava si dělala, co chtěla. Zamával rukama jako primadona a svalil se obličejem ze svahu, písek brousící jeho tvář.
Než si toho vůdce všiml, byl o dobrých sto metrů dále a třicet metrů níže. Ve skluzu zastavil a podíval se nahoru, kde ležel jeho nehybný kolega, pak dolů, kde stěna písku pohlcovala rustikální město z hrubého kamene… a rozběhl se dolů. Nemohl riskovat, že mise selže. Nemohl. Z původních čtyř už zbyl jen on. Jak tuhle planetu nenáviděl. A ještě mu kvůli téhle misi Velení na Zemi oholilo hlavu. Banda parchantů!
Duna se konečně srovnala a jeho nohy pumpovaly jako o závod. Byl v cílové rovince a jeho protivník se blížil z druhé strany stejně rychle. Stěna béžové smrti sahající až do nebe pohlcovala jednu budovu za druhou a on musel potlačit malý hlásek v jeho hlavě, který se mu snažil vysvětlit, že je absolutní blázen a že má utíkat na druhou stranu.
Ze vzdálenosti dvou set metrů si vybral jeden z řady domů na předměstí, který měl vchod otočený jeho směrem a lehce upravil svou trajektorii. První líná oblaka prachu zakrývala jeho cíl a písek ještě tři kroky za ním stále nedopadl, když se prohnal hlubokou chodbou na jejímž konci byly dveře. Využil své rychlosti, jednou nohou kopnul proti zámku a hrubé dřevěné dveře vletěly dovnitř; on těsně za nimi.
Budova se otřásla, když ji zasáhly stokilometrové větry a písek. Nízká kamenná stavba odolala, místní věděli, co dělají. Místní…
Čtyři členové milice seděli kolem stolu a zírali na nově příchozího, dřevěné okenice vibrovaly v pantech. Všichni měli holé hlavy a jasně modré oči; evolucí zajištěná ochrana proti silnému slunečnímu záření. Což znamenalo, že jeho popraskané sluneční brýle…
Všichni čtyři vyskočili z lavic, stůl s kovovými hrnky padal k zemi a jediný člověk v místnosti šátral pod pytlovitým oblečením. Nestihl najít co hledal, když ho jeden z nich srazil k zemi.
Udeřil ho klouby do krku, uhnul noze druhého, který mu chtěl rozšlápnout obličej, nahmatal hrnek, jeho horní hranu opřel o vršek hlavy svého ležícího soka a loktem praštil do dna co největší silou mohl. Hlava lupnula s křupnutím ořechu, muž v brýlích se vytočil na nohy, zase si kleknul a druhého udeřil pěstí do boku kolena, vyhazujíce mu kloub z jamky. Bojem uvolněné oblečení konečně umožnilo přístup ke zbrani. Rychle strčil ruku do pouzdra a vytáhl malou pistoli. Opřel ji o spánek vojáka s vyhozeným kolenem, zbraň štěkla. Výstřel v uzavřeném prostoru ho dočasně ohlušil. Otočil se na koleně, třetího trefil prvním výstřelem do břicha a druhým do hlavy, pohledem hledal čtvrtého a jeho natažená paže se otáčela v lehkém skluzu.
Čtvrtý člen milice držel automatickou pušku a mířil na muže, muž namířil zpátky. Milice mačkala spoušť, muž mačkal spoušť; střelný prach zažehnul v komoře, jasný záblesk vyplnil místnost…

Další

Zpět na Mrtvé povídky