Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate - The New Threat 1x04 - Hrozba část 2

StarGate - The New Threat 1x04 - Hrozba část 2

Hopwe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Před 3 lety jsem tu dával svou první povídku a teď po těch letech jsem se ji rozhodl dopsat:) ale jelikož už je to nějaký ten pátek a můj styl psaní se změnil tak udělám remake všech vydaných dílu a poté budu přidávat další:)

Doufám že se vám remake bude líbit více než původní verze:)

Povídka se odehrává po SGA - 5x20 beru v potaz též oba filmy SG-AoT a SG-C.
Má povídka nebere v potaz SGU odehrává se tedy ještě před těmito událostmi.

Seznam dílů:
1x01 - Nový začátek část 1.
1x02 - Nový začátek část 2.
1x03 - Hrozba část 1.
1x04 - Hrozba část 2.
1x05 - Virus
1x06 - Objev část 1.

STARGATE – THE NEW THREAT
(Hvězdná Brána – Nové Hrozby)

EPISODA 1x01 - Nový začátek část 1.

Před pěti milióny let
Kamera zabírá planetu která se nápadně podobá zemi.
Vidíme jak jistá osoba prochází chodbou co připomíná město Atlantis.
Ta samá osoba nyní vchází do jakési laboratoře.

Neznámá osoba: „Coulene co tu ještě děláš?“
Coulen: „Vím kdo to udělal Fanisi!“
Fanis: „Na tom už nezáleží!“
Coulen: „Když už s tím rada nechce nic dělat a jen tak se vzdá tak aspoň musím zajistit, že se to někdo dozví!“
Fanis: „Na to není čas! Rada rozhodla! Za 3 dni odlétáme.“
Coulen: „Já tam budu v čas neboj se o mne.“
Fanis: „V to doufám. Víš že Leine na tobě záleží.“
Coulen: „Fanisi budu tam!“
Fanis: „Dobrá tedy.“

Fanis odchází pryč z laboratoře. Coulen ale stále pracuje na jistém zařízení.

O 3 dny později

Vidíme Fanise na Atlantidě který je velice netrpěliví a ustaraný.

Neznámá žena: „Fanisi kde je Coulen?“
Fanis: „Leino on přijde zůstaň v klidu.“

Leina se však moc neuklidnila už jen při pohledu na Fanise bylo vidět, že má obavy.
Do velitelského stanoviště //místnost s ovladáním brány\\ přišel další podivný muž při pohledu na něj bylo znát, že je to muž s vysokým postavením.

Muž: „Jsou všichni zde?“
Fanis: „Veliteli Mariusi, Coulen zde ještě není.“
Velitel Marius: „Nemůžeme dále vyčkávat! Odlétáme!“
Leina: „Veliteli, nemužem ho tu nechat!“
Velitel Marius: „On se rozhodl sám! Kolik z našich lidí ještě musí zemřít? Když zůstaneme zemřeme všichni! Odlétáme!!!“

Kamera zabírá Atlantidu jak odlétá ze země a na oběžné dráze vstupuje do hyperprostoru.

Současnost

Brána se aktivovala a seržant uzavíra iris. Niní vidíme jak gen. Landry schází po schodišti do řídící místnosti.

Velitelství SGC – Řídící místnost

Gen. Landry: „Seržante co se děje?“
Sgt. Walter: „Pane máme tu příchozí červí díru.“
Gen. Landry: „Pokud je mi známo tak SG-11 se má ohlásit s pravidelným hlášením až za 3 hodiny.“
Sgt. Walter: „Pane nepřijímáme žádný autorizační kód, ale počkat máme video signál.“
Gen. Landry: „Spojte nás!“
Sgt. Walter: „Ano Pane!“

Na obrazovce se objevuje venkovní prostředí s DHD u kterého stojí Harlan. //kdo nezná postavu Harlana tak viz. SG-1 díl 1x19 a 4x21\\ Harlan pomalu přistupuje blíže ke kameře.

Harlan: „Haló slyšíte mě... haló... haló...“
Gen. Landry: „Ano slyšíme vás tady gen. Landry co se děje?“
Harlan: „Potřebuji vaší pomoc... mou planetu napadly!“
Gen. Landry: „Co se stalo? Kdo vás napadl?“
Harlan: „Mohli bychom to probrat u vás?“
Gen. Landry: „Dobrá tedy, otevřeme vám Iris. Seržante!“
Sgt. Walter: „Ano Pane!“

Sgt. Walter pokládá svou ruku na čtečku dlaně a Iris se otevírá. Po chvíli vychází z brány Harlan a brána se uzavírá. Harlan pomalu přistupuje ke generálovi který, už čeká v místnosti s bránou a pozdravuje ho svým tradičním pozdravem „Contra´Ja“.

Gen. Landry: „Vítám vás, pojďte prosím za mnou.“
Harlan: „Jistě děkuji.“

Velitelství SGC – Zasedací místnost

Gen. Landry: „Ještě jednou vás tu u nás vítám Harlane. Co pro vás můžeme udělat?“
Harlan: „Děkuji generále. SG-1 tu není?“
Gen. Landry: „Víte Harlane mnohé se změnilo, náš frontový tým SG-1 momentálně neoperuje.“
Harlan: „Aha, tedy abych došel k věci. Před 3 dny se nad mou planetou objevila jistá loď.“
Gen. Landry: „Goa'uldská?“
Harlan: „Ne generále. Tato loď začala měnit povrch mé planety evidentně jí vracela zpátky život. Atmosféra mé planety byla kvůli krutým podmínkám neobyvatelná, avšak 2. den začala stavět budovy jaké jsem ještě nikdy neviděl. Asi po 10 hodinách začali ničit vše, co tam původně bylo včetně mé základny. Byl jsem nucen odejít na jinou planetu, abych se zachránil.“
Gen. Landry: „A vy víte, kdo to byl?“
Harlan: „Ano, ještě než začali vše ničit spojili se semnou a jen my vzkázaly, že si říkají Aschénové a že nyní je tato planeta jejich dle mých informacích již navštívily i jiné světy.“
Gen. Landry: „Dobrá tedy, uvidíme co se dá dělat budeme vás průběžně informovat. Zatím se ubytujete u nás - pokud máte zájem.“
Harlan: „Ano, děkuji.“
Gen. Landry: „Poručíku, doprovoďte Harlana do jeho pokoje!“
Poručík „Ano Pane. Pojďte prosím.“
Harlan: „Jistě, děkuji mnohokrát Contra´Ja.“

Poručík odchází s Harlanem ze zasedací místnosti a generál odchází do své kanceláře. Generál si usedá na svou židli a zvedá svůj červený telefon a volá prezidentovi. Po více než půl hodinovém rozhovoru s prezidentem nyní volá do leteckého treningového střediska SGC.

Gen. Landry: „Generál Landry, dejte mi k telefonu plk. Mitchella.“
Vojín: „Jistě Pane, ale plk. Mitchell momentálně trénuje nové piloty Pane.“
Gen. Landry: „Je to důležité vojíne!!
Vojín: „Ale Pane on je ve vzduchu.“
Gen. Landry: „Dobrá tedy až bude zpět vyřiďte mu ať se dostaví do SGC!“
Vojín: „Ano Pane.“

Po 3 Hodinách

Plk. Mitchell klepe na dveře do generálovy kanceláře.

Velitelství SGC – Generálova Kancelář

Gen. Landry: „Vstupte!“

Plk. Mitchell vstupuje do dveří.

Gen. Landry: „Aaa plk. Mitchlle, už jste tady.“
Cam: „Generále... Prý jste mě volal, že je to naléhavé.“
Gen. Landry: „Ano, je tu něco nového. Posaď te se.“
Cam: „O co se jedná generále?“
Gen. Landry: „Znáte Harlana?“
Cam: „Ten z planety Altair. Mise 20468, ta mise kde se SG-1 potkala s robotem a ten následně vyrobil jejich repliky?“
Gen. Landry: „To jste vážně četl všechna hlášení?“
Cam: „Ne všechny ne, nečetl jsem 30185 bohužel.“ //viz. Díl 10x06\\
Gen. Landry: „Ahh jistě 30185.“ pousmál se
Cam: „Proč jste mě vubec volal pane?“
Gen. Landry: „Jedná se o to, že Aschénové zaútočily na Altair a zabrali ji. Zničili vše co tam bylo proto Harlan přišel k nám a požádal nás o pomoc, podle jeho informací prý už zabrali více planet.“
Cam: „To není moc dobrá zpráva pane.“
Gen. Landry: „To jistě ne. Proto jste tu!“
Cam: „Nechápu pane.“
Gen. Landry: „Dejte si dohromady tým... zdá se že můžeme považovat Aschény za hrozbu. Máte velení nad SG-1 začněte ihned!“
Cam: „Ano Pane.“

Plk. Mitchell se zvednul ze židle a před očima se mu mihla vzpomínka když dával dohromady SG-1 poprvé. První koho chtěl kontaktovat byla plk. Carterová která byla převelena na novou loď třídy 304 USS George Hammond. Plk. Mitchell jde tedy do Řídící místnosti aby se spojil s plk. Carterovou.

Velitelství SGC – Řídící místnost ↔ USS George Hammond

Cam: „Ahoj Sam, jak se máte?“
Sam: „Ahoj Came, ráda vás vidím. No mám fůru práce ještě dokončujeme nějaké systémy, ale jinak to jde.“
Cam: „Víte už co se stalo?“
Sam: „Ano vím a vím i o vašem úkolu který vám dal gen. Landry, ale jak říkám... mám tady dost práce a navíc mě na tuto loď převelely, takže to asi nepůjde.“
Cam: „Proboha Sam vždycky byl náš tým vyváženej, když jsme potřebovaly něco vyřešit byla jste tam vy, když jsme něco neuměly přečíst zavolali jsme Jacksona, když jsme potřebovaly sílu Teal´c byl vždy po ruce, když jsme potřebovaly něco ukrást byla tu Vala, i když jsme nic ukrást nikdy nepotřebovaly, ale to je jedno to byl jen příklad.“
Sam: „A na co jste tam byl vy?“
Cam: „Abych popravdě řekl sám nevím, ale občas mi šli nějaký vtipy... ne to byl jen fór. Každopádně kde mám sehnat další stejně chytrou hlavu jako vás do týmu?“
Sam: „Možná bych o někom věděla... co třeba por. Haileyová pracuje u programu brány už víc jak 4 roky. Má skvělé znalosti v oblasti astrofyziky... troufám si říct že stejně chytrá.“
Cam: „Díky Sam za typ ale bez vás to nebude ono.“
Sam: „Hmm, díky (požární poplach). Came už musím končit něco nám tu asi hoří promiň.“

Spojení se přerušilo a plk. Mitcell jen tak mírně vzdychl.

Mezitím probíhá konference všech zemí, které vědí o programu, u které je i Daniel Jackson a gen. Landry.

Gen. Landry: „Jak jistě víte z našich informací moc toho o Aschénech nevíme, to málo co jsme zjistili je, že se Aschéni asi nezaobírají otázkamy zda planety někomu patří...“
Ming Na: „Takže jsou agresivní?“
Daniel: „To zatím nevíme s jistotou mužeme zatím říct, že se rozhodně nechtějí o planety s někym dělit.“
Plk. Chekov: „Oni jen tak zabírají planety?“
Daniel: „Jak jistě víte plukovníku, spousta planet je buď neobydlená a nebo její civilizace není nijak vyspělá. Většina světů jsou kmeny či prostí lidé a nemají se jak bránit.“
Gen. Landry: „Proto navrhuji aby se do projektu Zeus investovalo více zdrojů.“

Celá konference se shodla a návrh přijala. Plk. Mitchell během konference je v zasedací místnosti, a pročítá si hlášení o různých misích před svým příchodem s cílem najít člena do týmu, když v tom se zarazil, když si přečetl hlášení z mise kde se k nim přidal jistý Jonas Quinn.
Plk. Mitchell se rozhodl, že by se mu člověk jako Daniel hodil, jelikož Daniel teď děla poradce při jednáních o programu brány, a dále studuje na Atlantidě která je momentálně na zemi.

Velitelství SGC – Generálova Kancelář

Gen. Landry: „Vstupte!“
Cam: „Pane.“
Gen. Landry: „Pohov o co se jedná plukovníku.“
Cam: „Generále chtěl bych se vydat na Langaru myslím, že jsem si našel člena do týmu.“
Gen. Landry: „A koho?“
Cam: „Jonase Quinna tedy pokuď bude chtít rád bych tam zašel pane.“
Gen. Landry: „Dobrá tedy.“

Plk. Mitchell odchazí z kanceláře generála a míří si to rovnou do šatny kam se jde převléknout a následně se vydává na planetu Langara, aby si promluvil s Jonasem Quinnem o jeho účasti v týmu.

Planeta Langara – Místnost s bránou

Plk. Mitchell přichází na planetu první co ho překvapilo, že brána již není v podzemí ale v jakém si středisku podobném jako SGC, ale né vojenském spíše vědeckém. Všiml si také, že se k němu blíží jistá žena která ho dosti zaujala.

Žena: „Dobrý den, vy musíte být plk. Mitchell. Očekávali jsme vás mé jméno je Karren jsem asistentkou Jonase Quinna.“
Cam: „Těší mě děkuji za přivítání. Kde je Jonas? Měl jsem za to že tu bude.“
Karren: „Jonas Quinn právě pracuje na jednom z našich prioritních projektů. Pojďte zavedu vás k němu.“
Cam: „Děkuji, až po vás.“
Karren: „Pojďte za mnou.“

Karren odvádí plk. Mitchella do velkého komplexu, které zřejmě má i podzemí usuzuje tak z tlačítek výtahu které jezdí až do -50 patra. Z výtahu vystupují v -33 patře a zde je už vidět Jonas Quinn.

Někde 130m v podzemí

Cam: „Dobrý den, vy jste Jonas Quinn?“
Jonas: „Aha, plk. Mitchell rád vás poznávám bylo mi řečeno že přijdete.“
Cam: „Také vás rád poznávám.“
Jonas: „Co by jste potřeboval?“
Cam: „Mno, přišel jsem abych vám nabídnul místo u SG1.“
Jonas: „Copak se děje Daniel zemřel?“ řekl vtipně
Cam: „Ne!, Daniel je v pořádku, ale teď momentálně pracuje spíš tam mezi politiky je z něj teď poradce snaží se nám teď pomoct zhora.“
Jonas: „Aha, nevím zda o tom víte, ale já tu taky zrovna nemám prázdniny.“
Cam: „Ano prý pracujete na nějakém velmi důležitém projektu?“
Jonas: „No tenkrát jak na naší planetu utočil Anubis, tak nám ho SG1 pomohla zastavit. A my jsme využily trosky jeho lodi k výzkumu. A teď po několika letech je tu výsledek.“
Cam: „Jaký?“
Jonas: „Z-01 - první Kelownská vesmírná loď.“

POKRAČOVANÍ PŘÍŠTĚ
Naposledy upravil Hopwe dne 27.2.2012 20:07:14, celkově upraveno 9
StarGate: The New Threat (Nové hrozby) - http://sg-tnt.webnode.cz

krulik Airman
Airman

Odpovědět s citací

1. Čárky ti asi moc neříkají
2. Příběh je zajímavý, uvidíme, jak se to rozvine
3. Bylo tam i pár gramatických chyb. Word Ti ty chyby zvýrazní
Každopádně z jednoho dílu se toho ohodnotit moc nedá. Ale povídka má rozhodně budoucnost :)
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Docela pěkný .

mynymony Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Budoucnost to určitě má nevím jak ostatním ale mě nevyhovuje ten scénářový typ (píšeš co vidíme atd atd mě to tam prostě vadí, nevím jak ostatním). Jinak dobrý.

Hopwe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Děkuji za komentáře tu je druhá část pilotu.

EPISODA 1x02 - Nový začátek část 2.

-V minulém díle jste viděli -
Gen. Landry: „Seržante co se děje?“
Sgt. Walter: „Pane máme tu příchozí červí díru.“
Harlan: „Potřebuji vaší pomoc... mou planetu napadly!“
Gen. Landry: „Co se stalo? Kdo vás napadl?“
Harlan: „... jen my vzkázaly, že si říkají Aschénové a že nyní je tato planeta jejich...“
-
Ming Na: „Takže jsou agresivní?“
Daniel: „To zatím nevíme s jistotou můžeme zatím říct, že se rozhodně nechtějí o planety s někým dělit.“
Gen. Landry: „Proto navrhuji aby se do projektu Zeus investovalo více zdrojů.“
-
Karren: „Jonas Quinn právě pracuje na jednom z našich prioritních projektů. Pojďte zavedu vás k němu.“
Cam: „Jaký?“

Někde 130m v podzemí

Cam: „Počkat... moment, chceš mi říct, že tady stavíte jednu z těch velkých vesmírných lodí?“
Jonas: „Mno... ano, ještě na ní sice zbývá udělat pár drobnosti ale ano.“
Cam: „Páni no to jsem tedy nečekal, to by mohlo zajímat ty hlavouny na Zemi.“
Jonas: „To jistě ano.“
Cam: „Mimochodem a za jak dlouho asi poletí?“
Jonas: „Jak říkám dokončují se na ní ještě nějaké primární systémy a pár sekundárních. Podle mne bude hotová tak za měsíc.“
Cam: „Už za tři měsíce? Tak brzy.“ //udiveně se podíval na Jonase\\
Jonas: „Ano.“
Cam: „Dobrá díky, vrátím se zpátky a informuji Zemi.“

Plk. Mitchell pomalu odchází od Jonase, když v tom na něj ještě Jonas volá.

Jonas: „Jo plukovníku.“
Cam: „Ano?“
Jonas: „Co se týká toho mého nástupu kdy můžu nastoupit?“ Jonas se přitom lehce pousměje.

Plk. Mitchell při odchodu zvolá na Jonase „Kdykoliv“ otočí se a při odchodu bránou na zem se jen pousměje.

Vidíme jak Plk. Mitchell se prochází po SGC s generálem Landrym se kterého informuje o všech nových informacích o nové vesmírné lodi Kelownské vlády. Po chvilce spolu dojdou do zasedací místnosti.

Gen. Landry: „Jak je tedy velká plukovníku?“
Cam: „Generále je obrovská.“
Gen. Landry: „Jak obrovská je ta loď, máte nějaké bližší informace?“
Cam: „Pane byly jsme ve velkém komplexu v podzemí asi 120 metrech -33 patro, a to ten výtah jel až do -41 patra.“
Gen. Landry: „Dobrá chápu tedy doporučím tedy abychom s Kelownskou vládou zlepšily vztahy a to jak s Kelownou tak i ostatními státy na Langaře. A mimochodem plukovníku jak jste uspěl?“
Cam: „Řekněme pane, že můžeme čekat příchozí červí díru z Langary.“
Gen. Landry: „Dobrá tedy, a plukovníku dobrá práce.“

Plk. Mitchell se zvedá ze židle a pomalu odchází, u dveří se zastaví otočí se zpět ke stolu generála.

Cam: „Zatím pane, ale ještě mi zbývají dva.“

Otočí se a odchází. Generál Landry zvedá svůj telefon a volá do pentagonu.

(FlashBack)
Před 5 milióny let

Velitel Marius: „On se rozhodl sám! Kolik z našich lidí ještě musí zemřít? Když zůstaneme zemřeme všichni! Odlétáme!!!“

Leina odchází a Fanis běží za ní.

Fanis: „Leino kam jdeš?“
Leina: „Beru si Jumper.“
Fanis: „Bez přístupu někoho z rady se tam nedostaneš Leino.“
Leina: „Já vím a ty mi ten přístup dáš!“
Fanis: „Víš moc dobře, že nemohu.“
Leina: „A ty víš moc dobře, že bez Coulena neodletím... je to i tvůj přítel Fanisi!“
Fanis: „Dobrá tedy ale nemáme moc času.“

Fanis a Leina běží k Jumperům. Po chvíli dochází před místnost s hangáry.

Stráž: „Bez povolení vás tam nemohu pustit paní.“
Fanis: „Rada jí udělila povolení může vstoupit.“
Stráž: „Dobrá tedy pane.“

Stráž otevřela dveře a Leina i Fanis vstoupily do hangáru s Jumpery. Leina ihned vstoupila do Jumperu.

Leina: „Tak pojď rychle Fanisi jinak to nestihneme!“
Fanis: „Mé místo je tady Leino. Najdi Coulena a pozdravuj ho ode mne.“
Leina: „Pojď Fanisi!“

V tom se do hangáru s Jumpery dostavily ostatní radní a velitel Marius.

Fanis: „Leino leť už!“

Leina nastartovala Jumper a vyrazila ven z Atlantidy. Po chvilce bylo vidět jak Atlantida vstupuje do hyperprostoru.

(FlashBack)

Druhý den

Brána se aktivovala a přichází Kelownský identifikační kód. Iris se následně otevřela a bránou přišel Jonas a dva další lidé. Dle oblečení bylo vidět, že jsou to s největší pravděpodobností vědci. Gen. Ladnry a plk. Mitchell je vítají na Zemi a jdou do zasedací místnosti.

Cam: „Rád vás zas vidím, tohle je gen. Landry velitel základny.“
Jonas: „Dobrý den generále, tohle je Tavis a Kelen jsou to vědci, kteří se mnou pracovali na projektu Z-01.“
Gen. Landry: „Vítám vás u nás Zemi. Tak Jonasi prý jste zvážil účast u SG1 jak jste se tedy rozhodl?“
Jonas: „Přidám se k vám. Naše loď je téměř dokončena pracuje se na posledních úpravách do měsíce by měla být provozu schopná.“
Cam: „Super!“
Jonas: „Generále... Tavis a Kelen by rádi vašim vědcům představily naši loď pokud chcete.“
Gen. Landry: „Jistě dr. Lee si rád poslechne o vaší lodi.“
Cam: „Pane, jestli mohu rád bych, aby u toho byla i por. Haileyová.“
Gen. Landry: „Dobrá plukovníku. Seržante odveďte Tavise a Kelena do laboratoře dr. Lee.“
Seržant: „Ano Pane.“

Seržant odvádí Tavise a Kelena do laboratoře dr. Lee, kam už na rozkaz gen. Landryho míří i por. Haileyová. Mezitím se plk. Mitchell vydává s Jonasem do jídelny na něco k jídlu, když v tom se ozve poplach. Plk. Mitchell a Jonas tedy míří do řídící místnosti.

Seržant Walter: „Pane máme tu neplánovanou aktivaci brány... přijímáme autorizační kód, je to Teal'c pane.“
Gen. Landry: „Otevřete Iris!.“
Seržant Walter: „Ano pane.“

V tom dorazil plk. Mitchell s Jonasem do řídící místnosti.

Cam: „Co se děje pane?“
Gen. Landry: „Podívejte se sám kdo k nám zavítal.“

Plk. Mitchell se otočí směrem k bráně a vidí jak přichází Teal'c s Bra'tacem.

Teal'c: „Generále, plukovníku... ahh Jonasi rád vás zase vidím.“
Jonas: „To já vás taky Teal'cu.“
Gen. Landry: „Co se stalo?“

Bra'tac se trochu vážněji zatvářil a poté byl dost ustaraný.

Teal'c: „Před 2 dny jsme s Bra'tacem cestovaly v Hataku na tajné misi, když jsme kvůli náhlému problému vystoupily z hyperprostoru u Dakary.“
Bra'tac: „Snažily jsme se opravit loď a doletět k našemu cíli, ale na senzorech jsme objevily loď neznámého typu, která byla na nízké orbitě planety, tak jsme to chtěli prozkoumat avšak loď si nás všimla.“
Teal'c: „Zkoušely jsme se je i kontaktovat, ale nastavili kurz k naší lodi a okamžitě nabíjeli zbraně.“
Bra'tac: „Podařilo se nám v čas opravit motory a vstoupily jsme do hyperprostoru. Pak jsme dokončily úkol a kontaktovaly jsme vás.“
Gen. Landry: „Bohužel o nich už víme jsou to Aschénové, dříve také zabírali pár planet ale svým pomalým způsobem. SG-1 jim v tom tehdy na jedné planetě zabránila, ale jak vidím tak si z toho hlavu moc nedělaly.“
Cam: „Pane, navrhuji abychom prozkoumaly Dakaru. Třeba bychom tam něco našli.
Bra'tac: „Ale na Dakaře je brána pohřbená a pokud ji zabrali nebo jí právě zabírají tak bychom byly cestou bránou v nevýhodě.“
Gen. Landry: „Pravda mistře Bra'tacu... USS George Hammond přiletí z mise za 4 hodiny. Takže tolik máte času na přípravu na misi.“

Mezitím dr. Lee a por. Haileyová se setkávají s Tavisem a Kelenem, aby se dozvěděli o nové Kelownské lodi třídy Z-01.

Velitelství SGC – Laboratoř dr. Lee

Tavis: „Dobrý den rád vás poznávám... jmenuji se Tavis a tohle je Kelen.“
Dr. Lee: „Vítejte, rádi vás poznáváme já jsem dr. Lee a tohle je por. Haileyová. Tak snad abychom začaly.“
Kelen: „Jistě, Z-01 je vesmírná loď, na jejímž vývoji se podílelo více jak 280 našich vědců a inženýrů. Jeho vzhledová a základní konstrukce je čistě Kelownská, avšak hlavní hyperprostorová jednotka byla okopírovaná na základě Anubisovi lodi.“
Tavis: „Loď disponuje i podsvětelným pohonem, který je čistě Kelownské konstrukce, ale také uznáváme, že jsme byly inspirováni vaším podsvětelným pohonem na X-303. Na Z-01 jsou také antigravitační modulátory pro pohyb v atmosféře, který byl zcela zkonstruován na Kelowně.“
Kelen: „Z-01 má na své zádi i hangár, který momentálně nemá stíhače, jelikož jeho prototyp ještě nebyl dokončen, avšak pro srovnání by se tam vešlo asi 20 vašich F-302, ale momentálně slouží jako přistávací rampa.“
Tavis: „Máme pro vás připravené udaje o lodi na Jonasově počítači.“
Dr. Lee: „Dobře, tak se na to podíváme.“

[img][./images/thumbs/z-01a_1329669712.jpg]http://files.sg-tnt.webnode.cz/200000001-2963a2a619/Z-01a.jpg[/img]

Pohonné systémy:
Hyperprostorový generátor – Převzat z Anubisovi mateřské lodi upraven a označen jako 01-HDG.
Podsvětelný pohon – Kelowňany postavený pohon z trochou inspirace z X-303 označen jako 01-ULD.
Pohyb v atmosféře – Antigravitační modulátory Kelownské výroby.
Obrané Systémy:
Generátor štítu – Zcela převzat z Anubisovi mateřské lodi opraven a následně použit.

Ostatní Systémy:
Senzory – Senzory vyrobené na Kelowňe.
Kruhy – Klasické kruhy převzaty z Anubisovy mateřské lodi.

Zbraňové Systémy:
STAGUN – Upravená verze klasických energetických zbraní na lodích třídy Hatak. Tato verze je však upravena o nepatrné snížení účinnosti ale naopak zlepšení v rychlosti palby až 20x, a rychlosti otáčení s kanóny až o 15x. (zbraň určena pro boj s menšími cíli např: Bombardéry, stíhače apod.)

Rakety NQ4 I – První Kelownské rakety obohacené Naquadrií. (zbraň určena pro větší bitvy z tužším odporem např: Křižníky, Mateřské lodě apod.)

NQ4 Laser – Naquadrioví paprsek. Nestabilita prvku je kompenzována omezeným výbojem a dosahem paprsku. Nestabilní prvek Naquadria při chemické reakci na menší výboj vytvoří proud energie, který je kompenzován a přeměněn na kratší laserové paprsky. (zbraň vhodná na silné nepřátelé.)

Můstek lodi se velice podobny jako na X-303. Na lodi se dokončují poslední úpravy jako podpora života komunikace a podobné nezbytné systémy.

O 4 hodiny později

Velitelství SGC – Místnost s bránou.

Cam: „Jonasi jak jste vlastně pojmenovaly vaší loď? Měl bych dost nápadů.“
Jonas: „Gen. O'Neill měl tenkrát nápad na jméno vaší lodi, ale neuspěl. Vysvětloval mi jakou součást vaší historie to má. A tak naše rada rozhodla že to jméno je přijatelné. Entrpris tak to říkal O'Neill tenkrát.“

POKRAČOVANÍ PŘÍŠTĚ

Captain
Captain

Odpovědět s citací

:D :D :D Eneterprise zajímaví díl jenom otázka na kolik ran by tu loď sundal paprsek od asgardů podle mě na jednu .A vyhrála by 303 nebo Enterprise co se boje týče ale 304 by jí z oblohy určitě sundala.

Met.CZ Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Určitě v povídce pokračuj co jsi zatím napsal je velice zajímavé a jestli budeš takhle pokračovat urřitě ve mě získáš poctivého čtenáře :wink:
Fantazie je důležitější než vědění.
- Albert Einstein

Stargate: Zrcadlový zlom

http://sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=9255

mynymony Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jen pár chybek jinak dobrý.

Hopwe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jakých chybek?

Jinak děkuji jsem rád, že se vám to líbí.

Další díl bude buď dnes večer nebo až zítra.

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Třeba hned v prvních pěti řádcích textu povídky jsou 2 chyby...

Hopwe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Aha tak to se omlouvám jinak co se týče té EPISODY tak to je psané záměrně. Vím, že tam má být Z místo S ale nevím proč mám to tak zaryté, že to tak píšu již dlouho :)

Jinak co se ostatních gramatických chyb se omlouvám snažím se jak mohu ale jsem dyslektik ale pokusím se tomu co nejvíce vyvarovat.

Další díl bude ale asi až zítra večer či pozítří dopoledne jelikož jsem teď přišel z práce a celou minulou noc jsem nespal takže jsem dokonale mrtev. :o

Jinak mohu lehce prozradit
Toto je spoiler!!!:
V dalším díle se konečně utkáme s Aschény :) A bude to zajímavé za to ručím :)

Jen se chci zeptat já vím že délka povídek není nic moc ale zajímalo by mě jestli je to dostačující.

Hopwe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Promiňte mi za double post.

Je tu další díl mé povídky doufám, že sem bude líbit:)
Přeji pěkné čtení.

EPISODA 1x03 - Hrozba část 1.

Cam: „Generále je obrovská.“
Gen. Landry: „... Tak Jonasi prý jste zvážil účast u SG1 jak jste se tedy rozhodl?“
Jonas: „Přidám se k vám. ...“
-
Seržant Walter: „Pane máme tu neplánovanou aktivaci brány ...“
Teal'c: „Generále, plukovníku... ahh Jonasi rád vás zase vidím.“
Gen. Landry: „Co se stalo?“
-
Cam: „Pane, navrhuji abychom prozkoumaly Dakaru. Třeba bychom tam něco našli ...“
Gen. Landry: „... USS George Hammond přiletí z mise za 4 hodiny. Takže tolik máte času na přípravu na misi.“

Velitelství SGC – Místnost s bránou

Cam: „Vy jste ji vážně pojmenovaly Entrpris?“
Jonas: „Ano važ-“

Než stačí Jonas dokončit větu je vidět záblesk Asgardského transportního paprsku.
A najednou se ocitají na můstku lodi USS George Hammond.

Jonas: „-ně, proč je špatný název?“
Cam: „Ne je v pohodě. Úplně v pohodě.“ //Cam se zamyslel, jestli to co slyšel se mu náhodou nezdálo\\
Sam: „Vítejte na palubě USS George Hammond. Came, Jonasi, Teal'cu... Bra'tacu ráda vás zase všechny vidím.“
Cam: „My vás taky Carterová.“
Teal'c: „Vskutku.“ //pousmál se a objal ji\\
Cam: „Sam rádi by jsme tu byly na prohlídce ale mám dojem, že nás čeká úkol.“
Sam: „Samozřejmě. Majore Marksi nastavte kurz na Dakaru!“
Mjr. Marks: „Jistě Madam.“

USS George Hammond otevírá hyperprostorové okno a vstupuje do něj.

Cam: „Za jak dlouho tam asi tak budeme?“
Sam: „Přibližně za 4 hodiny.“
Cam: „V tom případě si zajdu na něco k jídlu... od rána jsem totiž nic nejedl.“

Všichni se na plk. Mitchella podívaly a jen nevěřícně zíraly.

Cam: „Co je? Chce jít někdo se mnou?“
Teal'c: „Já tedy ne... obávám se, že máme na plánu jít s Bra'tacem dopřát si kel'no'rim.“
Jonas: „Já jsem si chtěl prohlédnout loď.“
Sam: „No... a já musím zůstat na můstku.“
Cam: „Dobře máte asi všichni dost práce... tak půjdu sám.“

Cam se tedy odebral do jídelny a ostatní se tedy rozešli také.“

Mezitím v SGC

Velitelství SGC – Generálova kancelář

Dr. Lee a por. Haileyová vcházejí do kanceláře gen. Landryho a por. Haileyová klepe.

Gen. Landry: „Vstupte.“
Jennifer: „Generále.“
Gen. Landry: „Pohov poručíku! Co jste zjistily?“
Dr. Lee: „Pane ta loď je... no... velice úchvatná. Rádi bychom ji viděly a dozvěděly se oni co nejvíce.“
Gen. Landry: „Mluvily jste o tom s Tavisem a Kelenem?“
Jennifer: „Ano Pane. Umožnili nám možnost ji vidět a prostudovat si její technologii. Samozřejmě s vaším svolením Pane.“
Gen. Landry: „Pokud to tedy nebude Kelowňanům nijak vadit, pak tedy v tom nevidím žádný problém.“
Jennifer: „Děkujeme Pane!“
Gen. Landry: „Máte zelenou.“

Por. Haileyová a dr. Lee odcházejí z generálovy kanceláře. Přitom se dr. Lee zamyslí.

Dr. Lee: „Budu si muset vzít vystroj poručíku?“
Jennifer: „Myslím, že ano.“

Por. Haileyová se pousmála a odchází do šatny a dr. Lee jen přemýšlí zda to byl sarkasmus či to myslela vážně.

USS George Hammond – Jídelna

V jídelně spolu sedí Teal'c a Jonas a povídají si.

Teal'c: „Vaši lidé od posledního setkání velice pokročili.“
Jonas: „To jistě ano... původně jsme pracovali na projektu, ve kterém jsme chtěly vyvinout obranou zbraň proti nepřátelským lodím, ale pak při výzkumu jsme se dostaly mnohem dále a tak jsme požádaly vládu o další prostředky na výzkum.“
Teal'c: „To je jistě velmi dobrá zpráva.“
Jonas: „Naše vláda z počátku byla k našemu projektu velice skeptická.“
Teal'c: „I mnoho Jaffů se nového způsobu života po pádu Goa'uldů dost obávalo.“
Jonas: „To jistě Jaffové žily pod nadvládou Goa'uldů velice dlouhou dobu není divu, že to byla pro ně velká změna.“
Teal'c: „Vskutku.“

Z lodního interkomu se ozývá hlas plk. Carterové.

Sam: „Celé posádce, hovoří plk. Carterová... za pár minut vystoupíme z hyperprostoru nejspíše můžeme být napadeni proto okamžitě zaujměte svá postavení.“

Jakmile plk. Carterová dohovořila, Jonas a Teal'c se zvedli od stolu a namířily si to rovnou na můstek. Cestou na můstek se střetli s Bra'tacem, který se vydal na můstek také.

USS George Hammond – Můstek

Na můstku již čeká plk. Mitchell a právě dorazily Jonas, Teal'c a Bra'tac.

Jonas: „Co se děje?“
Sam: „Právě jsme vyletěly z hyperprostoru a vypadá to, že si nás Aschéni nejspíš všimli.“
Teal'c: „Snaží se s nás zkontaktovat?“
Mjr. Marks: „Negativní, žádný signál.“
Bra'tac: „To samé se již stalo s naší lodí.“
Sam: „Zapněte štíty!“
Poručík: „Ano Madam.“
Mjr. Marks: „Madam nepřítel se stále přibližuje!“
Sam: „Jsme v dosahu zbraní?“
Mjr. Marks: „Ještě ne!“
Poručík: „Moment něco tu mám... přijímáme signál v nízkém frekvenčním pásmu Madam. Obraz i zvuk.“
Sam: „Spojte nás!“

Na obrazovce na můstku se objevil vysoký štíhlý muž, z jehož pohledu a výrazu byla jasně čitelná arogance a opovržení.

Muž: „Jsem velitel lodi Onnar zastupující konfederaci Aschénských planet... ihned se identifikujte!“
Sam: „Tady plk. Carterová velitelka pozemské lodi George Hammond.
Onnar: „Co tu chcete?“
Sam: „Zjistit proč jste tu a proč ničíte obydlené světy?“
Onnar: „Tento svět není obydlený je tu jen hromada trosek.“
Sam: „Dakara není obydlená ale jiné světy, které jste napadly byly a nedávno jste zaútočily na loď našich přátel.“
Onnar: „Ohrožovali naší misi.“
Sam: „Jakou misi?“
Onnar: „Dobývání světů a jejich následné připojení ke konfederaci Aschénů. Proč jste sem přiletěli?“
Sam: „Protože, to co děláte není správné vraždíte tisíce lidí.“
Onnar: „Jsou to jen primitivní rasy. Naše společnost potřebuje růst a tito lidé obývají planetu, kterou stejně k žádnému rozvoji nevyužijí.“
Sam: „Každý má právo žít.“
Onnar: „To si nemyslím. Jen silní přežíjí!“

Mjr. Marks: „Spojení bylo přerušeno.“
Cam: „Jak to tak vypadá tak se nedal moc přemluvit.“
Jonas: „Dal bych boty, že ten chlap si myslí že je bůh.“

Mjr. Marks: „Madam, naše senzory zachycují nějaký nárůst energie v boční části jejich lodi.“
Sam: „Chystají se zaútočit... bojové postavení!“

Loď Aschénů vypálila dvě salvy energetických střel ve tvaru koulí.

Mjr. Marks: „Madam loď střílí!“
Sam: „Úhybný manévr Delta a palte z asgardských zbraní!“
Mjr. Marks: „Madam máme poškozený trup v sekci C a štíty na 85% .“
Sam: „Uzavřete poškozenou sekci! Hlášení o o stavu posádky.“
Mjr. Marks: „Máme hlášeno 6 zraněných osob ze sekce C.“
Sam: „Stav nepřátelské lodi?“
Mjr. Marks: „Žádné znatelné poškozeni... zdá se že energii asgardských zbraní pohltil jejich štít.“

Asgardské zbraně byly skoro neúčinné, loď nijak výrazně nepoškodily.

Mjr. Marks: „Madam nepřátelská loď vypustila další čtyři salvy z energetických zbraní.“
Sam: „Rezervní energii do štítů a palte rakety.“

Rakety dopadly na štít Aschénské lodi bez poškození.

Sam: „Hlašení!“
Mjr. Marks: „Rakety neměli žádný účinek Madam. Máme poškození v sekcích A, D, F a přišli jsme o subprostorový vysílač, štíty na 52%.“
Sam: „Energii do Asgardských zbraní a palte!“
Cam: „Carterová mohly bychom zkusit F-302.“
Sam: „Nebudou mít žádný účinek.“
Mjr. Marks: „Madam na dvou z nich jsou nainstalované atomovky.“
Sam: „Můžeme to zkusit.“
Cam: „Teal'cu jdeme!“

USS George Hammond pokračoval v palbě z asgardských zbraní. Teal'c a Cam běží do hangáru k F-302. Neznámá loď střílí další salvu.

Mjr. Marks: „Nepřátelská loď střílí další salvu Madam!“
Sam: „Připravit na náraz!“

Teal'c a Cam vyletěli z hangáru zrovna když na něj dopadly střely z nepřátelské lodi.

Sam: „Hlaste škody!“
Mjr. Marks: „Z hangáru uniká atmosféra... poškozeny sekce B, G... štíty na 32% a přišli jsme o asgardské zbraně.“
Sam: „Uzavřete všechny sekce! Všechnu energii do štítů a palte vším co máme!“

Cam: „Tady modrý, přibližujeme se k nepříteli a vypouštíme atomovky. 3..2..1.. pal. Hlavice 1 a 2 odpáleny.“

Mjr. Marks: „Madam naše senzory zachytili fluktuaci jejich štítů.“
Sam: „Jejich stav?“
Mjr. Marks: „Podle našich senzorů nijak zvlášť špatně Madam.“
Sam: „Dobrá ihned stáhněte náš stíhač odlétáme!“
Mjr. Marks: „Negativní Madam. Naše hangáry jsou těžce poškozeny.“

Cam: „Tady modrý, dle našich senzorů jim atomovky jen způsobily fluktuaci štítů, máme se vrátit?“
Sam: „Modrý máme problém naše hangáry jsou těžce poškozené.“
Cam: „Dobrá tak odsuď zmizte.“
Sam: „Nemůžeme vás tady nechat!“
Cam: „My je zdržíme vypadněte odsud dokud můžete!“

Aschénská loď vypálila další salvu střel.

Mjr. Marks: „Loď vypálila další salvu střel Madam.“
Sam: „Marksi! Hyperpohon, kurz k zemi hned!“
Mjr. Marks: „Ale Madam nem...“
Sam: „Hned! Je to Rozkaz!“
Mjr. Marks: „Ano Madam.“

Na loď letí salva střel, loď už skoro vstoupila do hyperprostoru, když v tom je jedna střela zasáhne přímo do zadní části lodi. Mezitím nepřátelská loď přitáhla nějakým tažným paprskem stíhačku do svého hangáru.

Mjr. Marks: „Madam dostaly jsme zásah. Hlavní rozvod energie do hyperpohonu byl zkratován. Přišli jsme o hyperpohon! Přijímáme signál!“

Onnar: „Vaše loď není schopna boje ani obrany. Vydejte nám vaši loď, nebo vás zničíme. Máte hodinu na rozmyšlenou.“

Mjr. Marks: „Spojení přerušeno.“

POKRAČOVANÍ PŘÍŠTĚ

Hopwe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak po menší odmlce jelikož jsem měl dlouhej týden takže jsem byl stále v práci tak tu pro vás mám pokračování :)

Je to trochu delší díl :) uvažoval jsem o rozdělení na dva díly ale nakonec sem ho nechal jako jeden.

Užijte si ho :)

EPISODA 1x04 - Hrozba část 2.

Sam: „Vítejte na palubě USS George Hammond. ...“
Sam: „... Majore Marksi nastavte kurz na Dakaru!“
-
Dr. Lee: „Pane ta loď je... no... velice úchvatná. Rádi bychom ji viděly a dozvěděly se oni co nejvíce.“
Gen. Landry: „Pokud to tedy nebude Kelowňanům nijak vadit, pak tedy v tom nevidím žádný problém.“
-
Sam: „Celé posádce, hovoří plk. Carterová... za pár minut vystoupíme z hyperprostoru nejspíše můžeme být napadeni proto okamžitě zaujměte svá postavení.“
Poručík: „... přijímáme signál v nízkém frekvenčním pásmu Madam. Obraz i zvuk.“
Sam: „Spojte nás!“
Muž: „Jsem velitel lodi Onnar zastupující konfederaci Aschénských planet ...“
Onnar: „Co tu chcete?“
Sam: „Protože, to co děláte není správné vraždíte tisíce lidí.“
Onnar: „To si nemyslím. Jen silní přežíjí!“
Mjr. Marks: „Z hangáru uniká atmosféra... poškozeny sekce B, G... štíty na 32% a přišli jsme o asgardské zbraně.“
Sam: „Uzavřete všechny sekce! Všechnu energii do štítů a palte vším co máme!“
-
Mjr. Marks: „Madam dostaly jsme zásah. Hlavní rozvod energie do hyperpohonu byl zkratován. Přišli jsme o hyperpohon! Přijímáme signál!“
Onnar: „Vaše loď není schopna boje ani obrany. Vydejte nám vaši loď, nebo vás zničíme. Máte hodinu na rozmyšlenou.“

Sam: „Stav lodi?“
Mjr. Marks: „Štíty na 18%, podsvětelný pohon ani hyperpohon nefungují a asgardské zbraně jsou mimo provoz.“
Jonas: „Co budeme dělat?“
Sam: „Pokusíme se opravit hyperpohon, abychom mohly odletět.“
Jonas: „Pomůžu ti.“
Sam: „Díky. Majore můstek je váš.“
Mjr. Marks: „Ano Madam.“

Sam odchází s Jonasem do strojovny.

Brat'ac: „Mohly bychom, zavolat o pomoc nějaké spojenecké lodě?“
Mjr. Marks: „Ne bohužel náš subprostorový vysílač je poškozený nedá se nic vysílat.“
Brat'ac: „Co Teal'c a plukovník Mitchell?“
Mjr. Marks: „Obávám se, že o nich teď nic nevíme jejich poslední známou polohu jsme zachytily před posledním nárazem od té doby nic.“
Brat'ac: „Takže to nepřežily?“
Mjr. Marks: „To nevíme ale F-302 při výbuchu způsobí EMP výboj který dočasně vyřadí elektronické systémy. My jsme samozřejmě proti EMP výboji chráněni štítem ale určitě bychom ho zaznamenaly na senzorech.“
Brat'ac: „Takže je stále naděje ale pokud tedy nezemřeli... kde tedy jsou?“
Mjr. Marks: „To nevím.“

Plk. Carterová mluví do radia.

Sam: „Majore Marksi ohlaste se.“
Mjr. Marks: „Co se děje plukovníku?“
Sam: „Hyperpohon je velice poškozen jeho oprava je odhadem na 10 hodin.“
Mjr. Marks: „Tolik času ale nemáme plukovníku.“
Sam: „To já vím, nějaké nápady?“
Brat'ac: „Plukovníku Carterová šel by opravit ten vysílač?“
Sam: „Nevím, Marksi jak je na tom?“
Mjr. Marks: „Náš subrostorový vysílač je poškozený, ale není zničený možná by šel opravit.“
Sam: „Pokud došlo jen ke zkratu v obvodech tak ano. Za zkoušku to stojí nic jiného teď nemáme.“

Mezitím v SGC

Gen. Landry vychází ze své kanceláře do zasedací místnosti.

Gen. Landry: „Už jsme dostaly nějakou zprávu z Hammonda?“
Sgt. Walter: „Ne Pane! Měly se ozvat hned po příletu k Dakaře.“
Gen. Landry: „Máme nějaké lodě v dosahu?“
Sgt. Walter: „Kromě BC-304 Sun Tzu, která kotví v Číně... ne Pane. Všechny naše ostatní lodě jsou na misích.“
Gen. Landry: „Jak to tak vypadá budeme muset požádat o pomoc Čínskou vládu.“
Sgt. Walter: //se zamyslí\\ „Ano Pane!“

Planeta Langara – Hangár Z-01

Por. Haileyová s dr. Leem následováni Tavisem a Kelen vstupují do objektu hangáru. Hned od pohledu je vidět, že je obrovská nicméně i její konstrukce vypadá vcelku zajímavě.

Jennifer: „Ta loď je vážně úžasná.“ //říká s obdivem na tváři\\
Dr. Lee: „Ano velice impozantní. Smíme se podívat dovnitř?“
Tavis: „Ale jistě proto jste snad tady nemam pravdu?“ //trochu se pousmál\\

Všichni čtyři nyní prochází přes delší most až přístupové přepážce lodi. Dveře se otevírají a vstupují do lodi, nyní je vidět již interiér lodi, který se lehce podobá pozemskému až na pár výjimek.

(Barva zde místo šedé jak známe z x-303 či bc-304 je tu zastoupena hnědá ve světlejším odstínu, nejsou zde kovové vzpěry, které jsou vidět v pozemských lodích, světla jsou umístěna v bocích chodeb a další zajímavé odlišnosti, struktura lodi je více do délky od přídi do zádi a 16 pater.)

Z-01 Entrpris – Strojovna

Jennifer: „Je to vážně dobře postavená loď.“
Dr. Lee: „Tyto systémy jsou mi známé.“
Kelen: „Ano jistě taky by měly, dost jich je převzato a upraveno z Anubisovy mateřské lodě, ale samozřejmě také poznatky z vaší X-303 díky Jonasi Quinnovi.“
Dr. Lee: „Ale tyhle jsou mnohem lepší než na Prometheovi.“
Kelen: „Ano spoustu jsme jich upravily.“
Jennifer: „Rádi bychom tu zůstaly aspoň jeden den, abychom vaší loď trochu víc prostudovaly.“
Kelen: „Jistě to nebude problém.“

(FlashBack)

Před 5 milióny let

Leina nastartovala Jumper a vyrazila ven z Atlantidy. Po chvilce bylo vidět jak Atlantida vstupuje do hyperprostoru.

Nyní si to Leina namířila přímo na pozůstalou laboratoř na planetě. Po přistání ihned mířila do laboratoře Coulena.

Leina: „Coulene tady jsi.“
Coulen: „Leino co ty tu děláš? Měla si zůstat na Atlantidě.“
Leina: „Nemohla jsem tě tu nechat.“
Coulen: „Jak jsi se sem dostala.“
Leina: „Fanis mi pomohl získat Jumper. A proč si nedorazil na Atlantidu? Věděl si kdy odlétáme.“
Coulen: „Nemohu to tak nechat být... budoucí generace se musí dozvědět co nám Zantarové provedli.“
Leina: „Ale jak jim to chceš vzkázat? A jak víš, že to byli oni.“
Coulen: „To zatím nevím ale vím, že to Zantarové byli.“

(FlashBack)

Mezitím na Aschénské lodi. Vidíme jak dva čtyři muži odvádí plk. Mitchella a Teal'ca, kteří mají svázané ruce a na hlavách jakési zařízení obdobné helmě po úroveň očí.

Někde na Aschénské lodi (Cela plk. Mitchella)

Muž: „Kdo doopravdy jste a co tu pohledáváte?“
Cam: „Jsem kapitán America... k vaším službám.“
Muž: „Nemusíte se bát... my si zjistíme pravdu... to zařízení co máte na hlavě dokáže vyvinout energetické výboje, které vás sice nezabijí ale rozhodně nebudou příjemné. Takže se zeptám znovu... kdo jste a co tu pohledáváte?“
Cam: „Dobře... dobře ať je tedy po vašem... povím vám co chcete vědět.“
Muž: „Já poslouchám.“
Cam: „Jmenuji se James Tiberius Kirk jsem kapitánem federační lodě Enterprise.“

Neznámý muž přistoupil k Mitchellovi a pootočil kolečkem na jeho helmě. V tom momentu se začal svíjet Mitchell v křečích a bolestech, pár vteřin ho tak ten neznámý muž nechal a poté to vypnul.

Muž: „Já vám říkal, že to nebude příjemné... už si rozumíme?“
Cam: „Dobrá... dobrá... jsem čaroděj ze země OZ.“

Neznámý muž tedy pokračoval svojí vyslýchací metodou.

Mjr. Marks: „Plukovníku jak jste na tom?“
Sam: „Našly jsme přerušené obvody u kondenzátorů subprostorového vysílače oprava bude trvat ještě 15 minut nejméně.“
Mjr. Marks: „Máme ještě 45 minut, je nějaká šance opravit i podsvětelný pohon?“
Sam: „Zatím nefunguje, oprava zabere asi půl hodiny ale jestli bude fungovat moc dlouho nevydrží.“
Cam: „Rozumím plukovníku.“

Gen. Landry: „Vítejte v SGC, Lin Chao, rádi vás poznáváme.“
Lin Chao: „Děkuji.“ //Lin Chao je zástupce Čínského programu BC-304\\

Gen. Landry: „Máme tu problém. Náš tým SG1 spolu s naší lodí USS George Hammond se vydal na průzkumnou misi na Dakaru, kvůli hrozbě Aschénů, aby zjistily proč útočí na obydlené planety. Měly se ozvat hned po příletu na Dakaru, ale žádnou zprávu jsme nedostaly. Momentálně nemáme k dispozici žádnou z našich lodích, abychom tam mohly někoho poslat.“
Daniel: „Proto vás chceme požádat o pomoc. Potřebovaly bychom vaší loď, aby jsme zjistily co se tam stalo. Chápeme, že nemusí být ještě opravena, ale...“ //nestihl dokončit větu\\
Lin Chao: „Naše loď vám bude plně k dispozici nedávno jsme při opravách do ní zabudovaly i asgardské zbraně a ostatní nové technologie.“
Gen. Landry: „Děkujeme vážíme si vaší pomoci.“

Lin Chao odchází.

Daniel: „Nečekal jsem, že to bude tak lehké.“
Gen. Landry: „Já také ne. Připravte se Daniely, až bude Sun Tzu na orbitě poletíte na Dakaru.“
Daniel: „Ano generále.“

Někde na Aschénské lodi (Cela Teal'ca)

Muž: „Vy nepatříte k jeho druhu, že ano?“
Teal'c mlčí.
Muž: „Proč je chráníte?“
Teal'c mlčí.
Muž: „Ja vám rozvážu jazyk...“

USS George Hammond – Sekce C

Sam spolu s dalšími techniky pracuje na opravě subprostorového vysílače.

Sam: „A je to!“ //Do Vysílačky\\ „Marksi opravily jsme ten vysílač zkuste ho vracím se na můstek.“
Mjr. Marks: „Dobře plukovníku.“

USS Sun Tzu – Můstek

Plk. Tsang: „Vítejte na palubě Daniely Jacksone.“
Daniel: „Díky, A kdy vyrážíme?“
Plk. Tsang: „Ihned cesta trvá přibližně 4 hodiny.“

USS Sun Tzu otevírá hyperprostorové okno a vstupuje do něj.

Sam přichází na můstek.

Sam: „Tak co funguje?“
Mjr. Marks: „Vysíláme žádost o pomoc vysílačem, ale zatím nikdo se neozval plukovníku.“

Sgt. Walter: „Pane! Přijímáme subprostorový signál z Hammonda.“
Gen. Landry: „Spojte nás! Tady generál Landry ozvěte se.“
Sam: „Tady Plk. Carterová identifikační kód: A70SE56C4F.“
Sgt. Walter: „Je to plk. Carterova pane.“
Gen. Landry: „Co se tam k čertu stalo plukovníku?“
Sam: „Zkontaktovala nás Aschénská loď potom co jsme si s nimi promluvily tak na nás zaútočily. Naše loď je velmi poškozená. Nefunguje hyperpohon, podsvětelný pohon a také jsme přišly o asgardské zbraně.“
Gen. Landry: „A jak tu loď máme zničit, když jim naše zbraně neublíží?“
Sam: „Zaznamenaly jsme fluktuaci štítů při zásahu atomovkou, nejspíše by pak byly asgardské zbraně mnohem účinější.“
Gen. Landry: „Dobrá poslaly jsme vám na pomoc Sun Tzu, měla by dorazit asi za 3 a půl hodiny.
Sam: „Máme ještě 25 minut než nám vyprší ultimátum.“
Gen. Landry: „Jaké ultimátum?“
Sam: „Velitel lodi Onnar nám dal hodinu na to, abychom se buď vzdaly nebo nás zničí.“
Mjr. Marks: „Madam právě jsme dostaly zprávu od Jonase,že podsvětelné motory byly opraveny, ale neví jak dlouho vydrží.“
Sam: „Štíty?“
Mjr. Marks: „43% Madam.“
Sam: „Pane, mohly bychom zkusit pomocí podsvětelných motoru dostat blíž ke slunci, přesněji do koronosféry, abychom získaly více času. Než přiletí Sun Tzu a Pane nevíme to jistě ale na palubě Aschénské lodi může být Teal'c a Mitchell.“
Gen. Landry: „Dobrá dám to vědět na Sun Tzu. Landry končí a hodně štěstí.“
Sam: „Díky Pane.“

USS Sun Tzu – Můstek

Kapitán: „Pane přijímáme zprávu z velitelství SGC.“
Plk. Tsang: „Co je v té zprávě?“
Kapitán: „Loď USS George Hammond je těžce poškozená, podařilo se jim však opravit podsvětelné motory a do našeho příletu se před nepřátelskou lodi zkusí ztratit v koronosféře hvězdy. Dále se tu píše, že asgardské zbraně budou nejspíše fungovat jen tehdy pokud použijeme předtím atomovku, která způsobí fluktuaci štítů a je tu možnost, že plukovník Mitchell a Teal'c jsou na palubě té lodi.“
Daniel: „S tou atomovkou doufám nebude problém? Máme tu nějakou viďte? //tak udiveně se podívá\\
Plk. Tsang: „Mno jednu máme, ale nevím, jestli to bude stačit.“
Daniel: „Bude muset.“

O 3 hodiny později.

Plk. Tsang: „Připravte Atomovku do odpalovací komory čtyři.“
Poručík: „Ano Pane!“
Daniel: „Za jak dlouho tam dorazíme?“
Plk. Tsang: „Každou chvíli.“
Kapitán: „Vystupujeme z hyperprostoru.“
Plk. Tsang: „Něco na senzorech?“
Kapitán: „Jen jedna loď v blízkosti koronosféry hvězdy!“
Plk. Tsang: „Nastavte kurz k té lodi, zapněte štíty, a vyhlaste bojový stav.“
Kapitán: „Ano Pane.“
Daniel: „Doufám že je to Hammond.“
Plk. Tsang: „To se brzy dozvíme.“
Kapitán: „Přibližujeme se. Pane to není Hammond!“
Daniel: „To musí být Aschénská loď.“
Plk. Tsang: „Vypusťte atomovku, a zahajte palbu energetickými zbraněmi!“
Daniel: „Moment vždyť tam může být Teal'c s Mitchellem.“
Plk. Tsang: „Nemůžeme pro ně nic teď udělat budou si muset pomoc sami.“
Daniel: „A co asgardský transport? Můžeme je přenést?“
Kapitán: „Negativní, přes jejich štít to nelze.“
Plk. Tsang: „Nemůžeme čekat... vypusťte atomovku.“
Kapitán: „Ano Pane.“
Daniel: „To ne!“

USS Sun Tzu vystřelila atomovku na nepřátelskou loď.

Mezitím někde na Aschénské lodi (Cela Teal'ca)

Loď se zatřásla.

Muž: „Co se to děje?“
Teal'c: „To právě začíná váš konec.“
Muž: „Okamžitě mi zavolejte Darsena!“

V okamžiku kdy se onen muž otočil a mluvil do vysílačky se Teal'c zvedl a onoho muže napadl a zneškodnil. Teal'c se uvolnil z pout a vyrazil ven ze své cely.

USS Sun Tzu – Můstek

Poručík: „Pane zaznamenávám tu onu fluktuaci štítů.“
Plk. Tsang: „Palte z asgardských zbraní!“
Kapitán: „Pane nepřátelská loď se otáčí a zahajuje palbu.“
Plk. Tsang: „Stav jejich lodi.“
Poručík: „Lehké poškození jejich štíty na 84% Pane.“
Kapitán: „Dostaly jsme zásah!“
Plk. Tsang: „Úhybné manévry! A hlaste škody!“
Kapitán: „Minimální poškození sekce E, Štíty na 90%.“

Někde na Aschénské lodi

Teal'c prochází chodbou na lodi a nyní zabočuje vlevo, když v tom si všimne tří mužů, kteří odvádějí plk. Mitchella a mluví k němu jeden z mužů. Teal'c se okamžitě stáhl a skryl se za rohem.

Muž: „Jistě víte, že vaše loď nemá proti naší šanci.“
Cam: „Ten velký otřes to vaše tvrzení moc nepodporuje.“
Muž: „Ahh... Nemyslím si, že by vás vaši lidé obětovaly.“
Cam: „No tak na to se vsaďme.“

Nyní vidíme jak ti tři muži prochází kolem Teal'ca, který je schovaný za rohem, když v tom si Mitchell všiml Teal'ca.

Cam: „Mohu se na něco zeptat, když už to stejně nepřežiju?“
Muž: „Ano a co by vás zajímalo?“
Cam: „Chcete ji zleva nebo zprava?“
Muž: „Co prosím?“

V tom okamžiku vrazil Mitchell tomu muži pěstí, který se okamžitě svalil k zemi. Ostatní dva muži okamžitě namířily zbraně na Mitchella.

Doprovod: „Okamžitě stůjte na místě!“

Nyní vidíme jak Teal'c z rohu vylezl a ty dva muže zneškodnil bouchnutím jejich hlav o sebe.

Cam: „Kde jsi se krucinal flákal tak dlouho?“
Teal'c: „Čekal jsem na vhodnou příležitost.“
Cam: „No... A co teď?“
Teal'c: „To já nevím... máte nějaký plán plukovníku Mitchelle?“
Cam: „Počkejte něco vymyslím.“
Teal'c: „Obávám se, že tolik času nemáme.“

USS Sun Tzu – Můstek

Poručík: „Pane dostaly jsme další zásah.“
Plk. Tsang: „Hlášení!“
Poručík: „Poškozené sekce A a D... štíty na 62%“
Plk. Tsang: „Uzavřít poškozené sekce... stav jejich lodi?
Poručík: „Dle našich senzorů mají poškozen trup na levém boku a štíty na 75%“
Daniel: „Máme ještě nějakou atomovku?“
Plk. Tsang: „Obávám se doktore Jacksone, že ta jedna byla naše poslední.“
Daniel: „Bože vaše vláda stále staví atomovky a na své vlajkové lodi máte jen jednu?“
Plk. Tsang: „Chápu váš strach o vaše lidi ale nic nemáme.“

Někde na Aschénské lodi

Vidíme jak Teal'c s Mitchellem prochází nepřátelskou lodí.

Cam: „Už to mám.“
Teal'c: „Co máte plukovníku?“ //lehce pozvedne obočí\\
Cam: „Důvod té fluktuace štítů. Ta atomovka, kterou jsme vystřelily z F-302.“
Teal'c: „Ale na F-302 už nemáme žádnou atomovou hlavici.“
Cam: „O to nejde výbuch té bomby způsobuje EMP výboj jejich štíty jsou na to nachylné.“
Teal'c: „Dobrá... ale my nemáme atomovku.“
Cam: „To sice ne... ale výbuch F-302 způsobuje taky EMP výboj.“
Teal'c: „Ale pak tu uvízneme... ale jinou možnost nemáme.“

Teal'c s Mitchellem prochází lodí, když v tom narazí na panel na konci chodby.

Teal'c: „Co to je?“
Cam: „Řekl bych, že plán lodi.“
Teal'c: „Je tam někde znázorněn hangár?“

Mitchell se chvíli dívá na panel, když v tom je zahlédne voják.

Voják: „Tady jsou našel jsem je.“
Teal'c: „Už musíme jí našli nás.“
Cam: „Mám to tudy.“

Mitchell ukazuje doleva na chodbu a oba vyráží tímto směrem. Utíkají chodbou a pronásledují je ozbrojení vojáci.

USS Sun Tzu – Můstek

Poručík: „Pane naše štíty jsou na 48%“
Plk. Tsang: „Stav jejich lodě?“
Poručík: „Naše asgardské zbraně pomalu začínají pozbývat účinosti jejich štíty jsou na 60%“
Plk. Tsang: „Palte dál a převeďte všechnu dostupnou energii do zbraní.“

Někde na Aschénské lodi

Teal'c s Mitchellem dorazily do místnosti s hangárem lodi.

Cam: „Zdrž je Teal'cu co nejdéle... já nastavím tu autodestrukci.“
Teal'c: „Zde moc dlouho nevydržíme plukovníku Mitchelle.“
Cam: „Už to mám... teď rychle padáme odsud.“

Oba utíkají z hangáru druhou stranou.

Teal'c: „Za jak dlouho to vybuchne?“
Cam: „Řekl bych asi tak teď.“

V tu chvíli F-302 vybouchla v hangáru a oba o pár chodeb dál při výbuchu spadli na zem.

USS Sun Tzu – Můstek

Poručík: „Pane zaznamenaly jsme velkou fluktuaci jejich štítů.“
Daniel: „To je Teal'c s Mitchellem.“
Plk. Tsang: „Palte vším co máme.“
Daniel: „Ale co oni... jsou stále naživu.“
Plk. Tsang: „Můžeme je přenést?“
Poručík: „Ještě ne.“
Plk. Tsang: „Palte tedy dál... a hned jakmile to bude možné, přeneste je!“
Poručík: „Ano Pane.“

Někde na Aschénské lodi

Teal'c: „Tato loď bude brzy zničena plukovníku Mitchelle.“
Cam: „Já vím Teal'cu.“
Teal'c: „Odsud se už nedostaneme.“
Cam: „Jen nebuďte tak pesimistický... něco vymyslím.“
Teal'c jen zvědavě pozvedne obočí.
Cam: „Dobrá nic mě nenapadá.“

V tu chvíli se loď hrozně zatřese a k Teal'covi a Mitchellovi se blíží spousta vojáků.

USS Sun Tzu – Můstek

Poručík: „Pane jejich štíty zkolabovaly.“
Plk. Tsang: „Dobrá přeneste oba na palubu a zničte tu loď konečně.“

Někde na Aschénské lodi

Teal'c s Mitchellem se brání střelbou vojákům, když je z obou stran obklíčí.

Cam: „Dobrá... dobrá... klid vzdáváme se.“

V tom je asgardský paprsek přenese.

USS Sun Tzu – Můstek

Daniel: „Vítejte na palubě.“ //pousměje se\\
Cam: „Že vám to ale trvalo, lepší načasování už jste mít nemohly.“
Teal'c: „Vskutku.“
Plk. Tsang: „Jak je na tom jejich loď.“
Poručík: „Jejich štíty nefungují a mají rozsáhlé poškození trupu a přestaly střílet.“
Plk. Tsang: „Navažte spojení.“
Plk. Tsang: „Tady plukovník Tsang velitel pozemské lodi Sun Tzu ozvěte se.“

Na obrazovce se objeví Onnar.

Onnar: „Co chcete?“
Plk. Tsang: „Vaše loď je skoro zničena a uniká vám atmosféra vzdejte se!“
Onnar: „To se nikdy nestane!“

Poručík: „Pane loď zase nabíjí zbraně.“
Plk. Tsang: „Zničte jí!“

USS Sun Tzu vypálila čtyři salvy ze svých asgardských zbraní na nepřátelskou loď. Na lodi postupně začaly vybuchovat určitá místa a po pár vteřinách vybuchla celá.

Poručík: „Pane loď je zničena.“
Plk. Tsang: „Dobrá práce všech začněte s opravami.“
Poručík: „Přijímáme nějaké vysílání.“
Plk. Tsang: „Spojte nás.“

Sam: „Veliteli pozemské lodi Sun Tzu. Tady plukovník Carterova velitelka Hammonda. Prosím ozvěte se.“
Plk. Tsang: „Tady plukovník Tsang velitel lodě Sun Tzu. Jak jste na tom?“
Sam: „Vylétáme z koronosféry hvězdy... máme rozsáhlá poškození a oprava hyperpohonu potrva asi 5 hodin. Děkujeme za záchranu.“
Daniel: „Není zač rádo se stalo.“
Sam: „Daniely ráda vás slyším. Nevíte něco o plukovníku Mitchellovi a Teal'covi.“
Daniel: „Jó to my jsme taky rádi že jste to přežily, Teal'c a Mitchell jsou tady s námi.“
Plk. Tsang: „Naše loď tu bude dokud neprovedete potřebné opravy. Mezitím kontaktujeme SGC.“
Sam: „Děkuji.“

POKRAČOVANÍ PŘÍŠTĚ

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Pěkný díl myslim si že paprskomet je několikrát tak silnější než atomovka tudiž by na ten štít měl věčí účinek ten papesek.

Hopwe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To deadalos:

Oni ho taky tím asg. paprskem zničily ale Aschénké štíty
Toto je spoiler!!!:
mají nějakou neznámou modulaci kterou ruší jen EMP vyboj
a proto použily atomovku nejdřív ta to dočasně ochromila a pak byl na řadě paprsek:)

Další

Zpět na Mrtvé povídky