Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Moje první povídka

Moje první povídka

Co tomu říkáte

Ujde
5
38%
Nic moc
5
38%
Propadák
3
23%

Celkem hlasů : 13

Příspěvek 11.1.2011 11:28:34
Filan Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Napsal sem povídku napištemi jak moc je to špatné.

Po té co Atlantida přistála na mořské hladině chtěli mnozí lidé ,kteří vědí o programu Hvězdné Brány odhalit vše. Ale nepokoje které by vznikly by mněly následek smrt mnoha lidí. Rozhodnutí bylo takové ,že program Hvězdné Brány zůstanu utajen. V Nevadské poušti po proskoumání trosek ze Sektoru 51 se našlo velmi málo pozůstatků. Když byla Atlantida plně opravena po bitvě tak byla jedinou požitelnou obranou Země. A proto byla rozjeta výroba lodí třídy Daidalos ve větším měřítku. A také se usneslo že každí stát který je v programu Hvězdné hrány dostane jednu z nově stavěných lodí. Atlantida se mohla vrátit do Pegasu za podmínky že musí být dokončený prototyp 305ky. 305ka má být největší pozemskou třídou lodí. Je 4x větší než 304ka. Kvůli 305ce se začala stavět základna na odvrácené straně Měsíce s doky pro 10 lodí třídy 305. Také s opravnými doky. Velení pozemských lodí se mělo přestěhovat do této základny. Základna dostaly název po první pozemské lodi Prométheus. Základna Prométheus byla vybavena generátorem štítu i maskování. Přepravu lidí a zásob umožňoval asgardský transportní paprsek ,který byl vylepšen a dokázal přepravit i loď. Projekt 305ek byl úspěšní a základna plně fungovala mohla Atlantida opustit Zemi a vydat se do Pegasu. K expedici byly přiděleny další lodě.
Jedna loď třídy 305 jménem Orion a tři lodě třídy 304 Daidalos , Fénix a Hammnd. Všechny lodě byly vybaveny vším čím planeta Země disponuje a také novými generátory s větším výkonem. Lodě vstoupily do Hyper prostoru bez problému.

Řeknete jestly mam napsat další?

Příspěvek 11.1.2011 12:19:14
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Na hodnocení příběhu krapet brzo, prakticky jsi jenom shrnul na pár řádků co se stalo po 5x22. V porovnání s většinou nováčků máš vynikající pravopis, ale i tak tam je plno chyb. i/y, s/z, čárky ve větách... A mezera se dělá za čárkou, ne před ;)

Příspěvek 11.1.2011 12:35:13
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já, na rozdíl od St0rma, bych pravopis vážně nevyzdvihoval. Je dost špatný, na tak krátký text je tam vážně hodně chyb v i/y, koncovkách slov, překlepů a dalších.
Také je to hodně krátké - když už píšeš o nové třídě lodí, hodilo by se napsat více než jen, že je 4x větší. Je to uspěchané, dalo by se to určitě rozepsat lépe.

Nech si každý díl uležet v hlavě a hlavně v počítači. Tedy sepiš to a dřív, než to pošleš na fórum, si to nech v PC...třeba 3,4 dny alespoň. Poté si to přečti a uvidíš chyby, které jsi předtím neviděl, zejména překlepy + třeba něco k tomu dopíšeš, rozepíšeš, atd.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 11.1.2011 12:52:09
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Však já pravopis nevyzdvihoval, jenom říkám, že v porovnání s ostatníma to je extrémně lepší i když pořád plné chyb. :)

Příspěvek 11.1.2011 13:04:17
BB20 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
Odpovědět s citací

Pravopis je teda strašný. Sežeň si korektora a dávej pozor na anglické nápisy.
Filan píše:
Jedna loď třídy 305 jménem Orion a tři lodě třídy 304 Daidalos , Fénix a Hammnd.

Hammond se píše s o.
Ohledně děje: je to moc uspěchané. Jedeš v rozjetém vlaku. Zabrzdi, popřemýšlej si, na jakou kolej vjedeš.
Naposledy upravil BB20 dne 23.6.2011 20:22:26, celkově upraveno 1

Příspěvek 11.1.2011 13:13:49
Filan Airman
Airman

Příspěvek 11.1.2011 14:21:00
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jak psali ty předemnou,pravopis moc dobrý neni,je to hodně krátké. Nevim jestli má být tohle díl,neni to spíš takový úvod? Doufám že další díly budou 3x delší,a lepší ve všech směrech. Zkus si přečíst nějaké jiné povídky zde,abys ses inspiroval a poučil se.Také by se hodilo vymyslet název.
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 11.1.2011 19:10:32
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Ok

celé to na mě působí dost chaoticky, úpravu textu moc nemáš.. tedy spíš vůbec, pak tam máš pravopisné chyby, ale i překlepy a mnoho dalšího......

a co se obsahu tyče, tak je to spíš jaký si úvod (a upřímně ne příliš povedený, ale zas je to dle všeho první dílo, takže prostor pro zlepšování je obrovský)

takže se zlepši, kontroluj si překlepy a pravopis jak zde již bylo napsáno (pomůže třeba i word na základní chyby, či korekce)
čímž jsem myslím odpověděl i na tvojí otázku - Ano pokračuj a zkus se zlepšit

edit:
zkus popřemýšlet nad názvem a pak si ho uprav ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 13.1.2011 12:26:19
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak, taky jsem si přečetla povídku a většinou souhlasím s ostatními. Zatím na nějaké větší hodnocení je to moc krátké, spíš shrnutí :o). Jinak na co si dej pozor tak je sloveso být, mám pocit, že jsi mě jím ubil, nemyslím to vezlém, ale zkus použít i jiná slovesa, v čj je jich hodně :wink: . Hodně chybí čárky... Zkus napsat další díl :wink:

Příspěvek 13.1.2011 18:33:59
1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Je to moc hezký. Ale trochu jsi mi ukradl nápad na moji povídku xd.
Pokud tě štve,že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.

99% lidí si po po přečtení nezadá odkaz
natypolis.myminicity.com

Příspěvek 14.1.2011 19:34:19
Mooony Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Zajímalo by mě, jak z takového krátkého kousku poznáš, že je to tvůj nápad? :wink:

Příspěvek 14.1.2011 21:38:26
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Lol co to je za anketu? 1 neutrální a 2 negativní možnosti.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 14.1.2011 21:58:48
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

nemám moc velkou slovní zásobu - neni propadák jako že je to šíleně dobrý?

Příspěvek 15.1.2011 13:08:05
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ne, propadák je že je to strašná blbost která se propadne hluboko do dějin.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 15.1.2011 14:55:48
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak asi čekal že je to hrozný,a že je zbytečný dávat tam pozitivní možnost... :)

Další

Zpět na Mrtvé povídky