Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate - Prophecy (2 časť - Nečakaná udalosť)

Stargate - Prophecy (2 časť - Nečakaná udalosť)

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Toto je moja druhá poviedka. Myslím, že dejovo oveľa lepšia než je tá prvá, tak dúfam, že sa vám bude páčiť. Na Stargate - Ori sa stále pracuje (aj keď je tam teraz väčšia pauza) a keďže, druhú sériu píšem štýlom scenára tak som sa rozhodol, že vytvorím experimentálnu poviedku, ktorá má zistiť, ako sa vám to bude páčiť a prípadne odstrániť nedostatky. Zo serialov berie ohľad na SGA a SG-1. Zatiaľ ale kompletne ignoruje SGU, avšak môže sa stať aj to, že sa v budúcnosti v poviedke objaví aj niečo s tohoto serialu. A tak isto sa môže stať, že sa v poviedke niečo nezmení (že sa nebude zhodovať zo serialmi)

Niekde sa tam bude vyskytovať aj popis kamery, ale to len v dôležitých častiach (hlavne vo vesmírnych bitkách)

Tak a tu je prvý diel.

NEZNÁME MIESTO

Kamera zaberá dlhú chrámovú chodbu končiacu sa vysokými dverami. Farba stien vzdialene pripomína chodby Celestu, no je o niečo bledšia. Architektúra chodby je podobná pozemským zo staroveku. Po okrajoch sa nachádzajú vysoké chrámové stĺpy, podobné, aké mali stavby v starovekom grécku. Kamera pomaly zlieta nižšie a odhaľuje neznámu postavu, zahalenú v šedom plášti, s barlou v ruke a s kapucňou na hlave, ako pomaly kráča po chodbe smerom k dverám. V ruke drží drevenú barlu zakončenú veľkým modrým kryštálom s ktorou sa podopiera. Záber rovnako odhaľuje aj veľké množstvo tiel, nehybne ležiacich na zemi, po okrajoch chodby.

Neznámy: Toľko bolesti.

Kamera ho sleduje a posúva sa spolu s ním.

Neznámy: Toľko utrpenia.

Kamera sa trochu pootočí a do záberu sa dostane niekoľko tiel. Všetci majú rovnako ako neznámy plášte.

Neznámy: A kvôli čomu?

Záber sa strihom presunie k boku steny a znovu zaberá neznámeho.

Neznámy: Varoval som vás!

Do záberu sa na chvíľu dostane kamenný stĺp.

Neznámy: Všetkých som vás varoval!

Do záberu sa dostane ďalší stĺp.

Neznámy: Ale vy?

Záber sa znovu strihom presunie. Teraz zaberá malé štvorcové okná cez ktoré presvitá do chodby žiarivé biele svetlo.

Neznámy: Vy ste ma nepočúvali.

Záber sa znovu presunie ku stropu a teraz zaberá neznámeho zhora.

Neznámy: Namiesto toho aby ste niečo urobili, ste ma vyhnali.

Záber znovu zmení uhoľ. Teraz zaberá neznámeho spredu, ale z veľkej diaľky.

Neznámy: Len ste sa prizerali, ako sa všetko rúti do záhuby.

Kamera sa presunie trochu bližšie. Neznámemu ale stále nevidno do tváre, pretože pod kapucňou je len tma.

Neznámy: A teraz za to pykáte.

Kamera sa presunie za neznámeho, odhaľuje, že sa nachádza už skoro pred dverami, ktoré znovu pripomínajú tie z Celestu.

Neznámy: Všetci za to teraz pykajú.

Kamera sa strihom presunie na vysoké chrámové dvere, ktoré sa začnú otvárať. Za nimi kráča neznámi. Kamera sa trochu vzdiali a odhalí, že v miestnosti sa nachádza ešte niekto. Kamera zaberá ruku. Má zvláštny tvar a jediné čo na nej pripomína ľudskú ruku je počet prstov. V ruke sa začne formovať červená energetická guľa. Záber sa presunie bližšie k neznámemu. Ten sa zastaví hneď za dverami.

Neznámy v plášti: Je to už veľmi dlho, čo sme sa videli naposledy.

Neznámy s podivnou rukou: (temným hlasom) Tento krát nás už nezastavíte!

Neznámy v plášti: Budúcnosť je nejasná. Nádej stále existuje.

Kryštál v barle, ktorú drží neznámy v plášti, začne žiariť jasnou modrou farbou. Prudko s ňou udrie do zeme. Z miesta úderu sa rozšíri silná tlaková vlna. Záber sa presunie na kamenné múry, ktoré prasknú.
V tom všetko stmavne.
Na tmavom podklade sa objaví nápis:

STARGATE PROPHECY

Episode 01

Stratený vo vesmíre

Po chvíli nápis zmizne a v pozadí začnú objavovať stovky hviezd.

Kamera zaberá prázdnotu temného vesmíru. V zábere sa objavuje pozemská loď. Vyzerá to ako keby pod lietavala kameru. Skutočnosť je však iná. V skutočnosti kamera pomaly cúva dozadu. Loď sa len nečinne vznáša vo vesmíre. Náhle sa kamera presunie trochu ďalej a odhalí celú loď. Na prvý pohľad je jasné, že konštrukcia má Antické aj Pozemské rysy.

VOĽNÝ VESMÍR, NEZNÁMA LOĎ, CHODBY

Kamera pomaly prechádza cez široké chodby lode. V niektorých častiach ležia nehybne telá ľudí. Kamera zahne doľava a pokračuje krátkou chodbou. Po chvíli sa dostane až na mostík, ktorý má typický pozemský štýl. V strede tri kreslá, jedno veliteľské, dve z konzolami. Po okrajoch miestnosti sú ďalšie konzoly. Kamera pomaly obíde stredovú plošinu s kreslami a odhalí sa že v nich nehybne sedia tri postavy. Postupne sa odhaľuje, že všetci na mostíku nejavia žiadne známky života. Kamera sa priblíži k veliteľskému kreslu a k postave, ktorá v ňom sedí. Na menovke má napísané – plukovník Dereck Sanderson. Na druhej strane má znak lode a pod tým nápis – USS Dreadnought, X – 306. Kamera sa priblíži k jeho tvári. Chvíľu ho zaberá. Sanderson zrazu otvorí oči a vyletí s kresla.

Sanderson: Ahh.

Postupne sa rozhliada po mostíku, až okom zarazí o ďalšieho člena posádky sediaceho v kresle pilota. Pristúpi k nemu a snaží sa ho zobudiť.

Sanderson: Hej! Počujete ma?

Pilot však nereaguje. Sanderson sa pozrie na jeho meno – major David Williams.
Sanderson od neho odstúpi a pozrie sa na okno. Pomaly k nemu začne pristupovať až sa k nemu dostane. Nechápavo sleduje temnotu za oknom, ktorú osvetľuje len slabé svetlo z priľahlých hviezd. Z jeho výrazu môžeme zistiť, že vôbec nevie, ako sa sem dostal.
Po chvíli sa začne preberať ďalší člen posádky. Sanderson si to všimne a hneď k nemu pribehne.

Člen posádky: Ahh.

Sanderson: Ste v poriadku?

Pozrie sa na menovku – major Steven Stanford. Pod menovkou si však všimne ešte niečo – Zbraňový dôstojník. Pozrie sa na svoju – Veliteľ.

Stanford: Čo sa stalo?

Sanderson: To bohužiaľ neviem. Vôbec nič si nepamätám.

Stanford sa začne rozhliadať.

Stanford: Ani ja. Kde to sme?

Sanderson: To keby som vedel. Zrejme niekde vo vesmíre.

Obaja si všimnú, že postupne sa začínajú preberať ďalší členovia. Pribehnú k nim a začnú im pomáhať. Sanderson pribehne k pilotovi.

Sanderson: Ako vám je?

Williams: Ahh, nie práve najlepšie. Bolí ma hlava.

Sanderson: To za chvíľu prejde. Pamätáte si na niečo.

Williams sa na chvíľu zamyslí.

Williams: Ani nie.

Sanderson: Sakra, takže sme uväznení na vesmírnej lodi, bez toho aby sme vedeli ako sa ovláda alebo toho čo sa stalo.

Williams: My sme na vesmírnej lodi?

Sanderson: Pozrite sa cez okno.

Obaja pristúpia k oknu. Williams je šokovaný.

Williams: Páni, ako sa vlastne volá?

Sanderson: Máte to napísané na uniforme.

Williams sa pozrie na svoju uniformu. Na jednej strane je jeho meno a pod tým nápis – Pilot. Na druhej symbol lode a jej meno.

Williams: Čo je to USS?

Sanderson: Nemám potuchy.

Stanford: Hej, poďte sa sem pozrieť.

Obaja sa spolu z ďalšími troma členmi posádky ktorý sa práve prebrali presunú k Stanfordovi. Ten sleduje veľký zlatý symbol zavesený na stene. Všetci si ho prezrú. Je na ňom znázornená loď. Ďalej je tam nápis – United States Ship Dreadnought, pod tým X - 306 a pod tým vlajka Spojených štátov.

Sanderson: Aspoň už vieme, čo znamená to USS.

Williams: Čo?

Sanderson: Loď Spojených štátov. Pravdepodobne meno našej zeme.

Williams: Ale, ako sa dostaneme domov?

Sanderson: V prvom rade si budeme musieť spomenúť na to čo sa stalo a na ovládanie lodi.

Všetci okrem Sandersona sa rozídu. Ten ešte chvíľu sleduje symbol lode. Behom chvíle mu hlavou prebleskne spomienka:

SPOMIENKA

Kamera zaberá veľké oceľové dvere, ktoré sa po chvíli otvoria. Cez dvere prejde Sanderson priamo na mostík. Chvíľu sa rozhliada po mostíku. Za ním prejdú ďalší členovia posádky a rozmiestnia sa po mostíku.

Williams: Tak, dlho očakávaná chvíľa nadišla. Táto kráska už čoskoro vzlietne a nakope zadok všetkým, ktorý sa nám budú chcieť postaviť.

Všetci okolo sa zasmejú.

Sanderson: Ja som myslel, že to sme už spravili. Teraz máme len zaistiť aby sa nenašiel niekto ďalší kto by chcel na nás zaútočiť.

Williams: To bolo len obrazne. Vždy sa nájde niekto kto si musí presadzovať záujmy.

Stanford: Ako napríklad my?

Williams: Presne tak.

Sanderson: No, v tejto galaxii sme už dosť slávny. Šanca, že sa nájde niekto, kto by sa odvážil proti nám bojovať je minimálna.

Williams: Len aby si to veľmi nezakríkol.

Sanderson: Myslím, že nikto okrem vás čo ste tu ma počuť nebude.

Reproduktor: Tým si nebuďte taký istý. Tu dole vás všetci pozorne sledujeme a počúvame.

V miestnosti zavládne smiech.

Williams: Vidíš, ja som ti to hovoril.

Sanderson: Len aby sme sa už pohli.

Williams: Samozrejme, nemôžeme predsa zmeškať jedinú letenku na orbitu.

Všetci si posadajú na svoje miesta. Sanderson si sadne do veliteľského kresla.

Reproduktor: Otvárame dvere hangáru. Je to na vás. Veľa šťastia a nie že sa zosypete hneď pri štarte. To by mi tí blbci, čo si hovoria politici, neodpustili.

V miestnosti znovu zavládne smiech.

Sanderson: (do vysielačky) Nebojte sa, budem na nich dávať pozor.

Reproduktor: To dúfam. Máte zelenú.

Sanderson: (do vysielačky) Rozumieme. (pozrie sa na Williamsa) Tak, nakopnime tie zázračné vecičky, čo nás vynesú na orbitu.

Williams: (usmeje sa) Áno, pane.

VOĽNÝ VESMÍR, DREADNOUGHT, CHODBA

Sanderson ostane zarazene stáť. Po chvíli sa vydá ďalej chodbou. Prechádza okolo niekoľkých vojakov a technikov. Sleduje ich vydesené tváre. Nikto si nič nepamätá. Po chvíli narazí na dvere na ktorých je napísané jeho meno. Otvorí ich a vstúpi dovnútra. V miestnosti sa nachádza posteľ, pracovný stôl a niekoľko skriniek. Po stenách sú povešané rôzne obrazy. Na jednej strane je okno s výhľadom do vesmíru. Hlavou mu znovu prebleskne spomienka.

SPOMIENKA

Záber na jednu z chodieb, po ktorej kráča Sanderson a jeden s technikov.

Sanderson: Tak, kam ma to vediete?

Technik: Do vašej kajuty. Niečo musíte vidieť.

Sanderson: Asi mi neprezradíte čo.

Technik: To by som to najprv musel vedieť popísať. Slová sú na toto slabé.

Sanderson: Takže sa mám asi na čo tešiť.

Obaja zahnú za roh a pristúpia až k dverám. Technik ich otvorí. Miestnosť za nimi je tmavá a jediné svetlo, ktoré presvitá do vnútra je svetlo z chodby a z okna na druhej strane. Obaja pomaly vchádzajú dovnútra. Sanderson hľadá vypínač. Po chvíli ho nájde a celá miestnosť sa rozsvieti. Ozve sa rana a na Sandersona vyletí niekoľko farebných papierových ozdôb.

Williams: Prekvapenie!

Sanderson šokovane sleduje čo sa práve deje. V miestnosti sa nachádza niekoľko členov posádky.

Zborový hlas: Veľa šťastia, zdravia! Veľa šťastia, zdravia! ...

Sanderson popri tom pomaly postupuje ďalej.

Sanderson: Páni, nevedel som, že oslavy narodenín sa robia aj na lodi.

Williams: Že váhaš. Už ťa hneď mohlo napadnúť, čo sa práve chystá.

Sanderson: Ver, že nie.

Williams: Tak, keď si už tu tak to môžeme dobre zapiť.

William vezme zo stola fľašu šampanského a otvorí ju.

Williams: Na tvoju okrúhlu štyridsiatku. Na zdravie ...

VOĽNÝ VESMÍR, DREADNOUGHT, SANDERSONOVA KAJUTA

Sanderson znovu nechápavo ostane stáť. Po chvíli si sadne na pohodlné kreslo za stolom.
Na stole sa nachádza niekoľko spisov a malá lampička. Zoberie zo stola jeden spis. Začne ho čítať. V spise sa nachádzajú len mená členov posádky a základné údaje o nich. Po chvíli ho položí, keď si všimne, že na stene vedľa neho je zavesená malá modrá nástenka a na nej pripnutých niekoľko medailí a vyznamenaní. Postaví sa a pristúpi k nej. Začne si ju prezerať.
Po chvíli odstúpi a vydá sa smerom na chodbu.

Postupne prechádza ďalšími chodbami. Netrvá dlho a zastaví ho neznáma žena.

Žena: Prepáčte.

Sanderson sa za ňou obzrie. Na menovke má napísané – doktorka Claudia Angel.

Sanderson: Áno?

Angel: Neviete náhodou čo sa stalo? Zatiaľ všetci na ktorých som narazila, vrátane mňa si nič nepamätajú.

Sanderson: Bohužiaľ, všetci sme pravdepodobne stratili pamäť.

Angel: Ah! Dobre teda, prepáčte, že som vás obťažovala.

Sanderson: Nič sa nestalo.

Ďalej prechádza chodbami až nakoniec zarazí o dvere ktoré majú iný tvar ako tie ostatné. Pristúpi k nim. Dvere majú antický tvar. Na boku sa nachádza panel. Sanderson k nemu pristúpi. Rozmýšľa ako ho aktivovať. Po chvíli sa ho skúsi dotknúť. Nič sa však nestane. Skúša ďalšie pohyby po panely rukou. O nedlho sa dvere otvoria. Sanderson sa pozrie do vnútra. Chvíľu mu trvá kým nazbiera odvahu vkročiť dnu. Miestnosť je veľká. Po jej okrajoch sa nachádza veľké množstvo obrazoviek a konzol. V strede sa nachádza veľké kreslo. Sanderson k nemu pristúpi. Hlavou mu prebleskne ďalšia spomienka.

SPOMIENKA

Kamera zaberá to isté kreslo. Postupne sa záber vzďaľuje od kresla a odhaľuje skupinu ľudí stojacích okolo. Medzi nimi je aj Sanderson, Williams a Stanford.

Stanford: Jednoducho krása. Neuveriteľné, že sa nám to podarilo vyrobiť.

Williams: S týmto sa nemusíme báť, že by nás mohol niekedy niekto poraziť.

Sanderson: Tým si nebuď taký istý. Zásobu dronov máme stále obmedzenú.

Technik: Ja skôr dúfam, že ho nikdy nebudeme musieť použiť.

Všetci sa pozrú na onoho technika.

Sanderson: Prečo?

Technik: No, dôvod prečo ho budeme musieť použiť, zrejme bude, že sa objaví nejaká veľmi vyspelá rasa na ktorú nebudú stačiť bežné zbrane, ako antické a asgardské lúče.

Stanford: Celkom múdra myšlienka.

Sanderson: Ale je lepšie byť poistený. Človek nikdy nevie.

Williams: Pravda.

Sanderson: Už ho aj niekto testoval, či funguje?

Technik: Áno, ale len čiastočne. Drony sme zatiaľ odpáliť neskúšali.

Sanderson sa posadí do kresla. To sa ihneď rozžiari.

VOĽNÝ VESMÍR, DREADNOUGHT, MIESTNOSŤ S KRESLOM

Sanderson stále sleduje kreslo. Do miestnosti vstúpi Williams. Sanderson si ho všimne.

Sanderson: Tak ako?

Williams: Nie som si istý, ale myslím, že si pomaly začínam na niečo spomínať. Všetko sa vracia po zábleskoch a je to dosť neúplné.

Sanderson: U mňa to je tak isto.

Williams: Čo je toto? (ukáže na kreslo)

Sanderson: Nie som si istý, ale myslím, že to ovláda nejakú zbraňovú platformu.

Williams: Páni.

Chvíľu je ticho.

Williams: Už ste si spomenuli, čo sa stalo?

Sanderson: Nie. A vy ste sa už naučili ovládať loď?

Williams: Spomenul som si na pár systémov ale zatiaľ nás to ani zďaleka nedostane domov. Zvlášť keď ani nevieme kde sme.

Sanderson sa pokúsi posadiť do kresla. To sa ihneď rozžiari. Williams trochu odstúpi.

Williams: Sakra.

Sandersonovi náhle prebleskne hlavou ďalšia spomienka.

SPOMIENKA

Kamera zaberá vesmírnu bitku. V boji je zapojených niekoľko lodí. Jedna z nich je neznáma. Zvyšné sú pozemské. V zábery je vidno ako štyri pozemské lode, medzi nimi aj Dreadnought, pália asgardskými lúčmi do neznámej lodi. Záber sa priblíži k neznámej lodi a odhaľuje, že lúče sa zastavujú na jasnom červenom štíte ktorý sa okolo lodi formuje. Neznáma loď sa len nečinne vznáša vo vesmíre.
Následne sa záber zmení:
V temnote vesmíru sa objaví mohutná explózia ktorá sa ďalej šíri. Záber sa rýchlo presunie a odhaľuje, že v ceste šírenia explózie stojí Dreadnought a pár ďalších pozemských lodí. V tom sa kamera premiestni a lode sa vytratia zo záberu. Explózia sa ďalej šíri až nakoniec zasahuje kameru. Všetko sa udeje behom pár sekúnd a preto sa nedá rozoznať čo bolo jej zdrojom.

VOĽNÝ VESMÍR, DREADNOUGHT, MIESTNOSŤ S KRESLOM

Sanderson rýchlo vyskočí s kresla a zo zdesením sa naň obzrie. Williams nechápe čo sa stalo.

Williams: Čo je? Čo ste videli?

Sanderson: Boj! Následnú explóziu nejakej veľkej sily!

Sanderson: Nedáva to zmysel.

Williams: Čo nedáva zmysel?

Sanderson: Boli sme zničený!

Williams: Čo? Ako to myslíš?

Sanderson: Neviem. Všetko to bolo len v záblesku.

Williams: To my chceš povedať, že sme mŕtvy?

Sanderson: Hovorím, že neviem.

Williams: Sakra, toto nie je dobré znamenie.

Sanderson: Dobre ... teraz si musíme zachovať chladnú hlavu.

Williams: To je dosť ťažká úloha.

Sanderson: To čo som videl nemusí znamenať, že sme mŕtvy. Možno to spravilo to kreslo.

Williams: Takže, čo teraz?

Sanderson: Radšej sa budeme tváriť, že sa toto nikdy nestalo.

Williams: A čo potom?

Sanderson: Potom? Potom sa uvidí.

Williams: Tak dobre.

Obaja pomaly opustia miestnosť.

Záber na dvere ktoré sa práve otvoria. Do miestnosti vstúpi Sanderson. Sadne si na kreslo za stolom a podoprie si hlavu.

Sanderson: Čo sa to do čerta stalo?

Začne rozmýšľať. Popri tom vysunie jednu zo zásuviek v stole. Pri prezeraní jej obsahu narazí na fotku. Zoberie ju a začne si ju prezerať. Je na nej odfotená mladá brunetka, vekovo tak možno medzi 25-30. Znovu mu hlavou prebleskne spomienka.

SPOMIENKA

Záber na malé drevené dvere pri ktorých sa zastaví postava. Kamera je mierne natočená smerom dole a tak nie je jasné kto pri dverách stojí. Ozve sa niekoľko rán, ako postava klope na dvere. Po chvíli otvorí mladá žena, ktorá bola na fotke.

Žena: Dereck?

Neznáma žena objíme postavu. Kamera sa presúva vyššie a odhaľuje, že je to Sanderson, ale o poznanie mladší. Táto spomienka je zrejme veľmi stará.

Žena: Myslela som, že budeš preč ešte dva mesiace.

Sanderson: No, v podstate som ti prišiel povedať, že len teraz odchádzam.

Žena: (zatvári sa nechápavo) Kam?

Sanderson: Vieš, že ti to nemôžem povedať.

Žena: Na ako dlho?

Sanderson: To neviem.

Žena: Ah! Tak poď aspoň dnu.

Obaja vstúpia do domu.

Sanderson stále sleduje fotku. Na tvári sa mu rysuje smutný výraz. Po chvíli fotku vráti naspäť do zásuvky a zasunie ju. Zrazu sa otvoria dvere a do miestnosti vtrhne Stanford.

Stanford: Á, tu ste. Poďte rýchlo so mnou!

Sanderson: Čo sa stalo?

Stanford: To musíte vidieť.

Sanderson sa postaví z kresla a uteká za Stanfordom.

VOĽNÝ VESMÍR, DREADNOUGHT, MOSTÍK

Obaja dorazia na mostík. Všetci prítomný stoja pri okne.

Stanford: Pozrite sa cez okno!

Obaja pristúpia k oknu. Kamera zaberá Sandersona. Ten ostane šokovane stáť, keď sa priblíži k oknu. Kamera sa po chvíli natočí do okna a odhalí veľkú bielu loď neďaleko Dreadnoughtu.

Kamera sa zrazu presunie do voľného vesmíru a ukáže obidve lode v plnej kráse. Mimozemská loď je v porovnaní s Dreadnoughtom dva krát väčšia.
Zrazu sa objaví nápis:

TO BE CONTINUED

Za korekciu ďakujem Mathew(ovi)195
Naposledy upravil overlord15 dne 18.1.2011 18:12:53, celkově upraveno 1

The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Promiň,ale mě je 12 a tomuhle přízvuku vůbec nerozumim. Kdyby byl někdo tak hodný a celé by mi to přeložil do češtiny,rád si to přečtu... :)
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

aha, tak s tým ti veľmi nepomôžem. Po česky síce viem, ale prepísať celý text by som asi nedokázal
iba ak by sa našiel niekto, kto by sa toho zhostil, čo predpokladám, že sa nikomu nebude chcieť
alebo už len pomocou google, sice ten ti tam bude možno hádzať nezmysli

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nevím, co měl The Piko namysli tím "přízvukem", nepřišlo mi to jako nějaké nářečí. Nicméně celkově ta forma psaní je hrozná. Tohle je popis filmu, ale ne povídka. Povídka formou scénáře by se podle mě měla vystavět úplně jinak a ne na každý řádek psát, co zrovna dělá kamera.
K obsahu - ten nebudu komentovat, je na to příliš brzo.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak tu kameru s tadial v ďalšich dieloch odstranim

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

2The Piko: To naozaj nerozumieš spisovnej Slovenčine? :shock:

:jako: Chybička se vloudí :jako: :
Záber znovu zmení uhoľ(l). ... Za nimi kráča neznámi(y). ... Vyzerá to ako keby pod lietavala(podlietavala) kameru.... Pamätáte si na niečo.(?) ... V zábery(e) je vidno... To my(i) chceš povedať, ...

Na hodnotenie je naozaj veľmi skoro, tak uvidím v pokračovaniach aké to bude. Zatiaľ držím palce. :wink:

The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

2Puk boužel ne,nemám k tomu důvod,jsem pražan,je mi 12 takže sem moc na slovensku nebyl,a i kdyby tak sem se prd naučil...to víš že bych tu povídku přečet,ale nerozuměl bych spousta slovům,a četlo by se mi to strašně pomalu...
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Puk: Tak, pár chybičiek sa niekedy prehliadne

Toto je spoiler!!!:
V ďalšej časti sa trochu (možno) dozviete, prečo som zvolil taký názov aký je :D Názov druhej časti je: Nečakané udalosti :D tak dúfam, že svojim spôsobom budú nečakané, vzhľadom na koniec prvej časti :D
Naposledy upravil overlord15 dne 10.1.2011 14:10:23, celkově upraveno 2

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

2The Piko: Viem, že tu nieje veľa poviedok písaných po slovensky, ale ak máš čas, pomaličky si ich prečítaj. :) Až taký veľký rozdiel medzi Č. a S. nieje a dá sa to pochopiť (alebo priradiť správne slovo- výraz). Ak vieš prečítať to čo ti píšem ja, tak si na správnej ceste. :wink:

:hmmm: Tak si počkám na začiatok druhého časti. :lol: :wink:

///Edit///
:ok: :bye:
Naposledy upravil Puk dne 10.1.2011 14:12:55, celkově upraveno 1

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak si počkám na začiatok druhého časti

tak som sa trochu pomýlil, (ak narážaš na to) pôvodne som chcel napísať prvého dielu a neskor som to zmenil, tak vyšlo prvého časti (zabudol som prepisať číslovku) :rflmao:
už som ten spoiler opravil

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak tu mam ďalší diel
dufam, že sa vám bude páčiť

02 Nečakaná udalosť

Všetci sledujú cez okno veľkú bielu, futuristicky vyzerajúcu materskú loď, ktorá z diaľky vyzerá ako dlhá šípka a na konci má niekoľko zahnutých ramien.

Sanderson: Čo sú zač?

Williams: To nevieme. Objavili sa tu len pred chvíľou a vyzerá to, že zatiaľ iba nečinne stoja.

Stanford: Myslím, že to už neplatí. Pozrite sa tam.

K Dreadnoughtu sa blíži malá loď.

Sanderson: Do čerta!

Williams: Výsadkové plavidlo?

Sanderson: Pravdepodobne.

Všetci cez okno vidia ako sa malá biela loď z boku prichytí na trup Dreadnoughtu.

Sanderson: Všetci rýchlo k tomu miestu.

Väčšina posádky sa vydá preč z mostíka, avšak niektorý ďalej stoja a sledujú cez okno neznámu loď.

V širokej chodbe stojí niekoľko vojakov v obrannom kruhu. Všetci majú namierené zbrane na stenu v ktorej sa pomaly vyrezáva otvor. Po chvíli prichádza Sanderson, Williams, Stanford a niekoľkých ďalších ľudí.

Williams: Dúfam, že nebudú mať nepriateľské úmysle. Inak máme veľký problém.

Sanderson: Nemali by ste vy dvaja radšej zisťovať, ako sa ovládajú zbrane? Len pre prípad.

Williams: To je práca Stanforda. Ja so zbraňami nemám nič.

Obaja sa pozrú na Stanforda.

Stanford: Nemám ani potuchy.

Williams: Tak to je problém.

Zo steny odpadne veľký kruh a vytvorí tak cestu do mimozemskej lodi.

Sanderson: Páľte len na môj rozkaz!

Všetci netrpezlivo čakajú, čo sa bude diať. Po chvíli cez otvor prejde jeden z mimozemšťanov. Je oblečený v jasnom bielom brnení, tvarom teľa podobajúcim sa človeku.

Obrázek

Mimozemšťan sa začne rozhliadať po chodbe, za ním sa postavia ďalší dvaja.
Tí majú na hlave aj akúsi helmu. Niečo ho však zarazí a nie je to to, že na neho mieria desiatky zbraní.

Mimozemšťan: (značne prekvapeným hlasom) Quisis? Fieret miraculum. Denique invenit!

Mimozemšťan niečo naznačí svojim vojakom. Hneď nato sa všetci traja uklonia.

Williams: Páni. Vie niekto čo to má znamenať?

Sanderson k ním skúsi pristúpiť, mimozemšťania sú stále uklonení.

Sanderson: My vám nerozumieme.

Mimozemšťan sa na neho pozrie. Vyzerá to akoby rozmýšľal. Po chvíli vytiahne zo svojho brnenia malý kovový predmet. Podá ho Sandersonovi. Ten si ho vezme a chvíľu si ho obzerá. Pozrie sa na mimozemšťana. Ten trochu pootočí hlavou a odhalí mu, že má rovnaké zariadenie pripevnené na hlave hneď za okom. Sanderson si ho vyskúša nasadiť. Pripevní si ho k hlave v oblasti spánku. Zariadenie sa prisaje k jeho koži. Sanderson sykne bolesťou. Jeho vojaci za ním sú pri menšom náznaku agresivity pripravený strieľať.

Mimozemšťan: Rozumiete mi?

Sanderson sa chvíľu spamätáva.

Sanderson: Ah, áno.

Posádka za ním nechápe čo sa práve stalo. Mimozemšťan vytiahne ďalšie zariadenia a podá ich Sandersonovi. Ten sa vráti k posádke.

Sanderson: Zdá sa, že to prekladá ich reč.

Williams: Ste si istý?

Williams sa pozrie na mimozemšťanov, ktorý sú stále uklonení.

Williams: Už ste sa dozvedeli, prečo sa nám klaňajú?

Sanderson: Zatiaľ nie. Ale určite sa to dozvieme, keď im budeme rozumieť.

Sanderson rozdá sedem prekladacích zariadení. Päť z nich si zoberú vojaci. Jeden si zoberie Stanford a ten druhý po chvíli váhania aj Williams. Osem členná skupina sa vydá smerom k mimozemšťanom.

Sanderson: Mohli by ste mi povedať, prečo sa nám klaniate?

Mimozemšťan: Toto je veľká udalosť. Konečne sme našli legendárnu rasu – ľudí.

Williams: Legendárnu?

Mimozemšťan: V našej kultúre sa traduje legenda, ktorá hovorí, že nás raz, rasa ľudí, zachráni pred istou záhubou.

Williams: (zašepká si pre seba) To je zaujímavé.

Sanderson: Kto ste?

Mimozemšťan: Som Narrten. Veliteľ pozemných jednotiek Quatarskej vlajkovej lode Constrator.

Stanford: Zaujímavé. Ako vlastne prekladá toto zariadenie?

Narrten: Prístroj sa napojí na vašu myseľ a celý jazyk, tak ako ho máte v pamäti rozpošle do všetkých zariadení v okolí.

Sanderson: Môže sa to napojiť aj na inú časť pamäte ako len na rečovú?

Narrten: Na to nie je naprogramovaný, ale s menšou úpravou možno áno.

Sanderson: (pošepká Williamsovi do ucha) Možno mohli pomôcť spomenúť si.

Narrten: Dovoľte mi požiadať vás o to, aby ste so mnou teraz išli na moju loď. Praefektor vás očakáva.

Sanderson: Kto je Praefektor?

Narrten: Praefektor je hodnosť veliteľa flotily.

Sanderson: Aha.

Vojak: (pošepká Sandersonovi do ucha) Môže to byť nebezpečné!

Sanderson: Myslím, že keby nás chceli zničiť, už by to urobili.

Vojak: V poriadku, vy ste veliteľ.

Osemčlenná skupina spolu s troma Quatarmi, ako sa sami nazývajú, vstúpia do malej výsadkovej lode. Interiér je napriek tomu, aká malá loď to je, pomerne veľký.
Skupina zisťuje, že sa v lodi nachádzali len traja Quatarovia. Všetci traja sa momentálne presunuli do prednej časti lode, kde je kabína.

Sanderson: Zvláštne.

Sanderson: Pokiaľ je toto výsadková loď, tak prečo tu sú len traja?

Williams: Museli ísť predsa na istotu.

Sanderson: Tak to znamená, že si boli istý, že v prípade konfliktu dokážu zabrať celú loď len s tromi vojakmi, alebo to išli len obhliadnuť.

Jeden z Quatarov pristúpi k skupine s malým podivným zariadením.

Quatarský vojak: Dúfam, že nás ospravedlníte za to, že sme vám do lode vyvŕtali dieru. Preto ak dovolíte, zatiaľ ju len provizórne zacelíme.

Quatarský vojak pristúpi k diere vyvŕtanej do plášťa a umiestni zariadenie. To sa ihneď rozžiaria a dieru zarastie biela, priesvitná, zato pevná blana, pripomínajúca želatínu.

Sanderson: Pôsobivé.

Hneď na to sa dvere lode uzatvoria a Quatarský vojak sa vráti späť do prednej časti lode.

VOĽNÝ VESMÍR

Výsadkové plavidlo sa odpútava od povrchu vesmírneho korábu a letí preč od lode. Pomaly sa blíži k veľkej bielej materskej lodi.

VOĽNÝ VESMÍR, VÝSADKOVÁ LOĎ

Skupina sleduje cez malé okno, ako sa približujú k impozantnej lodi.

VOĽNÝ VESMÍR

Práve prelietajú okolo jedného z veľkých ramien lodi.
Po chvíli preletia cez silové pole, podobné vodnej hladine. Pristanú na veľkom priestranstve medzi ďalšími podobnými plavidlami.

VOĽNÝ VESMÍR, CONSTRATOR, HANGÁR, VÝSADKOVÁ LOĎ

Osemčlenná skupina spolu s tromi Quatarmi stojí pred veľkými padacími dverami, ktoré sa po chvíli otvoria.

Narrten: Poďte.

Všetci pomaly schádzajú po mostíku. Sanderson spolu z Narrtenom zídu ako prvý. Sanderson sa začne rozhliadať po obrovskom hangári. Všimne si, že po stenách sú zavesené stovky stíhačiek.

Obrázek

Okolo lode sa zhromažďujú stovky Quatarov. Vojaci vypadajú značne nervózny z toho, akú pozornosť pritiahli.

Narrten: Nemusíte sa báť. Nikto na tejto lodi sa vám neodváži ublížiť.

Vojak: To je značne upokojujúce.

Skupina pokračuje ďalej. Zástupy Quartarov pred ňou utvárajú koridor. Po chvíli dorazia k veľkým dverám. Dvere sa samé otvoria hneď ako k ním skupina pristúpi. Za nimi sa nachádza dlhá chodba.

Narrten: Tadiaľto, prosím.

VOĽNÝ VESMÍR, CONSTRATOR, MOSTÍK

Veľké, futuristicky vyzerajúce dvere sa práve otvoria. Za nimi stojí skupinka ľudí v čele s tromi Quatarmi. Všetci vstúpia na obrovský mostík. Skupinka ľudí sa začne rozhliadať. V prednej časti sa nachádza niekoľko veľkých okien. Po stenách tenké holografické obrazovky. Na mostíku je prítomných niekoľko Quatarov. Tí stoja v rade uklonení, ako keby ľudí očakávali. V strede toho všetkého stojí preafektor Kahlen.

Kahlen: Toto je veľká udalosť. Legenda sa začína napĺňať. Je mi veľkou cťou privítať na svojej lodi ľudí.

Kahlen sa rovnako ako ostatný na mostíku ukloní.

Sanderson: Prosím, neklaňajte sa nám. My si ani nepamätáme kto vlastne sme a už vôbec nevieme o čo ide.

Kahlen rovnako ako aj ostatný sa vzpriamia.

Williams: Si si istý, že to bolo práve najvhodnejšie?

Sanderson: Aj tak by sme im to museli skôr či neskôr povedať.

Kahlen sa na chvíľu zamyslí.

Kahlen: Nerozumiem.

Sanderson: Nevieme odkiaľ pochádzame, nevieme ako sme sa sem dostali. Jednoducho sme sa prebudili a nič sme si nepamätali.

Kahlen: Dočasná strata pamäti?

Sanderson: Zrejme áno.

Kahlen: Hmm ... rozumiem. Pevne verím, že si skôr, či neskôr spomeniete na všetko. Avšak, to, že ste tu môžeme považovať za zázrak.

Sanderson: Čo teraz bude?

Kahlen: Ak dovolíte. Zoberieme vás na našu domovskú planétu a ukážeme vám všetko čo budete chcieť. Predovšetkým vás najprv musíme predstaviť ostatným rasám.

Stanford: Ostatným rasám?

Kahlen: Je tu viac rás. Je to galaktické spoločenstvo. Všetci vedia o tej legende, o vás. Niektorý však nechcú pripustiť, že je to pravda.

Sanderson: Ako tá legenda vznikla?

Kahlen: O tomto veľa neviem, bolo to už veľmi dávno.

Sanderson: Aha.

Kahlen: Pamätáte si aspoň to ako sa vaša loď ovláda?

Sanderson sa pozrie na Williamsa.

Williams: Spomínam si na niektoré systémy. No to nás zatiaľ nedostane príliš ďaleko. Ak si teda nespomeniem.

Sanderson: Možno je spôsob, ako by ste nám mohli pomôcť. Vaše prekladateľské zariadenia. Mohli by sa napojiť na našu myseľ a pomôcť nám spomenúť si?

Kahlen sa na chvíľu zamyslí.

Kahlen: Je to možné, ale je to veľmi nebezpečné.

Sanderson: Môžeme to vyskúšať.

Kahlen: Pošlem s vami nášho najlepšieho vedca. Preprogramuje zariadenia a pokúsi sa vám pomôcť. Narrten vás odprevadí späť na vašu loď.

VOĽNÝ VESMÍR

Quatarské výsadkové plavidlo sa pripúta sa k miestu s vyvŕtanou dierou.

Ochranná pole, ktoré bolo vytvorené v diere, sa stiahne. Dierou prejde osemčlenná skupina spolu s Narrtenom a ďalším Quatarom.

VOĽNÝ VESMÍR

Obe lode sa nehybne vznášajú vo vesmíre. Zrazu sa neďaleko objaví fialové okno, podobné hyperpriestorovému. Z okna vyletia tri neznáme červené lode. Konštrukcia lodí sa viac zhoduje s pozemskou ako s Quatarskou.

Skupina dorazí na mostík.

Technik: Pane, prileteli ďalšie tri lode.

Sanderson sa pozrie na Narrtena. Ten pristúpi k oknu a pozrie sa na neznáme lode.

Narrten: To sú lode Messorského impéria.

Williams: Predpokladám, že nebudú veľmi priateľský.

Narrten: Asi máte pravdu. Sme na ich území.

Williams: Á do pekla. Čo teraz?

Narrten: Pravdepodobne vás zachytili rovnako ako my. Budú chcieť získať všetky užitočné technológie z tejto lode.

Kahlena stojí pred oknom a sleduje Messorské lode.

Kahlen: Toto nie je dobré. Spojte ma s nimi!

Na jednej z holografických obrazoviek sa zobrazí postava, podobná Quatarovi, až na pár drobností.

Messor: Nachádzate sa na území Messorského impéria, podľa galaktickej dohody, všetko čo sa nachádza na našom území, patrí právom nám. Ustúpte, inak budeme nútený vás zničiť.

Kahlen: Ako jedna zo zakladateľských rás Galaktického spoločenstva máme právo vziať si všetko čo nájdeme ako prvý, bez ohľadu na územie. Vyzývam vás preto aby ste opustili tento priestor.

Messor: V tom prípade stále máme právo na boj.

Spojenie sa preruší.

Kahlen: Nabite zbrane a aktivujte štíty. Nech sa všetky stíhačky pripravia na štart.

Sanderson sa pozrie na Williamsa a Stanforda.

Sanderson: Myslím, že by bola vhodná doba na to aby ste si vy dvaja spomenuli na to ako sa ovláda loď.

Obaja si posadajú na svoje miesta a pozrú sa na panel pred sebou.

Williams: Toto bude trochu trvať.

Všetci si zrazu všimnú, že medzi Messorskými loďami a Constratorom vypukne bitka.

Sanderson: Čo to?

Narrten: Praefektor sa zrejme rozhodol, že vás ubráni za každú cenu. Ste príliš cenný. Messori vás nesmú získať. Ale teraz si musíte spomenúť ako sa ovláda vaša loď. Messorovia sú v presile.

Sanderson: Aká je šanca, že vaša loď vyhrá?

Narrten: My máme mocnejšiu loď a početnú výhodu v stíhačoch. Avšak proti trom lodiam je to dosť nerozhodné.

VOĽNÝ VESMÍR

Priestor medzi Constratorom a troma Messorskými loďami vyplňujú projektily bledomodrej a červenej farby. Dreadnought sa nehybne vznáša mimo bitky.

Záber na celý mostík. Zrazu sa ozve rana a mostík sa slabo otrasie. Kahlen sleduje celé bojisko na holografickej projekcií.

Quatar: Pane, vypúšťajú stíhače.

Kahlen: Vypustíme ich tiež! Nabite hlavnú zbraň a presmerujte všetku paľbu na jednu loď!

VOĽNÝ VESMÍR, CONSTRATOR, HANGÁR

Zo steny hangáru sa začínajú odpútavať Quatarské stíhačky a prelietajú cez štít.

VOĽNÝ VESMÍR

Zhluk stoviek stíhačov sa pomaly vzďaľuje od svojej lode. Z druhej strany sa k ním blížia Messorský stíhači.

Obrázek

Skupiny stíhačov sa rýchlo blížia k sebe. Priestor medzi nimi postupne vyplnia energetické projektily a skupiny sa doslova zrazia.
Z Constratoru vyšľahne dlhý bledomodrý lúč, ktorý dopadne na jednu z Messorských lodí. Lúč prerazí štít a časť trupu. Loď sa začne utápať vo veľkom množstve sekundárnych explózii a pomaly sa rozpadá.

Williams: Sakra, sakra! Takže... týmto sa ovládajú manévrovacie trysky. Ale čím sa pridáva plyn?

Sanderson: (pozerá sa na Stanforda) Už si nejako pokročil?

Stanford: Chceš počuť dobrú alebo zlú správu?

Sanderson: Tak tú dobrú najprv.

Stanford: Už viem čím sa strieľa.

Sanderson: A tá zlá?

Stanford: Neviem zameriavať.

Sanderson: Tak to je problém.

Na mostíku sa ozve niekoľko rán a mostík sa otrasie.

Quartar: Štíty sú na štyridsiatich percentách.

Kahlen: Hneď ako bude hlavná zbraň nabitá tak páľte znovu!

VOĽNÝ VESMÍR

Jedna zo zbraňových platforiem Constratoru sa práve chystá vystreliť. Zbraň je umiestnená na otočnej veži. Hlaveň zbrane je dlhá tyč, na ktorej je malá guľa. Okolo nej je niekoľko ďalších kratších tyčí. Okolo gule sa na konci začína zhromažďovať energia. Bledomodrá guľa plazmy pomaly rastie. Po chvíli do nej z okolitých tyčí vystrelí niekoľko výbojov energie. Plazmová guľa sa po chvíli odpúta od hlavne a s obrovskou rýchlosťou vyrazí za svojím cieľom, nechávajúc za sebou krátku energetickú stopu.

Jeden z Quatarských stíhačov prudko manévruje medzi energetickými strelami. Po chvíli sa k nemu pripojí niekoľko ďalších a spolu vyrazia k Messorskej lodi.
Pod trupom stíhačiek začínajú formovať malé plazmové gule, ktoré pomaly rastú. Po chvíli to stíhači prudko zdvihnú. Plazmové guľa však ďalej pokračujú k cieľu. Na štíte lodi sa po chvíli objaví niekoľko veľkých explózii.

Neďaleko od bojujúcich lodí sa objaví fialové okno z ktorého vyletí ďalších šesť Messorských lodí.

Sanderson: Asi máme problém. (pozrie sa na Stanforda) Povedz mi, že si už prišiel na to ako sa zameriava.

Stanford len pokrúti hlavou.

Sanderson: Tak to je vážne problém.

Všetci sa zdesene dívajú cez okno na nové lode.

TO BE CONTINUED

Za korekciu ďakujem Mathew(ovi)195

Zpět na Mrtvé povídky