Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate Pegass

StarGate Pegass

Příspěvek 22.8.2010 16:39:54
dinovojta Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Celý děj se odehrává v našem známém světě SG kolem léta roku 2014. Na Atlantidu zaútočila Luciánská aliance v naději, že tím Zemi pozastaví v jejich ohromném technologickém skoku. I.O.A chce vytvořit v galaxiji Pegas svou základnu a pokračovat s hledáním antických technologií, včetně způsobu, jak vytvořit ZPM. V Pegasu mezi tím jednotky Geni našli ztroskotanou asgardskou loď z dob, kdy Antikové odešli a wraithové se vrhli na agardy. Nové technologie si rychle přivlastnili a stali se tak novou hrosbou. O tom ale lidé ze země ještě neví.

Řada 1., díl 1., Od znova

V příjemném, chladném stínu vedle lesa se trčí malý, dřevěný srb.
Starý Anderson přišel z lesa s kárkou plného dřeva a vedle vchodu si ji svým tempem vykládá. Po práci si vzpoměl a ze staré lednice, potáhnuté medvědí kůží, vytahoval mrtvého daňka a nařezával na několik kousků. Pouze jednu nohu si pak nechal a zbytek vrátil zpět. Svým starým vojenským nožíkem si uříznutou nohu připravoval na několik porcí a i ty potom vrátil zpátky připravené položit nad oheň. Ze své studny vytáhnul dvě piva a obě dvě chlazené pak odložil k blískému stromu. Jedno rozdělal a napil se.
,,Teď je čas na tu horší část. Je čas naštípat dřevo". Po těchto slovech se rozmách a jak Viking uhodil svou ohromnou sekerou do prvního kusu špalku. Špalek se i přes všechny své suky rozletěl na dva kusy a oba dva zkončili na zemi. Připravil si ještě několik dalších polýnek na malé třísky. Inu, něčím se roztopit musí. Po trvdé práci si šel ke svým vychlazeným pivním bratrům a natáhl se na houpací síť. Návštěvu nečekal a nebál se proto usnout.
Starý americký veterán Tomas Anderson, dříve nazývaný generál poručík, už neslouží pod armádou několik let. Za své vysoké renty si ve skotsku levně koupil vlastní srub i s lesem a tráví v něm většinu času. Nikdy nečekal, že ho ve Skotsku někdy někdo navštíví a proto si užívá totálního soukromí.
,,Jste tu, pane?" ozvalo se před hlavními dveřmi: ,,Tady je Letectvo U.S.A." a několik příslušníků armády vstoupilo do srbu. Jedním z těchto vojáků byl i mjr. Davis pracující v pentagonu.
Tomas se náhle probudil. Vzpoměl si, kde je a šel se za vojákama. Po chvilném pátrání v paměti si i vzpomenul na známý hlas majora a že s ním několik měsíců pracoval. Už byl pomalu čas rozdělat oheň. Pozval proto četu návštěvníků, aby zůstaly a kulhavou chůzí šel vytáhnout další piva. ,,Promiňte generále, ale jsme ve službě." řekl mjr. Davis a jeden z vojínů nasadil na Tomasovo rameno jakýsi vysílač. ,,Odešel jsem do vojenského důchodu už před lety a tady nemáte pravomoce, tak dej tu věc pryč!" vykřiknul na vojáka. Než však stihl říct další slovo, vykřikl zas na něj major: ,,Pentagon vás povolalo zpátky do služby, další připomínky prosím až na místě."
Všichni se po dokonečení této věty ocitli na U.S.S Drindodey. Ihned po transportu se neznámým hlasem ozývalo:,,Vítejte na palubě pane! Já jsem plk. Mark Style, velící této lodi.". Zmatený Tomas po zpamatování udělal několik kroků k oknu. ,,Můžete se pohybovat a využívat všech služeb lodi, dokud nedoletíme na místo." prohlásil plk. Style a pak odvedl hosta k jeho pokoji a pustil mu Danielem Jaksenem točenou video nahrávku. U.S.S Drindodey potom skočila se dvěmi dalšími loděmi Ampera a Interdrone do hyperprostoru.
Celý večer bylo slyšet, jak generál poručík vede hlasité hádky s velitelem lodě o tom, že to byl vlastně únos. Plk. Style se brání, že pouze plnil rozkazy od generála Jacka O´niella a to bylo Andersena transportovat a odvést na stanoviště. Vyříkat si to prý má s pomocí komunikačních kamenů na místě doletu. Pokud se rozhodne nepřijmout nabídku, vymaže se mu cesta z paměti a vrátí ho zpět na Zem.
Na druhý den ráno se generál rozhodl vyjít z pokoje do jídelny. Ve frontě si vybral hovězí řízek s bramborou kaší a do misky si přidal pár okurek a rajčat na chuť. Po rozhodování i papriku přidal. Pomalou chůzí hledal vhodné prázdné místo. I většina posádky ale byla na raní snídani a stoly byli plné. Akorát jedna židle u několika lidí byla volná. ,,Smím si přisednout?" otázal se. Skupinka lidí, většinou jako personál strojovny, Tomase přivítala.

- Toto je můj úvodní díl, doufám, že se vám bude líbit a i další díly. Snad sem dostanu nějaké čtenáře :D..
Naposledy upravil dinovojta dne 22.8.2010 20:25:37, celkově upraveno 7

Příspěvek 22.8.2010 16:46:53
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

No... hodnocení prozatím přenechám těm, co na to budou mít nervy. :)

Příspěvek 22.8.2010 16:54:46
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak popořadě...
Zpracování:
Nenapsal jsi o čem to je, ani v jakém čase... Nikdo tě tu nezná, máš první příspěvek a nebylo by od škody povídku aspoň představit.
dlouhý text patří do "code"
Uvozovky se píší shift+čudlík vedle L
Celá to působí, jako cvičení v šesté třídě základní školy (nemyslím to jako urážku, je to jen můj odhad, ale +- jsem se trefil, ne?)
Věty na sebe vůbec nenavazují, až na pár vyjímek je to jen soubor mluvnických cvičení.
Přesouváš se z přítomného do minulého času co věta a hodně z nich je napsáno s velice zvláštním slovosledem.
Mluvnice
je to "srUb" "Thomas"
i/y a s/z chyb jako máku
Technické poznámky:
Prakticky ho unesli
Vůbec to neřešil a druhý den si šel na snídani, od toho se odvíjí další zádrhely:
Je ve výslužbě, jak se pohyboval po armádní lodi?
Je ve výslužbě, jak se mu v jídelně dostalo jídla? To není buffet, ale jídlo na příděl.
Z renty si koupil srub s lesem ve Skotsku? To je armáda, ne milionářský klub :stupid:
Svým vojenským nožíkem si nohu nařezal na několik porcí a i ty potom vrátil zpátky připravené položit nad oheň.
Tohle vypadá, jako by právě naporcoval vlastní nohu :)
EDIT: Vanguard já na to nervy měl :D

Příspěvek 22.8.2010 17:03:57
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já na to měl nervy taky...ale nemám sílu to blíže komentovat, zejména když vše už napsal St0rm
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 22.8.2010 17:04:45
John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

:shock: :shock: :shock: :rflmao: :rflmao: :rflmao:
StOrme závidím ti ty nervy
jednoznačně jsem té povídce rozuměl a doufám že sem hodíš další. :write:

Příspěvek 22.8.2010 17:06:12
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

St0rm: a za to tě obdivuju. :D

Snad ještě dodám, že jsem nevěděl, že major Davis má bratra Davida. :)

Příspěvek 22.8.2010 17:21:22
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

he skončil jsem u medvědí kůže... takže archivuji a večer přečtu...

promiň Mikey (snad nezkomoleno), chtěl jsem teď číst i tebe, ale musím si tě nechat jako uklidnění, protože to budou asi nervy... ale přečíst musím....
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.8.2010 17:29:09
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

hodil jsem text povídky do citace, aby byla přehlednější.
Obrázek

Příspěvek 22.8.2010 17:47:16
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Stejně jako někteří ostatní, skončil sem dosti brzy, protože na tohle nemám trpělivost ani chuť a to hlavně kvůli tomu mimozemskému slovosledu kvůli, kterému bych to musel číst několikrát, abych si to poskládal nějak čitelně a ještě věděl o čem je řeč... :roll:
Navíc nebýt DAVA!, tak to nečtu vůbec kvůli mému zaujetí vůči "neodcitovaným" povídkám... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 22.8.2010 17:52:59
dinovojta Airman
Airman

Odpovědět s citací

NO.. Díky za vaše odpovědi.. JInak je to moje první dílo tak každé to vaše se mi pro mě cení.. Jinak, tvůj odhad +/- 6 třída je +/- na tom hodně kriticky...
Jo a promiňte, že jsem tam nenapsal ani kdy to je a pod. Jenže já jsem to sem jen hodil (měl jsem málo času) a čekal jsem, že si to první čtenář přečte minimálně až zíträ...

Příspěvek 22.8.2010 18:13:50
bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

NNna to že je to tvoje první dílo je to docela dobrý :wink: , až na ty pravopisný chyby doporučuj ti sehnat si nějákého korektora.
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Příspěvek 22.8.2010 18:20:18
dinovojta Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díky.. A ty chyby mi dělaj.. Jsem diss..
A jinak, ten váš "slovosled" teda musí upravit teda no..

necituj příspěvek přímo nad sebou.

Příspěvek 22.8.2010 18:58:00
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Mno já neměl ten problém a přečetl to celý...jelikož píšu svou první povídku a taky není bůh ví jak kvalitní, le přece jen ti poradím zapni si ve Wordu opravování chyb...buďto ti je podtrhne nebo rovnou opraví..několikrát si to po sobě přečti...já to dělám jednou dvakrát...dobrý je i mít korektora.hodně pomůže..:) toť vše k tvé povídce...neber to zle chci ti pomoct...pak sem v budoucnu hoď další díl..:) přečtu dál

Příspěvek 22.8.2010 19:59:39
dinovojta Airman
Airman

Odpovědět s citací

Řada 1., díl 2., Na místě

Lodě Drindodey, Ampera a Interdrone vystoupili z hyperprostoru. Z můstku byla vidět malá planeta téměř pokrytá oceánem. Právě na této planetě se staví nová těžební a výrobní kolonie známá jako Emůrie. Z planety přišli pokyny na přistání. Každá ze tří lodí přistála v jednom z několika hangárů a vypla motory a štíty.
Generál poručík Tomas Anderson chtěl konečně pořádně zjistit, o co tu jde. Plk. Style ho zavedl do kanceláře dosavadnímu veliteli základny. Generál major Drive velel projektu dva roky a nyní jde do vojenského důchodu. Andersenovi má přenechat velení a má ho seznámit se situací a kolonie. S vyprávením začal netrpělivě ihned.
V polovině vyprávění, když už Tomas věděl, že je v galaxiji Pegas a z jakého důvodu stojí tato základna, do kanceláře přišel vojenský poradce s naléhavou zprávou. Základna je pod útokem lodí Geni. Naštěstí má základna štít podobný jako tomu na Atlantidě a dokáže vydržet dny v obléhání.
Velitel základny rozhodnul protiofensívu. Nejdříve nechal vystřelit několik
raket typu Mark X. Z hangárů pak vyletěli všechny BC-304 a svými paprsky pronikali na trupy nepřátelských lodí. Secundární zbraně měli za úkol střílet na hyperpohony a komunikační zařízení.
Dvě nepřátelské lodě podcenili sílu základny. Sice byli zničeny, ale výbuchy lodí těžce poškodil jednu BC-304 a dalším dvěma oslabil štíty.
Drindodey, Ampera a Interdrone se s jednou další, starší lodí vrátili nazpět.
Tomas mezi tím s pomocí komunikačních kamenů kontaktoval Zemi. Dohodnul se s Generálem O´niellem, že zůstane a bude velet základně. Podobný vzrušení už prý nezažil od tajné operace ve Vietnamu.
Na pomoc k obraně mu prý pošlou další dvě nové lodě typu HC-101 Arialla a Mysteka. Na nich pošlou další zásoby na stavbu a další členy posádky.
Mezi tím se prý měl porozhlédnout po kolonii. Několik velkých domů, maximálně čtyřpatrových, sloužilo jako ubykace. Pak zde bylo několik dalších menších, úzčích, vyších a pod. Hlavní budova byla ale spíše v zemi, než na povrchu. V ní byla hvězdná brána, zatím ale bez dostatku energie na cestu na Zem. Až úplně na kraji byli celkem čtyři podzemní hangáry pro BC-304 a tři pro HC-101. Pak zde byl další, který byl ale zatím ve stavbě.
Generál poručík Tomas Anderson nastoupil na antigravitační autobus a jel až na konec sídliště. Tam, kde by čekal les, byla mítina a stovky dělníků zde chystá nějakou ohromnou stavbu.
Z ničeho nic se celé město zhaslo. Všechna světla, senzory, a počítače se vypli a nešli nahodit. Velení města si rychle vytvořilo novou řídící místnost na můstku jedné z lodí. Její dálkové senzory zachytili několik těles Blížících se k městu. Podle velikosti a rychlosti to odhadujou na lodě Geni.
Z počítačů lodě odhalili vira. Několik nejlepších doktroů se ho pokouší zneškodnit. Zbytek města se začal s pomocí brány evakuovat a vojenský personál začal chystat obranu. Všechny BC-304 měli převést energiji z přebytečných systémů do štítů a zbraní.

Naposledy upravil dinovojta dne 22.8.2010 21:11:24, celkově upraveno 1

Příspěvek 22.8.2010 20:03:46
dinovojta Airman
Airman

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
Mno já neměl ten problém a přečetl to celý...jelikož píšu svou první povídku a taky není bůh ví jak kvalitní, le přece jen ti poradím zapni si ve Wordu opravování chyb...buďto ti je podtrhne nebo rovnou opraví..několikrát si to po sobě přečti...já to dělám jednou dvakrát...dobrý je i mít korektora.hodně pomůže..:) toť vše k tvé povídce...neber to zle chci ti pomoct...pak sem v budoucnu hoď další díl..:) přečtu dál

No, další díl je tu... Jinak já nemám nemám na PC microsoft word. Já používám wordpad a shánim do něj nějaké to vylepšení. Jinak o korektoroj slyšim po prvé.. Nějaký návrh na stáhnutí??? A jinak, já si to zle nebru.. Rád se nechám poradit.. Díky...

JO a čekám vaše další dopisy, co jsem napsal špatně.. Pokusil jsem se odstranit ten slovesosled nebo jak...

Další

Zpět na Mrtvé povídky