Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate: Acta Bohemica (díl 11) (22.8.2010)

StarGate: Acta Bohemica (díl 11) (22.8.2010)

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Moje nová povídka z prostředí hvězdné brány, která se odehrává řekněme v alternativní realitě. A omlouvám se za chyby, odešel mi korektor, snažil jsem se to opravit sám, ale nejsem moc dobrý češtinář. Pokud se najde nekdo ochotný to po mě opravovat nechť se mi ozve, budu mu vděčný.

Rok 1928, Egypt, nedaleko Gízy
Na archeologickém nalezišti právě objevil tým profesora Langforda neznámý artefakt.
"Profesore, profesore" volal nadšeně jeden dělník "právě jsme našli něco úžasného, musíte to hned vidět."
"Ano hned přijdu" odpověděl profesor a vydal se na místo onoho nálezu. Když dorazil spatřil kruh o průměru asi 6 metrů posetý neznámými symboly.
"Ihned zabalte ten kruh i všechno co u toho bylo a pošlete to lodí do mé laboratoře v Americe" přikázal prof. Landford a sám se šel připravit na dlouhou plavbu domů.

Rok 2008, Česká Republika, komplex bývalých kasáren hluboko v lesích nedaleko Brna
Dělníci před začátkem prací kontrolují jestli v areálu bývalých kasáren není náhodou něco zapomenutého nebo jestli tam náhodou někdo není. V jedné z těch zachovalejších budov jeden dělník povídá druhému: "To bude zase hnusná práce, dneska nás poslali doprostřed lesa do bohem zapomenutých kasáren, kam nás pošlou příště uklízet ten bordel po armádě"
"Nechápu co si pořád stěžuješ" reaguje druhý a pokračuje "měl bys být rád že máš nějakou práci, a ..."
"Hej! chlapy pojďte mi pomoct otevřít tu bednu, podíváme se co je co je uvnitř " skočil mu do řeči další dělník.
"To bude chtít páčidla, je to pořádná bedna. Marku zajdi pro ně, jsou na náklaďáku"
Za chvíli se Marek vrátil a po několika minutách snažení se jim povedlo onu bednu otevřít a jejich překvapení nemohlo být větší.
"Ty vole co to je? Volej šéfa ať se na to jde podívat"

Během par minut doběhne jejich šéf a ještě zadýchaný "Tak tohle je dost divný radši zavolám armádu ať si to tu uklidí než to tu zbouráme"

Velitelství ozbrojených sil ČR
Brigádní generál Martin Skála právě telefonuje s vedoucím prací v kasárnách:"Co že jste to našli?"
Vedoucí prací hodně rychle říká: "Opravdu nevím co to je, je to kruh z nějakého kovu, má asi 6 nebo 7 metrů v průměru a to není jediné co jsme tu našli."
"Dobře, uklidněte se, nikoho dalšího nepouštějte do areálu, do hodiny tam dorazí plukovník Sokol s jeho týmem"

Zpět v kasárnách po příjezdu týmu Plk. Sokola

Plk. Sokol ihned rozdává rozkazy "Kapitáne Zachu vezměte si 4 muže a zajistěte artefakt, major Wagner mezitím zajistí okolí kasáren, nikdo nesmí dovnitř ani ven a kapitán Nečas si vezme 10 mužů a podívá se po dalších artefaktech. " Všichni jmenovaní jdou ihned splnit své rozkazy a plukovník se jde podívat za Kapitánem Zachem co to vlastně mají zajistit.
"Co tu máte kapitáne?"ptá se plk. Sokol.
"Nic takového jsem ještě neviděl pane." Bez váhání odpověděl kapitán a pokračoval: "podle toho co jsem viděl je to kruh o průměru 6 metrů z nějakého kovu, navrhuji zavolat doktora Zelenku a jeho tým aby se na to podívali, snad toho zjisti víc.
"Souhlasím, ale nejdříve zavolejte gen. Skálu a informujete ho, získejte povolení pro Zelenku a jeho tým" vydal rozkazy plukovník.

O dvě hodiny později již přijíždí Dr. Zelenka a jeho tým. Plukovník na ně již čeká u brány a vítá Zelenku: " Doktore vítejte u Bílého Vlka, ten kruh jsme vytáhly ven, a vybalujeme ho, ještě shromažďujeme zbytek artefaktů, doufám že sebou máte i nějakého archeologa."
Zelenka se divý: " Archeologa, na co? Myslel jsem že je to nějaké staré vybavení co máme zajistit."
"Taky že ano doktore, je to staré ale nevíme co to je" zapojil se do konverzace za pochodu kapitán Zach.
Mezi tím došli k tomu zvláštnímu kruhu, kde vojáci odstraňovali poslední zbytky ztrouchnivělého dřeva z jeho povrchu.
"No páni" neskrýval svůj úžas Zelenka a začal se svým týmem se zkoumáním co to vlastně je.

Za několik dní se kasárny změnily k nepoznání, všude stálo množství vojenských stanů, všude někdo pobíhal nebo něco dalšího stavěl. Uprostřed toho všeho již stál onen kruh kvůli kterému se tu všechno děje. Kolem něj pobíhalo několik vědců snažících se přejít na to co to je, k čemu to slouží a jak to zprovoznit. Najednou se z jedno stanu vyřítil muž se středně dlouhými vlasy a brýlemi , rychle se rozhlédl a zamířil přímo k doktoru Zelenkovi, který právě nadával jednomu z mladých vědců co něco pokazil. Doběhl k němu, něco málo mu řekl a oba se vydali směrem ke stanu plk. Sokola.

Až tam dorazili tak Zelenka začal: " plukovníku už víme co to je i čemu to slouží "
na to plukovník, který tam byl již i s generálem Skálou : " tak nás poučte doktoři"
" jak dr. Jackson zjistil jmenuje se to Hvězdná Brána a umožňuje cestovat mezi planetami, dále se nám podařilo zjistit že budeme potřebovat veliké množství energie aby jsme ji otevřeli"
"to jsem rád že sem doktor Jackson necestoval zbytečně. A vy tvrdíte že tím kruhem, hvězdnou bránou, se dá cestovat na jiné planety. Jak? " ptal se okamžitě generál.
"No to jsme zatím nezjistili, bude to chtít víc času a hlavně větší přístup k energii než máme teď" reagoval Zelenka. A Jackson ho podpořil.

"Už bylo rozhodnuto, že se zde vybudují nové kasárny a pod nimi vybudujeme podzemní základnu kde budeme pokračovat ve na zprovoznění brány. Dr. Jackson se mezi tím vydá do Egypta na místo kde se brána původně nacházela, víme to z poznámek jakéhosi profesora Langforda který ji tam v roce 1928 našel. A vy doktore zelenko si řekněte koho potřebujete aby jste to uvedl do provozu." domluvil generál a nechal dr. Zelenkovi chvíli na rozmyšlenou.

Po pár vteřinách si Zelenka vzpomněl:" Kapitán Samanta Carterová z amerického letectva, četl jsem od ní několik prací, je hodně dobrá."
"Plukovníku sežeňte ji, a pokud je to všechno doktore tak já jdu na oběd" ukončil rozhovor gen. Skála.

Pokud jste to přečetli, tak bych vás poprosil aby jste níže zanechali své hodnocení, a pokud vás napadne jak povídku pojmenovat zanechte svůj návrh na stejném místě jako vaše zhodnocení. Děkuji.
Naposledy upravil Ronnie124 dne 22.8.2010 18:25:28, celkově upraveno 14
Warning: My post´s can kill you!

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no, přijde mi to všechno nějak moc uspěchané. Rád bych věděl, jak se brána Z Egypta do Ameriky přesunula do Česka což je dost mimo kurz.
Obrázek

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Musím súhlasiť s DAVE!. Naozaj zatiaľ mi to pripadá chaotické a strašne hrrrrr. :scratchanym:
:hmmm: Teraz to nehodnotím, lebo neviem ako to všetko chceš zosúladiť.
Uvidím neskôr. :sorry:

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Na moji obranu: uspěchané se vám to zdá protože si chci vytvořit rychl nějaký základ na kterém pak budu pokračovat a jak se brána dostala k nám vysvětlím v příštím díle.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Kromě toho, že je to moc rychlé, tak k tomu zatím nic nemám. Jsem zvědav, jak vysvětlíš tu změnu lokace brány.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

souhlas se všemi příspěvky...ale pokračuj sem zvědav co z toho vybuduješ..:)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Každopádně ................... má asi nejoriginálnější název poslední dekády.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ray: :palka: Na názvu se ještě pracuje :!: nějak me nenapadá jak to pojmenovat

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Škoda, držel jsem pěstičky aby vydržel tenhle.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

zatím napíšu 2věci

+ je to poblíž Brna ( jse Brňák )
- je to moc hrrr

ale jak jsem již viděl v komentech tak se to pokusíš napravit atd....jinak se mi to líbí....může to být zajímavé :)

mimochodem, kdy můžeme čekat další díl ?

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

další díl bude buď zítra, nebo až se me bude chtít

a pokud to někoho zajímá kasárny U bílého vlka skoutečně kdysi existovali
http://mapy.cz/#mm=FP@x=138974048@y=132425888@z=15

ještě tam je pár budov, a areál je obehnaný asi 2 metry vysokou bílou zdí
jestli se me nekdy bude chtet tam zajet tak sem postnu i fotky jak to tam ted vypada

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

vzhledem ktomu že zase napršelo a venku se nedá nic dělat napsal jsem druhý díl, snažil jsem se to neuspěchat, jsem zvědavý na vaše hodnocení.

O 6 měsíců později

Na základně je již dokončeno několik budov a právě se začíná s hloubením prvních tunelů podzemní části, ve které bude později umístěna brána. Ta již nestála jen tak venku, ale byl kolem ní postaven obrovský stan jako provizorní zázemí pro vědce, kteří pracují na jejím zprovoznění. Uvnitř stanu je kromě brány nespočet počítačů postavených kolem stěn a vědců, kteří na nich pracují a dokonce i provizorní rampa, na které už stojí připravená sonda čekající jen až se otevře brána a bude moct projet na jinou planetu.
"Dobré ráno doktore," pozdravila mladá blonďatá žena, co právě vešla do stanu s bránou.
"Dobré, Sam, " odpověděl jí dr. Zelenka a pokračoval: "Za chvíli začínáme s dalším testem, včera to vypadalo dobře, snad už se nám ji dnes povede otevřít."
"To ano, šest měsíců neúspěšných pokusů už je víc než dost, ještě zkontroluji zadávací program a můžeme začít," řekla kapitán Carterová a posadila se za jeden z volných počítačů.
"Jak chceš Sam, ale za 3 hodiny přijde generál Skála zkontrolovat náš postup, bylo by docela fajn se před ním vytáhnout," mluvil Zelenka při kontrole dalších systémů potřebných ke spuštění brány.
Několik dalších hodin se stanem ozývalo jen ťukání klávesnic občas přerušené nějakou nadávkou nebo krátkou domluvou několika vědeckých pracovníků mezi sebou.

Mezitím v nové kanceláři plk. Sokola

"Pojďte dál majore, a spusťte, co jste potřeboval," přivítal mj. Wagnera plk. Sokol.
"Už jsme konečně zjistili jak se brána dostala z Egypta sem," začal svoji řeč Wagner a Sokol se zájmem poslouchal: "Ze zápisků profesora Langforda víme že bránu objevil v létě roku 1928 a ihned ji nechal odeslat lodí do USA kde chtěl pokračovat v jejím zkoumání. Brána ale do USA nikdy nedorazila, z toho co víme, byla ve středozemním moři bouře, která loď převážející bránu poškodila a vychýlila z kurzu. Podle záznamů francouzské armády ji našli asi o měsíc později nedaleko Marseille a převezli ji někam severně od Paříže, kde ji za války našli Němci a ti, ji schovali tady. Potom se na bránu zapomnělo a zbytek už znáte, pane."
"Dobře majore, sepište z toho hlášení a pošlete to generálovi. Odchod," vydal rozkaz plk. Sokol

Zpět ve stanu s bránou

"Sakra už je 11 kde ten generál zase trčí, už bych rád začal," rozčiloval se Zelenka.
"Přímo za vámi doktore," odpověděl mu s úsměvem gen. Skála.
"Dobře tak tedy můžeme začít," řekl dr. Zelenka a začal vydávat příkazy: "Aktivujte bezpečnostní protokoly 1 až 5 a přívod energie!"
Jakmile jiný vědec aktivoval přívod energie, světla ve stanu mírně pohasla, ale hned se zase rozsvítila stejnou intenzitou jako před tím.
"Aktivujte bezpečnostní protokoly 6 až 9!" pokračoval Zelenka a přitom kontroloval hladinu energie proudící do brány.
"Všechno je v zeleném generále, můžeme začít zadávat," informoval Radek generála Skálu.
"Dobře doktore, začněte," povolil pokračování generál.
"Kapitáne Carterová, začněte zadávat adresu číslo pět, podle informací z vykopávek je to planeta skoro stejná jako ta naše," řekl Zelenka a Carterová začala beze slova zadávat nějaká data do počítače. Vnitřní kruh brány se začal otáčet, až se zastavil, zapadl první zámek a Sam ohlásila: "První symbol zadán, energie drží v zelených hodnotách, pokračuji v zadávání." Brána se opět začala otáčet a když se zastavila opět, zapadl zámek a Sam opět ohlásila zadání symbolu a pokračovala v zadávání. Při zadávání pátého symbolu se všechno začalo třást a občas někde zajiskřilo nebo se objevil menší blesk. Když zapadl sedmý symbol otřesy najednou ustaly, všichni jako na povel ztichli. Najednou z brány vyšlehl vír nestabilní energie, všichni se lekli a někteří dokonce leknutím odskočili několik metrů dozadu. Když se z toho vzpamatovali technik nejblíže k ovládání sondy zahlásil: "Vysílám sondu!" a navedl ji přímo do horizontu událostí.
Mezitím už se vzpamatovali i ostatní a začali hlásit údaje: "Je tam dýchatelná atmosféra, přijatelný tlak, teplota 22°C," zahlásil jeden. "V okolí žádný pohyb, brána stojí uprostřed nějaké louky," pokračoval druhý.
"Výborně!" řekl generál a pokračoval: "Sestavíme tým a příští týden ho vyšleme na průzkum planety, zatím dobrá práce!" dořekl a šel podat hlášení svým nadřízeným.

Naposledy upravil Ronnie124 dne 23.6.2010 15:39:29, celkově upraveno 2

Sim100 Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dobré,ale budú aj dlhšie diely ?

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

nemůžu si pomoct, ale pořád mi to přijde strašně uspěchané, ale né tak jako minule. Asi jsem nějak přeslazen povídkami, které mají jeden díl klidně i na 6 A4.
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Zajímavé, ale moc hrk hrk no :)
A Dave! vím, že jsi psal do mého tématu, jen si nejsem jistý, zda jsi četl Phoenixe... Ale moje díly jsou taky krátké a tohle si mi nikdy nevyčítal :P

Další

Zpět na Mrtvé povídky