Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky GREEN DISASTER - PROLOG

GREEN DISASTER - PROLOG

Příspěvek 06.6.2010 16:49:17

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ahoj všem.

Rozhodl jsem napsat svou první povídku ze světa sci-fi. Jak říkám, je to má první povídka, kterou jsem se rozhodl realizovat "na papír". Předtím jsem se neodvážil do takového podniku jít, ať už z důvodu malé trpělivosti nebo nedostatku fantazie a autorské invence.
Předložená povídka se odehrává ve stargate atlantis univerze, ale žádné postavy ze seriálu se zde nevyskytují, což mi značně uvolnilo ruce. Dále pokud vám připadá nějaký moment známý, tak vězte, že to možná není náhoda, protože asi moje fantazie asi opravdu není to, co by měla být.

GREEN DISASTER - PROLOG

Kdesi ve velmi vzdálené galaxii, v jednom jejím malém a nedůležitém koutu, obíhá kolem žlutooranžové hvězdy spolu s plynnými obry, asteroidy, kamennými a ledovými úlomky skal rovněž příjemně vypadající planeta neznámého jména, na které ale není, z galaktického hlediska, vůbec nic zajímavého. Je to planeta se zelenomodrými oceány, žlutohnědými pouštěmi, zelenkavými pralesy a bělostnými polárními čepičkami. Jen konfigurace a tvar kontinentů prozrazuje, že se nejedená o domovinu lidského druhu, matičku Zemi, s kterou by si ji mohl nezkušený pozorovatel splést. Z nízké oběžné dráhy se naskýtá pohled na klidně plující oblaka po modrém nebi v pozadí velkého pohoří obklopující záliv vnitrozemského moře a kolem právě prolétající, v záři slunce lesknoucí se, kovový kruh. Tento kruh je a byl nazýván mnoha různými jmény mnoha různými lidmi na mnoha různých místech, ale v tomhle koutě vesmíru ho místní nazývají "ďáblovo oko".

Na severu velkého kontinentu u ledovcového jezera odpočívá stromy porostlý wraithský úl. Musí tu ležet už stovky let, jak naznačuje bujnost porostu. Teď je ale poklidný spánek úlu přerušen, protože se hangáry, komorami, chodbami a chodbičkami úlu ozývá poplach a řev. Zvuk poplachu všichni obyvatele úlu již dávno znají, ale řev se velmi liší od běžných zvuků a kakofonií, které se obvykle šíří úlem. Je to něco jiného, než pláč nešťastníků určených ke zkrmení, jiný než tiché modlitby a písně uctívačů wraithů. Tentokrát to není křik umírajících obětí wraithského krmení, tentokrát je to skutečně něco nového. Je to ohlušující, dech beroucí a srdce hrůzou naplňující řev plný hněvu, vzteku a zloby. Vyvolává strach v myslích a srdcích wraithů a jejich pomahačů. A vyvolal by mnohem větší, kdyby věděli, že do galaxie Pegase, jak ji nazývali ti, co již nežijí, dorazila zkáza. Že do galaxie Pegase dorazil…Hulk.

Příspěvek 06.6.2010 18:23:59
John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

a co Shrek :shock:

Příspěvek 06.6.2010 22:15:05
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:rflmao: Hulk??
tak tohle mě dostalo. málem jsem se překlopil ze židle.
hned jak polevil záchvat smíchu, jsem si to musel přečíst znovu a znovu a znovu, jen proto, abych se ujistil, že jsem se nepřehlédl. Však ještě teď tomu nemůžu uvěřit...Hulk?? :rflmao:
...
Každopádně držím této šílené kombinaci palce... jen tak dál
:bye:
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Zpět na Mrtvé povídky