Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Přísně tajné! Z archivu SGC - kódové označení Amon-Re TS01

Přísně tajné! Z archivu SGC - kódové označení Amon-Re TS01

Amon-Re Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Přísně tajné - Z archivu StarGate Command

Hlášení z P7X-ZEF

Souhrnné hlášení jednotek SG1 a SG8, které se účastnili mise na planetu P7X-ZEF.

Ranní porada

O'Neil: Ráno nám Generál Landry na poradě sdělil, že dorazila nějaká Jaffská zástupkyně s novými informacemi o pobytu Anubise a jeho Kull bojovníků. Měli jsme přibrat jako podporu SG8, aby nám kryli záda a hlídali bránu. <br>

Samantha: Jakmile generál Landry oznámil, že nám SG8 bude krýt záda, plukovník O'Neil na to prohodil pár slov, že nikoho nepotřebujeme, že si poradí sám, a že to nakonec dopadne tak, že je budeme zachraňovat my.

O'Neil: Generál nebral v potaz několik mých konstruktivních návrhů k zapojení SG8 do následující mise. Bohužel je sebou budeme muset táhnout.

Velitel SG8: Plukovník O'Neil nebyl spokojen s naší přítomností na následující misi, ale generál rezolutně odmítl plukovníkovi námitky.

Příchod na P7X-ZEF

Daniel: Planeta byla zcela pustá, ale při vykopávkách bychom určitě nalezli velikou městskou zástavbu. Jack po chvíli začal narušovat důkazy o spletité historii této planety a tak jsem ho požádal, aby tak již nečinil.
Krajina a krásné hory s neporušenou krajinou mě hned uchvátili a tak jsem se vydal směrem k lesu, za kterým jsme očekávali novou Anubisovu základnu, kde stavěl svou novou loď pro využití 6 ok.

O'Neil: Na planetě pusto a nikde ani noha. Nakopnul jsem kus nějakého šutru, ale na to mi Daniel poskytl přednášku o nutnosti zanechat všechny šutry na svém místě, že prej by se v nich při zkoumání nemusel vyznat.

Teal'C: Vskutku!

Samantha: Při postupu lesem jsme zaznamenali slabou aktivitu jaffů, kteří prolétávali nad lesem ve svých universálech. Ovšem přes husté větvoví nás nemohli zahlédnout a tak jsme postupovali dále.

O'Neil: člověk ať se hne kam se hne všude nějakej plevel, stromy jsou tak hustý, že ani nemůžu střílet po těch anubisáckejch jaffech.

Na okraji lesa

O'Neil: při výstupu z lesa jsme spatřili něco neskutečného, tak obrovskou loď jsem já ani Teal's nikdy před tím neviděl. Ohromné monstrum kam by se vešel tak milion jaffů.

Teal'c: Vskutku!

Samantha: Nikdy jsme neviděli tak technologicky vyspělou loď. Žádný z jaffů se nezapojoval do přímé stavby. Loď byla stavěna malými roboty, kde každý měl určenou svou část. Stavba probíhala velice rychle a tak do měsíce dvou by byla loď dokončena.

O'Neil: naše pozice byla moc dobrá, jedna část lesa vedla až k patě lodě. Dosáhli jsme pozice během hodiny a to bez jediného výstřelu. Najednou se nenajde nikdo na koho vystřelit. A když jsem chtěl začít střílet po jednom Tel'taku, který prolétával okolo, tak mě podplukovník zastavila, že bych prozradil naši pozici.

Samantha: Během cesty jsem musela usměrnit plukovníkovu horlivost a jeho zápal po boji. K lodi jsme dorazili bez menších problémů a zaujali pozice pro vstup do lodi.

Daniel: Tak dokonalou stavbu jsem snad nikdy neviděl. Kdyby ji nestavěl Anubis tak by se mi i líbila. Jack stále chtěl přímý boj, ale to mu naštěstí Samantha rozmluvila.

V lodi

Samantha: minimální aktivita jaffů. Občas se mihne jen nějaký robot, který dokončuje práce na vnitřku lodi. Bez problémů jsme se dostali až k energetickému jádru. Nic tak dokonalého jsem nikdy neviděla. Celá tato soustava naqadahových generátorů by dokázala energií stabilně zásobovat celou naši planetu po stovky následujících let. Ovšem plukovník rozhodl, že nic se zkoumat nebude a ať nastražíme C4.

O'Neil: někdy to je hrůza jít s podplukovníkem a Danielem na misi. Stále něco objevují, zkoumají a prohlížejí. I můj rozkaz ke zničení energetického jádra lodi Daniel komentoval slovy zda vše chci opravdu zničit. Po rozmístění C4 jsme začali ustupovat, ovšem do cesty se nám připletl jeden z těch agresivních robotů a tak jsem ho odbouchnul. Páni ten se rozlítnul po všech zdech.

Samantha: Po rozmístění C4 jsme se vydali na zpáteční cestu, ale plukovník začal střílet do jednoho z vypnutých robotů. Po střelbě se aktivovala čidla pohybu v této části lodi a byli jsme odhaleni.

Daniel: Při útěku z lodi po nás díky Jackovi začali střílet snad všichni kull bojovníci co na planetě byli. Ovšem co se událo potom nikdo z nás neočekával.

Na pokraji lesa

O'Neil: jen co jsme vylezli z lodi se do nás pustilo pár slabejch jaffů, které bysme v pohodě zvládli.

Samantha: kull bojovníků bylo více než jsme předpokládali, ale horší byli jaffové, kteří na nás čekali na pokraji lesa. Anubis asi tak moc nedůvěřuje kull bojovníkům pro zajmutí lidí a ne jejich zabití. Doběhli jsme tak 50 metrů od lesa, když z lesa vystoupila desítka jaffů s tyčovkami. Za námi běželo dalších dvacet jaffů a tak jsme zaujali pozice u malé skály mezi třemi stromy.

O'Neil: Zaujali jsme pozice, kvůli Danielově bolavé noze či co, ale kdybychom pokračovali, tak se bez problémů dostaneme až k bráně. Mezitím, kdy Daniel odpočíval Teal'c zastřelil asi 4-5 jaffů, což se jim moc nelíbilo, a tak nás obklíčili.

Anubisův první jaffa: Jste obklíčeni, nemáte šanci. Vzdejte se!

O'Neil: já bych to tak rozhodně neviděl. Šance tu je vždy. Takže zapomeň na nějaké vzdávání. Teda pokud se nevzdáte vy.

Anubisův první jaffa: Mám přísný rozkaz neublížit žádnému z vás. Sám mocný Anubis vás chce vidět. Nebude vám ublíženo!

Samantha: Plukovníku nemáme šanci, tato planeta je plná kull bojovníků a jaffů, kteří nás nenechají odejít.

O'Neil: O'Neil volá SG8 ozvěte se!
Tady SG8 plukovníku, co potřebujete?
O'Neil: Stáhněte se z planety, my budeme zajati.
Velitel SG8: Nemůžeme vám plukovníku pomoci? Od toho jsme šli s vámi.
O'Neil: Splňte rozkazy!

Při zajetí

O'Neil: Nu dobrá tak mi se tedy vzdáme, ale nechci vidět, že začnete střílet, když vylezeme.

Anubisův první jaffa: Máte mé slovo, nikomu neublížíme.

Samantha: Na to plukovník pokynul, abychom složili zbraně, a tak jsme učinili a vzpřímili se. Na to jaffové okolo nás utvořili kruh s tím, že je máme následovat do lodi.

Daniel: Jack přistoupil na možnost, že bychom nemuseli zabít každého i nás na této planetě a tak uznal, že raději teď budeme žít a řešit vše ostatní můžeme až potom.

O'Neil: Při odkládání zbraní jsem odjistil C4 a odpálil ji. Ovšem nic se nedělo. Doufal jsem, že tím jaffy překvapíme a dostaneme se z toho, ale problém nic se nestalo.

Anubisův první jaffa: Vaše akce na zničení lodi nevyšla. Můj bůh vše vidí a vaše nálože byly odstraněny dříve než by zničili možnost jak ovládnout celý vesmír.

Daniel: Když nás jaffové obklíčili a rozhodli, že půjdeme k severnímu vstupu, začala se třást země, něco problesklo a každého z nás zasáhla vlna jako na lodi, když vystupuje z hyperprostoru.

Samantha: Když jsem se zvedla ze země, přistoupil ke mně Teal'c a ukázal prstem na přicházející postavu tak třicet metrů vpředu. Byl zahalený v bílém plášti, řekla bych z nějaké jemné látky, která se třpytila, ale nijak neozařovala. Bylo příjemné na ni hledět.

Anubisův první jaffa: Stůj kdo jsi!

Daniel: Postava se jen uklonila a rozpažila ruce na znamení míru. Na to jeden z jaffů vystřelil a zasáhl neznámého přímo do prsou, ten odchozen zásahem spal mezi menší stromky.

O'Neil: no tak kdo to byl už se nedozvíme, jenom škoda, že když chtěl umřít, tak si nevybral lepší čas a lepší možnost nás zachránit.

Daniel: vůdce jaffů na nás křikl, že jdeme dál, ale v ten moment jaffa, který zastřelil neznámého vykřikl bolestí a rozpadl se v prach. Teal'c jen pozvedl obočí a Jack spokojeně konstatoval, že další je v tahu.

Samantha: Nikdo z nás nechápal co se stalo, prach v který se ten jaffa proměnil se rozfoukl po louce a z něj začaly růst květy mnoha druhů rostlin.

O'Neil: tak to bylo super, jaffa se během sekundy vypařil nebo co, a tak jeden z jaffů je aspoň v tahu, jen škoda, že sem ho nezastřelil sám.

Daniel: Jack s úsměvem na tváři pohlédl na vůdce jaffů, který nechápal co se děje. Ale to nikdo z nás. Za jeho zády se z nenadání vynořil onen muž v kápy. A znovu se uklonil. Teď ovšem do něj začali střílet skoro všichni z jaffů. Muž v kápy se ani nepohnul, ovšem okolo nás se zablesklo a jaffové střílející po neznámém se proměnili v krásnou květinovou zahrádku. Všichni jsme byli zmateni. Ovšem jedině Jack pronesl něco ve smyslu, že karta se obrací, ale díky, že on nemá zbraň jinak by byl taky kytka.

Anubisův první jaffa: Kdo jsi!

Neznámý: Aj, dunu eframe, kartoniga, krusthanai.

O'Neil: Daniely co to říká?

Daniel: Ajoeneta, eno skanastium.

O'Neil: a překlad nebude?

Daniel: No přijde mi to jako jazyk antiků, které jsme našli v nejstarších částech jejich laboratoří. To musí být jeden z prvních antiků.

O'Neil: A co to říkal?

Daniel: No sám nevím, ale asi něco ve smyslu, že nejsme dobří a že máme být nahrazeni protože nejsme dokonalí, ale ten jazyk je ta složitý, že to co řekl, může mít tisíce významů.

O'Neil: no super, takže tu stojí někdo kdo dokáže proměnit jaffy v kytky, a my nevíme o co mu de.

Neznámý: Ke rasty ne koronka, ktyr tu leftrostena.

O'Neil: cože ty tomu rozumíš?

Daniel: Teal'c spíš myslí, že to co říká ten muž je pravda.

O'Neil: no a co to říkal teď?

Daniel: Jo promiň, no něco o tom jako, že já my jsoucí bytí nebo co, prostě že všechno je on a něco v tom smyslu.

O'Neil: cože, co to má být? To je jako bůh? Není to povznesený antik?

Daniel: Povznesený to nebude určitě, protože ti mají přístup k všem znalostem historie a těm našim součastným.

Neznámý: Ahoj

O'Neil: cože? Co znamená tohle?

Samantha: myslím pane, že tohle byl pozdrav.

Daniel: Ahoj, kdopak jsi.

Neznámý: Ahoj, já neznal vaši podstatu, toto tělo je nedokonalé a z vyššího potenciálu na mou podstatu útočí jiné bytosti.

O'Neil: cože? Proč jste s námi nemluvil hned?

Neznámý: Neznal jsem vaši řeč. Když jsem s vámi komunikoval myšlenkami, tak jste neodpovídali a chtěli jste zničit tuto mou schránku.

Daniel: my jsme na vás nezaútočili, my sami jsme byli v ohrožení. V tuto chvíli se velitel jaffů zhroutil.

Neznámý: nebojte se o něj, pouze spí.

O'Neil: já se o něj nebojím, klidně ste z něj moh udělat ty pěkný kytky.

Neznámý: dle vaší mluvy, nyní jsme spali, a tak nechci narušovat náš vývoj za dobu kdy jsem nad sebou nedohlíželi.

Daniel: nu rádi vás poznáváme, ale kde jste spal. V tu chvíli jsme zase spadli na zem, jako by celá planeta stoupila do hyperprostoru.

Neznámý: opětovně jsme obnovili chod vašeho eru, neboli sebe sama

O'Neil: Danieli co je ERU?

Daniel: no vesmír – všeobecno.

O'Neil: Danieli, chápu dobře co řekl.

Samantha: nevím pane jak vy jste pochopil co řekl, ale v podstatě on o sobě mluví jako o vesmíru

Danieli: no pokud dokáže zastavit planetu v celém vesmíru, tak bude minimálně tak mocný jako povznesení antici, ale jak řekl, že na vyšším potenciálu na něj útočí.

Samantha: to myslel povznesené a jejich pravidlo nevměšování se.

O'Neil: jako že on je opravdu bůh?

Daniel: nevím, ale… Vy jste tvůrce tohoto světa, toho co existuje?

Neznámý: já jsem vše z nás, každý kdo vzešel ze mě je stále mnou. I vaše podstata je mou osobou.

O'Neil: takže co jako to že já jsem on a on je já

Daniel: ne my jsme v podstatě stvořeni z toho co on vytvořil

O'Neil: takže to je bůh?

Daniel: nevím zda by se to dalo v jeho širokém popisu nazvat, ale v jednoduchosti ano, ale není to jisté, může být jen něčím víc než jsou povznesení Antici.

O'Neil: Vhů to je hustý.

Neznámý: Vaše podstata je nepodstatnou k mému bytí.

Daniel: Jistě, pokud jste tvůr……… Což jsem nedořekl, všem se nám před očima zablesklo a všichni jsme stáli před bránou v SGC. Nikdo z nás nechápal co se stalo.

Samantha: Po našem návratu jsme prošli prohlídkou, protože jsme odešli před necelou čtvrthodinou a před bránou jsme se vynořili aniž by brána byla v provozu. Po diagnostice brány jsme zadali adresu planety, ale 7 zámek nezapadl. Ihned jsme zažádali NASA o snímkování prostou kde P7X-ZEF leží, ale v místě galaxie, žádná planeta a ani hvězdná soustava, kterou jsme včera snímkovali nebyla. Jako by se hvězda i planety, které okolo ní obíhaly vypařili.

O'Neil: Nikdo z nás nechápal co jsme vůbec zažili, ale doufáme, že se onen tvor, stvoření nerozhodne vymazat vše co prý kdysi stvořilo.

Nu toto je první složka z kartotéky SGC popisující zvláštní události na misích jendotek SG.
Doufám, že se vám tento příběh líbil.
Váš Amon-Re
Naposledy upravil Amon-Re dne 01.3.2010 07:20:16, celkově upraveno 1

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak tohle bylo hodně dobrý, trochu parodie, ale gut :smile:
Nicméně doporučoval bych ti to dát do citace, jinak ti to bude brzo smazáno.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Amon-Re Ted text do Quote, ať je to podle pravidel povídkové sekce:

3. Povídky dávejte do citace, čili ji označte a použijte tlačítko QUOTE z výběru nad rámečkem. Povídka se pak lépe čte a není to tak roztahané. Po uveřejnění si povídku znovu přečtěte, popř. použijte náhled, abyste minimalizovali počet chyb.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Zpět na Mrtvé povídky